U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Locked
max_power

#126 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by max_power »

Kad bi svi malo vise postovali BiH, bilo bi i vise radovanja uspjehu susjeda.
Mnogima se tesko staviti na istu stranu sa navijacima koji izvizde bh himnu ili pale bh zastave, ili napadaju povratnike u euforiji pobjede. Respekt treba da bude obostran.
stochar

#127 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by stochar »

istorija se ponavlja: opet smo pijuni u igri drugih. valjda nam krivo sto ne vodimo glavnu rijec, pa daj da se nekako i mi proguramo na tu svjetsku scenu. drugi se svadjaju, a mi se za njih tuchemo k'o i puno puta prije.

tuzhno...
Vodenjak

#128 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Vodenjak »

king_size wrote:Usput, za one koji govore da Bosnjaci navijaju za Tursku zato sto igra protiv Hrvatske, pogledajte sta izvorni hrvatski navijaci kazu za koga ce navijati u nastavku Eura i zasto http://www.forum.hr/showthread.php?t=350742&page=67
Toliko od mene, dosta mi je palamudana koji govore o mom porijeklu, tipova koji poistovjecuju genocid u Srebrenici sa osvajanjem BiH od Turske, papaka koji nazor glume tolerenciju, jer svoje govno vide, tudje im je torta i sl. Ma, bjazi, bjazi.
Ko diro, ko dirooooo? :-) :-)
Thinker

#129 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Thinker »

Navijam za Holandiju, najljepše igraju. Ono sinoć je bila najgora utakmica na EURU poslije utakmice Francuska Rumunija. Pokušao sam gledati i zaspao u 5 minuti drugog poluvremena. Emotivnog naboja kod mene nije bilo, igrale dvije strane reprezentacije.
Probudila me vika iz komšiluka u neko doba, komšije su izgleda bile više emotivno invlovirane, interesantno nije bilo galame kod komšija prije neko veče kada je Turska odgirala odličnu utakmicu i napravila preokret protiv Češke, ne vjerujem da će biti ni ako Turska pobijedi Njemačku.
Hajde dakle da se ne lažemo, mi smo po onoj provjerenoj balkanskoj o komšiji i njegovoj kravi navijali protiv Hrvatske. Navijali smo protiv Hrvatske jer bi uspjeh Hrvatske još više podebljao naš neuspjeh. A nisu nam Hrvati krivi što nam državom a i nogometom/fudbalom upravljaju debili koji veze nemaju sa pomenutom igrom. Hrvatima se divim jer su mala zemlja sa lošom ligom i prosječnim igračima a postali su faktor. postali su faktor jer nisu dali Ljubi Ćesiću Rojsu da bude predsjednik nogometnog saveza, niti su pustili Jambu da određuje ko će igrati za nacionalni tim. Taj su posao dali Biliću, Jarniju, Prosinečkom. Ljudima koji se razumiju u nogomet/fudbal, znaju kako mitivisati igrače i poredati ih tako da pobjede Njemačku.
Možemo i početi sa pričom kako Hrvati iz BiH navijau za Hrvatsku i Srbi za Srbiju, to je poznata stvar, ali kako da navijauju za BiH kada jedva pobjedimo Maltu. Čitam forume u Srbiji, dosta Srba navijalo za Hrvatsku, ne zbog ljubavi nego zbog činjenice da se bore i da pobjeđuju. To je dakle odgovor, to treba postiće. Ne misilim da će nam mahanjem Turskim zastavam donijeti išta dobro, otrežnjenje uvijek donosi mučninu i glavobolju.
Hajd' u zdravlje svima.
max_power

#130 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by max_power »

amir_zg wrote:Stoka. I jedni i drugi. Najobicnija gamad huliganska. Daj zamisli da je neko poginuo nocas, jel bi to trebalo nekome? Zaleljeli ste se opet nereda? Predugo je mir bio? Sto je ovima sa Istoka/Zapada Mostara trebalo da idu na drugu stranu? Zbog koga i cega?
Koliko ja znam, niko nije presao "na drugu stranu". Policija je bila na visini zadatka i zaustavila sve pokusaje :D
fixer

