ostalo nema svrhe komentarisati..
U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
- animals
#126 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Balasevic legenda..
- It_is_a_Leclerc
#127 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Kakav rigidni para-bošnjački šljam..Čovjek bi od jednog muslimana očekivao da malo manje laže.. Koliko je samo nalupetao i nabrljao, pa to je prestrašnoHonda Hondas wrote:http://sandzakpress.net/ja-vjerujem-u-b ... balasevica![]()
![]()
![]()
Sta reci na ovakve gluposti? Zali boze 2 minute vremena sto posvetih ovome uhljupu. Naravno, svi smo mi nevjernici jer slusamo Balasa, jer ne volimo januar, jer ne volimo Provincijalke.. itd itd![]()
Samo si ti uhljupe, iz Raske Oblasti, zastitnik i predvodnik velikih Muslimana i Bosnjaka.. CovEk bi na trenutak i pomislio da si i poslanik. MRS
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#128 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Kako god okrenes sranje na sve stranezeina wrote:E ako je tvoje demokratsko pravo da se svima pokakiš na vjerska osjećanja, moje demokratsko pravo je da ti se pokakim u usta...ako ćemo već tako razgovarati!Radio Sarajevo wrote:Pokakim vam se svima na vjerska osjećanja.
Volim Balaševića više nego sve ove kvazi vjernike zajedno.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#129 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Da je Bora Corba u pitanju odgovor bi bio vrlo lagan ali posto je u pitanju covjek koji je dokazano veliki prijatelj nase zemlje bez ikakvog interesa, covjek uz cije su stihove generacije odrasle bez obzira koju su muziku preferirale, covjek koji je bio veliki prijatelj naseg Keme, Davora onda se ovakvim medijima a i ljudima ponjamke u pero ili ti posto je XXI vijek ponjamke u tastaturu. Uvijek je najvaznija sloboda jer jebes vjeru ako nisi slobodan i jebes slobodu ako nemas u nesto vjere. A ovih bogomoljaca na zalost svakim danom sve vise i vise i nesto bi kao da oni drze predavanja o dusevnom nemiru.Reisova wrote:Internet portali iz Novog Pazara protive se tome da Balašević održi prvi koncert u tom gradu 23. novembra jer smatraju da njegove pjesme 'vrieđaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir'
Mediji iz Novog Pazara bliski sandžačkom muftiji Moameru Zukorliću, protive se koncertu Đorđa Balaševića koji bi u tom gradu, prvi put trebalo da nastupa 23. novembra. Oni smatraju da Balašević “truje omladinu” uz obrazloženje da njegove pjesme vijređaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir.
U tekstu portala Sandžakpress piše da su Balaševićevu karijeru obilježili skandalozni tekstovi kojima je “žario srca komunista svog vremena ne bi li se dočepao vrha muzičke scene”.
– Jedna od takvih pjesama samoproglašenog “Panonskog mornara” jeste “Pesma o tetku”, među njegovim fanovima poznatija kao pjesma o psovanju Boga, u kojoj se na najgnusniji način psuje i vrijeđa Stvoritelj svjetova – Bog Uzvišeni – piše Sandžakpress a prenosi Blic.
U organizacijama i institucijama koje kontroliše Zukorlić nisu htjeli da komentarišu ovakvo pisanje, niti da se izjasne da li se protive organizovanju Balaševićevog koncerta u ovom gradu, koji je bez ikakvih problema nastupao u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, među kojima su i oni sa pretežno muslimanskim stanovništvom, poput Sarajeva.
Organizitaori koncerta, s druge strane, tvrde da negativna pisanja nisu utjecala na građane Novog Pazara, jer za Balaševićev prvi nastup u ovom gradu vlada nezapamćeno interesovanje.
– Balašević je dobrodošao u Novi Pazar, i drago nam je što smo konačno uspjeli da organizujemo njegov nastup . Godinama su nas građani zatrpavali zahtjevima da ga dovedemo i konačno smo uspjeli – rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.
Šta vi mislite o svemu ovome? Umjetnička sloboda ili religiozna osjećanja, šta je vrijednije?
Napišite šta mislite .....
Jesmo li mi svi pomali krivi jer šutimo i jedino imamo muda da komentarišemo i to anonimno na forumima....
Jasno je da cete reci da je Sandzak daleko...mislim da nije... i sve dok šutimo...ovakve stvari će se dešavati...
