U cemu je moc Avaza???

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
in33sa

Post by in33sa »

JAMBO wrote:Tanjug je upravo objavio vijest da je Fahrudin Radončić danas u Beogradu sklopio strateško partnerstvo sa Mirislavom Miškovićem-srpskim tajkunom koji se obogatio zahvaljujući tijesnoj saradnji sa balkanskim kasapinom Slobodanom Miloševićem.
Klasicni primjer zastite bosnjackih interesa.

Ko zna, mozda ce radikalni Srbi ubuduce poklati manje Bosnjaka, ako Fahro udje u partnerstvo sa finansijerima zlocina. Nikad se ne zna.
umorni

#227 12312

Post by umorni »

Tajna je u tome na koji nacin Fahro pere noge i sto je uvjek mrgud..
JAMBO

Post by JAMBO »

To je ono "prodaje vjeru za večeru"! Pa je li Radončić svjestan da je Mišković nekada radio za Miloševića a da sada radi za Voju kalašnjikova-četnika koji ne priznaje BiH i nikada je neće priznati! Užas! Izdaja! Sramota!
strujnik

Post by strujnik »

Basm me zanima sta ce AMscho na ovo reci. Fahra se prodao za jeftine pare.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

JAMBO wrote:To je ono "prodaje vjeru za večeru"! Pa je li Radončić svjestan da je Mišković nekada radio za Miloševića a da sada radi za Voju kalašnjikova-četnika koji ne priznaje BiH i nikada je neće priznati! Užas! Izdaja! Sramota!
Koja izdaja? Smradoncic je uvijek radio i danas radi za KOS. Tako da BiH ne moze izdati, sve i da hoce. A "druga i staresinu" Acu Vasiljevica jos nikad nije izdao. :x
R2D2_SA

Post by R2D2_SA »

Objavljeno prije 16 sati 1 minutu
"Avaz" - "Delta": Velike investicije u BiH

Nakon što je prošle sedmice jedan od najbogatijih biznismena regije Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga", doputovao privatnim avionom u Sarajevo kako bi se upoznao s vlasnikom "Avaza" Fahrudinom Radončićem, najavljene su ogromne investicije u BiH, ali i šire, saopćeno je danas iz "Avaza".

Kako bi konkretizirali namjere velikih ulaganja, Mišković je prije dva dana u Beogradu organizirao i novi susret s Radončićem. Nakon što je napravio ogromne poslove u Hrvatskoj, Makedoniji, Češkoj, Slovačkoj, na Kosovu, Mišković je izrazio želju da investira i u RS-U i Federaciji BiH. Njegova ponuda Radončiću upućena je poslije kontakata s bivšim državnim premijerom Adnanom Terzićem te čelnicima vlada oba entiteta, Miloradom Dodikom i Ahmetom Hadžipašićem.

Mišković i Radončić su definirali planove zajedničkog investiranja oko 400 miliona maraka u naredne tri do četiri godine. Ovo nije samo ugovor s "Deltom", nego s najvećim međunarodnim finansijskim i trgovačkim korporacijama koje stoje iza srbijanske kompanije.

Potpisivanjem ugovora o formiranju kompanije formalno je napravljena strategija jačanja prisustva "Delta holdinga" u BiH, prije svega kroz razvoj maloprodajne mreže na tržištu Federacije. Kao strateški interes označeni su Sarajevo, Tuzla, Mostar i Zenica.

Kako je dogovoreno, sve lokacije moraju biti usaglašene s najvišim evropskim standardima koje će nakon osnivanja zajedničke kompanije dostaviti "Delta holding". Ime zajedničke kompanije bit će određeno na prijedlog kompanije "Avaz", a ona se neće baviti medijima već samo izgradnjom nekretnina, saopćeno je.

