U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HM 2011

#51 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by HM 2011 »

joooj wrote:Kao sto nijednom nisam usla u McD otkako je dosao u BiH, tako ce isto biti i sa KFC, ali nemam nista protiv dolaska. Nek' imamo izbora, pa ko sta voli nek izvoli.

Sta je ovo ovako dobro :-) Zelim i ja ovo! :gladna:
Gdje se inace nalaze ovi restorani!?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja bih volio da dođe Nordsee restorani, nešto na fazon brze hrane ali sve sa ribom i morskim plodovima. :thumbup: Naravno opet je stvar ukusa, neko voli, neko ne voli.

Image

Ja ovo volim - vrlo je ukusno - ali ljudi dragi koliko je tek ovo skupo - 6 KM (3 EUR) sendvič sa lososom (ima lososa fino u njemu) al je sendvič malehan manji od chesseburgera u MCD.....

BurgerKing kvalitetom i ukusom najviše podsjeća na ćevape.....

Glasam za Nordsee ali po diskontnim cijenama ?????
razonoda

#52 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by razonoda »

HM 2011 wrote:
joooj wrote:Kao sto nijednom nisam usla u McD otkako je dosao u BiH, tako ce isto biti i sa KFC, ali nemam nista protiv dolaska. Nek' imamo izbora, pa ko sta voli nek izvoli.

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja bih volio da dođe Nordsee restorani, nešto na fazon brze hrane ali sve sa ribom i morskim plodovima. :thumbup: Naravno opet je stvar ukusa, neko voli, neko ne voli.

Image

Ja ovo volim - vrlo je ukusno - ali ljudi dragi koliko je tek ovo skupo - 6 KM (3 EUR) sendvič sa lososom (ima lososa fino u njemu) al je sendvič malehan manji od chesseburgera u MCD.....

BurgerKing kvalitetom i ukusom najviše podsjeća na ćevape.....

Glasam za Nordsee ali po diskontnim cijenama ?????
:lol: Bk I MCD, :lol: to meso za koje ti kazes da je kavlitetno, je zgnjeceno govedo sa papcima , trepavicama. Ipak su cevapi bolji i ne bi se trebalo porediti sa ostalim ''smecem'
Drvosjeca iz Dejcica

#53 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Image
Njemačka firma, osnovana još davne 1896. godine. Ima ih u Njemačkoj naravno, Austriji, Belgiji i nešto malo u Poljskoj, Madžarskoj i Sloveniji mislim. Da imam love doveo bih ovu franšizu kod nas u BiH.

http://www.nordsee.com/de/nordsee-historie.html
Juni

#54 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Juni »

DA, cevapi su ipak nesto zdraviji i bolji samim tim sto se MOGU POKVARITI. To znaci da u njima ipak ima zivota...mada ja nikad ne jedem ni cevape, kad odem narucim sudzukicemili malu porciju dzigerice i salatu.
inace, meni jeovaj kfc jos gore sranje nego mac, ukusno samo onom kome mama ne zna ispohovati piletinu. mislim, imal sta gore od pohovane piletine koja nije svjeze, netom ispohovana :run:
Hajvan

#55 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Hajvan »

šuti, dobro je.

bolje KFC nego POPEYE'S :mrgreen:
uglavnomja

#56 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by uglavnomja »

nekako mi je bezze porediti kucnu hranu i fastfood :-)

samo ime kaze brzo napravljeno - da se brzo pojede. nije to rucak, ono izadjes iz kuce da ides u mcd da jedes :-) (osim djecijih zelja, naravno)

to se jede na pauzi, ako nemas vremena za nesto sto se duze ceka, jedu djeca na odmoru, jede onaj ko ogladni na ulici ...

mislim nije izbor izmedju kucne hrane i fastfooda, nego izmedju ff, koji ipak ima tople obroke, i sendvica ...

a i cijena je posebna prica :oops:

a ja ne vidim neku razliku izmedju burger kinga i mcd, osim sosa :?

mada bk nije isti svugdje, bar u norveskoj nema nekih stvari kojih ima u svedskoj
Bodkin

#57 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Bodkin »

Hajvan wrote:šuti, dobro je.

ili Wendy's :)
devito

#58 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by devito »

Eto uskoro ce se otvoriti i pored Pirpe jos jedan fastfood, malo drukacije od svega(wok food).
agnostic_front

