U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
-
sarajevsko_pivo
#1 U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?[/b]
Last edited by sarajevsko_pivo on 29/04/2011 22:29, edited 2 times in total.
- karanana
#2 Re: Najdrazi domaci trgovinski lanac u Sarajevu?
da se "bira" najgori, bez razmisljanja bih klikno robot, a ovako...ostala 4, tu su negdje. ali se zaista vidi manjak kvalitete kroz uslugu, ponudu i jednostavno taj citav nekakoav ambijent shoppinga u takvim trgovinama, u odnosu i usporedbi sa "stranim" trgovinama istog tipa.
- chuchumbamayumbe
#3 Re: Najdrazi domaci trgovinski lanac u Sarajevu?
Vala, niti jedan mi nešto nije plaho drag.
- terra_incognita
#4 Re: Najdrazi domaci trgovinski lanac u Sarajevu?
izrabljivaci kojima treba zabraniti rad
kod amka radnice imaju svaku drugu nedjelju slobodnu ali zato onu koju rade, rade od otvaranja do zatvaranja i nadoknade to i prakticno nemaju slobodnog dana
pretpostavljam da je i u ostalima vrlo slicno
kod amka radnice imaju svaku drugu nedjelju slobodnu ali zato onu koju rade, rade od otvaranja do zatvaranja i nadoknade to i prakticno nemaju slobodnog dana
Last edited by terra_incognita on 29/04/2011 22:13, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- Mahalac
#6 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
Nabrojano nisu trgovacki nego robovlasnicki lanci.
KUPUJEM TAMO GDJE JE JEFTINIJE.
KUPUJEM TAMO GDJE JE JEFTINIJE.
- BHF_Manijak
#7 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
Ma Bingo normala, najjeftiniji bar kako sam ja vidio, po proizvodu sigurno 20-30kf jeftiniji od ostalih tj Merkatora, Interexa, supermarketa itd...A nekad i do 1KM!
- karanana
#8 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
domaci, ali ne mostarski. mujin.link wrote:zar nije i merkur domaci, mostarski.
- poznanik
#9 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
Svi su "domaći", ne samo odabrani na spisku iz ankete. Svi posluju po BiH zakonima, razlika je samo u porijeklu kapitala za osnivanje tih trgovačkih kuća. Npr. Merkator, kojeg ovdje nema, ima 100% inostrani osnivački kapital, ali - ko garantira da Drvopromet ima 100% domaći kapital? Njegovo poslovanje, kao i mnogih drugih, zasniva se na kreditima dobijenih iz inostranih banaka.
Koja je svrha ove teme?
Koja je svrha ove teme?
-
mekaba
#10 Re: Najdrazi domaci trgovinski lanac u Sarajevu?
Ista stvar je i ovdje u DK.Trgovci su haman stalno na poslu pa ne ricu goveda.Dobiju platu koja nije veca od plata cistacica.Takva vrsta posla i to je to.Nema tu izrabljivanja osim ako im plate nisu mizerne.To sto stalno rade manji je problem.terra_incognita wrote:izrabljivaci kojima treba zabraniti rad
- terra_incognita
#11 Re: Najdrazi domaci trgovinski lanac u Sarajevu?
60 sati sedmicno je mimo svih pravila (necu namjerno da kazem mimo zakona o radu jer ga svakako niko ne postuje), nema tu takva vrsta posla, moze se gazdama i to jemekaba wrote:Ista stvar je i ovdje u DK.Trgovci su haman stalno na poslu pa ne ricu goveda.Dobiju platu koja nije veca od plata cistacica.Takva vrsta posla i to je to.Nema tu izrabljivanja osim ako im plate nisu mizerne.To sto stalno rade manji je problem.terra_incognita wrote:izrabljivaci kojima treba zabraniti rad
-
lajkujMe
#12 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
vala ja rijetko u nasim trgovackim lancima kupujem ali to je zbog toga sto nema ni jednog blizu mene necu ja sad 2 kilometra ici u prodavnicu, ako idem u domaci onda je to robot i to samo sto je najblizi oko 1 km udaljen, uglavnom kupujem u konzumu i mercatoru oba su mi pred pragom, ili idem na pijacu 
- sarajlija_ba
#13 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
Što nema Interexa, Mercatora i Tusa ?sarajevsko_pivo wrote:U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?[/b]
-
Arma-Sarma
#14 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
E ja sam za Drvopromet, a vidim i ostala raja koristi dosta utorkom ono sniženje od 10% i studenti koriste neke svoje pogodnosti. Proširio se u posljednje dvije-tri godine nevjerovatno. A upravo mi je prekoputa zgrade dodatno proširio prodavnicu.
