U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderator: O'zone

Locked
mIRCerka
Posts: 28193
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1376 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka » 26/09/2008 11:57

BHG wrote:
Necemo pretjerivati u hipotetici. Pitanje je bilo jednostavno i dao si jednostavan odgovor (boldirano)

A sad drugo pitanje, ako mene neko uvrijedi ili provocira po bilo kojoj osnovi, opsuje mi balijsku mater zbog imena, ili cafirsku zbog ponasanja, itd. jel imam pravo da ga prebijem, zbodem, zakamenjam, isutam?
nije losa ideja...nadjemo se na meraji, izvrijedjamo se, pobijemo se, pa ona saka sto prezivi nek zivi normalno...


Bušman
Posts: 2139
Joined: 08/04/2008 08:48

#1377 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Bušman » 26/09/2008 11:57

cevapXXL wrote:
Bušman wrote:
I ko kaze da BIH nije fasisticka zemlja? JESTE, JER NE PRIHVATA DRUGACIJEG. Danas homoseksualci, sutra mentalno retardirani, prekosutra vec neko treci. Bitno je da se moze kod Biće na dernek.
Ako cemo tako gledati onda smo svi mi fasisti na jedan nacin:

jedni mrze vehabije - treba protjerati = fasista
jedni mrze perdere treba protjerati = fasista
jedni mrze muslimane jer su drugaciji nego oni (zapad uglavnom) = fasisti

ili ja to sada nesto pogresno vidim?
Ja nisam, ja samo ne podnosim licemjere. Ali, mislis da im zelim smrt ili protjerivanje? Ne. Opet generalizacija, ne valja to...

User avatar
kirby
Posts: 591
Joined: 04/04/2008 23:31

#1378 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by kirby » 26/09/2008 11:57

trinaesti wrote:
kirby wrote:
trinaesti wrote:treba protjerati sve vehabije iz BiH!

treba protjerati sve homoseksualce iz BiH!

jesu li vama ove dvije recenice jednako grozne i diskriminatorske i nasilne?

ili se na jednu palite a nad drugom se zgrozavate.

tek kad shvatite da su obje recenice jedno te isto - moce cete reci da se borite za ljudska prava i da su vam svi gradjani BiH jednaki i ravnopravni.


vehabije i homoseksualce ne mozes ni porediti.dok jedni izlozbe organizuju,drugi tuku i to samo kad su u coporu.jedni zive svojim zivotom a drugi ti namecu svoje svatanje vjere.i ti to dvoje poredis?boze sacuvaj
nisu valjda sve vehabije bile one noci ispred ALU.a
i nisu valjda svi homoseksualci i cijela queer populacija bila u ALU.

generalizacije su VRLO OPASNE!

dovode cak i do toga da cijeli jedan narod proglasis zlocinackim zbog toga sto su neki pripadnici tog naroda cinili zlocine!

pa se onda palis na rijeci: PROTJERAJMO IH SVE!

a to cak seze i dalje od toga.

jer ti onda svaki covjek s bradom jeste i VEHABIJA a nisi ga ni pitao.

pa onda umjesto: treba protjerati sve vehabije dodje do recenice treba sve bradonje istjerat. ili nek se briju ili nek ne zive ovdje.

sve treba da se uklopi u modele ove ksenofobicne sredine. jel tako?

e pa nece moci!

od homoseksualaca me nece glava zaboliti a od vehabija je neke vec zabolila,eno ih na umc-u.ko je sljedeci?neko ko popije pivu ili pojede sendvic dok je ramazan?i ja ne bih nikog protjerao dok se ponasa sa zakonom drzave u kojoj zivi.

