Niste vi bili u Moskvi kad je McD otvorio vrata.groove wrote:uvijek me zanimalo kakvi su ovo ljudi koji ovako dobrovoljno za nesto stoje u reduHoglund wrote:Jel na ovo mislis, jel to taj restoran?Cybernetic wrote:Eto ovdje u Becu Dunkin' Donuts otvorio svoju prvu filijalu i odmah se u 7 ujutro uhvatio red u kojem su konzumeristicke ovce cekale po dva sata da probaju nesto sto mogu kupiti u mnogim tradicionalnim prodavnicama i pekarama ovdje.
Ovo je navodno slikano juce.. jel i dalje guzva..
meni bi bilo zao vremena
U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#176 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
-
razonoda
#177 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Na Ferhadiji je ovakva guzva non -stop. Tu se svi poslovi obavljaju. 
-
detroit-mercy
#178 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Za evo vec 15 godina jeo jedno 4-5 puta u McDonaldsu, i to samo zato sto sam morao. Inace ne jedem fast food ni pod raznoMyTao wrote:Hoglund wrote:Za početak moram reći da naš narod ima užasnu potrebu da kontrira.. kad neko pomene mekdonalds, naš narod se odmah upinje sa čuvenom rečenicom:
"Ma štaće ti to američko sranje, uzmi ti ćevapa, naše zdrave, prave hrane.."
Kako i zašto je naš narod uvjeren da su ćevapi eto zdraviji.Ovaj smajli to možda i najbolje opisuje.
Moje pitanje je: ima li iko ovdje stariji, preko 30-35 godina, da može jesti u mekdonaldsu i to baš onako da se ispoštuje da jede do iznemoglosti? Jer koga sam god pitao, i ko je bio i ko nije bio tamo kaže nije mu ukusna hrana, gumena mu hrana i slično..
Moja generacija normalno prije će izabrati jagnjeće pečenje, ali nije nam strano otići u mekdonalds. Ono je meni ukusno. I velikoj većini svijeta je ukusno.. kako to da baš našem narodu eto nije ukusno ni malo? Kao da je sramota reći da ti je ukusno..
Stiže nam KFC.. što bi moja mater rekla, isto kao mekdonalds samo sa piletinom.. planirate li ići? Jeste li već bili? Ima li koga kome je KFC ukusan? Postoje li pobogu takve osobe?
Cuj ukusno... nisam nikada sreo osobu koja kaze da je Mcdonalds ukusan a zivim u SAD-u vec 10 godina. To je jeftina hrana, i jedu je oni koji nemogu priustiti bolju hranu.
KFC je isto sranje... probao jednom i nikada nista gore nisam stavio u usta.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#179 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
nikad ali baš nikad nisam jeo u mcd a za kfc čuo prvi put
znači libo me tuki i za jedne i za druge
deset u pola s lukom - pola kile bureka eventualno zeljanica - pače - grah s mesom - suđuka ili suho meso nakoso ...uh ogladnih namah
odoh šta pojesti
znači libo me tuki i za jedne i za druge
deset u pola s lukom - pola kile bureka eventualno zeljanica - pače - grah s mesom - suđuka ili suho meso nakoso ...uh ogladnih namah
odoh šta pojesti
-
điđi
-
dječak sa šibicama
#181 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Sve sve ali kad neko izvali kako su cevapi i pite zdravi
Nikakvo cudo sto je dijabetolosko i internisticke cekaonice pune pacijenata.
Nikakvo cudo sto je dijabetolosko i internisticke cekaonice pune pacijenata.
- JThomas
#182 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
ja to vala nikad nigdje ne pročitah. možda da je eventualno zdravije od mcdonaldsa jer barem sadrži meso...
-
vade_mecum
#183 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
iskreno, to više govori o tebi, nego o KFC-ujapin_mutapi wrote:a za kfc čuo prvi put
-
dječak sa šibicama
#184 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Ocito da na preskoke citas.
