U oktobru u Banjaluci: Republika Srpska - Srbija

bijelo_dugme

#1 U oktobru u Banjaluci: Republika Srpska - Srbija

Post by bijelo_dugme »

Mislim da ovo vise pase na politicki dio foruma
U oktobru u Banjaluci: Republika Srpska - Srbija

Fudbalska reprezentacija Srbije gostovaće u oktobru u Banjaluci, gdje će po prvi put imati protivnika koji na dresovima takođe nosi srpske „orlove” - selekciju Republike Srpske! Kako u četvrtak piše list „Press”, izdanje za RS, izabranici Havijera Klementea dolaze na banjalučki Gradski stadion da uveličaju slavlje povodom petnaestogodišnjice Fudbalskog saveza RS. Ovu vijest potvrdio je Generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković rekavši da je još jedino ostao sporan termin odigravanja utakmice. „Biće nam čast da ugostimo braću s druge strane Drine, a ostalo je još da preciziramo datum odigravanja utakmice u Banjaluci”, rekao je Petković.

Po prvi put u istoriji, dres Republike Srpske će da obuku mnogi proslavljeni reprezentativci Jugoslavije, Srbije i BiH, među kojima je svakako najzvučnije ime dugogodišnji kapiten „plavih” Savo Milošević.

Osim bivšeg igrača mnogih španskih klubova, inače rođenog u Janji kod Bijeljine, boje Srpske braniće i kapiten Crvene zvezde, Ognjen Koroman, koji je sa Pala, te reprezentativci BiH Darko Maletić, Vladan Grujić, Zvjezdan Misimović i mnogi drugi.
Šandor

Post by Šandor »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=70412

Što ne stavi izvor? Pomislit će ljudi da se zajebavaš. :D
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

Šandor wrote:http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=70412

Što ne stavi izvor? Pomislit će ljudi da se zajebavaš. :D
Mislijo sam da sam stavijo, hvala za link

Kako to smiju raditi? Nije RS drzava
Pustinjski pjesnik i mrav

Post by Pustinjski pjesnik i mrav »

Bojim se da ce se nama Kosovo obiti o glavu vise nego Srbiji.
Šandor

Post by Šandor »

bijelo_dugme wrote:Mislijo sam da sam stavijo, hvala za link

Proslavljaju ono zbog čega su u Hagu oslobođeni.
Fratris

Post by Fratris »

Mene malo cudi sto reprezentacija RS igra u tako oslabljenom izdanju. Nigdje Muslimovica, inace rodjenog u BL ili Dervencanina Tokica. Il' mog rodje Corluke iz Doboja.

Kako to da oni nisu pozvani da uvelicaju proslave, pricaju anegdote i podvige?
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

Ja se najvise cudim da ce igrat Misimovic, ja mislijo on "pravi" bosanac koji se bori za BiH.

Treba sve otjerat u pu'ku materinu
Šandor

Post by Šandor »

Fratris wrote:Mene malo cudi sto reprezentacija RS igra u tako oslabljenom izdanju. Nigdje Muslimovica, inace rodjenog u BL ili Dervencanina Tokica. Il' mog rodje Corluke iz Doboja.

Kako to da oni nisu pozvani da uvelicaju proslave, pricaju anegdote i podvige?
Sudeći po izjavama....ni Ćorluka nije mnogo bolji od ovih koji će igrati u Banja Luci.
Fratris

Post by Fratris »

Šandor wrote:
Sudeći po izjavama....ni Ćorluka nije mnogo bolji od ovih koji će igrati u Banja Luci.
Jest vala, da je igracina, igrao bi valjda za famoznu Zvezdu ko Koroman, a ne tamo neki Manchester City.

U svakom slucaju me cudi da multi-etnicka i multi-kulturna RS nije pozvala Hrvate i Bosnjake iz RS da malo i oni gonjaju lopte. Ili bar Boska Balabana. Em je Srbin, em mu roditelji iz Laktasa.
Šandor

Post by Šandor »

Fratris wrote:
Šandor wrote:
Jest vala, da je igracina, igrao bi valjda za famoznu Zvezdu ko Koroman, a ne tamo neki Manchester City.