- insomnia78
#130 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Moras biti poprilicno mutav da se lozis na price ovog muftije
Nejse, ne znam samo koji kurac se od nas trazi neko izjasnjavanje i optuzuje nas se za nekakvu sutnju?
Mi svakako nemamo nikakve ingerencije u Sandzaku niti nas se pita za misljenje a Balas je sirom BiH vec odrz'o na desetine koncerata i odrzace, sigurno jos toliko
Nejse, ne znam samo koji kurac se od nas trazi neko izjasnjavanje i optuzuje nas se za nekakvu sutnju?
Mi svakako nemamo nikakve ingerencije u Sandzaku niti nas se pita za misljenje a Balas je sirom BiH vec odrz'o na desetine koncerata i odrzace, sigurno jos toliko
- Radio Sarajevo
#131 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Skini šamiju, ima pogleda i desno i lijevo, a ne samo pravo, k'o kočijski konj.zeina wrote:E ako je tvoje demokratsko pravo da se svima pokakiš na vjerska osjećanja, moje demokratsko pravo je da ti se pokakim u usta...ako ćemo već tako razgovarati!Radio Sarajevo wrote:Pokakim vam se svima na vjerska osjećanja.
- zeina
#132 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Vidi se iz tvog prvog komentara ko je kao kočijski konj, a iz drugog komentara se vidi koliko ti smeta šamija, ubiće te tolika količina mržnje...nije zdravoRadio Sarajevo wrote:Skini šamiju, ima pogleda i desno i lijevo, a ne samo pravo, k'o kočijski konj.zeina wrote:E ako je tvoje demokratsko pravo da se svima pokakiš na vjerska osjećanja, moje demokratsko pravo je da ti se pokakim u usta...ako ćemo već tako razgovarati!Radio Sarajevo wrote:Pokakim vam se svima na vjerska osjećanja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#133 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Honda Hondas wrote:http://sandzakpress.net/ja-vjerujem-u-b ... balasevica![]()
![]()
![]()
Sta reci na ovakve gluposti? Zali boze 2 minute vremena sto posvetih ovome uhljupu. Naravno, svi smo mi nevjernici jer slusamo Balasa, jer ne volimo januar, jer ne volimo Provincijalke.. itd itd![]()
Samo si ti uhljupe, iz Raske Oblasti, zastitnik i predvodnik velikih Muslimana i Bosnjaka.. CovEk bi na trenutak i pomislio da si i poslanik. MRS
O jbm ti kralja i otadzbinu
- uglavnomja
#134 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
to je ovaj mentalni pecinski sklop
BANU - Podrška akademiku Dževadu Jahiću
Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti (BANU) je saopćila da u potpunosti podržava i preuzima na sebe svu odgovornost za rad svog člana akademika Dževada Jahića i da stoji iza projekta višetomnog enciklopedijskog „Rječnika bosanskog jezika“, te da će kao najviša naučna institucija bošnjačkog naroda dosljedno braniti duhovne i kulturne interese tog naroda, a time i same države Bosne i Hercegovine, a među tim interesima prije svega i najviše braniti pravo tog naroda na sopstveni jezik, njegovo proučavanje i njegovo izvorno, historijsko i jedino vjerodostojno bosansko ime.
http://www.oslobodjenje.ba/kun/banu--po ... adu-jahicu
hebo zemlju gdje su najvisu naucnu instituciju osnovali dvojica hodza, i to jedan iz druge zemlje, poznatiji po bemvejima i revolveraskim obracunima nego po "naucnom" radu
BANU - Podrška akademiku Dževadu Jahiću
Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti (BANU) je saopćila da u potpunosti podržava i preuzima na sebe svu odgovornost za rad svog člana akademika Dževada Jahića i da stoji iza projekta višetomnog enciklopedijskog „Rječnika bosanskog jezika“, te da će kao najviša naučna institucija bošnjačkog naroda dosljedno braniti duhovne i kulturne interese tog naroda, a time i same države Bosne i Hercegovine, a među tim interesima prije svega i najviše braniti pravo tog naroda na sopstveni jezik, njegovo proučavanje i njegovo izvorno, historijsko i jedino vjerodostojno bosansko ime.
http://www.oslobodjenje.ba/kun/banu--po ... adu-jahicu
hebo zemlju gdje su najvisu naucnu instituciju osnovali dvojica hodza, i to jedan iz druge zemlje, poznatiji po bemvejima i revolveraskim obracunima nego po "naucnom" radu
-
Drinski
#135 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
joj spina.
pa jahic nista nije slagao oko đIkana, a ovo sa zabranom potice iz iste "gibanica" kuhinje.
pa jahic nista nije slagao oko đIkana, a ovo sa zabranom potice iz iste "gibanica" kuhinje.