#59 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by agnostic_front »

zlo zlo wrote:pileće filete par sati držat u mlijeku, izvadit, začinit i pohat, stavit ih peći u pećnicu na masni papir i mrvu poprskati uljem .. i mljac preukusni i zdraviji 100 puta od ovih sranja :D
Čestitam na odgovoru, nije nimalo offtopic. :thumbup:
raskopusa

#60 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by raskopusa »

JThomas wrote:
raskopusa wrote:
JThomas wrote:i ja sam volio mcdonalds dok sam bio dječak. a sad kao odrasli čovjek ipak preferiram pravu hranu.
ne mogu vise ni cevape. :D puni su sode.odem jednom ili dva puta da me zelja mine a onda bogu dusu do navece. :cry:
zaista nisam mislio na ćevape. već više na našu kuhanu hranu, janjetinu, teletinu ispod sača... :D
sve mi je draza hrana, ona nasa hercegovacka, sa nesto mesa,ribe, i sa puno povrca,uz prilog od voca i laganih slastica. sigurno ne onih koji se zalijevaju kilogramima secera. :-D
Ajatolah_

#61 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Ajatolah_ »

Volim širok izbor, a volim i pojesti. :mrgreen: Samo KFC me ne privlači jer je sama piletina :-? , ali neka ga.
groove

#62 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by groove »

Bodkin wrote:
Hajvan wrote:šuti, dobro je.

ili Wendy's :)
zbog cega?
nisam nikad jeo kod njih zato pitam.
Šveđanin

#63 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Šveđanin »

Zinger burger je dobar, ali se uvijek umastim kad jedem. :D

Image

Subway, nisam odavno bio ali takođe i oni gdje god dođu drže cijene..

Image
groove

#64 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by groove »

vidi sto svedjanin jede krmetinu :D

meni je subway super, uzmem vecinom onaj veggie :)
Bodkin

#65 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Bodkin »

sub je dobar jer ga mozes napraviti zdravim. tostirani sa tunom mi je top
perscitus

#66 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by perscitus »

Cek malo, koliko znam KFC odavno je sve samo ne piletina. Zar upravo zbog toga im je sudski bilo zabranjeno da koriste Kentucky Fried Chicken, pa sad koriste samo KFC!?
JThomas

#67 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by JThomas »

Bodkin wrote:samo vrhunski je kad pocnu stavljati slike povrca i snicle kao poredjenje :D jer inace za 7 maraka dobijes tu sniclu sa povrcem i sok :D a mcd je skup ali 7km za 10 cevapa ili 600 grama bureka nije puno :D a uz to su burek koji pliva u masnoci i cevapi u kojima je najmanje mesa zdraviji valjda. jer to je konkurencija mcd-u i kfc-u, a ne veganski restorani :D
bogami svašta nešto fino možeš dobiti u sarajevu za 7 KM, čak i u samom centru. teleću šniclu ne možeš, ali možeš recimo sitni ćevap, ćufteta, dobru piletinu i slično. van centra možeš naći i nešto od teletine za 7 KM. mi smo tanki sa ekskluzivnom ponudom, tj. i nemamo je, al' što se tiče varijanti da se povoljno dobro najedeš tu jako dobro stojimo.
razonoda

#68 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by razonoda »

perscitus wrote:Cek malo, koliko znam KFC odavno je sve samo ne piletina. Zar upravo zbog toga im je sudski bilo zabranjeno da koriste Kentucky Fried Chicken, pa sad koriste samo KFC!?
Kad dodje u Bosnu, odnijeti na testiranje, i vidjet ce da u piletini ima i svinjetine. :-)
Šveđanin

#69 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Šveđanin »

Ma ovo je prva slika na koju sam naletio. :D

Wendys... sviđaju mi se salate, inače restoran gdje sam vidio najdeblju osobu u svom životu.. :shock:

Image

Sibylla.. :izet:

Image

Domino's pizza dominira pored pizza hut i papa johns. :kiss:
exliberal-ex

#70 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by exliberal-ex »

