U Rakitnici lovci ubili srnu sa troje nerodjene lanadi

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#1 U Rakitnici lovci ubili srnu sa troje nerodjene lanadi

Post by horns&drums »

Jao picki...

Zao mi malih Bambija :( :( :sad: :sad:

Ajd sto su je ubili nego ostavili covjece...Naravno, nisu ih uhvatili...

Inace krivolov poceo biti glavni sport... Sve naopako...

Inace srna nosi uvijek 1 ili 2 lanadi, a ovo je rijetkost da su trojke.

PICKE!!! :x :x :x :x :x
The Man

Post by The Man »

Jeste....stvarno

Da su bar pričekali da "trojke" odrastu, umnože se....a onda da ih porokaju....al naravno sa dozvolom...
black

Post by black »

stoka :x
muha_sa

Post by muha_sa »

Fuj--zlikovci
Prenj

#5 Re: U Rakitnici lovci ubili srnu sa troje nerodjene lanadi

Post by Prenj »

horns&drums wrote: ...
Ajd sto su je ubili nego ostavili covjece...Naravno, nisu ih uhvatili...

Inace krivolov poceo biti glavni sport... Sve naopako...
...
Krivolov je glavni sport jos od pocetka rata, tesko da je sta zivo ostalo na nasim planinama.
Ima vec par decenija otkako je podnesen prijedlog da podrucje Rakitnice postane nacionalni park, u sklopu nacionalnog parka "Bjelasnica".
Nazalost, osnivanje parka ko slucajno zapinje u parlamentu vec cijelu deceniju, i zapinjat ce, dok god stranacki amidzici ne posijeku zadnje drvo , ne ubiju zadnju srnu, ne naprave sve potrebne hidrocentrale.
Naravno, nakon sto se to sve desi, ono sto preostane nece biti ni vrijedno zastite.
mostarac

Post by mostarac »

joj jebote ja bi mrtav hladan u tu stoku ispalio okvir metaka. stvarno bi i ne bi osjetio ni trunke sazaljenja ili kajanja. inache meni lovci nisu nista drugo nego krvolocna pascad i zlikovci. Lov nije sport nego zlocin, a pogotovo ovde kad samozvani lovci idu u lov sa automatskim naoruzanjem. jebote kako bi ja organizovao jedan lov na takve, ali bi dogovor bio da ih ne ubijamo, nego pravimo invalidima mater im jebem zlocinacku :x :x :x :x :x
horns&drums

Post by horns&drums »

Evo slusam neki konjicki radio, jos nista
Prenj

Post by Prenj »

horns&drums wrote:Evo slusam neki konjicki radio, jos nista
Bio bih iskreno iznenadjen da te krivolovce bilo ko trazi.
Nekaznjeno se cijele sume sijeku, prave divlji sumski putevi, iskorjenjuju endemske biljne i zivotinjske vrste ...
Koga jos briga za srnu i lanad ...
black

Post by black »

horns&drums wrote:Evo slusam neki konjicki radio, jos nista
horny ev me sjedim u istoj zgradi dze su i oni.. :D mah..cisto sumnjam da ce ista i reci povodom toga...odoh sad da ih napadnem..
rumenko

Post by rumenko »

:D dobar je Prenj sa ovim...
iskorjenjuju endemske biljne i zivotinjske vrste ...
...neki dan su isto uhvatili covjeciju ribicu...i marali su je dok nije rekla gdje su joj pare....
Prenj

Post by Prenj »

rumenko wrote::D dobar je Prenj sa ovim...
iskorjenjuju endemske biljne i zivotinjske vrste ...
...neki dan su isto uhvatili covjeciju ribicu...i marali su je dok nije rekla gdje su joj pare....
Na Prenju i Cvrsnici je sve manje i manje munike, zahvaljujuci divljoj sjeci ...
Na vranickom Prokoskom jezeru vise nema endemskog tritona, zahvaljujuci brojnim kanalizacijama iz novoizgradjenih kucica ...
horns&drums

Post by horns&drums »

Prenj wrote:
Bio bih iskreno iznenadjen da te krivolovce bilo ko trazi.
...
Iskreno se onda iznenadi jer ih trazi policija kao i lov. drustvo iz Konjica.