Inače, "Delta" već ima razvijenu poslovnu saradnju u BiH. Između ostalog, "Širbegović" iz Gračanice za ovu kompaniju je veoma uspješno gradio niz objekata u Srbiji. Domaće firme imat će prioritet i pri realizaciji ugovora između "Avaza" i "Delte". Osim toga, nakon slovenačkog "Merkatora ili hrvatske "Podravke" te "Konzuma", ovo je još jedan veliki lanac koji stiže u BiH.

Cilj je izgradnja novih objekata i dobijanje najbolje robe i najniže cijene za potrošače u BiH. Prednost posla s "Deltom" je što u njenom vlasništvu ravnopravno participira jedna bh. kompanija, što nije slučaj sa spomenutim lancima iz Slovenije i Hrvatske.

Po prvi put u BiH ući će renomirane kompanije koje su nosioci svjetskih brendova: Zara, Sephora, Marks&spenser, Massimo Dutti, Mother Care, Accessorize, MC Donald's, Kentucky Fried Chicken, Apple, Villeroy & Boch, Coin Casa, Ster Cinemas, Costa Coffee i mnogi drugi s kojima "Delta" već ima započetu saradnju na srpskom tržištu.

Svi projekti bit će finansirani saradnjom sa svjetskim investicionim bankama. To su Morgan Stanley, Citi Group, Nomura, Merrill Lynch i dr.

U planu je izgradnja deset supermarketa u Sarajevu veličine od 600 do 3.000 kvadratnih metara, jednog cash&carry centra u Sarajevu od 12.000 kvadrata, zatim shoping mall-a u centru Sarajeva površine 50.000 kvadratnih metara, lokala u glavnoj sarajevskoj ulici od 300 metara kvadratnih.

Strateška saradnja dviju kompanija podrazumijeva također izgradnju po dva supermarketa u Tuzli, Mostaru i Zenici od po 3.000 m2. To znači da će domaći građevinari raditi 19 novih objekata ukupne površine blizu 200.000 m2, saopćeno je

(FENA)

Evo dva kralja..... Jutrosnji Avaz pun hvale za mister Msikovica..kako je bio protiv Milosevica, kako nikada nije radio sa drzavnim srpskim firmama, kako je 89 dobio Nagradu AVNOJ-a kao najbolji privrednik itd.... kako je Delta sjajna, kako ce ovo, kako ce ono....

e da mi se sad naci one silne tekstove protiv Merkatora i ostalih....evo dusebriznistva Avaza... rekoh ja....sta gazdi valja tako se i pise....

a valjace sada sve te tekstove trpiti ....
Jovano Drum

Post by Jovano Drum »

Nigdje AmchA pod nebo.... Sta bi sa covjeka?
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Jovano Drum wrote:Nigdje AmchA pod nebo.... Sta bi sa covjeka?
Prostire tepih "uspesnom biznismenu" Miskovicu... samo ako sefovi iz KOS-a vide da se na ovom forumu hvalio kako se "u ratu namirio Srbima", Šćepo ce mu dati nogu i dovesti "proverene kadrove". 8)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

haris ubleha wrote:
Jovano Drum wrote:Nigdje AmchA pod nebo.... Sta bi sa covjeka?
Prostire tepih "uspesnom biznismenu" Miskovicu... samo ako sefovi iz KOS-a vide da se na ovom forumu hvalio kako se "u ratu namirio Srbima", Šćepo ce mu dati nogu i dovesti "proverene kadrove". 8)
Kod njega je izgleda gore nego '48-me... a moglo bi se i na Golom otoku zavrsiti ako se na vrijeme ne preorijentises na novu spiku...

Ali sto je najgore, Bosnjake ce uspjeti ubijediti da je to sve za njihovo dobro...

