U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
homo_sapiens

#1501 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by homo_sapiens »

Želimo da znamo zašto se zakoni ove zemlje po ko zna koji put ne poštuju?

Zašto posao koji treba da obavljaju nadležni po ko zna koji put nije obavljen? Ovaj događaj je proglašen događajem visokog rizika. MUP KS očito nije obavio svoju zadaću, što jasno ukazuje na odgovornost vodećih ljudi MUP-a Kantona, prije svega Ministra Željka Mijatovića i i Policijskog Komesara Himze Selimovića.

Kada su građani sa pištaljkama u rukama protestirali ispred Narodnog pozorišta protiv bahate vlasti, policijski kordon je postavljen 50 metara od ulaza u zgradu. Zašto je ljudima, koji su danima glasno pozivali na nasilje i smrt, dozvoljeno da dođu pred ulaz u zgradu u kojoj se održavalo otvaranje Queer festivala?
Treba jasno reći da su POLITIČARI, MEDIJI i KLERIKALNA elita doprinijeli eskalaciji nasilja kroz davanje i prenošenje protuzakonitih izjava i jezika mržnje, a danas dobar dio njih ne doprinosi ni smirivanju situacije.
Postavlja se pitanje da li gore navedeni, izjavama i ponašanjem, žele navesti na zaključak da je nasilje pravi način iskazivanja stavova?
Podsjećamo i na to da ova država ima i Ministarstvo za ljudska prava, Agenciju za ravnopravnost spolova BiH (direktorica Samra Hadžiabdić-Filipović), ministarstva koja rade na istim ili na sličnim poslovima na skoro svim nivoima vlasti, kao i druge deformitete, koji isu našli za shodno da se makar oglase o ovom pitanju.

Da li će ovo biti još jedan u nizu događaja i situacija gdje NIKO nije NIZAŠTA kriv, i gdje NIŠTA nije NIČIJA nadležnost?
Da li treba da čekamo da vidimo ko je sljedeći na spisku i zbog čega? Da li da čekamo da vidimo ko je sve na listi zaštićenih?
Ako postoji žiro račun za „posebnu zaštitu", molimo foteljaše i predstavnike MUP-a da ga javno objave.

Tražimo odgovornost svih političkih subjekata, ali i vjerskih institucija u BiH, kao i svih odgovornih iz izvršne vlasti bilo kojeg nivoa, za incident nastao organiziranjem i tokom održavanja Queer festivala u Sarajevu !

Možemo se slagati u vezi održavanja festivala ili ne, ali nasilje nije način rješavanja stvari niti znak hrabrosti!

Na kraju, pozivamo gradonačelnicu Sarajeva da napokon sa riječi pređe na djela ; da stane u zaštitu svojih sugrađana, ali i svih drugih koji su na meti napada, da pozove organizatore Q-festivala da nastave sa svojim aktivnostima, a ne da pređu u ilegalu, i da ona svojim integritetom i funkcijom stane u zaštitu organizarora i Festivala.

Također, naravno, pozivamo i ostale političare kao i druge koji su doprinjeli podizanju tenzija, da učine sve kako bi se Q-festival nastavio i priveo kraju bez incidenata, jer svima su usta puna priča o Sarajevu kao tolerantnom demokratskom gradu, o Sarajevu kao metropoli . . . neka sada to pokažu svima nama na ovom konkretnom primjeru.

Građani Sarajeva
madner

#1502 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by madner »

uvjek dobar gost wrote:
madner wrote:
uvjek dobar gost wrote:Samo mali otklon, recimo ja nisam vijernik, samim tim sam manjina.. hoću li ja doći na red za odstrel za par godina kada budem jeo negdje... jer nisam pripadnik većine i jedem u mjesecu Ramazana....