- Radio Sarajevo
#136 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
I to što kažešIza Horizonta wrote:Pa da je vlašine očima kurišu e ne ide to tako.Radio Sarajevo wrote:
Skini šamiju, ima pogleda i desno i lijevo, a ne samo pravo, k'o kočijski konj.
- beniciodeltoro
#137 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Najbolji su ovi što prvo počnu pljuvati neke tamo kvazi-bilo šta da bi dokazali na kraju da bi popljuvali sve odreda. Pitam se zašto odmah ne izjave da mrze vjernike umjesto što glume da mrze samo kvazi vjernike ili lažu sami sebe jer ne žele priznati da što se tiče mržnje svega drugačijeg nisu ništa bolji od jednog hodže iz Gornje Maoče.Radio Sarajevo wrote:Skini šamiju, ima pogleda i desno i lijevo, a ne samo pravo, k'o kočijski konj.zeina wrote:E ako je tvoje demokratsko pravo da se svima pokakiš na vjerska osjećanja, moje demokratsko pravo je da ti se pokakim u usta...ako ćemo već tako razgovarati!Radio Sarajevo wrote:Pokakim vam se svima na vjerska osjećanja.
Kako god, tipični zaposlenik Radio Sarajeva koji će nas sutra tušiti člancima zašto smo mi negativci jer ne damo Neletu i Kusturici da prošetaju svojim Sarajevom i nadati se da će ga urednik potapšati po ramenu kao što i Avazovi novinari čekaju radosno kada napišu šta o Utemeljitelju
Vidim već je dobio ideju sa komentarima o vlašinama da duhovito započne članak slično kao što Dežulović započinje svoj "Zvao me Kožo u 2 iza ponoći da mi ispriča vic..."
- Zokipfc
#138 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Ne zna se ko je gori. Ovi sto pljuju Sandzaklije ili ovi sto podrzavaju muftiju.
-
dječak sa šibicama
#139 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
I sta na kraju, jel Balasevic salonac ili nije?
- dust in the wind
#140 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
na ovoj temi je hladno terebalo biti 5 banova dosad. minimum.
- Putnik ali stvarno
#141 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Mufti & Cheda uzese 40000 glasova dva na es te, dva na es teeZokipfc wrote:Ne zna se ko je gori. Ovi sto pljuju Sandzaklije ili ovi sto podrzavaju muftiju.
a svi cetaji zajedno 57000 tisuca, u rasponu od Ivice do Boriska, preko tada jos apsolventa Tome
ovi sto podrzavaju muftiju su jedinstveniji
Balasevic je neophodan tamo
-
Bodkin
#142 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Pa to i jeste poenta demokratije. Mi se tebi mozemo sra** na vjerska osjecanja, a ti nama u usta. Ha jazeina wrote:E ako je tvoje demokratsko pravo da se svima pokakiš na vjerska osjećanja, moje demokratsko pravo je da ti se pokakim u usta...ako ćemo već tako razgovarati!Radio Sarajevo wrote:Pokakim vam se svima na vjerska osjećanja.
-
Hakiz
#143 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Sa razlikom u tome da je za sra** u usta potreban uslov da učestvuju odrasle osobe koje dobrovoljno pristaju na čin. U suprotnom je krivično djelo.Bodkin wrote:Pa to i jeste poenta demokratije. Mi se tebi mozemo sra** na vjerska osjecanja, a ti nama u usta. Ha jazeina wrote:E ako je tvoje demokratsko pravo da se svima pokakiš na vjerska osjećanja, moje demokratsko pravo je da ti se pokakim u usta...ako ćemo već tako razgovarati!Radio Sarajevo wrote:Pokakim vam se svima na vjerska osjećanja.