#131 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by fixer »

max_power wrote:Kad bi svi malo vise postovali BiH, bilo bi i vise radovanja uspjehu susjeda.
Mnogima se tesko staviti na istu stranu sa navijacima koji izvizde bh himnu ili pale bh zastave, ili napadaju povratnike u euforiji pobjede. Respekt treba da bude obostran.
ma niko nikom ne brani da navija i za tursku i za hrvatsku, ali izaci masovno na ulice i slaviti pobjedu repke koja nema veze sa tvojom drzavom je van svake pameti kako u stocu, tako i u sarajevu.
u ovom sarajevu ima ljudi koji navijaju za holandiju pa nema njih na ulicama nakon pobijede.
damirm

#132 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by damirm »

Ljudi DOBRO JUTRO. Sad je valjda svima jasno da je koncept BiH, vidjene ocima patriota 92., konacno propao. Napokon narodi u BiH, svoju domovinu, macehu i tamnicu (Bosnjaci-muslimani-Turci, Srbi i Hrvati), gledaju istim ocima.
Last edited by damirm on 21/06/2008 10:33, edited 1 time in total.
jennisjoplin

#133 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by jennisjoplin »

fixer wrote:
max_power wrote:Kad bi svi malo vise postovali BiH, bilo bi i vise radovanja uspjehu susjeda.
ma niko nikom ne brani da navija i za tursku i za hrvatsku, ali izaci masovno na ulice i slaviti pobjedu repke koja nema veze sa tvojom drzavom je van svake pameti kako u stocu, tako i u sarajevu.
u ovom sarajevu ima ljudi koji navijaju za holandiju pa nema njih na ulicama nakon pobijede.
potpisujem sve sto si rekao :thumbup: :thumbup: :thumbup:

PS izgleda da silajdzic ipak malcice ne govori istinu, ipak i on ima alternativnu domovinu, a i bio je dok nije dobio vlast u toj istoj drzavi (kako kada mozes biti samo tri mjeseca kao turista ???)
ipak, cestitamo turskoj reprezentaciji na fer i korektnoj borbi i pobjedi. :bih: :bih: :bih:
Citizen-X

#134 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Citizen-X »

Alibi bio nekom ili ne, svako ima pravo da podrzava svog favorita u sta ne zelim da ulazim. To je slobodna volja pojedinca i u to se ne moze ulaziti. Iljo Dominkovic, dok sabotira savez koji ga placa i hrani, odlazi na utakmice HR reprezentacije i sl. I tako dalje i tako redom. To je manje vise nesto sto svi znamo.

Na stranu da su Turci dosli do pobjede na prilicno sretan nacin, nekvalitetnom igrom, na stranu da su Hrvati nakon 3 pobjede reminescencirali bitku Turaka i Hrvata otprije 550 godina pretvorivsi rezultat u pobjedu prije 122 minute, dok su Hrvati fulali 2x 100% sanse. Da sada ne ulazim dalje u detalje igre, premda ovo sto pisem blage veze i nema sa igrom kao ni slavlje - jer ja sam samo gledalac a ne fudbalski strucnjak. I laze ko god kaze da je njegovo ispravno ukoliko nije ili fudbalski ekspert ili strucnjak. Na kraju krajeva to je obicna igra.

Da se na momenat osvrnem na samu utakmicu bez puno filozofije: Rustu Recber jer fudbalski heroj utakmice koji ju je i dobio.

Ono sto meni nikad i nikako nece biti jasno je otkud tolika odusevljenost turskom pobjedom, ja sam eto slucajem prilika zavrsio fakultet koji mi je platila turska drzava i hvala im, i to je sve ok, ali ne vidim apsolutno nikakvog razloga da se nesto slavi sa cim mi blage veze nemamo i da ja kao bosanac i hercegovac i etnicki i rasno, bez boze sacuvaj bilo kakve pretenzije na omalovazavanje bilo koje rase i nacije, navijam za Tursku pa cak i zato sto su mi priustili fakultet.

Ono sto je najtuznije i najlicemjernije u svemu tome je nasa glupost, jer tamo nekog turcina bas boli briga za razbijenu bosansku muslimansku glavu u BIH itd. itd. Bas evo sad upravo cuh Ciru Blazevica - cije misljenje je irelevantno sto se tice nas - ali kaze - "turskih navijaca u BIH". Dakle mi smo za Ciru samo - Turci. Nametnuta psihoza pobjede, epidemicno rasirena medju narodom koji je porazen od svega i svakoga u zadnjih 15g, tom istom narodu - nazalost, nece priskrbiti nista osim daljnjih politickih podjela i etnickog raslojavanja u rasjedu izmedju neprijateljski raspolozenih susjeda.