U svakom slucaju me cudi da multi-etnicka i multi-kulturna RS nije pozvala Hrvate i Bosnjake iz RS da malo i oni gonjaju lopte. Ili bar Boska Balabana. Em je Srbin, em mu roditelji iz Laktasa.
Nismo se razumjeli. Mislio sam na političke izjave od strane Ćorluke.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Nije ni srbija nikakva drzava ..cim joj oduzimaju dio teritorije zbog lijepog ponasanja,mirnodopske politike i osjecaja za zivot sa drugim i drugacijim..isto ko i subraca u rs-u... :D
Fratris

Post by Fratris »

Šandor wrote:
Ja se ne sjecam da je on davao neke politicke izjave.
Hantraga

Post by Hantraga »

I Catalonia (Dio Spanije u kojem je grad Barcelona) nije drzava, pa su skoro igrali prijateljsku utakmicu sa USA...

Trebali su i RS-ovci pozvati USA, da odigraju prijateljsku, posto ovi vidim igraju sa ovim nekim neFIFA-inim reprezentacijama.... :D
Šandor

Post by Šandor »

Fratris wrote:
Šandor wrote:
Ja se ne sjecam da je on davao neke politicke izjave.
Ma ja ni čuo za čovjeka nisam do prije mjesec dana (slabo pratim fudbal već odavno...samo popularna takmičenja). Tada se pojavio na Novoj (privatna tv tvrtka iz Zagreba) i rekao da ne osjeća ništa prema BiH. Ne sjećam se od riječi do riječi ali rekao je nešto što se može protumačiti ovako.....svi Hrvati trebaju igrati za Hrvatsku a ne za BiH jer BiH nije njihova domovina.....

Ne znam da li ovo stvarno misli ili je ovakvu izjavu dao zbog pritiska (više nego očitog). Izgledao je malo zbunjen. Al eto, zvučao je kao Mate Boban, Krešo Zubak ili Jadranko Prlić iz najboljih dana. :D
Fratris

Post by Fratris »

Hantraga wrote:I Catalonia (Dio Spanije u kojem je grad Barcelona) nije drzava, pa su skoro igrali prijateljsku utakmicu sa USA...

Trebali su i RS-ovci pozvati USA, da odigraju prijateljsku, posto ovi vidim igraju sa ovim nekim neFIFA-inim reprezentacijama.... :D
Mnoge Spanjolske pokrajine/regije igraju prijateljske utakmice, najcesce izmedju Bozica i Nove Godine.

Ne bi ni meni smetalo da RS igra kao administrativna jedinica BiH, kao sto mi ne smeta da igra selekcija Tuzlanskog Kantona protiv selekcije Posavskog ili Burkine Faso. Al ovo nije reprezentacija RS kao administrativne jedinice, ovo je reprezentacija Bosanskih Srba kao naroda.
Hendrix

Post by Hendrix »

Biće to dobar vašar!
Mislim da će se na kraju reprezentacija Srbije naguziti kako bi im se RS repka uvukla u š**** :)
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

igraju tvorevina koje se trudi postati država i država koja polako nestaje
Nego za koga ćete navijati :D
domacin

Post by domacin »

Kao prvo postavljacu teme ovo ipak nije za politiku nego za sport.
Ali s obirom na naslov teme a i ostale komentare vidi se da se vi sa ovim ne slazete, srecom pa se vi ne pitate. Evo zasto Bosna nece nikad biti jedinstvena. Vidi se koliko ste u praksi za multietnicnost i demokratiju.
Vi bi nam zabranili i fudbalske utakmice da se vas pita.

Kao drugo sta je ovdje problem.
Entitet u BIH igra nezvanicnu prijateljsku utakmicu sa drugom drzavom.
Nije ni prvi ni poslednji put ni kod nas a ni u svijetu.
Osim Katalonije i Skotska ima reprezentaciju i cak ucestvuje na svim medjunarodnim takmicenjima iako je u sklopu Velike Britanije kao države.

A to sto nisu pozvani Hrvati i Bosnjaci je cisto stvar uprave fudbalskog saveza RS-a a realno bas bi neko od njih dosao da igra za Republiku Srpsku. Mada možda su ih i trebali pozvati reda radi, a nek oni odluče hoće li doći.

Evo slicne situacije
Crvena Zvezda - Borac
Banjaluka 04.09.2006.

Image

A evo i malo šale sa tekme.

Image

Pogledajte pažljivo lika sa kamerom.
Primjeti se da poklopac objektiva nije skinut.
Momak je jedno pola sata, ako ne i više, palio i gasio kameru i čačkao sva moguća podešavanje ne shvatajući zašto kamera ne radi, ma kralj nema šta. Kontali mu reći al em je bio malo udaljen pa se treba gurati do njega a i bilo je previše zanimljivo gledati ga kako snima sa zatvorenim objektivom.
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

domacin wrote:Kao prvo postavljacu teme ovo ipak nije za politiku nego za sport.
Ali s obirom na naslov teme a i ostale komentare vidi se da se vi sa ovim ne slazete, srecom pa se vi ne pitate. Evo zasto Bosna nece nikad biti jedinstvena. Vidi se koliko ste u praksi za multietnicnost i demokratiju.

