u Rio de Janeirou "Nafaka" pet puta pred publikom
Moderator: _BataZiv_0809
-
Liv4
#1 u Rio de Janeirou "Nafaka" pet puta pred publikom
Kao i svi ostali filmovi. Ne znam dokle cete praviti vijesti od dogadjaja koji su zanimljivi koliko i klimanje prednjeg zuba moje kcerkice. (osim najuzem krugu familije)
Ja vas molim da se uozbiljite i nadjete nekoga ko razumije bar malo svijet filma da vam pravi stranicu. Ako nemate, bolje da nista ne objavljujete ili bar provjerite vijest prije nego sto je objavite.
"Rio" je zlj festival i na njega dodju braziliski distributeri u najbolju ruku. Toliko je internacionalan da mu je program ispisan samo na portugalskom jeziku.
http://2006.festivaldorio.com.br
A koliko im je stalo do vaseg filma pogledajte sami na stranici koja je posvecena svjetskoj panorami.
Jedini ozbiljan i cuven festival u tim dijelovima svijeta je onaj u Sao Paolu, mada se ni on ne racuna kao nesto veliko i vazno.
Uz to, ovo prikazivanje se ne racuna kao americka premijera. Americka premijera se u svijetu filma desava u Kanadi ili USA. Sumnjam da ce ovaj film to dozivjeti.
Prema tome, nemojte vise da slijepo objavljujete dopise koji vam stizu. Provjerite informaciju.
I da, da ne zaboravim... Postedite nas sljedece vijesti u vezi sa ovim filmom tipa" U Hamburgu (btw, nisam ni znao da tamo ima festival) ce se prikazati u cetiri kina bla bla bla i svi distributeri ce...
Kad i ako ikad prodaju film u neku od zemalja svijeta, i film pocne da se prikazuje u kinima te zemlje, javite nam. To ce biti velika informacija.
Anyway...
Zasto niko od vas ne analizira ovogodisnju produkciju nezavisnog filma u svijetu ili nam kaze kakve su nam sanse da "Grbavica" dobije nominaciju, ko su kandidati ostalih zemalja, ko ima najvise sansi i zasto?
Ili je previse traziti pravu vijest ili pravu analizu?
Dakle;
Ovo nije prvi put da objavljujete vijesti koje su nezanimljive a uz to stvaraju pogresnu sliku...
Nemojte me pogresno shvatiti, ja jako cijenim i volim sarajevo X, ali kad je film u pitanju na razini ste amaterskog filmskog kluba "zavidovichi".
Ja vas molim da se uozbiljite i nadjete nekoga ko razumije bar malo svijet filma da vam pravi stranicu. Ako nemate, bolje da nista ne objavljujete ili bar provjerite vijest prije nego sto je objavite.
"Rio" je zlj festival i na njega dodju braziliski distributeri u najbolju ruku. Toliko je internacionalan da mu je program ispisan samo na portugalskom jeziku.
A koliko im je stalo do vaseg filma pogledajte sami na stranici koja je posvecena svjetskoj panorami.
Jedini ozbiljan i cuven festival u tim dijelovima svijeta je onaj u Sao Paolu, mada se ni on ne racuna kao nesto veliko i vazno.
Uz to, ovo prikazivanje se ne racuna kao americka premijera. Americka premijera se u svijetu filma desava u Kanadi ili USA. Sumnjam da ce ovaj film to dozivjeti.
Prema tome, nemojte vise da slijepo objavljujete dopise koji vam stizu. Provjerite informaciju.
I da, da ne zaboravim... Postedite nas sljedece vijesti u vezi sa ovim filmom tipa" U Hamburgu (btw, nisam ni znao da tamo ima festival) ce se prikazati u cetiri kina bla bla bla i svi distributeri ce...
Kad i ako ikad prodaju film u neku od zemalja svijeta, i film pocne da se prikazuje u kinima te zemlje, javite nam. To ce biti velika informacija.
Anyway...
Zasto niko od vas ne analizira ovogodisnju produkciju nezavisnog filma u svijetu ili nam kaze kakve su nam sanse da "Grbavica" dobije nominaciju, ko su kandidati ostalih zemalja, ko ima najvise sansi i zasto?
Dakle;
Ovo nije prvi put da objavljujete vijesti koje su nezanimljive a uz to stvaraju pogresnu sliku...
Nemojte me pogresno shvatiti, ja jako cijenim i volim sarajevo X, ali kad je film u pitanju na razini ste amaterskog filmskog kluba "zavidovichi".
