U ime cega ??
-
privremeni
Jedni ubijali u ime necega sto im se nije svidjalo od prije 50 godina, drugi od prije 500.
-
winetou
Evo ga opet. Pa da ti objasnim zašto je sve to payback time. U Čečeniji je službeno mir koji je Putin proglasio nakon ulazka u Čečeniju 1999. Dakle mir, nema nikakvih incidenata, svi su sretni. E pa nije tako. I šta se dešava ovih dana. Putin želi čak uključiti i UN u cilju stvaranja mira u čečeniji, a nakon terorističkih napada jer je budala konačno shvatio da u čečeniji nije mir niti su njegovi vojnici tamo neki humanitarci. Priznaje i sam svoje greške. A ja nigdje nisam rekao da opravavam ponašanje Čečenaca a ti boldiraj šta god hoćeš.privremeni wrote:Ja sam samo boldirao., A ti objasni zrtve i payback time.winetou wrote:privremeni wrote:Hoces reci da su i Srebrenicani samo platili stari racun?
Ne zuri, jer ti si najbolji Milosevicev advokat.Budalo. Kako si zaključio da sam isto mislio i za Srebreničane, hajde objasni mi.Pri spominjanju Amerike i Rusije misli se na njihovu borbu protiv terorizma. Da sam mislio isto i za Srebrenicu spemenuo bih i nju, žvaljo jedan. Srebrenica i osetija nemaju isti backgroun, ili možda po tvom mišljenju imaju
Ocito nisi nista mislio![]()
![]()
![]()
jer u suprotnom se nebi sluzio zlocinackom logikom, ako zlocinci imaju logiku.
-
privremeni
[quote="winetou"]Sve je to zbog hladnog rata. 50 godina su Rusi i Amerikanci zveckali oružjem, vodili ratove u tuđim zemljama. Nema opravdanja za to što se desilo u toj školi, ali ipak sad je payback time.[/quote][/b]

- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#30 Re: Zasto mislis da u ime putina i nafte treba ubijati bebe
Pravda30 wrote: A sta ti znas ko je pobio tu djecu?
Jesi li ti licno bio tamo? Nisi.
-
privremeni
jel to skracenica od JNA, pozdrav tatiwinetou wrote:E jadniče
Za one malo starije, koji imaju vlastita sjecanja, podsjetio bih na talase terorizma samo u Evropi, od ETE, IRE, cak i Korzika, Carlosa i njegovih taoca iz OPEC-a, onog sto se dogodilo za vrijeme Olimpijade u Minhenu, godina otmica, ubistava i terora krajnje ljevicarskih organizacija po Italiji i Njemackoj.
Sve su to bili i ostali aktovi klasicnog terora, bez obzira sto su se skrivali iza veoma razlicitih ideja, zahtjeva i razloga. Drzali su se onog da cilj opravdava sredstvo. I nikada nisu ostvarili svoje ciljeve, jedino sto su postigli je da su defamirali svoje ciljeve, dobrim dijelom upravo zbog metoda kojima su se sluzili.
I ovo sto se je dogodilo je upravo takav cin, koji nazalost ne moze opravdati ni drzavni terorizam.
Ono sto je zabrinjavajuce je da je stasala nova generacija koja ponavlja iste greske, sluzi se terorom kojim nikada niko nista nije postigao na duze staze. A svi mozemo i biti cemo zrtve, dovoljno je nezadovoljstvo i nedostatak moralnog kredibiliteta. Ne ubij!
-
privremeni
Za koji misle da ce uvijek samo slusati iz druge ruke.Fair Life wrote:Za neke je to samo "payback".
-
winetou
Nakon događaja na Olimpijadi 72 PLO je priznat kao neki faktor od UN pa i od strane Izraela. To bi ti kao stariji trebao znati, ali ne znaš.Za one malo starije, koji imaju vlastita sjecanja, podsjetio bih na talase terorizma samo u Evropi, od ETE, IRE, cak i Korzika, Carlosa i njegovih taoca iz OPEC-a, onog sto se dogodilo za vrijeme Olimpijade u Minhenu, godina otmica, ubistava i terora krajnje ljevicarskih organizacija po Italiji i Njemackoj.
To nisam izmislio ja. Loša su ti sjećanja
-
privremeni
Pitaj tatu i skim je Arafat podijelio Nobelovu nagradu za mir
Nego, kad smo vec kod zaboravnosti, hoce li biti sta u nastavcima ovdje na forumu, oko "otkrivanja istine" po Slavoniji i sire?
Nego, kad smo vec kod zaboravnosti, hoce li biti sta u nastavcima ovdje na forumu, oko "otkrivanja istine" po Slavoniji i sire?