Ono u cemu smo strasni strucnjaci i eksperti to je - skakanje samom sebi u stomak - kao i obicno.

Dragi moji Bosanci i Hercegovci koji ste slavili jucer - ja turcin nisam i nemam nikakve koristi od slavljenja tudje pobjede. Poceli smo kolektivno da bolujemo od srpsko-cetnickog oblika manije, slavljenja tudjih pobjeda- konvertovanja vlastitih poraza u pobjede, valjda modisticki poprimljene, a sutra nam valja kupit' hljeb u Banjaluci, Mostaru ili bilo gdje drugo i probudit' se pored "mrskog neprijatelja" koji nam zivi par spratova ili par ulica nize ili uze, dok nam je neko 2000 i nekoliko stotina km daleko blizi nego nas susjed/komsija, bosanskom bicu (pravoslavno,katolickom, muslimanskom) nece nazalost biti mira ni selameta.

Da nam je poprimiti jos svicarski mentalitet jos...
Al' ima vremena - dok prebolimo kolektivnu glupost.
Za kojih par decenija, do nove potrage za Turcima na ovim predjelima, a vratovi budu spremni.

InSaAllah.
Last edited by Citizen-X on 21/06/2008 10:42, edited 1 time in total.
foodoo

#135 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by foodoo »

Sinoc poslije utakmice, rulja iz Viteza sa Hrvatskim zastavama je kamenovala autobus Centrotransa na putu za Bihac. Autobus je u Travniku ispraznjen i put je nastavljen sa novim.

Nadajmo se da će Općina Vitez reagovati bolje nego uslučaju Ahmića
callmethebreeeze

#136 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by callmethebreeeze »

meni je sto puta logicnije da hrvati iz bosne navijaju za hrvatsku nego sto bosnjaci iz sarajeva navijaju za tursku. isti su narod, govore isti jezik, svjetkovine su im iste. sta mi imamo s turcima? nista, izuzev imena i religije, ali po toj logici se mozemo identifikovati sa masu svijeta. (sad sto divljanje na obe strane potvrdjuje vic o glupim bosancima, koji razbijaju svoje glave i gradove za tudji racun, je posebna tema)

i na svim diskusijama na ovu temu se provlaci teza "ako oni mogu navijati za drugu drzavu, mozemo i mi", a meni se godinama gadi to sto bosnjaci pokusavaju da budu isti sovinisti kao komsije. ako cemo vec raditi sto i oni zasto ne ulazemo u sport pa da i mi dozivimo da nasa jebena reprezentacija dodje na neko prvenstvo.

neka misli sta god ko hoce, ali kolone auta kroz sarajevo i mahanje turskim zastavama su meni odraz krize identiteta, nedostatak samopostovanja i obrazovanja. i samo jos jedan u nizu dokaza da je bosna podijeljenja i da mi bosnjaci trebamo prestati prodavati suplju o multietnickom sarajevu i prestati se obadati kada nam "dodici" sa svih strana pocnu spocitavati da je sarajevo muslimanski grad.

ne mozemo insistirati na suverenoj i cjelovitoj, gradjanskoj i demokratskoj, a mahati turskim zastavama. mi smo ti koji zelimo citavu bosnu i mi smo ti koji ostale moramo uvjeriti da i za njih ima mjesta tu. turske zastave nece bosnu uciniti blizom srbima i hrvatima koji bi bosnu najradije rasparcali.
Last edited by callmethebreeeze on 21/06/2008 10:38, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

#137 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by valterbranisarajevo »

U nekim novinskim člancima koji su objavljeni prije utakmice bilo je npisano da će nekim političkim strankama u cilju dizanja vjerskih i nacionalnih tenzija pred predstojeće izbore ova utakmica doći „kao kec na desetku“.

