haj nek ima i takih...fantom slobode wrote:Ma to se tebi samo cini, druzis se sa pogresnim ljudima dole (ako si tako stvorio taj utisak), ide se na kafu i na Sejsele i ostala egzoticna mjesta, neki zive punim plucima i ne voze se tim niskobudzetnim kompanijama. Ne pitaju se oni za ta "materijalna sredstva". Istina, nekada ih magla sprijecava da polete, to je onako malo dosadno, ali ocekujem da ce to pitanje naravno staviti na listu prioriteta, pa ga rijesiti sto prije.braconi wrote:Ja sam otisao na kafu u London prije dva mjeseca i vratio se... Ali ja sam vani,haha,mada nije fazon u tome... Fazon je sto me sendvich kostao vise od avionske karte jer sam isao Ryan Air-om, jednom od ovih novih niskobudzetnih agencija. Zalosno je da je to svugdje sasvim normalno da se uradi i ne zahtjeva neka veca materijalna sredstva, a dole je to skoro utopija...
...u London na kafu i nazad
Moderator: anex
-
braconi
- fantom slobode
Ima ih, ali ne vole da upadaju u oci, nije jos vrijeme, a i kapitalizam je takvi, ti sto vole da upadaju u oci, to je vecinom zbog posla, glumci, muzicari, fudbaleri...ovi ostali, sa malo debljim racunom se ne bave tim stvarima.Oni bez problema ispunjavaju svoje zelje u miru i tisini, a ovi nasi i u rahatlukubraconi wrote:haj nek ima i takih...fantom slobode wrote:Ma to se tebi samo cini, druzis se sa pogresnim ljudima dole (ako si tako stvorio taj utisak), ide se na kafu i na Sejsele i ostala egzoticna mjesta, neki zive punim plucima i ne voze se tim niskobudzetnim kompanijama. Ne pitaju se oni za ta "materijalna sredstva". Istina, nekada ih magla sprijecava da polete, to je onako malo dosadno, ali ocekujem da ce to pitanje naravno staviti na listu prioriteta, pa ga rijesiti sto prije.braconi wrote:Ja sam otisao na kafu u London prije dva mjeseca i vratio se... Ali ja sam vani,haha,mada nije fazon u tome... Fazon je sto me sendvich kostao vise od avionske karte jer sam isao Ryan Air-om, jednom od ovih novih niskobudzetnih agencija. Zalosno je da je to svugdje sasvim normalno da se uradi i ne zahtjeva neka veca materijalna sredstva, a dole je to skoro utopija...
- x0z0y0
#54 Re: ...u London na kafu i nazad
Ma hajd' priznaj da ides po ulje u London..digital wrote:Vozdra svima!
Kakva je procedura da neko sa BH drzavljanstvom ode na kafu u - recimo - London i vrati se isti dan (avionom), bez da posjeduje vizu.
Ide mi se negdje "daleko" na kafu... a ne bih da idem u neku ambasadu samo zato. Vjerovatno imaju turisticke agencije koje se bave vizama i srede sve papire za tu priliku.
Zna li neko koliko stoje avio karte iz Sarajeva i nazad i kakva je procedura, koliko se ceka itd, da bi se napravilo takvo sto?
Puno hvala unaprijed za bilo kakvu informaciju
Zar je rasprodaja u Harrods-u vec pocela?
-
realna do boli
Ma dajte ljudi ,danas se moze naci turistickih aranzmana po povoljnim cijenama .Ako placate karticom ..moze i na kredit .
Od 500 KM -.... pa na dalje...preko agencija..lijepo, prst u uho i odmarati.
Nije to tako mnogo para..ako ste samac,naravno.
A ceif ..nikada nije skup..stara narodna.
- DaysleepeR
Malo si fulila temu.realna do boli wrote:Ma dajte ljudi ,danas se moze naci turistickih aranzmana po povoljnim cijenama .Ako placate karticom ..moze i na kredit .
Covjek bi otisao na kafu i nazad, a za to nema aranzmana
- zena21
zato ja predlozih ciglane.. obidjes i London i Pariz u istom danuDaysleepeR wrote:Malo si fulila temu.realna do boli wrote:Ma dajte ljudi ,danas se moze naci turistickih aranzmana po povoljnim cijenama .Ako placate karticom ..moze i na kredit .
Covjek bi otisao na kafu i nazad, a za to nema aranzmana
- muha_sa
jashta samkekec wrote:Zar si jos gore ?muha_sa wrote:ja bih u Sarajevo![]()
Zar se nisi vratio prije tih nordijskih snijegova i hladnoca?
