U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Locked
klixober

#151 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by klixober »

Pazite ljudi..i meni se zgadio sav onaj primitivizam na ulicama Sarajeva krezubih debila sa turskim zastavama.
ALI...reci cu sta je ipak pozitivno i sta Sarajevo nije ucinilo sovinistickom vukojebinom kao sto su Mostar i BL:
-nikada ni u jednom trenutku se nije culo "gazi ustase" ili bilo sta slicno
-nikome nije palo na pamet da napadne,pogodi,zapali,crkvu,Napredak,HR ambasadu
-nikome nije palo na pamet da napadne navijace Hrvatske,a bilo ih je

Znaci ne pravimo od svega vecu tragediju nego sto jeste.Prekomjerno slavlje turskih navijaca sinoc je po meni cisti primitivizam,ali nemojmo to vezati sa sovinizmom koji je redovan u drugim dijelovima BiH.U Banja Luci za vrijeme utakmice BiH-SCG su iskopali nisan iz groba sa muslimanskog groblja i slavodobitno ga je rulja pronosala kroz cijelu BL.To se u Sarajevu ne moze dogoditi!
Smirite tenzije,ovo je demokratija,svako ima pravo da navija za koga hoce sve dok druge ne vrijeda.Ja od sada na prvenstvu navijam za Ruse,ali samo je jedna reprezentacija radi koje bih izasao na ulice da slavim :bih: :bih: :bih:
fixer

#152 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by fixer »

callmethebreeeze wrote:meni je sto puta logicnije da hrvati iz bosne navijaju za hrvatsku nego sto bosnjaci iz sarajeva navijaju za tursku. isti su narod, govore isti jezik, svjetkovine su im iste. sta mi imamo s turcima? nista, izuzev imena i religije, ali po toj logici se mozemo identifikovati sa masu svijeta. (sad sto divljanje na obe strane potvrdjuje vic o glupim bosancima, koji razbijaju svoje glave i gradove za tudji racun, je posebna tema)

i na svim diskusijama na ovu temu se provlaci teza "ako oni mogu navijati za drugu drzavu, mozemo i mi", a meni se godinama gadi to sto bosnjaci pokusavaju da budu isti sovinisti kao komsije. ako cemo vec raditi sto i oni zasto ne ulazemo u sport pa da i mi dozivimo da nasa jebena reprezentacija dodje na neko prvenstvo.

neka misli sta god ko hoce, ali kolone auta kroz sarajevo i mahanje turskim zastavama su meni odraz krize identiteta, nedostatak samopostovanja i obrazovanja. i samo jos jedan u nizu dokaza da je bosna podijeljenja i da mi bosnjaci trebamo prestati prodavati suplju o multietnickom sarajevu i prestati se obadati kada nam "dodici" sa svih strana pocnu spocitavati da je sarajevo muslimanski grad.

ne mozemo insistirati na suverenoj i cjelovitoj, gradjanskoj i demokratskoj, a mahati turskim zastavama. mi smo ti koji zelimo citavu bosnu i mi smo ti koji ostale moramo uvjeriti da i za njih ima mjesta tu. turske zastave nece bosnu uciniti blizom srbima i hrvatima koji bi bosnu najradije rasparcali.
imaju pravo da navijaju, ali nemaju pravo da razvaljuju. i ja sam hrvat koji navija za bosnu prvo, pa onda tek za hrvatsku. onda kad pobjedi hrvatska, a moje bosne nema na takmicenju,necu likovati i provocirati ljude koji sa mnom vole bosnu. ono sto sam ja jucer shvatio je da ne postoje ljudi koji vole bosnu, vec samo oni koje mrze druge i uzivaju u tome. zalosno je sto i da je bih igrala protiv italije vecina hrvata bi navijala za italiju.
trebamo raspisati tender da iznajmimo ovaj prostor za nukleana testiranja, pa ko ponudi jachu bombu....
The 51st State