Činjenica je da pred utakmicu iz njihovih centrala i središnjica nije došao ni jedan poziv na razum, a da će sada vjerovatno faksovi novinskih agencija biti usijani od njihovih saopštenja/priopćenja. Ja lično nisam želio ovo spominjati, mislio sam da ne mogu ići toliko nisko zbog svojih fotelja, ali sada definitivno vjerujem da oni imaju u sve to umiješane svoje prste.

Proklete fotelje... :(
The 51st State

#138 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by The 51st State »

Za kojih par decenija, do nove potrage za Turcima na ovim predjelima, a vratovi budu spremni.
Ti bi samo da Bosnjaci poprime svicarski mentalitet? Ne jebi ba...
fixer

#139 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by fixer »

damirm wrote:Ljudi DOBRO JUTRO. Sad je valjda svima jasno da je koncept BiH, vidjene ocima patriota 92. konacno propao. Napokon narodi u BiH, svoju domovinu, macehu i tamnicu (Bosnjaci-muslimani-Turci, Srbi i Hrvati), gledaju istim ocima.
ali ipak su zadovoljene neke norme tudjimanove, slobodanove i alijine politike....
tudjiman je uspio zadrzati osjecaj hrvata iz bih da im je hrvatska domovina i likuje sto je napokon unistena BiH
slobo uziva sto zavrshni udarac BiH nisu zadali "njegovi"
alija napokon uspjeva u islamizaciji muslimanskih drzava kako je zazelio u islamskoj deklaraciji.
Zalosna nam majka, onima koji se osjacaju kao bosanci.
pustopoljina

#140 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by pustopoljina »

nisam znala da se takvo opstenarodno slavlje sinoc desavalo...mene je plaho nerviralo zaustavljanje saobracaja poslije derbija, senlucenje zbog pobjede turske bi me sigurno jos vise iznerviralo...ali sad citam ove komentare...i zalostim se...sta pise? ne moze se skupa? svi smo isti? kad mozes ti-mogu i ja?
imala sam simpatija za hrvatsku reprezentaciju,jer su mladi i srcani i mislim da ce biti sve bolji...imala sam razumijevanja i simpatija za hrvatsko "kurcenje" jer imaju vrhunske sportiste (ne samo u nogometu)...ali ovo kurcenje navijaca u bosni...prebacivanje na rat medju mahalama...fuj. nisam nikad vidjela nekog iz posusja da je zasluzan za uspjeh hrvatskog sporta, ali imala sam razumijevanja jer je sitauacija takva kakva je...da neki tamo iz hercegovine navija za hrvatsku-demokratija,to ti je...ali ovo nije navijanje.ovo nije sport.
bilo bi postenije i jednostavnije da zaratuju ovi pod saharama i oni sto nosaju turske zastave-pa kom obojci,kom opanci-nego da se kriju iza sporta i fol navijanja za svoj tim.
Fair Life

#141 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Fair Life »

"Drumovi će poželiti Turaka al' Turaka više biti neće!"

Image
damirm

#142 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by damirm »

fixer wrote:
damirm wrote:Ljudi DOBRO JUTRO. Sad je valjda svima jasno da je koncept BiH, vidjene ocima patriota 92. konacno propao. Napokon narodi u BiH, svoju domovinu, macehu i tamnicu (Bosnjaci-muslimani-Turci, Srbi i Hrvati), gledaju istim ocima.
ali ipak su zadovoljene neke norme tudjimanove, slobodanove i alijine politike....
tudjiman je uspio zadrzati osjecaj hrvata iz bih da im je hrvatska domovina i likuje sto je napokon unistena BiH
slobo uziva sto zavrshni udarac BiH nisu zadali "njegovi"
alija napokon uspjeva u islamizaciji muslimanskih drzava kako je zazelio u islamskoj deklaraciji.
Zalosna nam majka, onima koji se osjacaju kao bosanci.
Mislim da najvise likuje Seselj (on je ziv). Sto se tice kamenovanja autobusa, na zalost, cini mi se da u tome vise nema nista cudno.
Pietje_Bel

#143 Razlika izmedu Bosanca i Bosnjaka

Post by Pietje_Bel »

Razlika izmedu Bosanca i Bosnjaka:
Bosanci i Bosanke

Bosanac je onaj koji svoju drzavu stavlja na prvo mjesto. Vjeru smatra dio njegovog privatnog zivota. Vjera mu sluzi da dobije snagu ili samopouzdanje u teskim vremenima ili da dode blize sam sebi. U svakom slucaju vjera za jednog Bosanca nema veze sa njegovim nacionalnim identitetom.

