ja ti kazem da SS regrutuje ljudstvo pa se prijavija.neron wrote:halo "Mostarac" što sam napisao svi znaju da je istina
U izraelskim zračnim napadima najmanje 195 mrtvih
-
mostarac
#51 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
-
Shoshana
#52 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Da li vi zaista poredite pojedinacne teroristicke akcije nelegalnih paramilitarnih formacija sa organizovanim drzavnim aparatom jedne suverene drzave?RenaTTa wrote:Zar ocekujesh?ostro i na prvu wrote:sto se isto ne oglasite kada se granatiraju sderot i ashkelon?ne znam i ti si mi vala smijeshan, open your eyes
כל הכבוד
Nemojte se onda cuditi ako i mi cinimo isto...
- ja.neron
#53 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
mani se ti provladinih medija i pročitaj malo Independent koji su definitivno najobjektivniji2407 wrote:Potpisujem, mada ne samo u toj knjizi nego i u ostalim(Propaganda i javno mnjenje, Hegemonija ili opstanak, Promasene drzave... a sta tek reci na Kobni trougao koja se cijela tice tog pitanja).JThomas wrote:ja opet kažem, zaboravite onu glupost što je lupio o srebrenici i pročitajte "imperijalne ambicije" noama chomskog.
rastavlja ovo, i ne samo ovo, na sastavne dijelove...
Samo da dodam da je Guardian izvukao tu glupost iz konteksta i kasnije se izvinuo i ispravio ju LINK. Valjda je poslije tog intervjua Chomsky poceo nosati diktafon sa sobom da mu se ne bi desavale vise ovakve gluposti.
Medjutim tema nije prof. Chomsky pa da ne idemo u tom smjeru.
Ovo djelo je za svaku osudu, uostalom kao i svako drugo djelo terora, ali ce se ovo provuci kao plemenito djelo protuterorizma(mada sustinske razlike od terorizma nema) a budale ce to da popuse...
- ja.neron
#54 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
liječi semostarac wrote:ja ti kazem da SS regrutuje ljudstvo pa se prijavija.neron wrote:halo "Mostarac" što sam napisao svi znaju da je istina
-
RenaTTa
#55 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisijeShoshana wrote:Da li vi zaista poredite pojedinacne teroristicke akcije nelegalnih paramilitarnih formacija sa organizovanim drzavnim aparatom jedne suverene drzave?RenaTTa wrote:Zar ocekujesh?ostro i na prvu wrote:sto se isto ne oglasite kada se granatiraju sderot i ashkelon?ne znam i ti si mi vala smijeshan, open your eyes
כל הכבוד
Samo cu reci sto kazem i svaki put, da Izrael uvijek na napad uzvraca gorim napadom, to je bilo tako , jeste i bit ce
I da, ovo je samo pocetak
U zdravlje!
- ja.neron
#56 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
fali ti lekcija iz historije ili šta
-
mostarac
#57 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
RenaTTa wrote:Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisijeShoshana wrote:Da li vi zaista poredite pojedinacne teroristicke akcije nelegalnih paramilitarnih formacija sa organizovanim drzavnim aparatom jedne suverene drzave?RenaTTa wrote:
Zar ocekujesh?ne znam i ti si mi vala smijeshan, open your eyes
כל הכבוד
Samo cu reci sto kazem i svaki put, da Izrael uvijek na napad uzvraca gorim napadom, to je bilo tako , jeste i bit ce
I da, ovo je samo pocetaki neka je, drukcije i ne zasluzuju! Nit ih zalim, nit hajem za Palestinom, Gazom nit Arapskom ligom
U zdravlje!
Ja zaista al bas zaista na ovo tvoje nemam nikakav komentar i ako ti prodjes bez bana za ovakav komentar onda nek sve djavo nosi. Zeno bozija pobili su djecu.
