U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

VjecitiStudent

#1 U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by VjecitiStudent »

Grad Sarajevo je izgleda na putu da jos jednom protraci novac gradjana.
Ovaj put su se odlucili da naprave televiziju!
I tu nije kraj, ideja je da se za cak cetiri miliona kupi Studio 99, stanica koja je po svim kriterijima davno zasluzila da je nestane.
Ima li kraja?
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=48
Grad želi svoju televiziju

Odluka o osnivanju gradskog medija, odnosno televizije Grada Sarajeva, koju su, kako Oslobođenje nezvanično doznaje, prihvatili članovi Kolegija GV-a, mogla bi se u četvrtak naći na dnevnom redu sjednice. U ovogodišnjem budžetu Grada već je bio predviđen milion KM za ovu namjenu, a nezvanično saznajemo da bi pokretanje ovog medija moglo koštati i do četiri miliona maraka.

Naime, prema informacijama kojima raspolažemo, GV namjerava kupiti i transformisati Televiziju Studio 99. No, detalje o ovome nije želio jučer otkrivati sekretar Gradske uprave Milorad Kojović, ali ni sekretar Vijeća Safet Krajišnik.

Međutim, od Adila Kulenovića, direktora TV Studio 99, saznajemo da se razgovori o osnivanju gradskog medija, koji bi se bavio urbanom kulturom vode već duže vrijeme. Ukoliko vijećnici u četvrtak prihvate odluku, Kulenović smatra da bi televizija Grada Sarajeva relativno brzo mogla početi da radi.

“Bio bih veoma sretan kada bi vijećnici prihvatili odluku da se Studio 99 transformiše u javni gradski medij. Šesnaest godina ova medijska kuća radi u veoma teškim uslovima. Konačno bi moji radnici i ja počeli raditi pod normalnim okolnostima“, kaže za Oslobođenje direktor Kulenović.

Kulenović dodaje da ukoliko dođe do transformacije ovog medija, neće doći u pitanje posao devet uposlenih u toj medijskog kući.

“Uz uposleni kadar potrebno je zaposliti još profesionalnih novinara i tehničkog osoblja, tako da neće doći u pitanje posao niti jednog zaposlenog. Naprotiv, dobićemo samo bolje uslove za rad”, naglašava Kulenović.

Osim što ima pet frekvencija, tri tv i dvije radijske, te objekte za emitovanje u okolini Sarajeva i Fojnice, ova medijska kuća posjeduje i vrijednu opremu za emitovanje i produkciju, tako da je vrlo moguće, smatra Kulenović, da TV Grada počne emitovanje programa već u februaru 2009.

Idriz Hodžić, predsjednik Kluba vijećnika SDA, pak ističe da se o ovom pitanju vijećnici Grada nisu dosad izjašnjavali.

“Nisam siguran da će to doći na red u ovom sastavu GV-a. Još se pregovara o procjeni vrijednosti njihovog brenda“, naglašava Hodžić, te dodaje da on sigurno neće sjediti u novom sazivu Gradskog vijeća, pa se tako neće ni izjašnjavati o ovoj odluci.
Damir.a

#2 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by Damir.a »

VjecitiStudent wrote:Grad Sarajevo je izgleda na putu da jos jednom protraci novac gradjana.
Ovaj put su se odlucili da naprave televiziju!
I tu nije kraj, ideja je da se za cak cetiri miliona kupi Studio 99, stanica koja je po svim kriterijima davno zasluzila da je nestane.
Ima li kraja?
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=48
Grad želi svoju televiziju

Odluka o osnivanju gradskog medija, odnosno televizije Grada Sarajeva, koju su, kako Oslobođenje nezvanično doznaje, prihvatili članovi Kolegija GV-a, mogla bi se u četvrtak naći na dnevnom redu sjednice. U ovogodišnjem budžetu Grada već je bio predviđen milion KM za ovu namjenu, a nezvanično saznajemo da bi pokretanje ovog medija moglo koštati i do četiri miliona maraka.