A i to da su zdraviji od McD, kako da ne, cevabdzije koje niko ziv ne kontrolise jer sanitarnom cusnu koverticu u djep, ko zna sta melju u cevape, i McD koji ima rigoroznu kontrolu kvaliteta sopstvenih proizvoda.
A i to da su zdraviji od McD, kako da ne, cevabdzije koje niko ziv ne kontrolise jer sanitarnom cusnu koverticu u djep, ko zna sta melju u cevape, i McD koji ima rigoroznu kontrolu kvaliteta sopstvenih proizvoda.
- Ramzess Veliki
#185 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Z aslučaj da ne znate o čemu se radi .... piletina pržena u prezli sa tovar začina, nikakva pamet a vala ni ponuda. Opet će raja ići na pomfrit. Dva puta sam tu jeo i nikad više, ali ja inače ne volim piletinu pa procijenite sami kad budete u prilici.

-
hzsa22
#186 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Njihova coleslaw salata je nesto najodvratnije sto sam u zivotu pojeo.
Sendvici su im onako. Puno para, malo muzike realno.
-
broj dva
#187 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
---------------Bodkin wrote:prvo: bitno je da postoji. bitno je da ima izbora i da nismo zadnja vukojebina. zato je jako bitno bilo da dodje McD. drugi poput kfc-a prate mcd kad ulaze na trziste
drugo: kfc kao i mcd je gumena piletina. dakle smece obicno. ali povremeno treba otici. nekad imam potrebnu za smecarskom hranom, a pljeskavica u onim prljavim fast food-ovima ili masni burek su podjednako losi. pored toga, kad sjedim tamo isto mi je kao kad sjetim u mcd u parizu ili madridu. nije los osjecaj
Ustedio si mi daljnje citanje i komentarisanje, slazem se sa svim
- Idemedosumom
#188 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Proveo sam nekoliko godina na zapadu, i mogu vam reci da mi se Mcdonald's dopao dok mi se recimo BurgerKing nije svidjeo. Subway mi je isto tako ostao u lijepom sjecanju. Ne sjecam se da sam KFC ikada probao, ali neka ga, veci izbor, moze samo bolje biti.
Nedavno sam jeo u Mcd u Sarajevu nakon nekoliko godina i zaista mi je sjelo. Ono sto sam odmah zapazio je da se nasa "original" flaširana coca cola ne moze porediti s kolom iz Mcdonaldsa. Isto tako je pomfrit daleko ukusniji nego u nasim restoranima i fast foodovima. Dosta je skupo, nasi prosjecni građani sebi to vjerovatno ne mogu priustiti (bar ne cesto).
Svi cemo se sloziti da fast food hrana nije zdrava, međutim, sumnjam da su nasi cevapi ista zdraviji. Ja zamisljam da se cevapi ovako prave: Sve ono sto radnici pometu s podova u mesnicama krajem radnog vremena ide u cevape
(stvarnost vjerovatno nije daleko od ovoga).
Nedavno sam jeo u Mcd u Sarajevu nakon nekoliko godina i zaista mi je sjelo. Ono sto sam odmah zapazio je da se nasa "original" flaširana coca cola ne moze porediti s kolom iz Mcdonaldsa. Isto tako je pomfrit daleko ukusniji nego u nasim restoranima i fast foodovima. Dosta je skupo, nasi prosjecni građani sebi to vjerovatno ne mogu priustiti (bar ne cesto).
Svi cemo se sloziti da fast food hrana nije zdrava, međutim, sumnjam da su nasi cevapi ista zdraviji. Ja zamisljam da se cevapi ovako prave: Sve ono sto radnici pometu s podova u mesnicama krajem radnog vremena ide u cevape
- JThomas
#189 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
pa realno i nije. ali barem su ukusni i najedeš se.