Dajte ljudi moji radio sam u nekim fast food kad sam bio student...da znate sta se sve priprema I kako se priprema..sve sto se servira dodje predpripremljeno nista se nebaca...dodju pileca krilca "malo" tuknu...operes ih vrelom vodom pa u vrelo ulje...I kazes danas special krilca samo $ 4.99 ( a regularno 5.99)..navali sirotinja sve se proda a gazda otpise ta krilca kao pokvarena...pola profita tebi u djep pola njemu...
Ovdje postavljate slike koje su uradile marketinske agencije koje provedu sate namjestajuci burgere ili sendvice da izgledaju perfektno...a kad odes I narucis isti dobijes nesto zguzvano ni nalik na sliku.
Sto se tice Kfc to je hrana sirotinje, te radnje necete vidjet u djelovima gdje zivi srenja ili visa klasa, drugo ulje koje se koristi za pecenje piletine je ono najgore vrste I znam da se skoro pa nikad nemjenja samo se dosipa novo, nesto su poceli govorit da ce sad to pocet mjenjat ali vlasnici franshize to nerade jer time prave dobre ustede.
Uostalom jedem svaki dan u food court, jedino mjesto gdje nemoras da cekas u redu kad je ruca je upravo KFC, tu nikad nikog nema dok za razliku od njih subway, thai, kineska hrana ili pica uvijek ima red gdje moras da pricekas....da neispadnem rasist ali to je hrana siromasnih crnaca
Bodkin

#71 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Bodkin »

JThomas wrote:
Bodkin wrote:samo vrhunski je kad pocnu stavljati slike povrca i snicle kao poredjenje :D jer inace za 7 maraka dobijes tu sniclu sa povrcem i sok :D a mcd je skup ali 7km za 10 cevapa ili 600 grama bureka nije puno :D a uz to su burek koji pliva u masnoci i cevapi u kojima je najmanje mesa zdraviji valjda. jer to je konkurencija mcd-u i kfc-u, a ne veganski restorani :D
bogami svašta nešto fino možeš dobiti u sarajevu za 7 KM, čak i u samom centru. teleću šniclu ne možeš, ali možeš recimo sitni ćevap, ćufteta, dobru piletinu i slično. van centra možeš naći i nešto od teletine za 7 KM. mi smo tanki sa ekskluzivnom ponudom, tj. i nemamo je, al' što se tiče varijanti da se povoljno dobro najedeš tu jako dobro stojimo.
nisam to mislio. za 7km najedes se krompiruse toliko da ne mozes hodati. mislio sam na ove slike sto raja stavlja. sve snicle i povrce na pari i to porede sa KFC-em ili MCD a tamo toliko kosta neki meni. zato kazem da za tih 7km ne mozes dobiti ove stvari sa slika :)
Bodkin

#72 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Bodkin »

Šveđanin wrote:

Domino's pizza dominira pored pizza hut i papa johns. :kiss:
dominos i papa johns... pored njih jos buffalo wild wings i mozes umrijeti sretan :D

a wendy's je od ovih fast food lanaca pri dnu. cak im je ona budaletina ljudski prst stavila i prijavila da je nasla tako :D
crnoplavo

#73 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by crnoplavo »

perscitus wrote:Cek malo, koliko znam KFC odavno je sve samo ne piletina. Zar upravo zbog toga im je sudski bilo zabranjeno da koriste Kentucky Fried Chicken, pa sad koriste samo KFC!?

http://www.businessinsider.com/kfc-muta ... eal-2014-2

kome vjerovati, ali ako je istina, doduse meso je meso?
Bodkin

#74 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by Bodkin »

ee od kad je onaj snimak gdje radnici povracaju u KFC fabrikama mesa dok se kidaju glave pilicima :D
_mufljuz_

#75 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?

Post by _mufljuz_ »

e u KFC sam uvijek isao da se dobro najedem.... stripsi, i oni ljuti bataci.... pa barem je nesto drugacije.... boleglavativno sam se znao najest u KFCu - i to ne zato sto sam kurcevit nego zato sto sam se bas znao najest za nekih cener maraka i to super spremljenog cikenmesa sa brukom pomrita..... + sto u KFCu imas besplatan net redovno po svijetu, a naprave i dobru kafu za euro i toplu cokoladu.... dosta KFC restorana nudi dzabno dotakanje kokakole, pepsija, fante sta vec - koliko ti bog hoce a platis samo prvi put.... eto zasto volim KFC... i napijem se i nazderem ko krme... :mrgreen:
Post Reply