Ljudi mi zadiremo u prava pojedinca, osnovna ljudska prava...a da toga nismo ni svjesni...
Ja bi se slozio da je policija mlatila querovce, ali nisu.
To sto nisu svemocni je druga stvar.
Mander prije ili kasnije neko od nas, neko od tvojih prijatelja neće se uklapati u opšteponuđeni koncept mišljenja, zeznuto je biti izgleda slobodouman i svjestan, šta će biti sljedeće...
ovo je možda banalna stvar nekome ali za mene ovo je samo još jedan od znakova koje vide oni koji žele da ih vide, a oni što okreću glavu... e po njih kad budu dolazili fakat neće biti nikoga da digne glas il da se pobuni...!
Eh to cemo da vidimo, meni ih je pun k.... a i vecini moje raje.

Paralela nikako ne stoji, pederi su nedavno u BiH dobili sva prava, ne tuce ih policija nego stiti. Kad ih policija bude maltretirala, mada imaju svoja prava, onda cu se zabrinut.
delightful

#1503 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

ovako to pocinje....

Zašto napadaju kandidate Naše stranke

Danas je u Sarajevu održana konferencija za štampu Naše stranke na kojoj su Bojan Bajić, Danis Tanović i Dennis Gratz govorili o fizičkim napadima na kandidate Naše stranke i prijetnjama kandidatima i kandidatkinjama Naše stranke u pojedinim opštinama.

Povod konferenciju za štampu između ostalog bio je i fizički napad na Mladena Grahovca, kandidata Naše stranke za načelnika Prijedora. Pored toga, kandidati i kandidatkinje Naše stranke u Varešu, Travniku i Stocu suočavaju se s javnim prijetnjama da će ostati bez posla ukoliko nastave sa svojim političkim angažmanom u Našoj stranci.

Bojan Bajić, predsjednik Naše stranke, istakao je da se kandidati i kandidatkinje Naše stranke suočavaju s prijetnjama i napadima upravo zbog toga „jer Naša stranka ne pristaje na postojeće odnose među političkim partijama, jer kandidati i kandidatkinje Naše stranke ljudima donose novi vid politike, koji obavezno podrazumijeva poziv na dijalog, pomirenje i saradnju, što političkim partijama na vlasti nikako ne odgovara jer narušava stanje političkog konflikta kojeg upravo one proizvode.“

Podpredsjednik stranke Danis Tanović skrenuo je pažnju na činjenicu da „Naša stranka hoće da od Bosne i Hercegovine napravi istinsko demokratsko društvo, a vladajuće političke partije im umjesto argumentima i dijalogom odgovaraju klasičnom upotrebom sile“. Tanović, između ostalog, naglašava da se kandidati i kandidatkinje Naše stranke „u predizbornoj kampanju ne koriste takvim sredstvima i ne pristaju na postojeći način političke komunikacije“, te da će Naša stranka sve učiniti kako bi osobe koje napadaju kandidate i kandidatkinje Naše stranke odgovarale za to što su učinile.

Kandidat za načelnika općine Centar i član Izvršnog odbora Naše stranke, Dennis Gratz, upozorio je na „tipologiju općina u kojima je došlo do napada, jer su upravo te sredine (Vareš, Travnik, Stolac i Prijedor) mjesta u kojima vladajuće političke stranke godinama održavaju međunacionalnu podijeljenost i šire strah među građanima i građankama, a Naša stranka sa svojom multietničnošću i politikom dijaloga se nikako ne uklapa u takve odnose“. Sve to potvrđuje, kako kaže Gratz, „da je Naša stranka u ovom trenutku, ustvari, jedina istinska opoziciona stranka u Bosni i Hercegovini.“
uvjek dobar gost

#1504 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by uvjek dobar gost »

Mander.. sada su bili napadnuti ljudi koji nisu i sami to na P... napadnuti su naši sugrađani i novinari te jedan gost festivala (koji je eto možda i to na P. kako ti kažeš) no .... recimo samo par stvari zar veća sramota vijernicima nije da gost ramazanskog programa bude premijer Branković.. koji je lopov nad lopovima.. šta on ima ikome išta da tumači, a ne da on poručuje vijernicima kako i šta treba.. toliko problema ima ova zemlja i razloga za proteste..., a nee.. najlakše je iz mraka i zasjede napadati grupno raju koja je ili nije pripadnik homoseksualne populacije...