-
Shoshana
#58 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Sram te bilo... kakav si ti covjek?RenaTTa wrote: Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisije
I da, ovo je samo pocetaki neka je, drukcije i ne zasluzuju! Nit ih zalim, nit hajem za Palestinom, Gazom nit Arapskom ligom
U zdravlje!
-
RenaTTa
#59 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Ne dramatiziraj
i ne izvlaci iz konteksta nesto sto veze sa vezom nema
nisam nikoga vrijedjala, samo iznijela svoje misljenje, jednako kao gore spomenute SS jedinice i sta vec ne
prema tome poklopi se i zali i dalje i pisi te smajlije 
-
mostarac
#60 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
ne izvlacim iz konteksta i citirao sam gadost kakvu jedno bice koje zasluzuje da se nazove ljudskim ne moze napisati u stanju zdravog razuma.RenaTTa wrote:Ne dramatiziraji ne izvlaci iz konteksta nesto sto veze sa vezom nema
nisam nikoga vrijedjala, samo iznijela svoje misljenje, jednako kao gore spomenute SS jedinice i sta vec ne
prema tome poklopi se i zali i dalje i pisi te smajlije
Onom mentolu gore sam spominjao da se prijavi u SS jedinice jer je vrijedjao jevreje kolektivno kao narod, al njegova izjava naspram tvoje djeluje kao stivo iz vesele sveske.
FUJ.
- Topla voda
#61 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
ma boli nju ,ako nisu zidovi ,to treba potrijeti.
jel to tvoje misljenje il misljenje oficira ,tvojih pretpostavljenih dok si vojsku sluzila?
jel to tvoje misljenje il misljenje oficira ,tvojih pretpostavljenih dok si vojsku sluzila?
- JThomas
#62 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
pusti ti ove antisemite, šta bi oni htjeli, čuj nevine djece da ti bude žao, cccccc 
- 2407
#63 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Ocito 100% cionisticki(bez gledanja na deklaraciju)...Shoshana wrote:Sram te bilo... kakav si ti covjek?RenaTTa wrote: Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisije
U zdravlje!
- KemooSA
#64 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Ubijaju ljude i ako ih osudis i usprotivis im se naravno odmah te proglase antisemitom...To je njihova politika!
-
Kjajević Majko
#65 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
O jebo vas ko da živite u bajkama, život je ništa, a dole rat traje decenijama. Ponašate se ko da vam je rat stran, možda i jeste doduše.
-
Shoshana
#66 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Pa mi, Marko, reagujemo, upravo zato sto znamo kako je kad granata u komsiluku pobije cetvero djece!?Kjajević Majko wrote:O jebo vas ko da živite u bajkama, život je ništa, a dole rat traje decenijama. Ponašate se ko da vam je rat stran, možda i jeste doduše.
- KemooSA
#67 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Rat mi nije stran,zato se i suosjecam sa tim ljudima..Kjajević Majko wrote:O jebo vas ko da živite u bajkama, život je ništa, a dole rat traje decenijama. Ponašate se ko da vam je rat stran, možda i jeste doduše.
-
Kjajević Majko
#68 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Ajde bogati imali smo i mi izbor da odemo i da se ne prepustimo situaciji. Ko nam je kriv do nas samih?
Ako već žalite tu djecu pošaljite im paketiće to je i mene u ratu uvijek razveselilo.
Ako već žalite tu djecu pošaljite im paketiće to je i mene u ratu uvijek razveselilo.
- homo_sapiens
#69 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
RenaTTa wrote: Zar ocekujesh?ne znam i ti si mi vala smijeshan, open your eyes
כל הכבוד
Shoshana wrote: Da li vi zaista poredite pojedinacne teroristicke akcije nelegalnih paramilitarnih formacija sa organizovanim drzavnim aparatom jedne suverene drzave?
RenaTTa wrote: Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisije
U zdravlje!