#153 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by The 51st State »

nije mi logicno, naravno da su stoka i kreteni, ali nije rijesenje tog problema mahanje turskim zastavama, nije.
i opet ti kazem, kretenizam onih sa druge strane ne mozemo sprijeciti vlastitim kretenizmom. ili da se fino podijelimo, pa oni nek masu hrvatskim zastavama, a mi cemo turskim. mozda i da postanemo njihova kolonija.
pa de ti ponudi rjesenje, kako ne shvatas da Srbi i Hrvati ne osjecaju ovu drzavu svojom i tako iza rata se i ponasaju, sinocnje slavlje je samo plod ovakvog mira i velikih frustracija kod bosnjackog naroda, ne neke posebne simpatije prema turcima.
damirm

#154 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by damirm »

komeba wrote:Pazite ljudi..i meni se zgadio sav onaj primitivizam na ulicama Sarajeva krezubih debila sa turskim zastavama.
ALI...reci cu sta je ipak pozitivno i sta Sarajevo nije ucinilo sovinistickom vukojebinom kao sto su Mostar i BL:
-nikada ni u jednom trenutku se nije culo "gazi ustase" ili bilo sta slicno
-nikome nije palo na pamet da napadne,pogodi,zapali,crkvu,Napredak,HR ambasadu
-nikome nije palo na pamet da napadne navijace Hrvatske,a bilo ih je

Znaci ne pravimo od svega vecu tragediju nego sto jeste.Prekomjerno slavlje turskih navijaca sinoc je po meni cisti primitivizam,ali nemojmo to vezati sa sovinizmom koji je redovan u drugim dijelovima BiH.U Banja Luci za vrijeme utakmice BiH-SCG su iskopali nisan iz groba sa muslimanskog groblja i slavodobitno ga je rulja pronosala kroz cijelu BL.To se u Sarajevu ne moze dogoditi!
Smirite tenzije,ovo je demokratija,svako ima pravo da navija za koga hoce sve dok druge ne vrijeda.Ja od sada na prvenstvu navijam za Ruse,ali samo je jedna reprezentacija radi koje bih izasao na ulice da slavim :bih: :bih: :bih:
Ne znam za ostale. Za mene "ona" BiH vise ne postoji. Vise sam uvjeren u Dodikovu teoriju.
Last edited by damirm on 21/06/2008 10:57, edited 1 time in total.
Citizen-X

#155 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Citizen-X »

The 51st State wrote:
nije mi logicno, naravno da su stoka i kreteni, ali nije rijesenje tog problema mahanje turskim zastavama, nije.
i opet ti kazem, kretenizam onih sa druge strane ne mozemo sprijeciti vlastitim kretenizmom. ili da se fino podijelimo, pa oni nek masu hrvatskim zastavama, a mi cemo turskim. mozda i da postanemo njihova kolonija.
pa de ti ponudi rjesenje, kako ne shvatas da Srbi i Hrvati ne osjecaju ovu drzavu svojom i tako iza rata se i ponasaju, sinocnje slavlje je samo plod ovakvog mira i velikih frustracija kod bosnjackog naroda, ne neke posebne simpatije prema turcima.
Evo ti jedan gore da ti potvrdi da si u krivini.
HiBreeD

#156 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by HiBreeD »

Dajte ljudi, pa odrasli smo svi, kako vam se vise da raspravljati, bilo... pa proslo... jedni dobili... drugi ispusili... jedni se raduju... drugi placu i to je tako uvijek u sportu...zasto bilo kome osporavati navijanje za bilo koju reprezantaciju na svijetu...

Belaja i stete je svakako bilo totalno bespotrebno, ali ipak necu ni zamisljati kakve razmjere nesrece, stete, a mozda i ljudskih zrtava bi bilo da su kojim slucajem pobijedili Hrvati... :cry: :cry: zito vam rodilo
Epitop

#157 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Epitop »

