haj ba ne seri, nećeš se ni vratiti, samo da ne čekaš vizu
...u London na kafu i nazad
Moderator: anex
-
Umjetnik a
...u London na kafu i nazad
- DaysleepeR
Nemoguće 
Nema te ambasade koja će ti dati vizu da odeš na kafu bez pozivnog pisma neke firme ili člana rodbine.
Isto tako nema turističke agencija koja će ti ogranizovati put na kafu.
Ili puni aranžman na kolektivnu vizu ili nikako.
Nažalost u blokadi smo i takav luksuz nemožemo priuštiti.
Nema te ambasade koja će ti dati vizu da odeš na kafu bez pozivnog pisma neke firme ili člana rodbine.
Isto tako nema turističke agencija koja će ti ogranizovati put na kafu.
Ili puni aranžman na kolektivnu vizu ili nikako.
Nažalost u blokadi smo i takav luksuz nemožemo priuštiti.
- kriticarka_nikova
Digital ako si musko onda si ti covjek mog zivota!
Pa ja citav zivot trazim nekog da odem na vikend u recimo Istanbul gdje ne treba viza
Pa ja citav zivot trazim nekog da odem na vikend u recimo Istanbul gdje ne treba viza
- ja_cura_
vec ti je neko dobro rekao.... da nema te agencije koja bi ti tek tako sredila vizu bez aranzmana (osim stele).
a engleska nije u sengenu, sto znaci ne priznaje tu vrstu uopste vize, tako da ti i ta opcija propada..
a englezi su pravo rigorozni, kad trazis vizu i kad imas svu potrebnu dokumentaciju, a kamo li da odes na "kafu i nazad"....
ali bi bilo pravo mocno, kad bi se stvarno tako moglo...
a engleska nije u sengenu, sto znaci ne priznaje tu vrstu uopste vize, tako da ti i ta opcija propada..
a englezi su pravo rigorozni, kad trazis vizu i kad imas svu potrebnu dokumentaciju, a kamo li da odes na "kafu i nazad"....
ali bi bilo pravo mocno, kad bi se stvarno tako moglo...
-
incognito071
digital wrote:@kriticarka_nikova
Da, muzijak sam, ovakve kafice su mi stvarno primamljive i jednostavno ne vidim nista lose u tome. Radim jako puno i smatram da sam sasvim zasluzan da sebi priustim ovakve "luksuzne" kafice.
Imam nekih 25 godina, ali se vec osjecam kao da me sutra nece biti, tako da bih, makar i na sat vremena, rado vidio sve sto se vidjeti moze
Znaci ovo je nemoguce za BH drzavljane (tako sam i mislio)...
mada, ne mora bas biti London - bilo koji grad van bivse YU, samo da mogu reci na vecernjoj kafi s rajom "bio sam tamo na kafi danas"
Istanbul zvuci jos bolje. Kakve su nam sanse?
Jesi se to nekome zamjerio pa cekas da te roknu
- chuchumbamayumbe
Ja sam svojedobno sa drustvom odlazio iz Sarajeva u Split na kafu, a usput da se nadisem i malo morskog zraka...uskoro necu moci ni na tu kafu, a kamoli na londonsku.digital wrote:@kriticarka_nikova
Da, muzijak sam, ovakve kafice su mi stvarno primamljive i jednostavno ne vidim nista lose u tome. Radim jako puno i smatram da sam sasvim zasluzan da sebi priustim ovakve "luksuzne" kafice.
Imam nekih 25 godina, ali se vec osjecam kao da me sutra nece biti, tako da bih, makar i na sat vremena, rado vidio sve sto se vidjeti moze
Znaci ovo je nemoguce za BH drzavljane (tako sam i mislio)...
mada, ne mora bas biti London - bilo koji grad van bivse YU, samo da mogu reci na vecernjoj kafi s rajom "bio sam tamo na kafi danas"
Istanbul zvuci jos bolje. Kakve su nam sanse?