User avatar
trinaesti
Posts: 1106
Joined: 30/01/2005 20:26

#1379 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti » 26/09/2008 11:58

BHG wrote: A sad drugo pitanje, ako mene neko uvrijedi ili provocira po bilo kojoj osnovi, opsuje mi balijsku mater zbog imena, ili cafirsku zbog ponasanja, itd. jel imam pravo da ga prebijem, zbodem, zakamenjam, isutam?
zavisi od tvog karaktera, zavisi koliko cijenis svoju mamu, a i koliko si dobar s tim istim ko ti tako nesto govori.

padale su glave i zbog manjih uvreda.

Bušman
Posts: 2139
Joined: 08/04/2008 08:48

#1380 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Bušman » 26/09/2008 12:00

BHG wrote: A sad drugo pitanje, ako mene neko uvrijedi ili provocira po bilo kojoj osnovi, opsuje mi balijsku mater zbog imena, ili cafirsku zbog ponasanja, itd. jel imam pravo da ga prebijem, zbodem, zakamenjam, isutam?
Nemas.

User avatar
uvjek dobar gost
Posts: 7109
Joined: 12/12/2005 14:51
Location: blizu Merkura

#1381 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by uvjek dobar gost » 26/09/2008 12:01

Dok mi palamudimo određeni oblici fašizma su ušli u naše društvo, dok mi banaliziramo devijantne društvene pojave su sve češće i sve brutalnije.. ma palamudimo li palamudimo a situacija u svim poljima svakodnevno eskalira.. hoćemo li sebi prriznati da moramo biti borci i suborci i hoćemo li reagovati na udentifikovan problem ili ćemo se šatrirati i zanositi lažnim životima u lažnoj državi...

Mislim da je još malo pa krajnje vrijeme za reakciju, jer naša šutnja je vjetar u krila svim devijantnim pojavama u ovom sad već nakaradnom društvu....

bosanceros_loco
Posts: 79
Joined: 14/02/2008 20:21

#1382 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by bosanceros_loco » 26/09/2008 12:02

NKVD wrote:Dešavanja oko festivala i reakcije javnosti na nasilje i kršenje zakona su jedan lijep povod da se još jednom razmisli kakav je bio karakter rata i poraća u Bosni i ko, u stvari, živi u toj zemlji!!!

Da li su vjersku i nacionalnu mržnju pokrenuli isključivo Srbi, Hrvati ne bi da zaostaju a Bošnjaci onda nisu imali kud? Ili je, možda, sve ovo što nam se dešava u proteklih skoro dvadeset NAJTEŽIH godina direktna posljedica povampirenja fašizma, ksenofobije i propagiranja nasilja bez kazne sa nacionalnim i vjerskim prefiksom, ali nikako jednim!

Naravno, da su, sticajem okolnosti, neki u tome otišli puno dalje od drugih i počinili nebrojene zločine uključujući i genocid ali razloge o tome bi trebali tražiti na drugoj temi. Koliko je neka grupa, etnička ili bilo kakva, načinila zlodjela NE SMIJE I NE MOŽE biti opravdanje za zločine ostalih.

Ovo je borba za život onih koji poštuju zakone i kroz institucije društva se bore za ostvarenje svojih prava i, sa druge strane, imbecila koji koriste represiju i silu da bi realizovali svoje srednjevjekovne snove. Juče velikosrpski agresori, danas Islamski fanatici. Štetu koju oni nanose ili mogu nanijeti društvu je proporcionalna moći koju posjeduju. Mentalni sklop, retardirani, je skoro isti.

Ja se u ratu nisam borio protiv Srba i Hrvata nego protiv agresora koji mi je oduzimao pravo na život! U proteklom ratu su agresori dobili skoro sve što su htjeli i na najboljem su putu da ostvare ostatak planova. Naši političari im u tome nesebično pomažu jer im je to jedini način da ostanu u sedlu i nastave sa kriminalom.