Brkamo lončiće, vidjeti ćemo za par godina u čemu ćemo živjeti ako sad ne reagujemo... ja nikad nisam htio da se poredim sa onim sa kojima me se sada poredi...

Šta onda kažeš recimo za skorašnju situaciju u Kelnu.. kada su građani tog grada zaštitili vijernike od napada i ispada desnih organizacija, stranaka i udruženja....

Nisam pametan kako objasniti ti ono što ti i sam znaš ali ložiš raju po forumu ili nećeš da priznaš...

Moramo priznati sami sebi da Sarajevo nije više tolerantan grad, a da se sve diriguje iz krugova ljudi koji od svega imaju samo ličnu korist i ništa više...

P.S

Da je murija dobila drugačiju komandu sve bi bilo super, sjećam se protesta od 06. Aprila i uputa policije građanima.. i kordona zaštitnog oko pozorišta... nisu sjajno obavili posao i ovaj put su zavaljeni od strane političko-vjerskih struktura
Last edited by uvjek dobar gost on 26/09/2008 15:20, edited 1 time in total.
saibaba

#1505 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by saibaba »

mIRCerka wrote:
saibaba wrote: Ok.. ako je to tako kao što ti kažeš
- vehabije su se bunile da se fest održi za ramazan zato što to vrijeđa njihova vjerska osjećanja pogotovo 27 noć...
što to niko nije uvažio ? I oni su manjina na kraju krajeva ...
Ne. Vehabije su sutale nogama, neke NVO su izrazile negodovanje.
Ne. Nisu ih sve vehabije šutale nogama... Ja imam druga vehabiju koji nije ni došao da protestvuje.. ali je izrazio negodovanje koje naravno Q organizatore a ni javnost nije interesovalo.. Ovdje se jedino priča o onim koji su šutali nogama i ostali nisu intetesantni..
Znači ako hoćeš da te shvate ozbiljno i da budeš u medijima šutaj nogama ili budi išutan...
amrica

#1506 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by amrica »

zastoqsviram wrote:
madner wrote:Ne kontam opet, bradonje prebili zenu, bradonje uhapseni.
Sta sad treba da uradi drzava?
bradonji spomenicu, a zeni invalidninu, mozda, ne znam :run:

Gdje ti nadje podatak da je i jedan bradonja uhapsen? Hapsili su one klince, a bradonjama nisu smjeli ni zucnuti, a kamoli uhapsiti kojeg od tih heroja sto po cetvorica mlate jednu zenu.....
piupiu

#1507 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by piupiu »

Dobar dan. Razlicite aspekte ovog incidenta raspraviste vec nadugo i nasiroko, tako da necu ni o sekularnoj drzavi, ni o kome ko sta i gdje. Mozda ce vam ovo zvucati off topic, ali vjerujte, nije, ja bih samo da vam ispricam jednu pricu o kojoj se malo zna, kao ilustraciju kako izgleda kad se agresivnoj, neobrazovanoj i radikalnoj sekti kakva Vehabije jesu dopusti da diktira kulturni i ini zivot po principu "ma pusti budalu" ili "njihova vjerska osjecanja su povrijedjena". Prije nekoliko godina u Bosanskom narodnom pozoristu u Zenici trebala je biti postavljena predstava "Hazreti Fatima", jedna lijepa poetska drama, nadojena najljepsom tradicijom perzijske poezije, o kcerci Muhammeda A.S., koja se bavi ljepotom njenog bica, zivljenja, kao zene, kcerke, 'saveznice' svoga oca, itd ...

Drama je uredno prosla recenzije vrhunskih teologa, te je uvrstena u kataloge iranskih biblioteka kao prva drama ikada napisana o Fatimi, ocijenjena u krajnje pozitivnom svjetlu (dakle, u Iranu!), itd, itd ... U svom pristupu materiji, a s obzirom da se radi o likovima cija je depikcija zabranjena, dramaturski je zamisljeno da se likovi Muhammeda A.S., Fatime Al-Zahre i tako dalje, pojavljuju samo kao sjenke da bi se ispostovala vjerska pravila.