- Reisova
#144 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Sorry,Drinski wrote:joj spina.
ali đikan je vazda bio pojam za seljačinu.... a to njegova kvalifikacija da je to baš jedan narod...je baš fuj, fujeva. Ja ipak mislim da ti ljudi imaju ogromnu odgovornost i tako štampati šta se kome ćefne bez da prođe neku lekturu...što bi rekli svih naroda....mislim da je neophodno.
Jbg. nekada će se morati podvući crta na primjer od danas poštujemo jedni druge ...Ovo dobro zvuci
- McMoy
#145 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Radio Sarajevo wrote:Pokakim vam se svima na vjerska osjećanja.
Pokakim ti se mami u usta, što te nije bolje odgojila!!!
- Radio Sarajevo
#146 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
McMoy wrote:Radio Sarajevo wrote:Pokakim vam se svima na vjerska osjećanja.
Pokakim ti se mami u usta, što te nije bolje odgojila!!!
sagni mi se...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#147 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Radio Sarajevo, Iza Horizonta, McMoy
mjesec
» Radio Sarajevo, Iza Horizonta, McMoy
mjesec
- Tito_i_Partija
#148 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Tako Chmoljo, samo ostro i u kost.

-
kakavdanakneiskustvu
-
goodbar
#150 Re: U Novom Pazaru traže zabranu Balaševićevog koncerta ?!
Nisi ti sa nama brat,ni sa jednim Bosnjakom.Pretvaras se da si Bosnjak,a u stvari si neki djikan iz nekog drvengrada.Sam si se otkrio,kada si napisao,umjesto Sandzaka-Raska oblast.Prema tome,nemam tebi sta objasnjavati,vec ovim muslimanskim ateistima,carsijskim satroljevicarima,koji padaju na tvoje fore i fore takvih kao sto si ti.Dakle,ne postoji narod koji je omedjen svojim drzavnim granicama,uvjek ima preljevanja,desno,lijevo,gore,dolje.Tako da Srbi ne zive samo u Srbiji,vec i u BiH,Hrvatskoj,Madjarskoj...Hrvata ima i u BiH,u Madjarskoj,CG...Tako i Bosnjaka ima ne samo u BiH,vec i u Srbiji,CG(Sandzaku),Makedoniji,Kosovu,Albaniji...Ko to ne shvaca,nije mnogo kont'o historiju,pa ni geografiju.Taj nema osjecaj pripadnosti jednom narodu(njegovo pravo),ali ne smije iznositi dezinformacije.Bosnjaci inace nisu politicki narod,zato im se desava to sto se desava,svako malo.Ako uzmemo da su oni potomci starih Bosnjana(a bilo je,za vakta turskoga prelazaka u islam i Srba,Crnogoraca,Hrvata,Makedonaca...),ali,eto,u vecini govorimo o starim Bosnjanima,sa svojom religijom,sa crkvom bosanskom(za koju su i pravoslavci i katolici smatrali da je jereticka,pa su ognjem i macem pokusali da je zatru),oni su bili i u prijeturskom vaktu rasporedjeni i u Bosni i u danasnjem Sandzaku.I ovi u Bosni i oni u danasnjem Sandzaku,placali su visoku cijenu za svoju religiju.Narocito u danasnjem Sandzaku,jer samo u jednom pohodu srpske vojske,pogubljeno je oko 120.000 Bosnjana,u Sandzaku.Toliko Bosnjana,u jednom pohodu,nije pogubljeno u danasnjoj Bosni(a sve je to bila Bosna).Vjerovatno da bi ovi satroljevicari,jucerasnji Jugoslaveni,a danasnji Bosanci(a ne znaju,jadni,da ne postoji ni jugoslavenska,ni bosanska nacija,sta ce sjutra biti,mozda Bosanskohercegovci ili neka slicna ujdurma)vidjeli radije ove sa brda,nego sandzacke Bosnjane.Zasto?Zbog mahaluske,genetske ljubomore,sve ispijajuci kahve,a ne radeci nista.Ali zato carsijskim politikantima,Sandzak sluzi kao kec u rukavu,da bi parirali R.Srpskoj.PIH...Honda Hondas wrote:http://sandzakpress.net/balasevic-u-slu ... i#comments![]()
od 0:36 pocinje
hajd da ovo dolazi od nekog pijanice iz kafane, shvatio bi. Ali od vjerskog lica.. Ne kontam.. Ima nesto cudno u njima, zato nam nikada ne mogu biti braca.