Naime, prema informacijama kojima raspolažemo, GV namjerava kupiti i transformisati Televiziju Studio 99. No, detalje o ovome nije želio jučer otkrivati sekretar Gradske uprave Milorad Kojović, ali ni sekretar Vijeća Safet Krajišnik.

Međutim, od Adila Kulenovića, direktora TV Studio 99, saznajemo da se razgovori o osnivanju gradskog medija, koji bi se bavio urbanom kulturom vode već duže vrijeme. Ukoliko vijećnici u četvrtak prihvate odluku, Kulenović smatra da bi televizija Grada Sarajeva relativno brzo mogla početi da radi.

“Bio bih veoma sretan kada bi vijećnici prihvatili odluku da se Studio 99 transformiše u javni gradski medij. Šesnaest godina ova medijska kuća radi u veoma teškim uslovima. Konačno bi moji radnici i ja počeli raditi pod normalnim okolnostima“, kaže za Oslobođenje direktor Kulenović.

Kulenović dodaje da ukoliko dođe do transformacije ovog medija, neće doći u pitanje posao devet uposlenih u toj medijskog kući.

“Uz uposleni kadar potrebno je zaposliti još profesionalnih novinara i tehničkog osoblja, tako da neće doći u pitanje posao niti jednog zaposlenog. Naprotiv, dobićemo samo bolje uslove za rad”, naglašava Kulenović.

Osim što ima pet frekvencija, tri tv i dvije radijske, te objekte za emitovanje u okolini Sarajeva i Fojnice, ova medijska kuća posjeduje i vrijednu opremu za emitovanje i produkciju, tako da je vrlo moguće, smatra Kulenović, da TV Grada počne emitovanje programa već u februaru 2009.

Idriz Hodžić, predsjednik Kluba vijećnika SDA, pak ističe da se o ovom pitanju vijećnici Grada nisu dosad izjašnjavali.

“Nisam siguran da će to doći na red u ovom sastavu GV-a. Još se pregovara o procjeni vrijednosti njihovog brenda“, naglašava Hodžić, te dodaje da on sigurno neće sjediti u novom sazivu Gradskog vijeća, pa se tako neće ni izjašnjavati o ovoj odluci.
haj ako hoces posao javi se hahahahahahahaha
karanana

#3 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by karanana »

jao gluposti. pa imamo kantonalnu. ja nju smatram kao televiziju grada, ne razumijem sta bi ta nova gradska drugacije radila.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#4 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by mIRCerka »

mashala, imamo kantonalnu, imamo gradsku...ja cu pokrenuti inicijativu za jednu PRIGRADSKU za ostale opcine kantona...
Mak2001

#5 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by Mak2001 »

Nemam riječi, inače mi nije jasno kako RAC daje licencu TV 99 koja je odavno prestala ispunjavatri bilo kakve kriterije...zamislite emisije o vidovitoj Džemili....ma užas...dnoa dna i to za 4 miliona, ma ko zna zna očito je i u ovom slučaju!!!
atko

#6 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by atko »

Joj talova majko draga :-) :x

Da postoje opravdani ekonomski pokazatelji privatni kapital bi davno usao u tv99 i ona bi se transformisala u nesto sto lici na tv ... a da postoji pravna drzava i osvjesteni gradjani u njoj grad bi gledo svoja posla i radio u interesu onih zbog kojih i postoji ...