Bosanac posle bilo koje utakmice gdje Turska pobjedi nece izaci vani da svira i da mase Turskim zastavama. To je za jednog Bosanca ponizenje. Bosanac ce uvijek jasno isticati na prvom mjestu da su Turci bili okupatori i ako je sam muslimanske vjeroispovjesti.

Bosanac posle bilo koje utakmice na kojoj Hrvatska pobjedu nece izaci vani da slavi iako je taj Bosanac katolicke vjeroispovjesti. Za jednog Bosanca je to ponizenje.

Bosanac pravoslavne vjeroispovjesti nikada nece slaviti pobjedu Srbije jer on se ne identifikuje sa tom zemljom. Takvo nesto bi za tog Bosanca bilo ponizenje.

Bosanac je svjestan istorije vlasite zemlje a njegova istorija pocinje sa prvom Bosanskom banovinom. Bosanac nece samo trubiti o tome kako je njegova zemlja bila kraljevina kada mu to odgovara a pored toga velicati Osmanlije vec ce se i identifovati sa tom istorijom i ona ce mu stvarno biti na srcu. Nista ga nece moci uvrijediti kao kada mu neku dira u njegov identitet.

Za Bosanca su svi Bosanci braca neovisno o njihovoj vjeri. Bosanac ce vjernika ili stariju osobu muslimanske vjeroispovijesti pozdravljati sa "Selam alejk""iz postovanja. Bosanac ce nastojati da cestita bajram/ uskrs/pravoslavni bozic/ bozic svakom vjerniku i to ce mu biti zadovoljstvo. Bosanac nece forsirati Turcizam niti Hrvatski ili Srpski (ekavicu).

Bosanac ce uvijek biti taj koji ce probati da poboljsa odnose izmedu 3 naroda u Bosni i vrlo je svjestan da u suprotnosti BiH kao drzava nece imati buducnosti.

Izmedu Bosanca i Alije Izetbegovica nema neke posebne ljubavi. Bosanac ce uvijek objetivno gledati prema ovoj licnosti i nece postojati neko velicanje. Bosanac ce isticati kako je Alija Izetbegovic izdao ideju cjelovite Bosne, islamizirao armiju ali ce istovremeno i biti taj koji ce stati u odbranu Alije Izetbegovica i nadglasiti njegove dobre osobine ak odode do napada na njegovu licnost sa "vana".

Svjestan je da su sve one dobre osobine koje se nalaze u Bosanskom narodu osobine koje nisu vezane za jednu vjeru i svjestan je da su te osobine bile u tom narodu i prije Turske, Austro Ugarske ili bilo koje vladavine.

Za Bosnaca je cjelovita Bosna ideja od koje on nece nikada odstupiti. Niko Bosanca nece moci ubjediti da je moguca podjela Bosne. Bosanac nece biti samo taj koji ce se suprostaviti podjeli samo verbalno i direktno nego ce na sve moguce nacine probati dokazati da je moguc suzivot izmedu Bosnjaka, Bosanaca, Srba i Hrvata.
Citizen-X

#144 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by Citizen-X »

The 51st State wrote:
Kad tebe lutko takvog vidim sa takvim komentarom - ja kazem Boze pameti. Amin.
The 51st State

#145 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by The 51st State »

Citizen-X wrote:
The 51st State wrote:
I tebi. Amin.
callmethebreeeze

#146 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Citizen-X wrote:
The 51st State wrote:
Amin.
:D
saangel21

#147 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by saangel21 »

Katastrofa!!!