Što se ne govori o suživotu i kulturi života kada ti isti Hrvati navijaju za Hrvatsku kada je igrala protiv BiH u Sarajevu prošle godine? Ovdje ne mislim na sve jer znam veliki broj koji su navijali za BiH, ali poznajem i ljude koji si išli navijati za Hrvatsku u navednoj utakmici.
Zašto se uvijek Sarajevo, Zenica, Tuzla, Bihać i ostali gradovi gdje su Bošnjaci večina mora dokazivati, kad se u mjestima gdje su Hrvati večina otvoreno mrzi sve što je Bosansko i čak se navija protiv BiH.
Mislim da su mediji krivi za ovu situaciju jer se svemu tome pridaje previše značaja.
mo_ne_ra

#158 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by mo_ne_ra »

Zux wrote:
Zasto si ponosan? Ponosis se cime? Sta si to postigao pa se ponosis, rodio se? Ponos samim time kakav si rodjen, malo zvuci kao nacizam, zar ne? Tipicno. Jesi li ponosan zbog navijaca koji prave kukasti krst na tribinama? Jesi li ponosan slikama sa Thompsonovog koncerta, gdje je sve prshtalo od slova U? Hoces li jos da nabrajam razloge za tvoj ponos? Da krenem unazad do NDH? Bas ima puno razloga za ponos. Kazes Bosnjaci ne znaju ko su i sta su? Ko ste vi? Sta ste? Zivite u BiH, a zovete se Hrvatima, i volite drugu drzavu dok svoju mrzite. Malo obrces teze decko, ko ovdje ne zna ko je i sta je. Bosnjaci savrseno znaju ko su i sta su. Znaju gdje su rodjeni, koja je njihova jedina drzava i gdje pripadaju. Ono sinocnje slavlje, trubljenje i pretjerivanje nema nikave veze sa mrznjom, ali ga ne odobrava niko ko normalno razmislja. Ali isto tako to je samo odraz i inat naspram svih onih sranja koja su priredili hrvatski navijaci po Hercegovini zadnjih 10-tak godina. Moze se skupa itekako, normalni ljudi uvijek mogu skupa, samo je pitanje koliko je normalnih na kojoj strani.
A sad malo o fudbalu. Po cemu ste vi to velesila? Po tome sto ste igrali bunker sa Austrijom? Sto ste pobijedili strashnu Poljsku? Ili Nijemce koji su vas podcijenili? Uzdigli ste se, da ste prejaki da vam niko nista ne moze i to vam se obilo o glavu. Mozda ste velesila zato sto vam je uvijek trecina igraca iz BiH (kao i istocnim susjedima)?
Ponosan sam što znam tko sam i što znam za grobove svojih predaka stoljećima prije. Što se tiče NDH nemam sa njom ništa, jer sam rođen davno poslije nje, a pošto je demokracija svako ima pravo da nosi slike kakve hoće. Što se tiče NDH i vaši preci koji su se nisu tada tako zvali bili su u toj istoj vojsci čije ti znakove sada osuđuješ. Prvo očisti u svojoj avliji pa pređi u tuđu. Tvoje me mišljenje uopće ne interesira, znam tko sam i za koga navijam i tako će biti dok ne umrem. Velesila smo za mnoge, a pogotovo za reprezentacije sa ovih prostora, pogledaj statistiku rezultata pa će ti biti jasnije.
The 51st State

#159 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by The 51st State »

Citizen-X wrote:
The 51st State wrote:
Evo ti jedan gore da ti potvrdi da si u krivini.
Naravno da ima i BH-a patriota drugih nacionalnosti ali samo po Sarajevu, Tuzli, Zenici...., ali kakav je njihov uticaj medju pripadnicima svog naroda, inace kao takvi imaju potpuno moje postovanje.
callmethebreeeze

#160 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by callmethebreeeze »

The 51st State wrote:
ja sam to napisao vec u uvodnom postu da mi je jasno da bi oni najradije bosnu podijelili, a mi im svojim posanjem samo jacamo taj stav. mi moramo shvatiti da smo mi ti koji zelimo jedinstvenu bosnu i da smo mi ti koji ih moramo "tetositi" i raditi na jacanju bosne. ovo je problem koji je puno veci od jedne fudbalske utakmice, ovo je problem koji je vezan za ekonomiju, obrazovanje, kulturu, politiku. i ovo je problem koji se rijesava godinama.
The 51st State