- Fair Life
Nesto malo istine o "minulom radu" u Moslavini se vec napisalo ... Svjedok pokajnik ...privremeni wrote:Pitaj tatu i skim je Arafat podijelio Nobelovu nagradu za mir![]()
____Obecali vukovi da vise nece klati jagnjad vec pastire ...
-
privremeni
tko zna, bolje da pitamo tatu, on je sklon upoznavanju sa cinjenicama preko nisana
Nego, ima li sta drugo interesantno? Gledaju li se djevojke, hoda li se po diskotekama, ima li derneka i svega onoga sto sam ja vec zaboravio da mladost radi. Ostavi karte i atlase, nek se tata sam pere, a ti u votazi.
Nego, ima li sta drugo interesantno? Gledaju li se djevojke, hoda li se po diskotekama, ima li derneka i svega onoga sto sam ja vec zaboravio da mladost radi. Ostavi karte i atlase, nek se tata sam pere, a ti u votazi.
-
privremeni
a sta si to ti do sada imao reci .jedino upecatljivo je da si se hvalio aktivnostima svoga tate. Ostalo sve suplja jednog klinje koji je morao zbrisati zbog tih aktivnosti i sada ne zna sta ce sa sobom.
-
Carl_Cox
a sta je sa 40 000 chechenske dijece koja su pobijena od ruskih agresorskih trupa, a o punoljetnim zrtvama da i nepricam ????????????????????????
spominje li to iko??????????????
spominje li iko da se tamo vodi evo citavu deceniju tkzv. "zaboravljeni rat" koji niko ne spominje, osim kada checheni napreve jednu od akcija eto samo da bi se culo za njih da postoje?????????????????
spominje li iko da je kompletna chechenija sravnjena sa zemljom????????
normalno da ne spominje! iz dva razloga: ubijaju se muslimani tako da to niko ni ne zanima, i rusija tu ratuje tako da niko nebi zelio da se kaci sa njima...
sta god da urade braca checheni ma kako god to da ruzno izgledalo ja licno ih podrzavam u tome, jer pokusajte se staviti u njihovu situaciju jer vjerujem da mozete mi smo bili u njihovoj kozi 3, 4 godine i svijet je koliko toliko cuo za desavanja u BIH i umjesao se pri kraju (mada nije trebao ni tada) a oni prezivljavaju evo preko 10 godina i niko nista nespominje!
spominje li to iko??????????????
spominje li iko da se tamo vodi evo citavu deceniju tkzv. "zaboravljeni rat" koji niko ne spominje, osim kada checheni napreve jednu od akcija eto samo da bi se culo za njih da postoje?????????????????
spominje li iko da je kompletna chechenija sravnjena sa zemljom????????
normalno da ne spominje! iz dva razloga: ubijaju se muslimani tako da to niko ni ne zanima, i rusija tu ratuje tako da niko nebi zelio da se kaci sa njima...
sta god da urade braca checheni ma kako god to da ruzno izgledalo ja licno ih podrzavam u tome, jer pokusajte se staviti u njihovu situaciju jer vjerujem da mozete mi smo bili u njihovoj kozi 3, 4 godine i svijet je koliko toliko cuo za desavanja u BIH i umjesao se pri kraju (mada nije trebao ni tada) a oni prezivljavaju evo preko 10 godina i niko nista nespominje!
-
privremeni
a sto se tice mog pitanja ima li sta od zivota, to je bilo vrlo dobronamjerno jer i ja imam odraslu djecu, doduse po godinama ti si negdje u sredini izmedju njih. Gledam njih i njihove prijatelje, ma od hodanja, poslije fakultetskih obaveza, oni ti se ne sastavljaju sa stolicom. More, planina, derneci, muzika, nove knjige,racunar skuplja prasinu, ponesto skinu strucnih stvari sa interneta, posalju poruku i razgule. Nekad su znali mene pratiti u ovim kako oni kazu "glupostima i cistom gubitku vremena", ali i to su prestali. Kazu da sve treba raditi u svoje vrijeme, ne ostavljati nista za sutra, pa valjda u to spada i biti mlad i zivjeti tu svoju mladost. Zato u votazi, a kad ostaris, sjedi kao i ja za PC, drugo ti nece nista ni preostati. Malo skerca.