Ovako, odoh napraviti peticiju za TV Dobrinja 2 ... a ako isto urade i na Dobrinji 3 mozemo napraviti odlicnu saradnju
callmethebreeeze

#7 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by callmethebreeeze »

a kad ce se osnovati tv mz gorica? mz gorica je stalno zapostavljena iako je u centru grada.
:D :run:

ako gradske vlasti adilu daju i fening za ono smece od televizije onda zaista trebaju dati kolektivnu ostavku. ntv 99 je dno dna. jel ono oni imaju one vracare sto gledaju u kasike i skidaju sihre? zamislite jednu od njih da komentarise odluke gradskog vijeca.
:D
Last edited by callmethebreeeze on 26/11/2008 10:16, edited 1 time in total.
alcho

#8 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by alcho »

Ja mislim da je mozda i premalo...pa kupiti takvu TV stanicu i još u paketu dobiti vidovitu bebu, dzemilu i saradnike i plus oko 22...pa to, brat bratu, vrijedi najmanje 100 miliona...i jos 20 miliona ostaviti za kafu...
callmethebreeeze

#9 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

ma ako uzme par miliona, adilu treba kapu skinuti. 'em ce se osigurati dok je ziv, 'em nece morati brinuti kako da ispuni program. samo ce funkcionisati kao megafon gradskih vlasti i to ce biti to.
dijaliza

#10 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by dijaliza »

Mislim da je poenta u preuzimanju frekvencije i možda par predajnika jer se tv99 vidio malo šire van grada. Oprema je garant "smeće" , a o stilskom namještaju iz "Intervjua dana" da ne govorim. Treba ga dati u Narodno pozorište , valjaće za kakve scenografije!

A kantonalna je "odron" žešći, pravi odraz papanluka koji se obreo u Sarajevu!
jazzer

#11 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by jazzer »

Pa NTV 99 od svega potrebnog za ozbiljnu televiziju ima samo dobru volju :lol: :lol: .
karanana

#12 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by karanana »

meni kantonalna nije losa iako ima dosta mjesta i za njeno poboljsanje.
upravo sam je jucer hvalio za prigodan program povodom jucerasnjeg dana.
sarajevo63

#13 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by sarajevo63 »

Dok mi budemo predlagali osnivanja novih TV stanica po ulazima grad će dobiti novu tv...
alcho

#14 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by alcho »

Naravno da se tu radi o talovima tipa "ja cu srediti da ti grad za tvoje smece od televizije da 4 miliona, a ti ces poslije meni na racun prebaciti 2"
Kakva crna 99?! Pa sva oprema, namjestaj i Adilovo odjelo ne vrijede zajedno par hiljada KM...
in33sa

#15 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by in33sa »

Bogami, ja sam cuo da je Kulenovic velik igrac, sredio je (nije platio, naravno) da dobije najmoderniju opremu, jedno vrijeme (prije pet-sest godina) imao je najbolju tehniku u Sarajevu (miksete, kamere i ostale trice, mislim na privatne tv kuce jasno), dobar je sa gazdama RAK-a, ukratko covjek je takav uguz da to nije moguce.

Ovo za tehniku sam cuo od bivseg radnika NTV 99 (Kulenovic ima vise bivsih radnika nego Famos, zajebao ih za plate) i kako je bivsi, sumnjam da bi hvalio NTV 99 tehniku.

Sto se tice teme, vec je bila slicna tema ako se ne varam... a sta reci, nista novo. Hoce i Semiha svoju TVSA, hoce i ona da se reklamira malo na svojoj tv, kao sto se ministri i kurcipalci reklamiraju na kantonalnoj.
Mogly

#16 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by Mogly »

alcho wrote:Naravno da se tu radi o talovima tipa "ja cu srediti da ti grad za tvoje smece od televizije da 4 miliona, a ti ces poslije meni na racun prebaciti 2"
Kakva crna 99?! Pa sva oprema, namjestaj i Adilovo odjelo ne vrijede zajedno par hiljada KM...
To je to.
zlatiborka

#17 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by zlatiborka »

alcho wrote:Naravno da se tu radi o talovima tipa "ja cu srediti da ti grad za tvoje smece od televizije da 4 miliona, a ti ces poslije meni na racun prebaciti 2"
:lol: :lol: :lol:

Jasta nego da su talovi, a hoce i Semi Bo da ima svoju TV, da se slika jos vise,... :x :x

udarile joj kamere u glavu....... :lol: :lol:
vajkrem

#18 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by vajkrem »

karanana wrote:meni kantonalna nije losa iako ima dosta mjesta i za njeno poboljsanje.

upravo tako,dostojno su obiljezili jucerasnji datum :thumbup:
homo_sapiens

#19 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by homo_sapiens »

vajkrem wrote:
karanana wrote:meni kantonalna nije losa iako ima dosta mjesta i za njeno poboljsanje.