Nego se ti prihvati kaHve, bolja je od kafe!
btw, Koliko ja znam, jedino uz poziv ili na grupnu vizu preko agencije.
- kriticarka_nikova
#8 Re: ...u London na kafu i nazad
Ja ipak mislim da se ti sa nama zezas. Zasto to mislim?digital wrote:Vozdra svima!
Kakva je procedura da neko sa BH drzavljanstvom ode na kafu u - recimo - London i vrati se isti dan (avionom), bez da posjeduje vizu.
Ide mi se negdje "daleko" na kafu... a ne bih da idem u neku ambasadu samo zato. Vjerovatno imaju turisticke agencije koje se bave vizama i srede sve papire za tu priliku.
Zna li neko koliko stoje avio karte iz Sarajeva i nazad i kakva je procedura, koliko se ceka itd, da bi se napravilo takvo sto?
Puno hvala unaprijed za bilo kakvu informaciju
Pojasnjenje...
Ti nisi nikad nigdje putovao, jer da jesi, znao bi koje su tu procedure i ne bi postavio to pitanje
Dalje...
Takodjer postoji jos jedna stvar koja mi govori da nisi putovao: uopste se nama "bijedi" ne isplati otici preko dana na kafu u London (i da mozemo) a da si putovao bio bi svjestan toga.
Dalje...
Mislim da se svjesno zafrkavas (mozda da privuces neciju paznju, kao moju npr. jer volim putovanja
Ipak ja te ne smtarm bolesnim, vec pismenim deckom sa super NEMOGUCOM idejom.
Ja bih na Mars na kafu (to je isto ne izvodljivo kao i u London)
- DaysleepeR
NO NO, niti se može chekirati karta niti prtljag, a niti proći pasoška kontrola na aerodromu Sarajevo bez uvida u valjanost vize.xon_sa wrote:Mozes naravno, samo sto ces ostat u tranzitnom dijelu i tamo popit kafu
Ipak mislim da tebi prije treba jedna kafa u Jagomiru
Prema tome i tranzitni dio je Mission Impossible
-
mamica papucarka
#11 Re: ...u London na kafu i nazad
et, sto ti je zensko.kriticarka_nikova wrote:Ja ipak mislim da se ti sa nama zezas. Zasto to mislim?digital wrote:Vozdra svima!
Kakva je procedura da neko sa BH drzavljanstvom ode na kafu u - recimo - London i vrati se isti dan (avionom), bez da posjeduje vizu.
Ide mi se negdje "daleko" na kafu... a ne bih da idem u neku ambasadu samo zato. Vjerovatno imaju turisticke agencije koje se bave vizama i srede sve papire za tu priliku.
Zna li neko koliko stoje avio karte iz Sarajeva i nazad i kakva je procedura, koliko se ceka itd, da bi se napravilo takvo sto?
Pojasnjenje...
Ti nisi nikad nigdje putovao, jer da jesi, znao bi koje su tu procedure i ne bi postavio to pitanje![]()
Dalje...
Takodjer postoji jos jedna stvar koja mi govori da nisi putovao: uopste se nama "bijedi" ne isplati otici preko dana na kafu u London (i da mozemo) a da si putovao bio bi svjestan toga.
Dalje...
Mislim da se svjesno zafrkavas (mozda da privuces neciju paznju, kao moju npr. jer volim putovanja) ali ja ti to ne uzimam za zlo, nego shvatam kao jednu izvanrednu ideju i da sam neka vlast sve bih ucinila da gradjani BiH mogu ovo. No, za sad je to jedino moguce Brad Pittu, Angelini, Mik Jageru i slicnima
![]()
-
urbanagerila
Ljubavi na splavarenje Senom???zena21 wrote:ja bih u Pariz
samo reci kad?
- kriticarka_nikova
Mozemo i na Nil kolektivno da pricamo sutradan na poslu kako smo se sinoc mjesto pijenja kafe borili s krokodilima
@mamice gdje sam to pogrijesila?

@mamice gdje sam to pogrijesila?