-
Rob_Atl
#190 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
famous bowl iz kfc je nesto najjace

-
zilla_
#191 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Meni je KFC odličan, hrana baš po mom ukusu

ova piletina im je njam njam
kako sam se ubio ovim 

ova piletina im je njam njam
- Jack Be Nimble
#192 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Pa nije bas da neznaju kuhati ili da je ljenost u pitanju.TheMule wrote:Ma ne znaju kuhati. Od koga ce nauciti? A tu je i elemenat lijenostiBambi_na_kofeinu wrote:Pa ne kontam, kako je onda mek hrana za sirotinju koja sebi ne može drugo priuštiti, i zašto se navodi da tu hranu uglavnom jedu ljudi koji žive na socijaliTheMule wrote:
Riza $1 kila
Meso $2.5 za 250g
Saka mrkve $0,50
Pola kile krompira $0,30
Ulje i zacini $0,20
Ako neces vodu, kola limenci npr. $0,25
Velika tepsija, mozes jesti 3 obroka, cijena bruto $4.50 + $0,25
Inace, slazem se za huterse, vehabije ce tu biti najvece musterije![]()
Kuha li iko išta tu, ubiše se od onih nekih kulinarskih emisija.
Imaju izbor:
1. Obicni restoran gdje je bifstek of 250g $15, plus ostalo sto ide uz to, bruto oko $20 po osobi
ili
2. McDonalds gdje ce se nakrkati i udebljati za $10 po osobi
Kod kuce, ako se sta jede, to su gotova zamrznuta jela koja se stavi u mikrovalnu na 5 minuta da se odmrznu i jedu. I ta jela su bez veze, dva-tri dolara za jedan obrok za jednu osobu, ukus se moze pretpostaviti. Konzerve su jeftine, ali dosade konzerve brzo....
Sirotinja na socijali nemoze priustiti normalnu zdravu veceru za cetvoro u kupovini. Zdrava hrana je mnogo skuplja. Bilo je vrijeme u Americi kada smo tata, mama, brat i ja zivjeli u MCD. To su bila prva tri mjeseca, prije nego sto je tata nasao posao. Kada smo imali samo socijalu. Kada smo mogli priustiti dva solidna obroka sedmicno (pite, sarme, filovane paprike). Tek kada je stari dobio posao pa onda i stara vratili smo se u normalan tek zivota, to jest kupovalo se radnjama i pravilo kod kuce. I da napomenem da je ovo bilo u vrijeme kada je benzin bio 0.99c/3.7L
Ljenost nije u pitanju jer ti roditelji rade po dva posla za veoma malu paru i jednostavno nemaju vremena da provedu dva sata u kuhinji. Sto je najzalosnije oni nemaju vremena da provedu 2h sa djecom i da ih pitaju sta ste danas naucili u skoli.
- Op3r4t0r
#193 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
KFC je bezveze, inace nisam ljubitelj fast food smeca ali svratim s vremena na vrijeme i KFC je na mojoj listi upravo zadnji, McDonalds je sa svojim smecem i bolji i ukusniji i jeftiniji. Npr u Grazu se sredinom 2008 godine otvorio KFC u samom centru u blizini vec postojeceg mekija, vec godinu kasnije je propao i zatvorio se a meki postoji i dan danas.
Sendvici su im bezveze a ono po cemu je KFC vjerovatno i najpoznatiji, pileci batacici u kantici su preskupi bili i za austrijski standard s obzirom da se radi o fast food hrani.
Neko je ovdje spomenuo i Nordsee, jedan od mojih omiljenih restorana brze hrane, daleko zdravija opcija od ovih fast foodova ali nazalost bi za bosanske uslove bili preskupi, jelo i pice tesko da bi mogli ici ispod 15 maraka
Sendvici su im bezveze a ono po cemu je KFC vjerovatno i najpoznatiji, pileci batacici u kantici su preskupi bili i za austrijski standard s obzirom da se radi o fast food hrani.