Pripreme za postavljanje predstave su bile u punom jeku kad su pozoristu, autoru drame, direktoru pozorista i trupi pocele stizati prijetnje smrcu. Kako su pripreme odmicale, tako su prijetnje bivale cesce, a pozoristu je takodje stigla 'objava' da ce na dan premijere zgrada ici u vazduh. Sta se dalje desavalo, nije bitno. U svakom slucaju, predstava je skinuta sa repertoara, u Bosni i Hercegovini nikada nije prikazana, iz jednog vrlo prozaicnog razloga. Ljudi ucesnici projekta nisu se htjeli igrati nicijim zivotima, ponajmanje svojima, Vehabije, koje su bile iza citave hajke su svoje istjerali, a o incidentu se nije nista vise culo.

Eh, hajmo sada pred predrasuda o homoseksualcima malo popricati o tome sta se juce desilo. Zanimaju me vasa misljenja.
VjecitiStudent

#1508 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by VjecitiStudent »

amrica wrote: Gdje ti nadje podatak da je i jedan bradonja uhapsen? Hapsili su one klince, a bradonjama nisu smjeli ni zucnuti, a kamoli uhapsiti kojeg od tih heroja sto po cetvorica mlate jednu zenu.....
Bradonje ko bradonje, napadom na zene su stitili ne samo dignitet Ramazana, vec i prava na tihovanje pravoslavne brace.
Jer, 24.09 cak 7 pravoslavnih svetaca ima svoj dan.
Prepodobna Teodora, sveti Pafnutije Ispovednik, Prepodobni Efrostije kuvar, ...
Cudi me da gosp. Rajko Vasic vec nije uputio cestitke bradatim kolegama.

24.09 bi se trebao slaviti kao istinski multireligijski praznik u BiH.

http://www.trsic.org/kalendar/index.php?date=2008-9-24
Image
Last edited by VjecitiStudent on 26/09/2008 15:27, edited 1 time in total.
madner

#1509 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by madner »

Nisu u Koelnu nikoga zastitili, to je posao policije. Jedino sto su uradili jeste da se okupe u vecom broju od nacista, kako bi pokazali da ima ljudi koji misle drugacije.
To sigurno nece zastiti sutra nikoga od toga da te neko saceka u mraku, bilo to u Koelnu ili Sarajevu.

Sto vjernici gledaju taj ramazanski program? Jel ih ja tjeram? Cija je to sramota, njegova, moja, privatnog vlasnika te TV ili urednika koji ga je zvao?

Ne lozim ja raju na forumu, samo ne vidim u cemu je tacno problem? Svaka sredina ima svoje vehabije.
atom62

#1510 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by atom62 »

saibaba wrote:
mIRCerka wrote:
- vehabije su se bunile da se fest održi za ramazan zato što to vrijeđa njihova vjerska osjećanja pogotovo 27 noć...
Ne. Vehabije su sutale nogama, neke NVO su izrazile negodovanje.
Ne. Nisu ih sve vehabije šutale nogama... Ja imam druga vehabiju koji nije ni došao da protestvuje.. ali je izrazio negodovanje koje naravno Q organizatore a ni javnost nije interesovalo.. Ovdje se jedino priča o onim koji su šutali nogama i ostali nisu intetesantni..
Znači ako hoćeš da te shvate ozbiljno i da budeš u medijima šutaj nogama ili budi išutan...
Pozdravi svog druga vehabiju i reci mu da je na krivome putu! Pomozi mu! A ako treba i ja sam spreman da pomognem! :!:
uvjek dobar gost

#1511 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

madner wrote:Nisu u Koelnu nikoga zastitili, to je posao policije. Jedino sto su uradili jeste da se okupe u vecom broju od nacista, kako bi pokazali da ima ljudi koji misle drugacije.
To sigurno nece zastiti sutra nikoga od toga da te neko saceka u mraku, bilo to u Koelnu ili Sarajevu.