Eto kakav smo mi narod :run: fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj :!:

Ja sam i srcem i dusom navijala za Hrvatsku i nikada mi nece biti jasna politika "nek' komsiji crkne krava".
Necu da navijam za Tursku samo zato sto su muslimani, necu da me poistovjecuju sa tom nacijom, necu da mi kroje kapu nacionalisti i politicari zeljni krvi ovog jadnog naroda. Hocu multietnicku BiH u kojoj zivi normalan narod :bih:
pustopoljina

#148 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by pustopoljina »

callmethebreeeze wrote:meni je sto puta logicnije da hrvati iz bosne navijaju za hrvatsku nego sto bosnjaci iz sarajeva navijaju za tursku. isti su narod, govore isti jezik, svjetkovine su im iste. sta mi imamo s turcima? nista, izuzev imena i religije, ali po toj logici se mozemo identifikovati sa masu svijeta. (sad sto divljanje na obe strane potvrdjuje vic o glupim bosancima, koji razbijaju svoje glave i gradove za tudji racun, je posebna tema)

i na svim diskusijama na ovu temu se provlaci teza "ako oni mogu navijati za drugu drzavu, mozemo i mi", a meni se godinama gadi to sto bosnjaci pokusavaju da budu isti sovinisti kao komsije. ako cemo vec raditi sto i oni zasto ne ulazemo u sport pa da i mi dozivimo da nasa jebena reprezentacija dodje na neko prvenstvo.

neka misli sta god ko hoce, ali kolone auta kroz sarajevo i mahanje turskim zastavama su meni odraz krize identiteta, nedostatak samopostovanja i obrazovanja. i samo jos jedan u nizu dokaza da je bosna podijeljenja i da mi bosnjaci trebamo prestati prodavati suplju o multietnickom sarajevu i prestati se obadati kada nam "dodici" sa svih strana pocnu spocitavati da je sarajevo muslimanski grad.

ne mozemo insistirati na suverenoj i cjelovitoj, gradjanskoj i demokratskoj, a mahati turskim zastavama. mi smo ti koji zelimo citavu bosnu i mi smo ti koji ostale moramo uvjeriti da i za njih ima mjesta tu. turske zastave nece bosnu uciniti blizom srbima i hrvatima koji bi bosnu najradije rasparcali.
a je li ti i ovo logicno?
foodoo wrote:Sinoc poslije utakmice, rulja iz Viteza sa Hrvatskim zastavama je kamenovala autobus Centrotransa na putu za Bihac. Autobus je u Travniku ispraznjen i put je nastavljen sa novim.

meni nije.
nisam za slavljenje turske pobjede,ali sam slicno (samo su bile grudve snijega u pitanju) dozivjela u istom busu,kroz isti vitez na badnje vece 1998. godine.izlijepili su bus,da je vozac morao stati,jer nije vidio vise voziti. ima tome deset godina,znaci...sad smo presli na kamenje.za deset slijedecih mozda zolje?!
callmethebreeeze

#149 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

pustopoljina wrote:
callmethebreeeze wrote:meni je sto puta logicnije da hrvati iz bosne navijaju za hrvatsku nego sto bosnjaci iz sarajeva navijaju za tursku. isti su narod, govore isti jezik, svjetkovine su im iste. sta mi imamo s turcima? nista, izuzev imena i religije, ali po toj logici se mozemo identifikovati sa masu svijeta. (sad sto divljanje na obe strane potvrdjuje vic o glupim bosancima, koji razbijaju svoje glave i gradove za tudji racun, je posebna tema)

a je li ti i ovo logicno?
foodoo wrote:Sinoc poslije utakmice, rulja iz Viteza sa Hrvatskim zastavama je kamenovala autobus Centrotransa na putu za Bihac. Autobus je u Travniku ispraznjen i put je nastavljen sa novim.

meni nije.
nisam za slavljenje turske pobjede,ali sam slicno (samo su bile grudve snijega u pitanju) dozivjela u istom busu,kroz isti vitez na badnje vece 1998. godine.izlijepili su bus,da je vozac morao stati,jer nije vidio vise voziti. ima tome deset godina,znaci...sad smo presli na kamenje.za deset slijedecih mozda zolje?!
nije mi logicno, naravno da su stoka i kreteni, ali nije rijesenje tog problema mahanje turskim zastavama, nije.
i opet ti kazem, kretenizam onih sa druge strane ne mozemo sprijeciti vlastitim kretenizmom. ili da se fino podijelimo, pa oni nek masu hrvatskim zastavama, a mi cemo turskim. mozda i da postanemo njihova kolonija.
KemooSA

#150 Re: U Mostaru, Bugojnu, Stocu pakao

Post by KemooSA »

Od sinoc svoje Sarajevo gledam skroz drugim ocima!
Locked