Neko je ovdje spomenuo i Nordsee, jedan od mojih omiljenih restorana brze hrane, daleko zdravija opcija od ovih fast foodova ali nazalost bi za bosanske uslove bili preskupi, jelo i pice tesko da bi mogli ici ispod 15 maraka
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#194 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
pa, kao što rekoh, libo me takivade_mecum wrote:iskreno, to više govori o tebi, nego o KFC-ujapin_mutapi wrote:a za kfc čuo prvi put
-
Ernestoli
#195 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Pazite ovo!!!
Zamislite da Mc snizi cijene, otvori jos restorana, udari jos jacu reklamu.. novine, tv, internet, da ne mozes opstati od njih.. i da snizi cijene duplo.. da li bi im restorani bili puni? A da se nalaze u svakom vecem gradu... Bi li onda odgovaralo Bosnjama?
Iako se ovo nece desiti zanima me odgovor. Generalno u istocnoj i jugoistocnoj evropi mc nije jeftin.. nimalo...
Zamislite da Mc snizi cijene, otvori jos restorana, udari jos jacu reklamu.. novine, tv, internet, da ne mozes opstati od njih.. i da snizi cijene duplo.. da li bi im restorani bili puni? A da se nalaze u svakom vecem gradu... Bi li onda odgovaralo Bosnjama?
Iako se ovo nece desiti zanima me odgovor. Generalno u istocnoj i jugoistocnoj evropi mc nije jeftin.. nimalo...
- stakasa
#196 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Pitanje na mjestuErnestoli wrote:Pazite ovo!!!
- tataćusak
#197 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Hoglund wrote:Za početak moram reći da naš narod ima užasnu potrebu da kontrira.. kad neko pomene mekdonalds, naš narod se odmah upinje sa čuvenom rečenicom:
"Ma štaće ti to američko sranje, uzmi ti ćevapa, naše zdrave, prave hrane.."
Kako i zašto je naš narod uvjeren da su ćevapi eto zdraviji.Ovaj smajli to možda i najbolje opisuje.
Moje pitanje je: ima li iko ovdje stariji, preko 30-35 godina, da može jesti u mekdonaldsu i to baš onako da se ispoštuje da jede do iznemoglosti? Jer koga sam god pitao, i ko je bio i ko nije bio tamo kaže nije mu ukusna hrana, gumena mu hrana i slično..
Moja generacija normalno prije će izabrati jagnjeće pečenje, ali nije nam strano otići u mekdonalds. Ono je meni ukusno. I velikoj većini svijeta je ukusno.. kako to da baš našem narodu eto nije ukusno ni malo? Kao da je sramota reći da ti je ukusno..
Ukusniji je hamburger kod svakog našeg trovača nego u mekdonaldsu, o pitama i ćevapima da ne pričam. Valjda znaš da se čovjek navikne na okuse. Ne možeš nama prodavati meksičku hranu, nije to za nas, možeš lagano navikavati ove mlađe generacije ali već izgrađene ličnosti ....
Stiže nam KFC.. što bi moja mater rekla, isto kao mekdonalds samo sa piletinom.. planirate li ići? Jeste li već bili? Ima li koga kome je KFC ukusan? Postoje li pobogu takve osobe?
- Obuca9
#198 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Hoće Bošnjo na silu da je "in".bella_ciao wrote:U koju god zapadnu zemlju da sam otisao McDonalds se smatra hranom za siromasne, jeftin, brza i neukusna hrana za ono bas kad moras i za tinejdzere samo je kod nas to vrhunac gurmanskog dozivljaja i nenadjebiv delikates. Al hajd neka, neka i KFC-a, nisu ni cevapi nista zdraviji
-
Bodkin
#199 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Cuj za siromasne i cuj kod nas delikates. I ljudi svasta lupaju 
- ultima_palabra
#200 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Pa dobro, smatra se bezveze hranom koju najviše jedu djeca
Samo što kod nas ne mogu biti cjenovno konkurentni kao drugdje... za manje pare neki trovač pravi veći i ukusniji hamburger (higijena jeste upitna).