-
mekaba
#15 Re: Najdrazi domaci trgovinski lanac u Sarajevu?
Znam ja o cemu ti pricas samo sto stvari izgledaju u stvarnosti malo drugacije.Ljudi zele da zarade vise i rade prekovremeno da bi mogli vracati kredite i rijesavati zivotne probleme. I ja sam nekada radio po 280 sati mjesecno i niko me nije natjerao.Potreba za novcem jednostavno.Moguce da su im satnice male a i tome se moze stati u kraj.Ako se suti i trpi nema pomoci.Trgovci su bili vazda slabo placeni ali su se i "znali snaci".Sletismo s teme na trenutak.Kad imas para svaki od navedenih lanaca je OK.kad si kokuz ne valja ni jedan.terra_incognita wrote:60 sati sedmicno je mimo svih pravila (necu namjerno da kazem mimo zakona o radu jer ga svakako niko ne postuje), nema tu takva vrsta posla, moze se gazdama i to jemekaba wrote:Ista stvar je i ovdje u DK.Trgovci su haman stalno na poslu pa ne ricu goveda.Dobiju platu koja nije veca od plata cistacica.Takva vrsta posla i to je to.Nema tu izrabljivanja osim ako im plate nisu mizerne.To sto stalno rade manji je problem.terra_incognita wrote:izrabljivaci kojima treba zabraniti rad
- BSn
#16 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
O kakvim satnicama pricas? Nema tu produzeno i skraceno - imas fiksnu platu, pa rintaci 2 smjene, ili vozdra...
-
lajkujMe
#17 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
Upravo tako, kod nas nema satnica samo fiksna plata, ako nes raditi mrs napolje ceka jos 100 takvih kao tebe da radi isti posao.BSn wrote:O kakvim satnicama pricas? Nema tu produzeno i skraceno - imas fiksnu platu, pa rintaci 2 smjene, ili vozdra...
-
StupskaBitanga
#18 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
Robot svaka 3 mjeseca dovede nove radnice
Ko neće da radi kako gazda kaže NOGA
526 hiljada je nezaposlenih i svi se vode time ima ko hoće
Nažalost je tako
Nemojte misliti da samo "naši" poslodavci u maloprodaji su takvi
Npr i Konzum je počeo istom metodom tako da je sve to razlika u 5 deka
Treba vidjeti koji lanac bio "naš" ili njihov tretira domaće proizvode i vrši isplatu dobavljačima tj BiH proizvođacima
Znam da Konzum umjesto para daje robu iz koncerna Agrokor
Ko neće da radi kako gazda kaže NOGA
526 hiljada je nezaposlenih i svi se vode time ima ko hoće
Nažalost je tako
Nemojte misliti da samo "naši" poslodavci u maloprodaji su takvi
Npr i Konzum je počeo istom metodom tako da je sve to razlika u 5 deka
Treba vidjeti koji lanac bio "naš" ili njihov tretira domaće proizvode i vrši isplatu dobavljačima tj BiH proizvođacima
-
mekaba
#19 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
OK. To je onda zacarani krug iz kojeg izlaza nema.Neko mora presjeci radnici ili sindikati ako i oni nisu podkupljeni.Ovdje u DK postoji odredjeni minimalac koji je nesto malo preko 9000 dkk za puno radno vrijeme odnosno 8 sati dnevno.Ispod ne smije imati niko ko radi bilo kakav posao.Zakoni vezano za odnos radnik -poslodavac doneseni prije vise od 100 godina.To se ovdje postuje ili kljuc u bravu za firmu koja se oglusi.Nije tema ovo al otme se jbg.lajkujMe wrote:Upravo tako, kod nas nema satnica samo fiksna plata, ako nes raditi mrs napolje ceka jos 100 takvih kao tebe da radi isti posao.BSn wrote:O kakvim satnicama pricas? Nema tu produzeno i skraceno - imas fiksnu platu, pa rintaci 2 smjene, ili vozdra...