Sada sam ponovo primoran na tu borbu, za život. Agresor nije toliko snažan kao početkom devedesetih i treba se protiv njega boriti svim dozvoljenim demokratskim metodama. Tu ne računam veoma sumnjive interpretacije vjerskih knjiga (bilo koje religije), samo zakone države i međunarodne povelje. Ako upotrebljavaju silu i represiju, policija i organi države MORAJU ih u tome spriječiti. U protivnom će se građani morati sami organizovati i ponovo imamo straže po haustorima i barikade. "Treba li nam to i hoćete li taj scenarij?" moramo GLASNO UPITATI VLAST!!!
Ima nas ipak dosta normalnih. Fali nam samo da se dobro organizujemo, kao ovi primitivosi.. Problem je u tome sto mi imamo zivote i poslove, dok oni nemaju ni jedno ni drugo neko zive kao pijuge na nama. Vrijeme je da se i mi organizujemo i damo prijoritet borbi za "normalnu" BiH.

Risto Kuglarić
Posts: 886
Joined: 15/02/2008 09:30

#1383 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Risto Kuglarić » 26/09/2008 12:02

zgembo_sa wrote: Seksualna orijentacija nije urodjena, vec stecena. Nikad nije otkriven nikakav gay gen, studije govore da su vecina homoseksualaca imali probleme u djetinjstvu sa uklapanjem u drustvu, nisu imali uzor u ocu, imali prejaku licnost majke ili los odnos sa njima i sl. Tu neku osobinu koja vas odvaja od vrsnjaka mozete naslijediti, zbog nje mozda necete biti prihvaceni u drustvu i na kraju to moze dovesti do toga da postanete homoseksualac, ali to nema nikakve veze sa tezom da je homoseksualnost urodjena, jer nema nijednog dokaza za takvu tvrdnju (http://www.narth.com/docs/pieces.html ; http://www.narth.com/docs/bornway.html ; http://www.motherjones.com/news/feature ... hoice.html)
Postoji kolko hoces slucajeva promjene ili lijecenja, kako hoces, iz homoseksualaca u heteroseksualce (http://www.peoplecanchange.com/ ; http://www.narth.com/docs/throckarticle.html ; http://www.narth.com/docs/evidencefound.html ; http://www.narth.com/docs/prichard.html)
Ljudi homoseksualnih sklonosti su daleko podlozniji psihickim oboljenjima od heteroseksualaca (http://www.narth.com/docs/studyconfirms.html )

Sve su to pitanja koja su osjetljiva i na koje nije dovoljno samo reci "joj jeste primitivci, kako to ne znate", a istovremeno se sami koristite laznim informacijama, predrasudama itd.
seksualna orjentacija nije stečena nego urođena. Studije koje ne citiraš, a o kojima govoriš, ili ne postoje ili su metodološki manjkave, i svakako ne dokazuju da se homoseksualnost razvija pod uticajem okoline.

Slučajevi promjene koje navodiš su slučajevi promjene ponašanja, a ne orjentacije.

Znam da nije tema, al reko kad se već šupljira...

popajic
Posts: 5738
Joined: 16/07/2007 09:55
Location: Sarajevo

#1384 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by popajic » 26/09/2008 12:03

@Max Power,
ja zelim istjerati sve fasiste = fasista :-)
:thumbup:

User avatar
vjesticanametli
Posts: 15800
Joined: 15/02/2008 09:31
Location: Sarajevo X

#1385 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by vjesticanametli » 26/09/2008 12:04

imaju oni prihode....zamota zenu i eto nekoliko joja svaki mjesec

cevapXXL
Posts: 106
Joined: 17/02/2006 22:42

#1386 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by cevapXXL » 26/09/2008 12:05

vjesticanametli wrote:imaju oni prihode....zamota zenu i eto nekoliko joja svaki mjesec

vidim da si specijalista na ovom podruciju ko da je te vec neko bio zamoto i koliko dobijaju kada se vec poznajes tu?