#161 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by The 51st State »

Epitop wrote:Što se ne govori o suživotu i kulturi života kada ti isti Hrvati navijaju za Hrvatsku kada je igrala protiv BiH u Sarajevu prošle godine? Ovdje ne mislim na sve jer znam veliki broj koji su navijali za BiH, ali poznajem i ljude koji si išli navijati za Hrvatsku u navednoj utakmici.
Zašto se uvijek Sarajevo, Zenica, Tuzla, Bihać i ostali gradovi gdje su Bošnjaci večina mora dokazivati, kad se u mjestima gdje su Hrvati večina otvoreno mrzi sve što je Bosansko i čak se navija protiv BiH.
Mislim da su mediji krivi za ovu situaciju jer se svemu tome pridaje previše značaja.
Po ovoj raji ovdje sinoc se ti gradovi trebali naguziti hrvatskim navijacima da utope svoju tugu zarad komsijske solidarnosti i multietnicke BiH.
fixer

#162 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by fixer »

pustopoljina wrote:
callmethebreeeze wrote:meni je sto puta logicnije da hrvati iz bosne navijaju za hrvatsku nego sto bosnjaci iz sarajeva navijaju za tursku. isti su narod, govore isti jezik, svjetkovine su im iste. sta mi imamo s turcima? nista, izuzev imena i religije, ali po toj logici se mozemo identifikovati sa masu svijeta. (sad sto divljanje na obe strane potvrdjuje vic o glupim bosancima, koji razbijaju svoje glave i gradove za tudji racun, je posebna tema)

i na svim diskusijama na ovu temu se provlaci teza "ako oni mogu navijati za drugu drzavu, mozemo i mi", a meni se godinama gadi to sto bosnjaci pokusavaju da budu isti sovinisti kao komsije. ako cemo vec raditi sto i oni zasto ne ulazemo u sport pa da i mi dozivimo da nasa jebena reprezentacija dodje na neko prvenstvo.

neka misli sta god ko hoce, ali kolone auta kroz sarajevo i mahanje turskim zastavama su meni odraz krize identiteta, nedostatak samopostovanja i obrazovanja. i samo jos jedan u nizu dokaza da je bosna podijeljenja i da mi bosnjaci trebamo prestati prodavati suplju o multietnickom sarajevu i prestati se obadati kada nam "dodici" sa svih strana pocnu spocitavati da je sarajevo muslimanski grad.

ne mozemo insistirati na suverenoj i cjelovitoj, gradjanskoj i demokratskoj, a mahati turskim zastavama. mi smo ti koji zelimo citavu bosnu i mi smo ti koji ostale moramo uvjeriti da i za njih ima mjesta tu. turske zastave nece bosnu uciniti blizom srbima i hrvatima koji bi bosnu najradije rasparcali.
a je li ti i ovo logicno?
foodoo wrote:Sinoc poslije utakmice, rulja iz Viteza sa Hrvatskim zastavama je kamenovala autobus Centrotransa na putu za Bihac. Autobus je u Travniku ispraznjen i put je nastavljen sa novim.

Nadajmo se da će Općina Vitez reagovati bolje nego uslučaju Ahmića
meni nije.
nisam za slavljenje turske pobjede,ali sam slicno (samo su bile grudve snijega u pitanju) dozivjela u istom busu,kroz isti vitez na badnje vece 1998. godine.izlijepili su bus,da je vozac morao stati,jer nije vidio vise voziti. ima tome deset godina,znaci...sad smo presli na kamenje.za deset slijedecih mozda zolje?!
ti ne rise.... i ja sam u multi sa dozivio mnogo vece uvrede na racun imena od grudvanja, pa to nije razlog da odustajem od jedinstvene bosne u kojoj zive bosanci i hercegovci kao primjer europi u mutietnicnosti i suzivotu.
shvatite da primitivizmu nikad ne treba biti odgovor primitivizam, radikalizmu nikad ne treba da bude jedina ocija radikalizam. radikalizam iniciran s jedne strane ako ne dozivi potporu s druge nije odrziv
ponosna_manjina