- kurty
#20 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
Kad bih znao ko ovo najbolje obavlja, samo bi tu kupovao...StupskaBitanga wrote:
Nego da godinu dana dovlaci robu, pa tek naplati prvu turu...
-
MAN-lion's coach
#21 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
Kupujem u DP-u nakon što se otvorio pored Konzuma.Iskreno uzimala sam u Konzumu jer mi je najbliži ali ustvari ništa pametno nemaju u prodavnici.Sve neke gluposti.Najviše me iritira što povrće je barem 90% uvozno.Tada već bježim na pijacu,bar znam šta uzimam.Što se tiče cijena jeftiniji su od npr. fancy Merkatora.Nekad uletim i u Hoše komerc kada su mi usput.
Robot definitivno izbjegavam jer su postali kineska pijaca,kad uđeš sve im bazdi na isparavanja kineske gume i plastike.
Robot definitivno izbjegavam jer su postali kineska pijaca,kad uđeš sve im bazdi na isparavanja kineske gume i plastike.
-
StupskaBitanga
#22 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
Pa evo ko informacije neka nam kaže iz prve rukekurty wrote:Kad bih znao ko ovo najbolje obavlja, samo bi tu kupovao...StupskaBitanga wrote:
Nego da godinu dana dovlaci robu, pa tek naplati prvu turu...
Još jedna bitna stvar ulaganje stčenog profita
Da li će on otici iz BiH ili se reinvestirati ovdje
-
KenCo
#23 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
meni je misterija zasto su toliko puno konzumi, merkatori i slicno, za razliku od nasih trznih centara. umjesto da punimo dzepove nasima, mi ih punimo strancima. bio sam u svim centrima, i Bingo na AP, apsolutno nista ne zaostaje za konzumum ili merkatorom ( osim mozda odjece i nekih kucnih potrepstina). a jeftiniji je za nekih 10 % po artiklu, sto je 10 maraka na 100 maraka. a to nije malo.
vjerovatno je neka fora kupovati po konzumu, npr u BBI, koji je uvijek pun, umjesto u DP ili Bingu. ne shvatam nase ljude, to samo mi sebi mozemo dopustiti. dajte priliku domacem!
vjerovatno je neka fora kupovati po konzumu, npr u BBI, koji je uvijek pun, umjesto u DP ili Bingu. ne shvatam nase ljude, to samo mi sebi mozemo dopustiti. dajte priliku domacem!
-
StupskaBitanga
#24 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
Znaš kako ono ide kod nas tuđe je uvijek slađeKenCo wrote:meni je misterija zasto su toliko puno konzumi, merkatori i slicno, za razliku od nasih trznih centara. umjesto da punimo dzepove nasima, mi ih punimo strancima. bio sam u svim centrima, i Bingo na AP, apsolutno nista ne zaostaje za konzumum ili merkatorom ( osim mozda odjece i nekih kucnih potrepstina). a jeftiniji je za nekih 10 % po artiklu, sto je 10 maraka na 100 maraka. a to nije malo.
Još kada se ujedine Konzum i Mercator imaćemo pravi monopol
-
sarajevsko_pivo
#25 Re: U kojem domacem trgovinskom lancu u Sarajevu kupujes?
U Jablanici bude u Amki svakog petka 10% popusta, tako da je petkom vazda pun.
Bingo, Robot i Drvopromet je dosta brzo sire po BiH, ali to bi moglo jos brze!
U julu se otvara najveci bingo centar u BiH, to je Bingo u Mostaru.
Bingo, Robot i Drvopromet je dosta brzo sire po BiH, ali to bi moglo jos brze!
U julu se otvara najveci bingo centar u BiH, to je Bingo u Mostaru.