- cico x
sta je sad ovo,ja ispadam,moram sad sam na kafu u paris?zena21 wrote:sreco mojaaaaaaaaaaaurbanagerila wrote:Ljubavi na splavarenje Senom???zena21 wrote:ja bih u Pariz![]()
samo reci kad?![]()
cekas li me tamo??![]()
![]()
ccc,danasnjih djevojaka.....
-
incognito071
urbanagerila wrote:Ljubavi na splavarenje Senom???zena21 wrote:ja bih u Pariz![]()
samo reci kad?
kakav Pariz ba kad imas Konjic i rafting na Neretvi............predivna priroda...mozda usput vidis pravog bosanskog medzeda....jes da ih ima i po gradu al eto makar promjenis ambijent
- zena21
ma ko kaze da ispadascico x wrote:sta je sad ovo,ja ispadam,moram sad sam na kafu u paris?zena21 wrote:sreco mojaaaaaaaaaaaurbanagerila wrote: Ljubavi na splavarenje Senom???![]()
samo reci kad?![]()
cekas li me tamo??![]()
![]()
urbany nas ceka tamo da nam pokaze pariz
-
urbanagerila
ispravka decko .... djevojke su na "dernek.ba" ovdje samo provjerene intelektualke i savremene zene21 ....cico x wrote:sta je sad ovo,ja ispadam,moram sad sam na kafu u paris?zena21 wrote:sreco mojaaaaaaaaaaaurbanagerila wrote: Ljubavi na splavarenje Senom???![]()
samo reci kad?![]()
cekas li me tamo??![]()
![]()
dakako sreco ako treba i da dodjem po tebe da bude sve u kompletu ...
-
melb26sa
#24 Re: ...u London na kafu i nazad
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=44501digital wrote:Zao mi je sto tako mislis, stvarno se ne zezam, ali cemu ubjedjivanje.kriticarka_nikova wrote:Ja ipak mislim da se ti sa nama zezas. Zasto to mislim?digital wrote:Vozdra svima!
Pojasnjenje...
Ti nisi nikad nigdje putovao, jer da jesi, znao bi koje su tu procedure i ne bi postavio to pitanje![]()
Dalje...
Dalje...
Mislim da se svjesno zafrkavas (mozda da privuces neciju paznju, kao moju npr. jer volim putovanja) ali ja ti to ne uzimam za zlo, nego shvatam kao jednu izvanrednu ideju i da sam neka vlast sve bih ucinila da gradjani BiH mogu ovo. No, za sad je to jedino moguce Brad Pittu, Angelini, Mik Jageru i slicnima
![]()
Tacno je da nisam nikad nigdje putovao van BiH gdje je potrebna viza. Nisam nikada niti bio blizu aviona, sto je, sramno je za izjaviti javno (sramno po mene), ali sta se moze. Sramno je i za ovu nasu "drzavu" ali to je za neke druge teme. Rat je valjda krivac, mada sada stvari stoje drugacije.
To sto kazes da smo "bijeda" - to nema nikakve veze sa ovom temom. Zao mi je, ali svako je krojac svoje sudbine, radi koliko moze i umije. Nema smisla diskutirati o tome da li je kafa u Londonu isplativa ili ne. Ljudi plate milion za komad starog platna (neku umjetnicku sliku) pa sta. Svakom svacije, sto bi rekli nasi stari.
Svjesno se zafrkavam? Daleko od toga. Da privucem paznju? Uh uh uh...
Ok, moze li onda nesto konstruktivnije? Posto je London ocigledno off-limits za nas BH drzavljane, kako doci do podataka GDJE to mozemo ici bez vize - na kafu??
Hvala!
- kekec
Zar si jos gore ?muha_sa wrote:ja bih u Sarajevo
Zar se nisi vratio prije tih nordijskih snijegova i hladnoca?
Valjda ces moci kuci, preko Londona (popijes kaficu) i u SA
fino kazes kako si u samo JEDNOM danu kahvenis´o u
1. Sveckoj, 2. Londonu i 3. u SA.