Naravno, nisu jos uhvaceni
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mostarac wrote:joj jebote ja bi mrtav hladan u tu stoku ispalio okvir metaka. stvarno bi i ne bi osjetio ni trunke sazaljenja ili kajanja. inache meni lovci nisu nista drugo nego krvolocna pascad i zlikovci. Lov nije sport nego zlocin, a pogotovo ovde kad samozvani lovci idu u lov sa automatskim naoruzanjem. jebote kako bi ja organizovao jedan lov na takve, ali bi dogovor bio da ih ne ubijamo, nego pravimo invalidima mater im jebem zlocinacku :x :x :x :x :x
,

ja sam jedno humano i miroljubivo stvorenje... ali moram reci da se slazem...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Oduvijek sam mislio da se srne poradjaju na snijegu. Nisam išao na lovački kurs, pa ne znam...Tri laneta...Tri Bambija...i srna. SimBOLika! :(
Svi ćemo biti utepani od krivolovaca u mutnom.
King Kikapu

Post by King Kikapu »

Foto aparate, stoko, pa u lov!
DUREX

Post by DUREX »

Sto se i vi nekad preseravate.....

Pa u ovoj mutant-drzavi ubijes majku i tri djeteta i hodas sutradan gradom k´o nov....I sad kao nesto cudno sto je pari PAPKA ubilo srnu i tri laneta?!
Budite sretni dok rokaju po zivotinjama...Do juce je bio aktuelan lov na ljude

Jebiga...nije pravo,naravno, ovo sto su uradili.....ali to je taj famozni plivadon- mozak kod nasih papaka...rokne srnu i onda prica po selendri kako je rokn´o medu u jedan-na-jedan okrsaju...
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Sta ste ocekivali od ljudi zvani lovci ,LOVCI SU 95% apsolutne pičke .
NajstrAsljviji ljudi koji su u rati bjezali , ili se krili po kojekakvim logisitikama i vezama , poslije rat su postali "čuveni lovci ".
Takav je sastav kod nas u Bihaću ,mislio sam postati članom ,medjutim kad sam vidio sastav ,želja me je minula boja sam se da bi me neko nazvao kukavicom ili dezerterom .(LOV ILI LIJEČENJE NEDOSTATKA MUDA U RATU ).
Pošto države nema ili zakona koji bi u najmanju ruku zavezao junacine i ostavio ih gladnim vukovima ,da poprave krvnu sliku ,OSTAJE SAMO DA
SE POVLAČE TEME POPUT OVE ILI AKO SE IMA KAKVOG UTICAJA DA SE PROSIRE NA TELEVIZIJU I RADIO .
TV BI NAPRAVIO PRAVI POSAO ,ali njima je to lanjski snijeg , ostaje nam samo da zgrazamo nad NAD JUNASTVIMA LOVAČKE POPULACIJE
biciklo

Post by biciklo »

nisu krivi krivolovci što znaju ako ubiju da im nece nista biti, da je ovo normalna drzava za tu srnu u periodu skota, krivolovac bi dobio ko u Sloveniji 5 godina zatvora.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Isto to lovacko drustvo koje sada trazi te krivolovce trebalo je obezbjediti (i cak je obezbjedilo) lovocuvare koji najmanje rade svoj posao, vec sjede po planinarskim domovima razno raznim rupicama po kojima se skupljaju s tim istim krivolovcima i cugaju.

Ko god zeli satresti rafal u krivolovca ja cu ga LICNO odvesti na jednu od nasih planina pa neka stisne i uradi to... Ne mora ici daleko od Sarajeva, dovoljno se popeti vikendom na Bukovik kada je najvise rekreativaca i turista a ovi defiluju ko sretni.

Ili mozda Visocica, Rakitnica, Prenj pogotovo, gdje se kote ko ludi?

I samo neka niko ne prosipa suplju kako to lovci i lovacke organizacije ne znaju i ne mogu stati u kraj. Svi u tim krugovima znaju i sta i kako i ko i koga, pogotovo sto vocina njih nosa sto radio amaterske stanice (lako ih je cuti, uz malo dobre volje) sta rashodovane vojne motorole gp300 koje su jos uvjek isprogramirane na ratne frekvencije, sto opet nije problem pronaci i uci u trag.

Barem ti isti lovci ne moraju na kraju biti licemjeri pa se preseravati kako ih ovako nesto cudi a mnogim od njih su bas oni prodali i puske i objasnili lokacije za odstrjel odredjenih vrsta (ovo "lokacije" mislim na hranilista i pojilista, jer je to jedino mjesto gdje nasi nadrilovci mogu hinjski odstrjeliti nesto).
horns&drums

Post by horns&drums »

Za ovo jos nikoga nisu osudili, a sumnjam i da je bilo ikakve istrage :x :x
hejter

Post by hejter »

muha_sa wrote:Fuj--zlikovci

Bastards! :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

relativno off topic

titovo loviste kod bugojna, Duboka - kosci nasli jedno lane mrtvo, drugo udome jer je neka kurvetina od krivolovca ubila mamu...sad prezivjelo lane pije iz flasice, a mazi se ko Husnija....
Post Reply