Taj rat se vodi decenijama, mrtvih je bilo i biće, jer ni jedna strana ne želi na napravi ustupak. Ne možemo mi braniti nikom simpatije ni prema kome, mrtvi su na obje strane, a granate nisu toliko inteligentne da biraju godište koga će ubiti ili raniti ili ostaviti u životu.mostarac wrote: Ja zaista al bas zaista na ovo tvoje nemam nikakav komentar i ako ti prodjes bez bana za ovakav komentar onda nek sve djavo nosi. Zeno bozija pobili su djecu.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne opravdavam nasilje nigdje, pa ni u Izraelu/Palestini, ali smatram da sve ima svoj rok trajanja pa i tamoćnji rat. Jednom mora stati, a najmanji su krivci ljudi koji trpe stradanja, a njihovi nalogodavci se kriju iza besmislenih ideologija.
Činjenica je da je rat u Izraelu/Palestini u svijetu podijeljenih stajališta, i teško je nekom zabraniti njegovo mišljenje, bilo ispravno po našem rasuđivanju ili ne.
Možda trebamo djevojku pitati šta se tamo stvarno dešava, živi u centru zbivanja, ima mnogo više informacija od svih nas koji samo možemo pročitati na netu, ili nam info mogu donijeti Arapi koji dolaze. Ne treba joj odmah glavu skidati zbog isprovocirane ljutnje, svi vole svoje ... i treba ih razumjeti
- KemooSA
#70 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
"Stalno raketiranje Hamasa na Izrael mora prestati kako bi se prekinulo nasilje. Hamas mora okončati svoje terorističke aktivnosti ako želi odigrati ulogu u budućnosti palestinskog naroda",rece americki glasogovornik.
Pa se ja sad pitam jel danas Hamas ubio 200 ljudi ili Cionisticka politika!?
Pa se ja sad pitam jel danas Hamas ubio 200 ljudi ili Cionisticka politika!?
-
Shoshana
#71 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Prvo, nismo svi imali izbor da odemo, a drugo, o cemu ti zivotati pricasKjajević Majko wrote:Ajde bogati imali smo i mi izbor da odemo i da se ne prepustimo situaciji. Ko nam je kriv do nas samih?
Roditeljima cija su djeca pobijena kazes da su sami krivi sto nisu negdje otisli???
Nisi ti dobro...nikako
-
mostarac
#72 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
@homo_sapiens: Nijednog trenutka naseg rata nikom normalnom nije bilo drago vidjeti i cuti da su negdje izginula djeca i izjaviti ovako nesto. Kad je cetnicka granata pobila djecu u mostarskoj katedrali nakon rata Armije i HVO u Mostaru i pored svih zlocina koji su se desili u tada jako jako bliskoj proslosti koja se mjerila mjesecima, a i tad je jos bilo zlocina, meni je te djece bilo zao. Zaboga to su bila samo djeca. Kako neko moze da njihovu smrt relativizuje i svodi u sfere dnevne politike.
-
Kjajević Majko
#73 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Sami su birali vlast (Hamas) i Izrael im je kriv što odgovara na granatiranja?
Bacili su bombe koje su ubile ali zbog čega? Nema ti tu krivca ni žrtve, samo krug smrti.
Uvijek imaš izbor da odeš iz svega toga, ili bar pokušaš. Koga više žaliti?
Bacili su bombe koje su ubile ali zbog čega? Nema ti tu krivca ni žrtve, samo krug smrti.
-
Shoshana
#74 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Marko, nemoj vise, zivota ti... Zamisli da je neko rekao "a sto ti Izraelci ne idu otamo ako im je tamo bas tako tesko" ....Kjajević Majko wrote:Sami su birali vlast (Hamas) i Izrael im je kriv što odgovara na granatiranja?
-
mostarac
#75 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
tvoja konstrukcija izgleda otprilike kao ona kad RS govori o Srebrenici pa kazu oni su prvo pobili u bratunackom selu 300 ljudi pa je onda uslijedila odmazda. To otprilike izgleda slicno tome.Kjajević Majko wrote:Sami su birali vlast (Hamas) i Izrael im je kriv što odgovara na granatiranja?