Yamahalac
Posts: 1287
Joined: 27/11/2006 10:11
Location: Tu i tamo

#1387 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Yamahalac » 26/09/2008 12:05

vjesticanametli wrote:imaju oni prihode....zamota zenu i eto nekoliko joja svaki mjesec
on dobija 4 glave za sebe kad pristupi kao platu, a ako je zena zamotana skroz onda jos i za nju milju

User avatar
trinaesti
Posts: 1106
Joined: 30/01/2005 20:26

#1388 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti » 26/09/2008 12:05

kirby wrote: od homoseksualaca me nece glava zaboliti a od vehabija je neke vec zabolila,eno ih na umc-u.ko je sljedeci?neko ko popije pivu ili pojede sendvic dok je ramazan?i ja ne bih nikog protjerao dok se ponasa sa zakonom drzave u kojoj zivi.
de ne pretjeruj. ovdje se radi o organiziranju necega javnog, a ne bas tako prihvatljivog u drustvu kao sto je nase.
nikad nisi cuo da neko ismijava feminiziranog djecaka u skoli?

jel to rade vehabije?

JEL?

i ko je ikad ikome rekao de nemoj pit pivu dok je ramazan u bilo kom kaficu? GDJE?

bezveze supljirate.

a zivite u sredini koja je oduvijek bila homofobicna.

nije bilo vehabija kad sam bio u osnovnoj i srednjoj skoli, a mog su komsiju ismijavali, nazivali PEDEROM a to nije nikad bio.

samo zato sto je bio sitan, glas mu je bio njezniji i bio je feminiziran.

i on je trpio nasilje godinama. BEZ VEHABIJA!!!

ti isti provokatori cine 90% populacije u svim nasim gradovima.

jer treba pokazati ko je MUSKO, a treba ismijati sve koji se u tu sliku ne uklapaju. i treba pustiti VEHABIJE da se obracunaju sa PEDERIMA jer su to i zasluzili.

treba priznati da smo HOMOFOBNO DRUSTVO I DA NAS BOLI ona stvar za prava homoseksualaca. jer da vas je briga ne biste pricali o vehabijama nego o sredini u kojoj ste odrasli.

User avatar
trinaesti
Posts: 1106
Joined: 30/01/2005 20:26

#1389 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti » 26/09/2008 12:06

vjesticanametli wrote:imaju oni prihode....zamota zenu i eto nekoliko joja svaki mjesec
ti ocito nemas love. pa zamotaj se bona pa ces i ti primati.

User avatar
DobroJutroKolumbo
Posts: 1994
Joined: 19/10/2006 10:20
Location: BiH , 71000 Sarajevo , Eglema-beglema 123
Contact:

#1390 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by DobroJutroKolumbo » 26/09/2008 12:07

kirby wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:
bosanceros_loco wrote:Cestitam vam u Sarajevu je pobijedio primitivizam i fashizam!! Svaka cast primitivci!

Nema razlike izmedju cetnika i onim primitivim majmuna sto su dosli da biju jadne ljude na festivalu samo zato sto su drugaciji od njih. Cudno mi je da se tako nesto moglo da desi u Srajevu, gradu koji je 4 godine na svojoj kozi osjecao naj goru vrsu fashizma i primitivizma. Naj cudnije od svega mi je sto normalni ljudi nisu reagovali i dosli da se suprotstave tim fashistima punim mrznje. Mislio sam da je 4 godine bombardovanja i ubijanja u Sarajlijama stvorilo odbojnost prema mrznji i fashizmu, ali izgleda da je sve sto se desilo to da su cetnici sa brda uspjeli da zaraze Sarajevo i sarajlije i prenesu na njih svoju mrznju..


Ponavljaj zamnom "Svakoga dana u svakom pogledu sve vise i vise nazadujemo".

Naj tuznije nije divljanje tih primitivaca, nego sutnja normalnih ljudi i cak tiho podrzavanje fashizma. Ovo je samo jedan pokazatelj sta se desava u Sarajevu i u BiH drustvu, vrijeme je da se dobro zabrinemo, jer uskoro moze biti kasno...

bosanceros_loco wrote:Cestitam vam u Sarajevu je pobijedio primitivizam i fashizam!! Svaka cast primitivci!

