U FBiH usvojen zakon za donor organa
Moderator: anex
-
mali jomu
#1 U FBiH usvojen zakon za donor organa
Usvojen zakon / Svaki građanin u FBiH je donor organa ako se ne izjasni drukčije
Svaki građanin u FBiH je potencijalni donor organa, osim ako se ne izjasni drukčije tokom života, stoji u novom članu u nedavno usvojenom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u FBiH.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ije/282671
Svaki građanin u FBiH je potencijalni donor organa, osim ako se ne izjasni drukčije tokom života, stoji u novom članu u nedavno usvojenom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u FBiH.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ije/282671
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: U FBiH usvojen zakon za donor organa
kad umrem sve mi nosite ako može pomoći
inače ne dajem krv
strah me 
inače ne dajem krv
- Krokodajl
#3 Re: U FBiH usvojen zakon za donor organa
Ja ću potpisati da ne dam..
Velika je vjerovatnoća da bi moji organi otišli u Srbe.
Ne dam, ne truhnu samnom i ja sa njima i svi sretni...
-
mali jomu
#4 Re: U FBiH usvojen zakon za donor organa
Ja imam i Srba i Hrvata jarana, i kad bi nedo Bog nekom od njih bubreg zatrebao, ponudio bih se.....Krokodajl wrote: Ja ću potpisati da ne dam..
Nikad se tako ne dijele ljudi kao sto si ih ti podijelio.....
-
peepeep
#5 Re: U FBiH usvojen zakon za donor organa
Ja dam samo ćunu, nek se naradi kod nekoga drugog, kad već kod mene nije

-
moonca
#6 Re: U FBiH usvojen zakon za donor organa
Samo imam jedan problem --u Americi ti ne mogu uzeti ako nisi upisan-no ako se desi u hitnoj da te ne indentifikuju - i ne nadju nacina da dodju u kontakt sa rodbinom -automatski si donator.
E , meni je problem moguce zloupotrebe. Da li ce ga pokusati spasiti ili ce prioritet imati njegov organ za skupog narucioca
.
E , meni je problem moguce zloupotrebe. Da li ce ga pokusati spasiti ili ce prioritet imati njegov organ za skupog narucioca
- Bloo
- Globalna šefica
#7 Re: U FBiH usvojen zakon za donor organa
ja bih om'ah da rezervišem hrskavicu iz koljena ako si mlađahna i pluća ako nemaš bronhitismoonca wrote:Samo imam jedan problem --u Americi ti ne mogu uzeti ako nisi upisan-no ako se desi u hitnoj da te ne indentifikuju - i ne nadju nacina da dodju u kontakt sa rodbinom -automatski si donator.
E , meni je problem moguce zloupotrebe. Da li ce ga pokusati spasiti ili ce prioritet imati njegov organ za skupog narucioca.
- triconja
#8 Re: U FBiH usvojen zakon za donor organa
Bloo wrote:ja bih om'ah da rezervišem hrskavicu iz koljena ako si mlađahna i pluća ako nemaš bronhitismoonca wrote:Samo imam jedan problem --u Americi ti ne mogu uzeti ako nisi upisan-no ako se desi u hitnoj da te ne indentifikuju - i ne nadju nacina da dodju u kontakt sa rodbinom -automatski si donator.
E , meni je problem moguce zloupotrebe. Da li ce ga pokusati spasiti ili ce prioritet imati njegov organ za skupog narucioca.
-
moonca
#9 Re: U FBiH usvojen zakon za donor organa
Bloo wrote:ja bih om'ah da rezervišem hrskavicu iz koljena ako si mlađahna i pluća ako nemaš bronhitismoonca wrote:Samo imam jedan problem --u Americi ti ne mogu uzeti ako nisi upisan-no ako se desi u hitnoj da te ne indentifikuju - i ne nadju nacina da dodju u kontakt sa rodbinom -automatski si donator.
crkni
- Optimus09
#10 Re: U FBiH usvojen zakon za donor organa
Bilo je i vrijeme 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: U FBiH usvojen zakon za donor organa
poklanjam kitu
nije mnogo prešla
nije mnogo prešla
-
Hakiz
#12 Re: U FBiH usvojen zakon za donor organa
Ako je neko stariji od 50, sada ima dodatni razlog da se dobro čuva saobraćajnih nesreća i sličnog...
Last edited by Hakiz on 29/11/2017 13:59, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#13 Re: U FBiH usvojen zakon za donor organa
Sigurno hoćeš da se time "pohvališ"?Black swan wrote:poklanjam kitu
nije mnogo prešla