Ranni wrote: ↑03/01/2020 22:38
Hmm, dosta oprecnih misljenja...
Kao fizicko lice u RBB nemam nikakvih problema. Ali znam da je pravno lice, ne samo kod njih, sasvim druga prica. Meni je bitno sljedece(po prioritetima):
1. Apsolutno puzdano i jednostavno internet bankarstvo
2. Blagovremeno izvrsavanje transakcija
3. Transparentan I prihvatljiv cjenovnik usluga
4. Jednostavna procedura otvaranja racuna
5. Pouzdan i uvijek dostupan osobni bankar za mona pitanja
Mozda trazim previse, ili?
Upravo ovih 5 kriterija me navode na "razdruzenje" od RBB:
1. u ranijoj RMB aplikaicji nisam mogao placati- za IT sluzbu RBB-a- nerjesivo; nova app- jos ne znam, tek sam je instalirao
2. platu mi doznacavaju 24-og casa od casa prenosa ka banci (u skladu je sa zakonom, ali ocito mojim novcem raspolazu do isteka zakonskog roka)
3. cjenovnik- iznosi neprihvatljivi
4. niujednoj drugoj banci nije komplikovano, koliko znam
5. osobni bankar- nista detaljnije ne zna, za sve, apsolutno SVE mora pitati centralu; od njega mogu dobiti samo one informaicje koje i sam pribavim na npr. web stranici RBB...
Primjer: trebao mi je ispis nekoliko konkretnih uplata na racun za zadnjih 6 mjeseci (dakle: filter je: uplate od XY uplatioca, period juni 2019-novembar 2019)- moja filijala, niti moj bankar mi to nisu mogli dati- moralo se traziti iz centrale; bankar uputio konkretan mail sa opisom konkretne trazbine; nakon punih 6 sati iz centrale dobijam ispis SVIH transakcija za taj period?????
Kao Premium klijent, nude mi kredit po opstim uslovima, nema nikakvih pogodnosti???
stalno zloupotrebljavaju moj broj mobitela, iako sam IZRICITO naglasio da ne zelim nikakve SMS obavijesti, ponude itd..
Krediti: trenutno nude brzi, jednostavni kredit (bez "papirologije"- kako kazu- cuj im izraza- "papirologija") ali EKS im je oko 8%?? Pa da li su normalni- kada se u svakoj drugoj banci nenamjenski kredit moze dobiti za oko 6,05 % max???? Istina, potrebni su uobicajeni dokumenti, ali se za tih 2% na godisnjem nivou vrijedi potruditi i sve pribaviti, barem se meni tako cini.
za @mistek
UNICREDIT: ovo je provjereno u praksi: domaci Unicredit racun, za njega uvezes npr debitnu karticu i u SVIM ATM-ovima unutar Unicredit grupe i Bank of Austria (dakle- u inostranstvu) ne placas nikakvu proviziju za podzanje dnevnog limita, ciju visinu ugovoris sa bankom