Nema razlike izmedju cetnika i onih primitivnih majmuna sto su dosli da biju jadne ljude na festivalu samo zato sto su drugaciji od njih. Cudno mi je da se tako nesto moglo desiti u Sarajevu, gradu koji je 4 godine na svojoj kozi osjetio najgoru vrstu fashizma i primitivizma. Najcudnije od svega mi je sto normalni ljudi nisu reagovali i dosli da se suprotstave tim fashistima punim mrznje. Mislio sam da je 4 godine bombardovanja i ubijanja u Sarajlijama stvorilo odbojnost prema mrznji i fashizmu, ali izgleda da je sve sto se desilo to da su cetnici sa brda uspjeli da zaraze Sarajevo i Sarajlije i prenesu na njih svoju mrznju..


Ponavljaj za mnom "Svakoga dana u svakom pogledu sve vise i vise nazadujemo".

Najtuznije nije divljanje tih primitivaca, nego sutnja normalnih ljudi i cak tiho podrzavanje fashizma. Ovo je samo jedan pokazatelj sta se desava u Sarajevu i u BiH drustvu, vrijeme je da se dobro zabrinemo, jer uskoro moze biti kasno...
Malo fali i zareza , malo su recenice zbrkane i pogresno postavljene, sta da se radi!?
Prije nego pocnes da pises o primitivcima u Sarajevu, malo nauci svoj jezik , ne moras bas ni sve znati , ali barem se potrudi... :skoljka:

E pun mi je k.... i ovih pismenih. Sta tebi smeta kako covjek pise? Ako ga ne razumijes preskoci post.
Nisam ja pismen , ja sam polupismen , ponovo sam se vratio u osnovnu školu! Primitivizam je tako i poceo , jer smo sami sebi rekli da pravopis nije bitan! To su nam brdjani i nametnuli!
Last edited by DobroJutroKolumbo on 26/09/2008 12:08, edited 1 time in total.

User avatar
uvjek dobar gost
Posts: 7109
Joined: 12/12/2005 14:51
Location: blizu Merkura

#1391 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by uvjek dobar gost » 26/09/2008 12:07

bosanceros_loco wrote:
NKVD wrote:Dešavanja oko festivala i reakcije javnosti na nasilje i kršenje zakona su jedan lijep povod da se još jednom razmisli kakav je bio karakter rata i poraća u Bosni i ko, u stvari, živi u toj zemlji!!!

Da li su vjersku i nacionalnu mržnju pokrenuli isključivo Srbi, Hrvati ne bi da zaostaju a Bošnjaci onda nisu imali kud? Ili je, možda, sve ovo što nam se dešava u proteklih skoro dvadeset NAJTEŽIH godina direktna posljedica povampirenja fašizma, ksenofobije i propagiranja nasilja bez kazne sa nacionalnim i vjerskim prefiksom, ali nikako jednim!

Naravno, da su, sticajem okolnosti, neki u tome otišli puno dalje od drugih i počinili nebrojene zločine uključujući i genocid ali razloge o tome bi trebali tražiti na drugoj temi. Koliko je neka grupa, etnička ili bilo kakva, načinila zlodjela NE SMIJE I NE MOŽE biti opravdanje za zločine ostalih.

Ovo je borba za život onih koji poštuju zakone i kroz institucije društva se bore za ostvarenje svojih prava i, sa druge strane, imbecila koji koriste represiju i silu da bi realizovali svoje srednjevjekovne snove. Juče velikosrpski agresori, danas Islamski fanatici. Štetu koju oni nanose ili mogu nanijeti društvu je proporcionalna moći koju posjeduju. Mentalni sklop, retardirani, je skoro isti.