#163 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by ponosna_manjina »

komeba wrote: -nikada ni u jednom trenutku se nije culo "gazi ustase" ili bilo sta slicno
ovo nije slicno ili nisi cuo:

islam nam je ćaća, turska nam je mati,
pušite nam k....
svi vi hrvati
Last edited by ponosna_manjina on 21/06/2008 11:05, edited 1 time in total.
pustopoljina

#164 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by pustopoljina »

@ callmethebreeze, ne znam sta me vise nervira-oni sto masu turskim zastavama ili oni koji takvima govore-eto zato nas ne vole.to mi je nekako mazohisticki.
to da nas ne vole datira "malo" prije eura 2008. i cini mi se da sta god da "mi" uradimo nije dovoljno dobro,i nije dokaz da se moze zajedno.a sitnica je potrebna da se "dokaze" kako se ne moze zajedno i da smo svi isti i kako smo svi "turci"...
sta bi bilo dovoljno dobro? sta bi se trebalo desiti da hrvati ili srbi kazu kako mozda i nismo "turci","balije",kako se mozda i moze zivjeti u istoj drzavi i igrati u istoj reprezentaciji? sta bi se trebalo desiti da hrvati ne kazu kako OPET idu braniti bec od turaka? ono-mi trebamo hodati kao po jajima,a drugi trebaju da ispljavaju svoj nacionalizam-jer oni su u zabludi,a mi trebamo dokazati da pametniji popusta? mission impossible cak i da nam sve i jedan stanovnik zavrsi politicke nauke.
znam da da ce bosne biti,ali bi toj bosni bilo bolje da aboridzini u njoj zive,nego mi.
Last edited by pustopoljina on 21/06/2008 11:09, edited 1 time in total.
laku noć

#165 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by laku noć »

mo_ne_ra wrote:
Zux wrote:
Zasto si ponosan? Ponosis se cime? Sta si to postigao pa se ponosis, rodio se? Ponos samim time kakav si rodjen, malo zvuci kao nacizam, zar ne? Tipicno. Jesi li ponosan zbog navijaca koji prave kukasti krst na tribinama? Jesi li ponosan slikama sa Thompsonovog koncerta, gdje je sve prshtalo od slova U? Hoces li jos da nabrajam razloge za tvoj ponos? Da krenem unazad do NDH? Bas ima puno razloga za ponos. Kazes Bosnjaci ne znaju ko su i sta su? Ko ste vi? Sta ste? Zivite u BiH, a zovete se Hrvatima, i volite drugu drzavu dok svoju mrzite. Malo obrces teze decko, ko ovdje ne zna ko je i sta je. Bosnjaci savrseno znaju ko su i sta su. Znaju gdje su rodjeni, koja je njihova jedina drzava i gdje pripadaju. Ono sinocnje slavlje, trubljenje i pretjerivanje nema nikave veze sa mrznjom, ali ga ne odobrava niko ko normalno razmislja. Ali isto tako to je samo odraz i inat naspram svih onih sranja koja su priredili hrvatski navijaci po Hercegovini zadnjih 10-tak godina. Moze se skupa itekako, normalni ljudi uvijek mogu skupa, samo je pitanje koliko je normalnih na kojoj strani.
A sad malo o fudbalu. Po cemu ste vi to velesila? Po tome sto ste igrali bunker sa Austrijom? Sto ste pobijedili strashnu Poljsku? Ili Nijemce koji su vas podcijenili? Uzdigli ste se, da ste prejaki da vam niko nista ne moze i to vam se obilo o glavu. Mozda ste velesila zato sto vam je uvijek trecina igraca iz BiH (kao i istocnim susjedima)?
Ponosan sam što znam tko sam i što znam za grobove svojih predaka stoljećima prije. Što se tiče NDH nemam sa njom ništa, jer sam rođen davno poslije nje, a pošto je demokracija svako ima pravo da nosi slike kakve hoće. Što se tiče NDH i vaši preci koji su se nisu tada tako zvali bili su u toj istoj vojsci čije ti znakove sada osuđuješ. Prvo očisti u svojoj avliji pa pređi u tuđu. Tvoje me mišljenje uopće ne interesira, znam tko sam i za koga navijam i tako će biti dok ne umrem. Velesila smo za mnoge, a pogotovo za reprezentacije sa ovih prostora, pogledaj statistiku rezultata pa će ti biti jasnije.
Baštovani i njihovo "cvijeće" :lol: :lol: :lol:
callmethebreeeze