Fakat mu se nekad treba diviti... kao sto se nekad divilo Milosevicu... hajd valjda ce im i sudbine biti nalik...
strujnik

Post by strujnik »

Oglasilo se i Udruzenje "Majke Srebrenice". Nadam se da ce nakon ovog poteza i ostali gradjani BiH skontati "zastitnika bosnjackih interesa" i prestati citati njegovu novinu.
titami

Post by titami »

Udruzenje gradjana “Majke Srebrenice i Podrinja”

Miskovic preko Radoncica
nastoji pretvoriti BiH u koloniju
Kikica_mala

Post by Kikica_mala »

strujnik wrote:Oglasilo se i Udruzenje "Majke Srebrenice". Nadam se da ce nakon ovog poteza i ostali gradjani BiH skontati "zastitnika bosnjackih interesa" i prestati citati njegovu novinu.
Bog te čuo, ali mi je nešto sumnjiva Federalna TV, ni riječi o dealu!

Iako ga Bakir vazda napada, sad, prvi put kad ima jasnu i čistu situaciju,i može da ga satare namah, on ne napada :? :? :? :?

Ili je ovo razlog:

Naida Kundurović urednica i voditeljica emisije "Pozitiv" na FTV

Polovinom aprila na Federalnoj televiziji kreće emisija o biznisu i promociji uspješnih bh. brendova - "Pozitiv". Urednici će biti Naida Kundurović i Fahrudin Đapo.
Cilj emisije bit će kreiranje pozitivnog ambijenta u društvu za realiziranje kvalitetnih ideja u biznisu i svim drugim oblastima.

Pažnja će se i promoviranju uspjeha u sferi filmske industrije, industrije sporta, praćenju marketinških trendova u svijetu te njihovoj korespodenciji sa onim što se događa u BiH.

Namjera ''Poziva'' je da bude ''magazin za dobre vijesti'', ali također, da kroz kritičku obradu najbitnijih tema ponudi svoj doprinos boljoj budućnosti građana BiH.

Uz uredničku ulogu, Naida Kundurović bit će i voditeljica ove emisije. Nova emisija trajat će 45 minuta i emitirat će se srijedom uvečer.

Jel se ovo radi o F. Đapi, bivšem glavnom uredniku AVAZ-a? Ima li iko ko zna ko je ovaj lik?
Korisnicko ime

Post by Korisnicko ime »

Ako ista ukopa nas bosnjake to ce biti Radoncicevo konstantno i namjerno zaglupljivanje ovog napacenog naroda, a sve zarad zgrtanja ogromnog bogatstva koje ne bi izdrzalo ni najpovrsniju kontrolu porijekla imovine...
Zasto da narod cita kvalitetne tekstove koje ce (pored ostalih izvora) podizati njegovo znanje o svijetu koji ga okruzuje kad se taj isti narod moze zaglupljivati informacijama tipa "kod koga se frizirala Selma Bajrami" i sl. da bi se njime moglo lakse manipulisati i tako skretati paznju sa enormnog zgrtanja bogatstva "zastitnika" bosnjackih interesa...
Jadna je zemlja u kojoj najcitaniji dnevni list nema, recimo, rubriku o kulturi ili stalne dopisnike iz svjetskih centara moci kao sto su Brisel, London, Moskva, Njujork i Pariz, ali je zato znacajno izvjestiti o kravi koja je otelila "dvojke"...sve pod motom "nek se jadni polupismeni i neobrazovani narod zabavi dok ja gradim plaze i towere"...

Dao Bog da propadne brzo kao sto se i uzdigao...
FX900

Post by FX900 »

Radončić je mafijaš i to je tajna njegove moči.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

kub lajkan wrote:Ali sto je najgore, Bosnjake ce uspjeti ubijediti da je to sve za njihovo dobro...
DANI: Jeste li bili svjesni da u sadašnjim uslovima partnerstvo sa Deltom i Miškovicem može biti pogodan teren za optužbe sa kojima se susrecete iz medija koji su u vlasništvu ili pod Selimovicevom kontrolom?