Ja se u ratu nisam borio protiv Srba i Hrvata nego protiv agresora koji mi je oduzimao pravo na život! U proteklom ratu su agresori dobili skoro sve što su htjeli i na najboljem su putu da ostvare ostatak planova. Naši političari im u tome nesebično pomažu jer im je to jedini način da ostanu u sedlu i nastave sa kriminalom.

Sada sam ponovo primoran na tu borbu, za život. Agresor nije toliko snažan kao početkom devedesetih i treba se protiv njega boriti svim dozvoljenim demokratskim metodama. Tu ne računam veoma sumnjive interpretacije vjerskih knjiga (bilo koje religije), samo zakone države i međunarodne povelje. Ako upotrebljavaju silu i represiju, policija i organi države MORAJU ih u tome spriječiti. U protivnom će se građani morati sami organizovati i ponovo imamo straže po haustorima i barikade. "Treba li nam to i hoćete li taj scenarij?" moramo GLASNO UPITATI VLAST!!!
Ima nas ipak dosta normalnih. Fali nam samo da se dobro organizujemo, kao ovi primitivosi.. Problem je u tome sto mi imamo zivote i poslove, dok oni nemaju ni jedno ni drugo neko zive kao pijuge na nama. Vrijeme je da se i mi organizujemo i damo prijoritet borbi za "normalnu" BiH.
:dance: :dance: :thumbup: :skoljka:

cevapXXL
Posts: 106
Joined: 17/02/2006 22:42

#1392 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by cevapXXL » 26/09/2008 12:08

trinaesti wrote:
kirby wrote: od homoseksualaca me nece glava zaboliti a od vehabija je neke vec zabolila,eno ih na umc-u.ko je sljedeci?neko ko popije pivu ili pojede sendvic dok je ramazan?i ja ne bih nikog protjerao dok se ponasa sa zakonom drzave u kojoj zivi.
de ne pretjeruj. ovdje se radi o organiziranju necega javnog, a ne bas tako prihvatljivog u drustvu kao sto je nase.
nikad nisi cuo da neko ismijava feminiziranog djecaka u skoli?

jel to rade vehabije?

JEL?

i ko je ikad ikome rekao de nemoj pit pivu dok je ramazan u bilo kom kaficu? GDJE?

bezveze supljirate.

a zivite u sredini koja je oduvijek bila homofobicna.

nije bilo vehabija kad sam bio u osnovnoj i srednjoj skoli, a mog su komsiju ismijavali, nazivali PEDEROM a to nije nikad bio.

samo zato sto je bio sitan, glas mu je bio njezniji i bio je feminiziran.

i on je trpio nasilje godinama. BEZ VEHABIJA!!!

ti isti provokatori cine 90% populacije u svim nasim gradovima.

jer treba pokazati ko je MUSKO, a treba ismijati sve koji se u tu sliku ne uklapaju. i treba pustiti VEHABIJE da se obracunaju sa PEDERIMA jer su to i zasluzili.

treba priznati da smo HOMOFOBNO DRUSTVO I DA NAS BOLI ona stvar za prava homoseksualaca. jer da vas je briga ne biste pricali o vehabijama nego o sredini u kojoj ste odrasli.

bravo kralju!

User avatar
GODZZILA
Posts: 591
Joined: 20/12/2006 03:51
Location: Olimpijski grad

#1393 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by GODZZILA » 26/09/2008 12:09

Bicu objektivan.
Neka su svi istupili protiv njih, jer...
Koga briga sto se dvojica mudonja vole, koga to interesuje, neka svoja sranja drze samo za sebe.
Da manje prave te festivale a vise se bore za drustveni status, mozda bi stanovnici i promijenili sliku o njima, ali ne oni odma na veliko "FESTIVAL"..
To je mozda status slobode na zapadu, ovde se shvata kao uvreda..
A ovi huligani nisu nista vise do par navijaca koje dobro treba isutati nogama, balavci..
Nadalje, vehabije, pa nek su dosli da kamenuje queer-ove, prave festivale za ramazan. Mogli su sacekati kraj ramazana glede festivala.
Vidim tamo pise kao da su prijetnja. Sve dok postuju zakon ove zemlje i djeluje prema propisima nadleznih organa ne mozemo ih posmatrati kao takve..
Mozemo ih posmatrati jedino kao prijetnju kulturnom zivotu ovog grada i nase zemljen (tamo je vec neko naveo, da nedaju djeci muziku da slusaju, tv da gledaju, knjige da citaju-naravno da daju ali strogo odredene, sto je isto kao i da nedaju) odgajaju buduci neobrazovani mladi kadar, sto nikako nevodi napredku zemlje.