-
privremeni
Zasto u corsokaku? Jer sam protiv bilo cijeg i bilo kakvog ubijanja(ta N.nagrada za mir pokazuje sav apsurd politike, koju ti zoves placanje starih racuna ali kratka pamet) i jos se hvalis dobrovoljnim ratovanjem svog oca po prostorima ex Yu.. Jesi li dijete normalan?winetou wrote:Jeste, evo ne znam šta ću od sebe. Ko muha bez glave![]()
Nego možeš li šta reći o mirovnjaku Arafatu i Minhenu 72, ili si u ćorsokaku pa ne znaš šta ćeš od sebe.
Spasavaj svoje mentalno zdravlje.
-
AlisaWonder
halo ba, ja pokušavam temu da pratim, kad njih dvojica u klincu. posto nece niko, evo ja cu malo glumiti mirovnjaka
.
privremeni, de ti malo popusti winetua, stavovi su mu sasvim regularni, a ako imas potrebu nekom soliti pamet, pa imas svoju djecu, ili te ne bendaju dovoljno, pa si se tu nama navio?
Lagano ljudi, drzte se teme, bezveze provocirate jedni druge izvlaceci jednu ili dvije rijeci iz konteksta...
...sta si ti mislio kada si rekao...ili kako si to i to mogao reci...pa se onda onaj pravda ko, ....i tako do sutra, oko tri recenice, koje su jasne od pocetka...
hajmo malo konstruktivnije...
Akcija za sobom povlaci reakciju, to je prirodna stvar, a ja ne mogu niti zelim zavirivati u umove ljudi koji su izgubili sve i odlucili da se svete ne birajuci sredstva...to je valjda jasno ko dan.
ne znaci da to opravdavam, naravno, ali je za očekivati i zato me ne iznenadjuje niti sokira nista vise nego zrtve onih koji su isprovocirani zlocinom koji su sami pretrpjeli, okrenuli se drugom zlocinu.
to se zove i uvijek se zvalo jednostavno - OSVETA. neko ima potrebu za tim, neko ne.
Ali postedi nas biblijske "ne ubij", svega ti, nazalost je prejednostavna za danasnje vrijeme, i da Bog do da se moze primjeniti...
Upali CNN koji put...da se podsjetis koliko naroda trenutno ubija da bi odbranilo svoje bliznje, a opet - koliko njih vjeruje u tako nesto, instrumentalizirano visim ciljevima.
Da li bi i Iračanima rekao "ne ubijte" vojnike koji vas, vasu zemlju, vase familije, taru kolko mogu ?
Hajmo malo biti realni...a to koliko je kome godina na forumu stvarno nije neki presudan faktor...
privremeni, de ti malo popusti winetua, stavovi su mu sasvim regularni, a ako imas potrebu nekom soliti pamet, pa imas svoju djecu, ili te ne bendaju dovoljno, pa si se tu nama navio?
Lagano ljudi, drzte se teme, bezveze provocirate jedni druge izvlaceci jednu ili dvije rijeci iz konteksta...
...sta si ti mislio kada si rekao...ili kako si to i to mogao reci...pa se onda onaj pravda ko, ....i tako do sutra, oko tri recenice, koje su jasne od pocetka...
hajmo malo konstruktivnije...
Akcija za sobom povlaci reakciju, to je prirodna stvar, a ja ne mogu niti zelim zavirivati u umove ljudi koji su izgubili sve i odlucili da se svete ne birajuci sredstva...to je valjda jasno ko dan.
ne znaci da to opravdavam, naravno, ali je za očekivati i zato me ne iznenadjuje niti sokira nista vise nego zrtve onih koji su isprovocirani zlocinom koji su sami pretrpjeli, okrenuli se drugom zlocinu.
to se zove i uvijek se zvalo jednostavno - OSVETA. neko ima potrebu za tim, neko ne.
Ali postedi nas biblijske "ne ubij", svega ti, nazalost je prejednostavna za danasnje vrijeme, i da Bog do da se moze primjeniti...
Upali CNN koji put...da se podsjetis koliko naroda trenutno ubija da bi odbranilo svoje bliznje, a opet - koliko njih vjeruje u tako nesto, instrumentalizirano visim ciljevima.
Da li bi i Iračanima rekao "ne ubijte" vojnike koji vas, vasu zemlju, vase familije, taru kolko mogu ?
Hajmo malo biti realni...a to koliko je kome godina na forumu stvarno nije neki presudan faktor...
Last edited by AlisaWonder on 13/09/2004 19:23, edited 1 time in total.
-
AlisaWonder
I jos malo konstruktivnije, ovaj sam tekst maloprije dobila mailom, nisam jos sve iscitala, pa posto sam na netu, staviccu vam pa cemo čitati i komentirati zajedno...Cini mi se vrlo konkretan i zanimljiv.
http://users.skynet.be/orbus/aktua235.htm
http://users.skynet.be/orbus/aktua235.htm