RADONCIC: Mene u principu mnogo ne brinu ratni profiteri i ratnoprofiterski mediji. Zašto nisam zabrinut? Prvo, ja sam svaki dan rata bio u Sarajevu, bio sam u Armiji BiH, Avaz godinama s razlogom važi - a to su cak konstatacije State Departmenta - kao medij koji prevashodno štiti i promoviše bošnjacke interese. Zadnja stvar koja se meni i Avazu
može prebaciti jest da radimo nešto protiv Bošnjaka.
Zaista nisam bio zabrinut da se posao s Deltom može tako shvatiti, a diskvalificiranja od strane gospodina Selimovica doživljavam više kao nervozu, da ne kažem histeriju, jednog tržišnog gubitnika nego kao ozbiljne primjedbe.

DANI: Kako gledate na saopcenje udruženja Majki Srebrenice u kojem se kaže da Vi i Avaz, kao navodni zaštitnici bošnjackog interesa idete u partnerstvo sa Miloševicevim suradnikom, pri cemu se iznose i teške optužbe na racun Miškovica, poput one da je finansirao ratne zlocine pocinjene u BiH?

RADONCIC: Gospodin Ibran Mustafic je kontroverzna licnost i na njega ne bih trošio rijeci. I kada me je gospodin Selimovic probao optužiti da sam bacio bombu pred njegovu kucu, a ne, kao što se vec zna, ljudi kojima je dugovao novac, gospodin Ibran Mustafic se ukljucio u kampanju protiv mene: sjecate se njegovih tekstova Crni Fahro iz Crne Gore? Zaista mislim da se radi o jednoj manipulaciji, ali je žalosno da gospoda Mustafic i Selimovic manipulariju žrtvama Srebrenice. Imam pouzdanu informaciju da je Selimovic pokušao još ranije ostvariti kontakt s Miškovicem, ali ocito Miškovic bira partnere. Ova kampanja je rezultat bijesa i zbog toga.

kub lajkan wrote:Mislim da postoje neki principi kojih se Avaz mora drzati da bi ostao na vrhu, odnosno da bi na maksimumu drzao svoj utjecaj.
Koji su to principi u pravljenju novine kojih se Fahro nikad nije odrekao?
Ja ih nadjoh dva, a sigurno ih ima i vise:

1) Uvijek budi na strani vodje Islamske zajednice
RADONCIC: (...)Sa Bakirom sam u korektnim odnosima i za njega
me veže jedno prijatno prijateljstvo.

DANI: A sa Mustafom Cericem?

RADONCIC: Rahmetli predsjednik i ja bilo smo i veliki prijatelji i imali žestokih polemika. Izetbegovic je neponovljiva historijska licnost. Kad je uvaženi reis u pitanju, zaista mislim da Bošnjaci ili bolje receno bosanski muslimani prema svojim vjerskim vodama moraju imati dobronamjeran pristup i raditi sve na njihovoj afirmaciji. Institucija reisul-uleme za nas je važnija nego što mnogi mogu da shvate. Personalno, reis je vrlo obrazovan, karizmatican, tolerantan, covjek koji objedinjuje Bošnjake i mislim da je idealna licnost za predstvaljanje ne samo bosanskih nego i evropskih muslimana u ovom trenutku.
R2D2_SA

Post by R2D2_SA »

Sta ja rekoh...covjek je manipulator, iz jedne lazi u drugu.

Predstavljaju se kao branioci Bosne, cijele!, pa onda su branioci Bosnjaka...a u stvari nije ni jedno ni drugo nego su Fahrine pare iznad svega....a ovo prvo dvoje koriste u zavisnosti od situacije i za svaku od situacija imaju pogodne ljude, to jest marionete da govore u njihovo ime..tipa Tokica, Ajanovica...