Bušman
Posts: 2139
Joined: 08/04/2008 08:48

#1394 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Bušman » 26/09/2008 12:11

Risto Kuglarić wrote:
zgembo_sa wrote: Seksualna orijentacija nije urodjena, vec stecena. Nikad nije otkriven nikakav gay gen, studije govore da su vecina homoseksualaca imali probleme u djetinjstvu sa uklapanjem u drustvu, nisu imali uzor u ocu, imali prejaku licnost majke ili los odnos sa njima i sl. Tu neku osobinu koja vas odvaja od vrsnjaka mozete naslijediti, zbog nje mozda necete biti prihvaceni u drustvu i na kraju to moze dovesti do toga da postanete homoseksualac, ali to nema nikakve veze sa tezom da je homoseksualnost urodjena, jer nema nijednog dokaza za takvu tvrdnju (http://www.narth.com/docs/pieces.html ; http://www.narth.com/docs/bornway.html ; http://www.motherjones.com/news/feature ... hoice.html)
Postoji kolko hoces slucajeva promjene ili lijecenja, kako hoces, iz homoseksualaca u heteroseksualce (http://www.peoplecanchange.com/ ; http://www.narth.com/docs/throckarticle.html ; http://www.narth.com/docs/evidencefound.html ; http://www.narth.com/docs/prichard.html)
Ljudi homoseksualnih sklonosti su daleko podlozniji psihickim oboljenjima od heteroseksualaca (http://www.narth.com/docs/studyconfirms.html )

Sve su to pitanja koja su osjetljiva i na koje nije dovoljno samo reci "joj jeste primitivci, kako to ne znate", a istovremeno se sami koristite laznim informacijama, predrasudama itd.
seksualna orjentacija nije stečena nego urođena. Studije koje ne citiraš, a o kojima govoriš, ili ne postoje ili su metodološki manjkave, i svakako ne dokazuju da se homoseksualnost razvija pod uticajem okoline.
Evo ti link http://www.who.int i potrazi tamo. Taman da te zainteresira...
Last edited by Bušman on 26/09/2008 12:11, edited 1 time in total.

User avatar
trinaesti
Posts: 1106
Joined: 30/01/2005 20:26

#1395 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti » 26/09/2008 12:11

GODZZILA wrote:Bicu objektivan.
Neka su svi istupili protiv njih, jer...
Koga briga sto se dvojica mudonja vole,...
nisi ti objektivan. ti si odvec subjektivan...

User avatar
Zox
Posts: 3766
Joined: 17/04/2002 00:00

#1396 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Zox » 26/09/2008 12:13

max_power wrote:
cevapXXL wrote:
Bušman wrote:
I ko kaze da BIH nije fasisticka zemlja? JESTE, JER NE PRIHVATA DRUGACIJEG. Danas homoseksualci, sutra mentalno retardirani, prekosutra vec neko treci. Bitno je da se moze kod Biće na dernek.
Ako cemo tako gledati onda smo svi mi fasisti na jedan nacin:

jedni mrze vehabije - treba protjerati = fasista
jedni mrze perdere treba protjerati = fasista
jedni mrze muslimane jer su drugaciji nego oni (zapad uglavnom) = fasisti

ili ja to sada nesto pogresno vidim?

ja zelim istjerati sve fasiste = fasista :-)
Izgleda da tako ispada. Partizani = fasisti.