Valjda ces moci kuci, preko Londona (popijes kaficu) i u SA
fino kazes kako si u samo JEDNOM danu kahvenis´o u
1. Sveckoj, 2. Londonu i 3. u SA.
jos malo pa cu ja gore -u svoj sheher lijepi
-
realna do boli
Mislim da nisam fulila temu..s obzirom da se na kaficu u London ne moze tek tako..pa sam ga nastavila braniti od onih koji padose u nesvjest pri samoj takvoj pomisli,a onda me uhvati dijeljenje savjeta gdje bi se moglo..i tako..o.k. necu vise 
- Bonnie-Clydova mala
#63 Re: ...u London na kafu i nazad
To bi bila baš cool mogućnost, al ne možeš ni do moreta dobacit za kafe, a kamoli do Londresa, eeee... skupa bi to kafa biladigital wrote:Vozdra svima!
Kakva je procedura da neko sa BH drzavljanstvom ode na kafu u - recimo - London i vrati se isti dan (avionom), bez da posjeduje vizu.
Ide mi se negdje "daleko" na kafu... a ne bih da idem u neku ambasadu samo zato. Vjerovatno imaju turisticke agencije koje se bave vizama i srede sve papire za tu priliku.
Zna li neko koliko stoje avio karte iz Sarajeva i nazad i kakva je procedura, koliko se ceka itd, da bi se napravilo takvo sto?
-
sirena
digital wrote:@kriticarka_nikova
Da, muzijak sam, ovakve kafice su mi stvarno primamljive i jednostavno ne vidim nista lose u tome. Radim jako puno i smatram da sam sasvim zasluzan da sebi priustim ovakve "luksuzne" kafice.
Imam nekih 25 godina, ali se vec osjecam kao da me sutra nece biti, tako da bih, makar i na sat vremena, rado vidio sve sto se vidjeti moze
Znaci ovo je nemoguce za BH drzavljane (tako sam i mislio)...
mada, ne mora bas biti London - bilo koji grad van bivse YU, samo da mogu reci na vecernjoj kafi s rajom "bio sam tamo na kafi danas"
Istanbul zvuci jos bolje. Kakve su nam sanse?
e ne kaki molim te - u London na kaficu i to samo da bi se pohvalio raji na vecernjoj kafi a ne da bi uzivao zato jer zeli vidjeti London (smajli sto povraca). I cuj, nebitno koji grad (opet smajli sto povraca), znaci tebe zapravo i ne zanima nista osim da se uslikas negdje vani pa da se onda hvalis - e bio sam tuj
- DobroJutroKolumbo
#65 Re: ...u London na kafu i nazad
Ima nacin...napravis balisticku raketu zemlja-zrak-zemlja , velikog dometa , sracunaj koliko ima do Londona...Mora biti navodeca nesto tipa Tomahawk , samo jos modernija da je nebi mogla skinuti Britanska avijacija ili njihova proturaketna odbrana sa zemlje...Jaran nek te ispali i navodi tu raketu , nek te spusti na Big Ben/G , neboj se za turisticke fotografije i video , slikace REUTERS ,Sky i BBC a bice i Times ,The Guardian Observer, Independent, Sunday Times, Daily Telegraph...nesto kasnije stici ce i CNN i ABC i New York Times...digital wrote:Vozdra svima!
- Liberalism
Na zalost fizicki ne mozes stici da isti dan iz sarajeva odes u London i vratis se u Sarajevo.
treba ti 7 sati samo da sjedis u avionu (sa presjedanjem, neznam ima li sada direktni let), treba ti sat vremena ako si ekspert u koristenju automata za cekiranje i ako nema guzve, treba ti tri sata od aerodroma do londona i nazad (ukupno 11 sati), treba ti pola sata da negdje sa victora stanice nadjes gdje ces kafu popiti (nema je na svakom cosku ko u Bosni), i dok bi je ti pio vec bi zakasnio na put nazad, tako da bi se morao vratiti prekosutra...
treba ti 7 sati samo da sjedis u avionu (sa presjedanjem, neznam ima li sada direktni let), treba ti sat vremena ako si ekspert u koristenju automata za cekiranje i ako nema guzve, treba ti tri sata od aerodroma do londona i nazad (ukupno 11 sati), treba ti pola sata da negdje sa victora stanice nadjes gdje ces kafu popiti (nema je na svakom cosku ko u Bosni), i dok bi je ti pio vec bi zakasnio na put nazad, tako da bi se morao vratiti prekosutra...
- bug
#69 Re: ...u London na kafu i nazad
ja n'ake budaledigital wrote:Vozdra svima!