-
spongebob
fakat je da se neki nasi filmovi dizu bespotrebno u nebesa, ali Nafaku nisam gledo, pa o tome necu reci nista. sto se No Man´s Landa i L`enfer-a tice, Danis je bio ovdje u Njemackoj u svim medijima, od Bild-a preko Spiegel-a, do Focus-a, Zeit-a, filmovi su isli u kinima kao i Grbavica i Ljeto u zlatnoj dolini. Ljeto u zlatnoj dolini (Golden Valley Sarajevo) i No Man´s Land su prije dva tri dana bili i na njemackoj televiziji i oba su dobila sjajne kritike.
Grbavica je ODLICAN film koji itekako ima sanse za nagradu Oskar. Kvalitet mu je potvrdio i mozda najznacajniji evropski festival Berlinale, pa ne znam zasto ne bi imao sansi. Taj film se ovdje distribuira u velikim (dakle ne nezavisnim) kinima.
Grbavica je ODLICAN film koji itekako ima sanse za nagradu Oskar. Kvalitet mu je potvrdio i mozda najznacajniji evropski festival Berlinale, pa ne znam zasto ne bi imao sansi. Taj film se ovdje distribuira u velikim (dakle ne nezavisnim) kinima.
- Bosanac_21
anyway, btw, a nasa stranica 
-
spongebob
o tome da se neprestano bespotrebno diskredituje nasa kinematografija kojoj se kvalitet potvrdjuje u svijetu, vidjeti pod No Man´s Land koji je prije nego sto je dobio Oskara popljuvan od sviju. I o neukusnom diskreditiranju nase kinematografije od strane susjeda
Po cemu za tebe Grbavica ne bi mogla biti kandidat za Oskara
-
Liv4
Ocigledno je da se nismo razumjeli.
Ja volim Grbavicu i mislim da prvi put imamo sanse da dobijemo nominaciju za Oscara.
No, nominacija ne zavisi samo od toga da li je film dobar ili ne vec i od toga kakvi su ostali filmovi koji su predlozeni za nominaciju( a ima ih osamdesetak svake godine), ko je americki distributer filma, kakve su mu kritike, da li je dobio nominaciju za zlatne globuse ili neku od kriticarskih nagrada (kao npr LA film critics ili NY film critics- a sve ove nominacije i nagrade je Nicija zemlja pokupila tako da Oscar nije bio iznenadjenje dobrim poznavaocima) i da ne nabrajam sta sve jos.
To je ono sto bih volio da procitam na stranicama X. Da se neko ozbiljno pozabavi temom koja nam je svima bitna i draga, a ne da nam pise kako ce Nafaka biti prikazana pet puta u nekom kinu u Riju.
Boli me djon za to.
Kuzis?
Mogli bi da prate npr
http://www.oscarwatch.com/news/
koji ce sigurno da postavi listu najjacih kandidata za koji dan kao sto to rade svake godine...
I da ne nabrajam sta bi se sve moglo uraditi da ima malo volje i znanja da ozbiljno analizira stvari i da se ozbiljno bavi filmom.
ovako, vjerovatno cemo procitati da se u Hamburgu film prikazuje u cetiri kina...
Ja volim Grbavicu i mislim da prvi put imamo sanse da dobijemo nominaciju za Oscara.
No, nominacija ne zavisi samo od toga da li je film dobar ili ne vec i od toga kakvi su ostali filmovi koji su predlozeni za nominaciju( a ima ih osamdesetak svake godine), ko je americki distributer filma, kakve su mu kritike, da li je dobio nominaciju za zlatne globuse ili neku od kriticarskih nagrada (kao npr LA film critics ili NY film critics- a sve ove nominacije i nagrade je Nicija zemlja pokupila tako da Oscar nije bio iznenadjenje dobrim poznavaocima) i da ne nabrajam sta sve jos.
To je ono sto bih volio da procitam na stranicama X. Da se neko ozbiljno pozabavi temom koja nam je svima bitna i draga, a ne da nam pise kako ce Nafaka biti prikazana pet puta u nekom kinu u Riju.
Boli me djon za to.
Kuzis?
Mogli bi da prate npr
http://www.oscarwatch.com/news/
koji ce sigurno da postavi listu najjacih kandidata za koji dan kao sto to rade svake godine...
I da ne nabrajam sta bi se sve moglo uraditi da ima malo volje i znanja da ozbiljno analizira stvari i da se ozbiljno bavi filmom.
ovako, vjerovatno cemo procitati da se u Hamburgu film prikazuje u cetiri kina...