Osim Katalonije i Skotska ima reprezentaciju i cak ucestvuje na svim medjunarodnim takmicenjima iako je u sklopu Velike Britanije kao države.

A to sto nisu pozvani Hrvati i Bosnjaci je cisto stvar uprave fudbalskog saveza RS-a a realno bas bi neko od njih dosao da igra za Republiku Srpsku. Mada možda su ih i trebali pozvati reda radi, a nek oni odluče hoće li doći.

Evo slicne situacije
Crvena Zvezda - Borac
Banjaluka 04.09.2006.

Image

Image

Momak je jedno pola sata, ako ne i više, palio i gasio kameru i čačkao sva moguća podešavanje ne shvatajući zašto kamera ne radi, ma kralj nema šta. Kontali mu reći al em je bio malo udaljen pa se treba gurati do njega a i bilo je previše zanimljivo gledati ga kako snima sa zatvorenim objektivom.
Ja kako znam VB nema reprezentaciju.
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

za ovog "domacina"
nadam se da ce NSBIH koliko god bio korumpiran ovo prijaviti UEFA,jer FSRS-a nije igdje priznat,ili kako bi bilo da reprezentacija BIH odigra u Srbiji tekmu protiv selekcije Sandzaka ili Vojvodine ili pak protiv republjik Kosova ha sta velis domacine? :x
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

PasoDzigera007 wrote:za ovog "domacina"
nadam se da ce NSBIH koliko god bio korumpiran ovo prijaviti UEFA,jer FSRS-a nije igdje priznat,ili kako bi bilo da reprezentacija BIH odigra u Srbiji tekmu protiv selekcije Sandzaka ili Vojvodine ili pak protiv republjik Kosova ha sta velis domacine? :x
@domacin i ovdje srbuje, kao na temi o Srbinu Lajcaku.

Kakvo samo genijalno poredjenje, Skotska i PC :lol:

Nema razloga za radovanje @domacine, nadzivjela je Bosna i gore dusmane.
IZVANZEMALJAC

Post by IZVANZEMALJAC »

bijelo_dugme wrote:
domacin wrote:Kao prvo postavljacu teme ovo ipak nije za politiku nego za sport.

Evo slicne situacije
Crvena Zvezda - Borac
Banjaluka 04.09.2006.

Image

Image

Ja kako znam VB nema reprezentaciju.

Tu si upravi VB nema reprezentaciju i nikad je nije imala. Nije Škotska jedina tu su još Engleska, Sjeverna Irska i Wells.
Katalonija i Škotska su jedno a RS posve druga stvar. Škotska je bila samostalna država i ima dugu istoriju sada ima neku autonomiju (imaju i svoj parlament) Katalonija je isto bila kraljevina, znači svoja država a i sada Katalonci sami sebe ne zovu Špancima isto kao ni Baski na sjeveru Španije.
RS je posve umjetna tvorevina i nemoguče je to porediti. Ona nema nikakvoh Historijskog ili bilo kojeg značenje prije onog mirovnog sporazuma.
Taj dvoboj je više politička nego sportska odluka i služi samo jednoj naciji u političke svrhe.
Crvena Zvezda - Borac je tekma između dvije ekipe (ne reprezentacije) to nema nikakve veze sa ovim gore.
Maraschino

Post by Maraschino »

Znam samo ovo,

Ako Ameri priznaju nezavisno Kosovo
Srbija ce u inat i od muke zakomplikovati stvari i priznati RS. :oops:
IZVANZEMALJAC

Post by IZVANZEMALJAC »

Maraschino wrote:Znam samo ovo,

Prije če Kinezi priznati Tajwan i S. Koreja se ujediniti sa Južnom na miran način nego što če RS dobiti autonomiju a kamoli nešto drugo.
Maraschino

Post by Maraschino »

IZVANZEMALJAC wrote:
Maraschino wrote:Znam samo ovo,

Prije če Kinezi priznati Tajwan i S. Koreja se ujediniti sa Južnom na miran način nego što če RS dobiti autonomiju a kamoli nešto drugo.
slazem se
Post Reply