#166 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

fixer wrote:

imaju pravo da navijaju, ali nemaju pravo da razvaljuju. i ja sam hrvat koji navija za bosnu prvo, pa onda tek za hrvatsku. onda kad pobjedi hrvatska, a moje bosne nema na takmicenju,necu likovati i provocirati ljude koji sa mnom vole bosnu. ono sto sam ja jucer shvatio je da ne postoje ljudi koji vole bosnu, vec samo oni koje mrze druge i uzivaju u tome. zalosno je sto i da je bih igrala protiv italije vecina hrvata bi navijala za italiju.
trebamo raspisati tender da iznajmimo ovaj prostor za nukleana testiranja, pa ko ponudi jachu bombu....
naravno da nemaju pravo da razvaljuju, idioti. ali, opet ponavljam, samo zato sto se moj komsija ili susjed :D ponasa kao idiot, ne moram ja biti idiot.
jedina pozitivna stvar u svoj prici je sto "turci" nisu pravili belaj po bosanskim gradovima.
ozbiljna

#167 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by ozbiljna »

"..prokleta divlja plemena, tu jedni druge jos krive.."
Prpa.ba

#168 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Prpa.ba »

callmethebreeeze wrote:ja sam to napisao vec u uvodnom postu da mi je jasno da bi oni najradije bosnu podijelili, a mi im svojim posanjem samo jacamo taj stav. mi moramo shvatiti da smo mi ti koji zelimo jedinstvenu bosnu i da smo mi ti koji ih moramo "tetositi" i raditi na jacanju bosne.

Kao sto su Hrvati tetosili Srbe, onomad' 95' :oops:
callmethebreeeze

#169 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

pustopoljina wrote:@ callmethebreeze, ne znam sta me vise nervira-oni sto masu turskim zastavama ili oni koji takvima govore-eto zato nas ne vole.to mi je nekako mazohisticki.
to da nas ne vole datira "malo" prije eura 2008. i cini mi se da sta god da "mi" uradimo nije dovoljno dobro,i nije dokaz da se moze zajedno.a sitnica je potrebna da se "dokaze" kako se ne moze zajedno i da smo svi isti i kako smo svi "turci"...
sta bi bilo dovoljno dobro? sta bi se trebalo desiti da hrvati ili srbi kazu kako mozda i nismo "turci","balije",kako se mozda i moze zivjeti u istoj drzavi i igrati u istoj reprezentaciji? sta bi se trebalo desiti da hrvati ne kazu kako OPET idu braniti becod turaka? ono-mi trebamo hodati kao po jajima,a drugi trebaju da ispljavaju svoj nacionalizam-jer oni su u zabludi,a mi trebamo dokazati da pametniji popusta? mission impossible cak i da nam sve i jedan stanovnik zavrsi politicke nauke.
znam da da ce bosne biti,ali bi toj bosni bilo bolje da aboridzini u njoj zive,nego mi.
i meni i tebi je jasno da mahanje turskim zastavama nije glavni problem. zastave im dodju samo kao slag na tortu. ja samo mislim da smo tjerali kapric evo deceniju i kusur i pokusali smo biti k'o oni, pa imamo kukavnu drzavu. sad bi mozda bio red da se okrenemo sebi.
The 51st State