Sto vjernici gledaju taj ramazanski program? Jel ih ja tjeram? Cija je to sramota, njegova, moja, privatnog vlasnika te TV ili urednika koji ga je zvao?

Ne lozim ja raju na forumu, samo ne vidim u cemu je tacno problem? Svaka sredina ima svoje vehabije.
Da ali za razliku od Kelna recimo ovdje nema dovoljno ljudi koji su spremni pokazati da misle drugačije.. no sam si istakao problem koij je 100% tačan i meni je recimo krivo što mi kao ljudi nećemo da vidimo znakove oko nas da postajemo zatvorenija i zatucanija sredina, već sve to pravdamo nekim trivijalnostima i pojavama u drugim sredinama..

Mene stvarno brine samo sljdeće.. šta ili ko je naredni.. koja grupa, populacija il manifestacija... jer sila je usvojena kao oblik komunikacije na ulicama Sarajeva...
Svako od nas može i mora imati svoj stav prema homoseksualcima, ili prema vehabijama, prema pijancima, ljudima koji zagovaraju neke desne politike... ti stavovi ne moraju niti trebaju biti identični.. ali ne smijemo nikoga fizički napadati da bi taj neko poslije toga kao mislio kao mi...

Demokratija nije vladavina većine nego poštivanje i pozitivna diskriminacija manjine...
upravnik

#1512 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by upravnik »

Nije to bilo tako davno kada je gost ovoga grada bio Kevin Spacey. Čovjek je deklarirani homoseksualac i uživaoc narkotika.
Naravno, to nikome nije smetalo. Čak šta više, "bošnjačka elita" se utrkivala ko će mu prvi pružiti ruku (da ne kažem nešto drugo).
E sad, problem je taj što je na Kevinu hairovao bakirov mali aka miro purivatra, tako da u tom slučaju homoseksualnost ne predstavlja nikakav problem i ne vrijeđa ničija osjećanja. Da je kojim slučajem finansiranje queer festivala išlo preko m.purivatre reis bi presjekao vrpcu na otvorenju. No sikiriki.
Lincoln-Burrows

#1513 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Lincoln-Burrows »

piupiu wrote: Eh, hajmo sada pred predrasuda o homoseksualcima malo popricati o tome sta se juce desilo. Zanimaju me vasa misljenja.
Desila se situacija kao što je bila u Zagrebu, Beogradu i drugdje, samo što je u ovom
slučaju prijetnja postala nasilna i vehabisti su umiješali svoje prstiće te je parada otkazana.
Očito se na pr. u Zg nije smatralo protest navijača nekom velikom prijetnjom te je skup
održan uz manje teškoće u Sarajevu je situacije žešće zajebana jer je očito
riječ o skupinama "fanatika" koji kao način svoga djelovanja mogu primjeniti
"ubilačke" akcije.
Procjena je pala da skup ne može biti nastavljen.
saibaba

#1514 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by saibaba »

VjecitiStudent wrote:
Kako je u BiH moguce organizovati bilo sto da osjecaji vjernika sve tri dominantne religije ne budu povrijedjeni.
Pogledajte na sta lici npr. pravoslavni vjerski kalendar
http://www.trsic.org/kalendar/index.php
Opet ponavljam..
ako se već dešava korida u čevljanovićima ne mora to baš biti na dan žrtava srebrenice..
shvataš ?
piupiu

#1515 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by piupiu »

Lincoln-Burrows wrote:
piupiu wrote: Eh, hajmo sada pred predrasuda o homoseksualcima malo popricati o tome sta se juce desilo. Zanimaju me vasa misljenja.
Desila se situacija kao što je bila u Zagrebu, Beogradu i drugdje, samo što je u ovom
slučaju prijetnja postala nasilna i vehabisti su umiješali svoje prstiće te je parada otkazana.
Očito se na pr. u Zg nije smatralo protest navijača nekom velikom prijetnjom te je skup
"ubilačke" akcije.
Da, iz toga slijedi pitanja ... hocemo li sutra morati prestati ići u kino pod prijetnjom "ubilačke" akcije ?
madner

#1516 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by madner »

uvjek dobar gost wrote:
madner wrote:Nisu u Koelnu nikoga zastitili, to je posao policije. Jedino sto su uradili jeste da se okupe u vecom broju od nacista, kako bi pokazali da ima ljudi koji misle drugacije.