User avatar
GODZZILA
Posts: 591
Joined: 20/12/2006 03:51
Location: Olimpijski grad

#1397 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by GODZZILA » 26/09/2008 12:13

Misljenje narodne vecine..
I malo sam pospan :zzzz:

User avatar
max_power
Posts: 901
Joined: 14/10/2005 04:41
Location: planeta Mars
Contact:

#1398 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by max_power » 26/09/2008 12:13

trinaesti wrote:
kirby wrote: od homoseksualaca me nece glava zaboliti a od vehabija je neke vec zabolila,eno ih na umc-u.ko je sljedeci?neko ko popije pivu ili pojede sendvic dok je ramazan?i ja ne bih nikog protjerao dok se ponasa sa zakonom drzave u kojoj zivi.
de ne pretjeruj. ovdje se radi o organiziranju necega javnog, a ne bas tako prihvatljivog u drustvu kao sto je nase.
nikad nisi cuo da neko ismijava feminiziranog djecaka u skoli?

jel to rade vehabije?

JEL?

i ko je ikad ikome rekao de nemoj pit pivu dok je ramazan u bilo kom kaficu? GDJE?

bezveze supljirate.

a zivite u sredini koja je oduvijek bila homofobicna.

nije bilo vehabija kad sam bio u osnovnoj i srednjoj skoli, a mog su komsiju ismijavali, nazivali PEDEROM a to nije nikad bio.

samo zato sto je bio sitan, glas mu je bio njezniji i bio je feminiziran.

i on je trpio nasilje godinama. BEZ VEHABIJA!!!

ti isti provokatori cine 90% populacije u svim nasim gradovima.

jer treba pokazati ko je MUSKO, a treba ismijati sve koji se u tu sliku ne uklapaju. i treba pustiti VEHABIJE da se obracunaju sa PEDERIMA jer su to i zasluzili.

treba priznati da smo HOMOFOBNO DRUSTVO I DA NAS BOLI ona stvar za prava homoseksualaca. jer da vas je briga ne biste pricali o vehabijama nego o sredini u kojoj ste odrasli.
Cinjenica je da smo homofobno drustvo, u pravu si. Cinjenica je i da je u nasem drustvu uvijek bilo homoseksualaca. I kad su zatrazili tu minimalnu slobodu da makar jednom - od 365 dana u godini - mogu otici na nesto posveceno njima, vehabije su ih sprijecile, silom.
Manjina ih uvazava, vecina ih ne voli, a vehabije ih teroriziraju.
Danas napadaju njih a ako im se dozvoli da to rade neometano sutra ce biti kako kirby kaze.

User avatar
saibaba
Posts: 1794
Joined: 07/02/2008 13:47

#1399 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by saibaba » 26/09/2008 12:14

BHG wrote:
saibaba wrote: Ali ako određenoj populaciji smeta da se to dešava konkretno taj dan.. 27 dan ramazana pa zašto da se taj festival nije pomakao 2 dana ili 5 dana ?
To je to tim ljudima najsveti i ne samo njima nego i ostalim muslimanskim vjernicima...
Brzinsko pitanje. Hoce li doticnim smetati ako ja pijem pivo za ramazan ili 27. dan istog? Mogu li ocekivati kamen u glavu s obzirom da sam pregazio sve ono cemu su me ucili i izabrao razvratnicki zivot pun raznih harama?
Nema to veze jedno s drugim ..
Ja pijem kad hoću i to je moja lična stvar .. ali organizovati Beer fest za 27 noć to bi bilo najblaže rečeno neukusno...

To je kao bi se na dan žrtava genocida u srebrenici organizovala Čevljanjska korida ...

Tome nisu krivi homoseksualci nego organizatori festivala....

cevapXXL
Posts: 106
Joined: 17/02/2006 22:42

#1400 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by cevapXXL » 26/09/2008 12:14

Hajmo se ba igrati klikera :D

Locked