Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
RenaTTa wrote:
Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisije
Samo cu reci sto kazem i svaki put, da Izrael uvijek na napad uzvraca gorim napadom, to je bilo tako , jeste i bit ce
I da, ovo je samo pocetak i neka je, drukcije i ne zasluzuju! Nit ih zalim,nit hajem za Palestinom, Gazom nit Arapskom ligom
U zdravlje!
@ RenaTTa
Kako tako nesto mozes reci - da ne zasluzuju nista bolje? To jednako bolesno zvuci kao kad bih ja rekla da su nevini ljudi, ubijeni u samoubilackim napadima, zasluzili da umru i da i dalje budu ubijani! Pa, barem bi ti, koja si sa ovih prostora trebala znati postaviti se i na mjesto drugih i sagledati stvari i iz njihovog ugla, biti, ako tako zelis nazvati, " djavolji advokat". Sta se to dogodilo sa vama svima da govorite tako nesto?
Dajte, ljudi, narod tamo umire, djeca umiru. Nemojte se nasladjivati nad smrti i bolom drugih jer to se uvijek vrati. Na svaki izraelski napad, odgovor ljudi koji nemaju apsolutno nista izgubiti, bice jos zesci i gorci. To i sami dole znate. Nasilje samo radja novo nasilje i smrt jednih znaci i smrt drugih. To i mi ovdje jos uvijek ucimo.
ja sam OSOBITO platila skupu cijenu palestinskog izivljavanja izgubeci 2 osobe koje su mi mnogo znacile.
exliberal wrote:Zanimljivo je kako su ovdje svi za osudu izraela ali niko nespominje hamas. Da se razumjemo ovakav vid upotrebe sile je stvarno van svakog razuma ali ajmo mali da pogledamo i drugu stranu ...jel moze.
Svi ovdje prozivaju izrael ...ok imaju pravo ali kako to da niko neproziva arapsek zemlje i iran prvenstveno. Da rekao sam iran i njegovu "pomoc" hamasu. Na sta se ta pomoc svodi? Striktno finansiranje jedne frakcije koja zastupa striktne iranske ciljeve. Jedna politika koja ni po cemu nepomaze palestince. Slanjem raketa ( a to su kacuse kojim hamas gadja izrael) sta se postize?. TIm raketama nemoze se izrael natjerat na povlacenje, nemoze se doci do mirovnog sporazuma...moze se samo dovesti do veceg eskaliranja sukoba (vec vidjeno). Sa sruge strane instaliranjem hamasa se zabija noz drugim arapskim drzavama u regionu jer ce taj pokret dovest do rasclanjivaja vec razvodnjenog arapskog naroda.
Zalosno je sto se desava dole ali taj region ce tesko doci do nekog trajnijeg mira u skoro doba
a Boga ti de mi reci kako Iranci posalju te kacuse u Gazu, jel brzinom svjetlosti pa teroristicka tvorevina izrael to ne primijeti?