U kojoj auto-školi polagati A kategoriju?
-
deset_u_pola
#1 U kojoj auto-školi polagati A kategoriju?
Evo i ja hoću da se upišem u bajkere. Imate li iskustva sa lokalnim auto-školama?
- DaysleepeR
desetka imaš pp.
konyan, na čemu ti jašeš?

konyan, na čemu ti jašeš?
-
Como_Sarajevo
#4 Re: U kojoj auto-školi polagati A kategoriju?
Jesi li prpremio sliku i rodni listdeset_u_pola wrote:Evo i ja hoću da se upišem u bajkere. Imate li iskustva sa lokalnim auto-školama?
- burekodsira
koliko love kosta A kategorija sve regularno iz prvog puta? i ima li kakvih povlastica za vlasnike B kategorije u vidu polaganja, vremena ili sl?
-
konyan
Povlastica je u tome sto ne moras testove polagati jedino.. 
Daysleeper, jasem na cemu stignem, kad uhvatim od koga od raje. Prosle godine taman htio uzeti jednu predivnu jamahicu.. onda kupim stan i sad hronicni kokuzluk. Pricekace malo, a volio bih vise voziti.
Pozdrav.
Daysleeper, jasem na cemu stignem, kad uhvatim od koga od raje. Prosle godine taman htio uzeti jednu predivnu jamahicu.. onda kupim stan i sad hronicni kokuzluk. Pricekace malo, a volio bih vise voziti.
Pozdrav.
- DaysleepeR
konyan wrote:Povlastica je u tome sto ne moras testove polagati jedino..
Pozdrav.
Nije nikad kasno.
Ko želi i voli taj i dočeka.

- burekodsira
konyan hvala za povlastice..
a sta rekoste koliko kosta polaganje i koliko traje obuka?
- DaysleepeR
Ja se iskreno ne sjecam.
To ti moze reci samo neko ko radi u auto skoli.
To ti moze reci samo neko ko radi u auto skoli.
-
konyan
Svi rade na Vespama koliko ja znam.felichi wrote:konyan ti je dobro rekao - svejedno nista neces nauciti
ja sam polagao u max skoli kod hotela bristol, vespa 125 ako se dobro sjecam, mozda je bolje da vidis ima li neko veci motor na kojem bi se mogao uciti
-
deset_u_pola
počeo sam sa obukom na vespi. Motor je plaho razvaljen ali ide nekako. sutra ako Bog da idem na gradsku, a u subotu polažem.
Kakva su iskustva sa komisijom?
Peglaju li kao i na polaganju za B kategoriju?
-
konyan
Moje iskustvo je da ne peglaju. Sigurno vozi, normalnom brzinom i nema problema. Cak te i ne izvozaju previse.deset_u_pola wrote:počeo sam sa obukom na vespi. Motor je plaho razvaljen ali ide nekako. sutra ako Bog da idem na gradsku, a u subotu polažem.
-
deset_u_pola
Ma i ja kontam da nisu pegle. Hvalakonyan wrote:Moje iskustvo je da ne peglaju. Sigurno vozi, normalnom brzinom i nema problema. Cak te i ne izvozaju previse.deset_u_pola wrote:počeo sam sa obukom na vespi. Motor je plaho razvaljen ali ide nekako. sutra ako Bog da idem na gradsku, a u subotu polažem.
- DaysleepeR
Ako nemaš štelu, vrlo vjerovatno padaš prvi put.deset_u_pola wrote:Ma i ja kontam da nisu pegle. Hvalakonyan wrote:Moje iskustvo je da ne peglaju. Sigurno vozi, normalnom brzinom i nema problema. Cak te i ne izvozaju previse.deset_u_pola wrote:počeo sam sa obukom na vespi. Motor je plaho razvaljen ali ide nekako. sutra ako Bog da idem na gradsku, a u subotu polažem.
Drugi put prolaziš kako god vozio.
- Fair Life
- DaysleepeR
Jedan mudar čovjek je rekao: "sa motora sa padalo i padaće se".Fair Life wrote:http://feral.mediaturtle.com/look/weekl ... 1&ST_max=1
Ja se slažem sa ovim čovjekom, treba se ostaviti motora, to je loša furka totalno.
Sad bez zezancije, zao mi je covjeka, ovakvi slucajevi i jesu najopasniji.
-
deset_u_pola
E, ovako je bilo...big_bud wrote:daj malo detalja. znaci, odgovori na sva ona pitanja koja si i ti postaviodeset_u_pola wrote:Eto, ja danas položio gradsku...
koja skola, koliko para, jel peglaju na ispitu i sl...
Nazovem instruktora, i on mi zakaže poligon u utorak. Ponovo smo se našli na poligonu u Butmiru u četvrtak. Gradska je bila u petak i u subotu sam već trebao polagati. Ali kako ranije nisam vozio motor, išao sam na poligon jedno 3 puta i jedno 2 puta na gradsku.
Prvi put sam pao na poligonu, nagazio na liniju k'o zadnji levat. Radi se linija (kreneš, prebaciš u drugu i zaustaviš se, pa onda krug pa opet isto) i osmice i krugovi (obrneš 2-3 osmice i 2-3 kruga). Gradska zavisi od općine, ali ne vozaju te nešto puno. Ja sam drugi put pao na gradskoj, a treći put vozio bez greške i prošao. Mogu ti reći da sam se dobro uštelio. Jedan forumaš je dobro primjetio, prvi put te obore ako nemaš štele, a drugi put prolaziš.
Škola je bila Coach, bijela Vespa, za klasu bolja od ostalih. Ima dobar šnagas kad radiš osmice na poligonu. Ne moraš davati gas, već samo upravljaš. Vespe na kojima se polaže inače su razdrndane maksimalno, i traži od instruktora da je dovede u vozno stanje prije gradske.
Što se tiče cijene, instruktoru sam platio 300 KM i to je za jedan izglazak. Svaki drugi se plaća dodatnih 90 KM + časovi. Na to ide i ljekarsko uvjerenje koje je 50 KM. Helem, računaj jedno 450-500 KM u startu.
Nadam se da sam pomogao.