Da, zato sto je odgovaralo rukovodstvu i politickim opcijama koji upravljaju TVSA.
Medjutim, ne vjerujem da novinari TVSA imaju previse slobode u izjasnjavanju i izrazavanju, kao i slobodi u pisanju, te javnom emitiranju. Primjetna je cenzura od strane finansijera i uprave. Vec provjereno!
TVSA objavljuje ono sto odgovara Vladi KS.
vajkrem

#20 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by vajkrem »

homo_sapiens wrote:
vajkrem wrote:

Da, zato sto je odgovaralo rukovodstvu i politickim opcijama koji upravljaju TVSA.
Medjutim, ne vjerujem da novinari TVSA imaju previse slobode u izjasnjavanju i izrazavanju, kao i slobodi u pisanju, te javnom emitiranju. Primjetna je cenzura od strane finansijera i uprave. Vec provjereno!
TVSA objavljuje ono sto odgovara Vladi KS.
pa dobro...sta tebi juce nije odgovaralo u tom njihovom programu obiljezavanja tog dana?
campa_xxx

#21 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by campa_xxx »

in33sa wrote:Bogami, ja sam cuo da je Kulenovic velik igrac, sredio je (nije platio, naravno) da dobije najmoderniju opremu, jedno vrijeme (prije pet-sest godina) imao je najbolju tehniku u Sarajevu (miksete, kamere i ostale trice, mislim na privatne tv kuce jasno), dobar je sa gazdama RAK-a, ukratko covjek je takav uguz da to nije moguce.

Ovo za tehniku sam cuo od bivseg radnika NTV 99 (Kulenovic ima vise bivsih radnika nego Famos, zajebao ih za plate) i kako je bivsi, sumnjam da bi hvalio NTV 99 tehniku.

Sto se tice teme, vec je bila slicna tema ako se ne varam... a sta reci, nista novo. Hoce i Semiha svoju TVSA, hoce i ona da se reklamira malo na svojoj tv, kao sto se ministri i kurcipalci reklamiraju na kantonalnoj.
Ovo uopste nije tacno, ne znam ko ti je dao informaciju ali ili te je slagao ili nema pojma o tehnici....
strong69

#22 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by strong69 »

Ja sam za samo ako ce Kulenovic ostati na toj TV i u emisiji "Intervju dana" ponovo intervjuisati SEBE samoga. ´Bem ti televiziju...
callmethebreeeze

#23 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

strong69 wrote:Ja sam za samo ako ce Kulenovic ostati na toj TV i u emisiji "Intervju dana" ponovo intervjuisati SEBE samoga. ´Bem ti televiziju...
ma sve da je ntv99 cnn opet je pitanje sto ce im televizija? mislim, zar nema precih stvari na koje se pare trebaju trositi. mislim, jedan parkic, biciklistica staza, ovo ono. ako im je do komuniciranja s gradjanima imaju sluzbu informisanja, mogu platiti oglas u stampi, mogu garant i izganjati termin na kantonalnoj. hebu ih prioriteti, bice da je to.
Banksy

#24 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by Banksy »

Ništa od toga, 99 ima 20 suvlasnika, A. Kulenović je tek jedan od njih ...
sarajevo63

#25 Re: U pripremi je jos jedna gradska otimacina

Post by sarajevo63 »

Banksy wrote:Ništa od toga, 99 ima 20 suvlasnika, A. Kulenović je tek jedan od njih ...
Što? Šta ima veze, mogu je skuplje prodati
Post Reply