Da ali za razliku od Kelna recimo ovdje nema dovoljno ljudi koji su spremni pokazati da misle drugačije.. no sam si istakao problem koij je 100% tačan i meni je recimo krivo što mi kao ljudi nećemo da vidimo znakove oko nas da postajemo zatvorenija i zatucanija sredina, već sve to pravdamo nekim trivijalnostima i pojavama u drugim sredinama..

Mene stvarno brine samo sljdeće.. šta ili ko je naredni.. koja grupa, populacija il manifestacija... jer sila je usvojena kao oblik komunikacije na ulicama Sarajeva...
Svako od nas može i mora imati svoj stav prema homoseksualcima, ili prema vehabijama, prema pijancima, ljudima koji zagovaraju neke desne politike... ti stavovi ne moraju niti trebaju biti identični.. ali ne smijemo nikoga fizički napadati da bi taj neko poslije toga kao mislio kao mi...

Demokratija nije vladavina većine nego poštivanje i pozitivna diskriminacija manjine...
Da se ne lazemo, bila to zatucanost ili ne, vecina stanovnika ovog grada bi radje imala kcerku kurvu nego sina pedera.

Sila je krivicno djelo, i dok policija radi svoj posao tu nema nista sporno. Evo konkretno sta je trebala uradit? Ispendrecit sve, pratit svakog posjetioca deset dana?

Demokratija je kad dva vuka i ovca glasaju ko ce biti zrtva. :wink:
uvjek dobar gost

#1517 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Da jer smo prešutili ovo... meni je teško to i izustiti ali mislim da je tako.. oni su etablirali nasilje kao metudu.. a mi šutnju kao reakciju odnosno saopštenje kao odgovor.... i jeste sutra može biti na meti svako od nas .. ko bude na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme....
saibaba

#1518 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by saibaba »

upravnik wrote:Nije to bilo tako davno kada je gost ovoga grada bio Kevin Spacey. Čovjek je deklarirani homoseksualac i uživaoc narkotika.
Naravno, to nikome nije smetalo. Čak šta više, "bošnjačka elita" se utrkivala ko će mu prvi pružiti ruku (da ne kažem nešto drugo).
E sad, problem je taj što je na Kevinu hairovao bakirov mali aka miro purivatra, tako da u tom slučaju homoseksualnost ne predstavlja nikakav problem i ne vrijeđa ničija osjećanja. Da je kojim slučajem finansiranje queer festivala išlo preko m.purivatre reis bi presjekao vrpcu na otvorenju. No sikiriki.
To što ti kažeš je dokaz da ovdje ljudi ipak nisu homofobični...
ludacha

#1519 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ludacha »

cuj Kevin Spacey gay... :o steta vala :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1520 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

Molba za vas koji pravite razne plakate.
Lice djevojke koja je udarana ili zatamnite ili obrisite skroz.
HVALA
PS Zvala me je, potresena je, fizicki je relativno ok, ali ne zeli da se njena slika koristi.
piupiu