#170 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by The 51st State »

callmethebreeeze wrote:
The 51st State wrote:
ja sam to napisao vec u uvodnom postu da mi je jasno da bi oni najradije bosnu podijelili, a mi im svojim posanjem samo jacamo taj stav. mi moramo shvatiti da smo mi ti koji zelimo jedinstvenu bosnu i da smo mi ti koji ih moramo "tetositi" i raditi na jacanju bosne. ovo je problem koji je puno veci od jedne fudbalske utakmice, ovo je problem koji je vezan za ekonomiju, obrazovanje, kulturu, politiku. i ovo je problem koji se rijesava godinama.
bogami ja ne tetosih nikoga, rekoh ranije, kada pokazu elementarno postovanje prema drzavi bih, imacu razumjevanja i za njihove emocije prema susjednim drzavama, dotad cemo se kuhati u ovom bosanskom loncu, pa ko bude bolja zaba neka pobijedi.
fixer

#171 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by fixer »

komsic je hrvat koji se osjeca bosancem i predsjednikom bosne, a ne turske. odakle sad turci kao konstutivan narod u bih?
Krigla_Sa

#172 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Krigla_Sa »

callmethebreeeze wrote:
fixer wrote:

naravno da nemaju pravo da razvaljuju, idioti. ali, opet ponavljam, samo zato sto se moj komsija ili susjed :D ponasa kao idiot, ne moram ja biti idiot.
jedina pozitivna stvar u svoj prici je sto "turci" nisu pravili belaj po bosanskim gradovima.
ma da,oni ce vjecito biti idioti koji mrze drzavu u kojoj zive,pljuju po nasoj himni,zastavi...
a mi cemo se vjecito dokazivati ?
ma kome da se dokazujem,njima,evropi,svijetu ?
ja sam sinoc slavio poraz hrvatske,ne zbog hrvata u hrvatskoj vec zbog ovih u mostaru,kiseljaku,sirokom ...
klixober

#173 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by klixober »

Tragedija u svemu ovome je da se mi zgrazavamo nad turskim zastavama u Sarajevu,a ne spominjemo da su hrvatski navijaci demolirali pola Mostara.Od kada nam je to samo Sarajevo postalo "nasa avlija" pa pokusavamo da nam bude sve perfektno,a ne zanima nas kako je u drugim dijelovima BiH?
paratrooper

#174 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by paratrooper »

Ja i dalje mislim da AKO zelite multi-etnicku i multikulturnu BIH , onda morate prihvatiti da se razliciti ljudi razlicito osjecaju. BIH katolici vole Hrvatsku - nista sporno ne bi trebalo biti, BIH pravoslavni vole srbiju - nista sporno , bih muslimani kad vole Tursku ne bi trebalo biti nista sporno , jer ako ova druga dva naroda imaju prava da vole drzave van BIH e onda ima i treci narod.

Opet kazem ne vezuje me nista za neki poseban narod, ali je pravo neposteno da dva naroda imaju pravo da vole druge drzave a da se to pravo osporava trecem narodu. Znaci dva naroda imaju sva prava a treci nema jer eto kao treci treba da se zalaze za BIH.

Stvarno jedini problem koji vidim je bilo remecenje javnog reda i mira sa svirenama u sarajevu i huligansko ponasanja "hrvatskih" navijaca u mostaru i drugdje.
Pietje_Bel

#175 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Pietje_Bel »

bogami ja ne tetosih nikoga, rekoh ranije, kada pokazu elementarno postovanje prema drzavi bih, imacu razumjevanja i za njihove emocije prema susjednim drzavama, dotad cemo se kuhati u ovom bosanskom loncu, pa ko bude bolja zaba neka pobijedi.
Sta tebi u toj drzavi lici na drzavu? Tu nema ni D od drzave. Sinoc smo definitivno mogli vidijeti da je ta ideja porazena u polovini 1993. Imamo protektorat na aparatima i cekamo na signal Medunarodne Zajednice da se podjelimo fino po ovim linijama koje su tu zacrtane. Turci, Hrvati i Srbi su pobjedili Bosance ako mene pitas. Ko je kriv ja ne znam ali da su pobjedili je jasno vec duze vrijeme ali danas cak ni sami sebe nemozemo vise lagati oko toga uz najveci trud.
Last edited by Pietje_Bel on 21/06/2008 11:16, edited 1 time in total.
Locked