-
BECHO
Preksinoc je na njemackoj televizijskoj stanici 3sat premijerno prikazan "Ljeto u Zlatnoj Dolini" , sinoc "Nicija Zemlja". Kritike su i vise nego odlicne, posebno za Tanovicev prvijenac, kojeg su mnoge ugledne svicarske novine, poput NZZ-a, Tages-Anzeigera i Zürcher Tagblatta jucer stavljale na posebnu mjesto u tv-programskim rubrikama. Od prije 2 godine se nas najuspjesniji film nalazi i u svim videotekama, bar ovdje u Cirihu. Sa mnogo hvale je prosla i "Grbavica", koja se odnedavno vrti po najfrekventnijim CH kinima. Dakle, obicni ljudi u svijetu prepoznaju kvalitet a ova posebice dva filma su to - bez obzira na nagrade i prestizna priznanja- svojim prijemom kod publike i dokazali.spongebob wrote:o tome da se neprestano bespotrebno diskredituje nasa kinematografija kojoj se kvalitet potvrdjuje u svijetu, vidjeti pod No Man´s Land koji je prije nego sto je dobio Oskara popljuvan od sviju. I o neukusnom diskreditiranju nase kinematografije od strane susjeda
-
Max.Cherry
ko je ba popljuvo Ničiju zemlju??? ja ne vidjeh nijednog nezadovoljnika a pratio sam film od Cannesa preko Sarajeva do LA...spongebob wrote:o tome da se neprestano bespotrebno diskredituje nasa kinematografija kojoj se kvalitet potvrdjuje u svijetu, vidjeti pod No Man´s Land koji je prije nego sto je dobio Oskara popljuvan od sviju. I o neukusnom diskreditiranju nase kinematografije od strane susjeda
moram dodati da žalim jadne Brazilce, posebice stanovnike Ria... čuj pet puta im pustiti Nafaku... sado-mazo
-
sarajevac
#15 Re: u Rio de Janeirou "Nafaka" pet puta pred publi
kritika na mjestu. moje misljenje.Liv4 wrote:Kao i svi ostali filmovi. Ne znam dokle cete praviti vijesti od dogadjaja koji su zanimljivi koliko i klimanje prednjeg zuba moje kcerkice. (osim najuzem krugu familije)
Anyway...
Dakle;
podrska za Liv4.
- harač
#16 Re: u Rio de Janeirou "Nafaka" pet puta pred publi
Ovako ja ti pratim nagrade američke filmske akademije već duže vrijeme i za sada mogu reći da nominacija Grbavice u najvećoj mjeri, ovo podvlačim, zavisi od nominacije za Zlatni Globus (nominacije sredinom decembra). To što je film prikazan na Torontu i osvojio Medvjeda je sve fino, i ide u account, ali ovo je presudno. Na žalost ne znam baš kako se njih može lobirati budući da je Zlatni G. udruženje novinara (Ničija zemlja je osvojila i Globus i Oskar pred Amelie)Liv4 wrote:Kao i svi ostali filmovi. Ne znam dokle cete praviti vijesti od dogadjaja koji su zanimljivi koliko i klimanje prednjeg zuba moje kcerkice. (osim najuzem krugu familije)
Anyway...
Dakle;
Ako "Grbavica" i bude nominovana, eventualna pobjeda će zavisiti od drugih filmova koji će biti nominovani, u pravom redu Volver (Španija/Almodovar), i "Životi drugih" (Njemačka). Prvi je imao velike festivalske uspjehe i velikog režisera na čelu, a drugi je imao velike uspjehe u Njemačkoj (a ona ima fin trend nominacija - 14). Iako, loše je reći al' et, možda Španija neće ni nominirati film koji bi bio gotovo apsolutni pobjednik (kao i 2002. sa "Razgovaraj sa njom", jer blago rečeno ne vole Almodovarovu exponiranost). Tu ima i mnogo drugih filmova al' mi mrsko pisati.
Prva stvar sada na koju treba paziti, iako i nema nekog velikog značaja na amerikance, jesu nominacije za Evropsku filmsku akademiju (početkom novembra), a Grbavica je već kandidat i ima dobre šanse da bude nominovana i osvoji, ako ništa drugo, barem nagradu za najbolji prvi film.
-
merieka
-
Pusur
Zaboravljte na to da se ponekad naruci neki clanak od nekoga...Liv4 (citat):
Kao i svi ostali filmovi. Ne znam dokle cete praviti vijesti od dogadjaja koji su zanimljivi koliko i klimanje prednjeg zuba moje kcerkice. (osim najuzem krugu familije)
za film koji je tako dugo cekao da se snimi, za film koji je mimo svih mogucih pravila dobio novac od fondacije za kinematografiju, za film ciji reziser je dozivotni direktor FTV....
ma i nije lose