#1521 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by piupiu »

uvjek dobar gost wrote:Da jer smo prešutili ovo... meni je teško to i izustiti ali mislim da je tako.. oni su etablirali nasilje kao metudu.. a mi šutnju kao reakciju odnosno saopštenje kao odgovor.... i jeste sutra može biti na meti svako od nas .. ko bude na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme....
Slažem se, osim u jednom -- "pogrešno mjesto u pogrešno vrijeme" postane svako mjesto i svako vrijeme onome cijem se radikalizmu i nasilju niko ozbiljno ne suprotstavlja ... pravo da 'budeš' je jedna stvar, pravo da siliš i druge da budu što si ti i da pri tome primjenjuješ nasilje kao osnovnu metodu nabjedjivanja, a sve pod plaštom svojih 'religijskih' prava ... to je nešto mnogo opasnije.
homar

#1522 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by homar »

Lincoln-Burrows wrote:
"ubilačke" akcije.
Fanatici su svi oni koji primjenjuju nasilje, to što ti opravdavaš "svoje fanatike" govori o tebi. Ja bih ti vjerovao da ti osuđuješ sve ekstremiste ili ti fanatike u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Kelnu..., pa bili oni vjerski, politički, navijački, homoseksualci... Toliko mi smeta jadikovanje, eto šta bi od našeg Sarajeva, nije bilo ništa. Ljudi će izaći na ulice onda kada shvate da elita koja ovdje na tastaturi bude spremna pomoći tome građaninu koji nema hljeba, a da ne govorimo o kompjuteru, pa kad bude imao hljeba, pa onda kompjuter, pa će vjerovati "avangardi" da se neko istinski bori za ljudska prava, a ovo je samo kukanje onih i njihovih istomišljenika o ugroženosti svojih prava.
Babsy

#1523 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Babsy »

piupiu wrote: Ljudi ucesnici projekta nisu se htjeli igrati nicijim zivotima, ponajmanje svojima, Vehabije, koje su bile iza citave hajke su svoje istjerali, a o incidentu se nije nista vise culo.
Nije se pričalo ni kada su vehabije išle u moralnu čistku po Willsu.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1524 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:Molba za vas koji pravite razne plakate.
Lice djevojke koja je udarana ili zatamnite ili obrisite skroz.
HVALA
PS Zvala me je, potresena je, fizicki je relativno ok, ali ne zeli da se njena slika koristi.
The 51st State

#1525 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by The 51st State »

Bušman wrote:
Baby Jane wrote:Ne branim niti prve niti druge, ali mislim da su organizatorI i ucesnici Q-festivala, trazili sve ovo. Ne vidim uopce svrhu organizovanja festivala. U cemu je svrha? Da kazu ljudima kako su oni gej i kako su oni posebni ? Po cemu su to posebni, i sta ako su gej ??? Sta trebaju onda heteroseksualci ? I oni organizovati festival ? Da cijeli svijet zna da su oni hetero ? Meni je to stvarno intrigirajuce kad je rijec o gej populaciji. Trude se cijelom svijetu reci da su oni tako i tako seksualno orijentisani. KOGA BRIGA? Zivi za sebe, nema potrebe da se organizuju skupovi da bi se to objavilo. To sto su uradili je cisti inat i prkos koji nicemu ne vodi.
Naravno, ne branim ni one koji su neku vece fizicki nasrnuli na ucesnike, novinare i organizatore, ali zaista, hocemo li onda i mi heteroseksualci napraviti jedan festival ? Sta fali ? Ko zna, mozda i hetero grupacija ima svoje neprijatelje, pa cemo pricati kako smo mi ugrozeni, kako nas niko ne prihvata i bla bla bla....Nemaju samo gej ljudi tih problema, mislim da je krajnji vakat da to i skontaju.
Ovo je bio kulturni festival. Zasto neko ne bi postavljo izlozbe, predstave, kino projekcije? A ono nasilje preksinoc je pokazalo da im je osnovno ljudsko pravo, pravo na zivot, ugrozeno. Queer festival nije bila gay parada pa da prodefiluju kroz grad. Uostalom, ni to nije lose ako je u pitanju samo borba za prava.
Ma ja prvo izlozbe, pa onda parada, pa onda zahtjev za istospolne zajednice, pa pravo na potomstvo..., pederski lobi u svijetu je dovoljno mocan da i nas "civilizuje"...
Locked