...a posto nam Avaz kreira i politicku scenu, barem bosnjacku mozete misliti koliko smo naopaki :? :?
strujnik

Post by strujnik »

kub lajkan wrote: RADONCIC: Rahmetli predsjednik i ja bilo smo i veliki prijatelji i imali žestokih polemika. Izetbegovic je neponovljiva historijska licnost. Kad je uvaženi reis u pitanju, zaista mislim da Bošnjaci ili bolje receno bosanski muslimani prema svojim vjerskim vodama moraju imati dobronamjeran pristup i raditi sve na njihovoj afirmaciji. Institucija reisul-uleme za nas je važnija nego što mnogi mogu da shvate. Personalno, reis je vrlo obrazovan, karizmatican, tolerantan, covjek koji objedinjuje Bošnjake i mislim da je idealna licnost za predstvaljanje ne samo bosanskih nego i evropskih muslimana u ovom trenutku.
Za Radoncica je Dedo jaka licnost, i u redu je da to svoje misljenje ne diktira svojim novinarima. Pa i oni moraju misliti kao on i jos to hoce nametnuti citavoj BiH. A mi u Hercegovini najbolje znamo ko je bio Alija, kako nas je prodao.
A za reisa, on obiđe citav svijet na racun nas koji placamo clanarinu IZ.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Scepo je duzan vise od 100 miliona maraka. Tako da "covek, drug i staresina KOS-a" jednostavno nema izbora. Uci ce u posao i sa crnim djavolom, zvao se on Slobin Mishko ili Rasho Karadzic. Lijepo da je tako, da su sve maske pale, da je Scepo izasao iz ilegale.
Scepo Smradoncic se doveo u vrlo nezgodnu situVaciju i ne bih mu bio u kozi. Ili ce mu uspjeti ovaj stravicni plan pretvaranja BiH u srpsku koloniju krvavim Miskovicevim parama nakon 150.000 Bosnjaka ubijenih parama tog istog Miskovica, ili ce Smradoncic totalno popushiti, sto znaci i kraj njegovog "Smrdljivog avaza".
Siguran sam da ima istine u tekstu u novoj Slobodnoj Bosni kako Scepo sada pokusava sklopiti "primirje" sa ljudima koje je nemilosrdno pljuvao svih ovih godina. Ali, kasno je, sebi je stvorio suvise neprijatelja, vise niko ne zeli sa njim poslovno sarajivati, osim Miskovica i nekoliko sandzackih biznismena po zavicajnoj liniji. Haram neboderi u Nedzaricima su pusiona, zamisljeni da izdavanjem poslovnih prostora konkurisu Uniticu, ali sa kriminalcem niko ne zeli poslovno saradjivati. Onda je pokusao prodati zgradu Goranu Stroku da ovaj napravi Sheraton, ali opet mucak... Ostalo je da se sam Scepo okusa u hotelijerstvu, samo ne ide de-luxe hotel sa pogledom na Heco pijacu i rusevine Doma penzionera. :-D Stamparija OKO je jos veca pusiona jer su ga Selimovici pravo sjebali sa svojom stamparijom. Uzeli su mu sve musterije, opet najvise zato sto s kriminalcem iz Plava niko ne zeli imati nikakvih poslovnih veza. Smradoncic se drzi jos samo za "Havaz", ali dnevna novina je skupa igracka, pogotovo u nepismenom drustvu kakvo je bosanskohercegovacko.
Uglavnom, jedina slamka spasa Smradoncicu je Miskovic, provjereni biznismen balkanskog krvnika. Miskovic 100% finansira i izgradnju novog haram-nebodera iza Zeljeznicke stanice, tako da ovaj objekat ne treba zvati poslovna zgrada Havaza nego Delte... mada je to isto... KOS-ovske firme.
Reakcije javnosti daju mi nadu da je ovo pocetak Smradoncicevog kraja. Primijetio sam da na stranu Selimovica prelaze i ljudi koji su dosada bili kriticni prema njima. Da sam na kladionici, ulozio bih pare na Selimovice. 8-)
JAMBO

Post by JAMBO »

Radončić se pomirio s Edhemom Bičakčićem i Ramizom Džaferoviće. Prvog svi znate a ovaj drugi je nekada bio šef poreske uprave a odatle je smijenjen nakon medijske kampnaje Dnevnog avaza zato što se usudio poslati inspektore da prekontrolišu poslovne knjie Fahre Radončića. Džaferović je kasnije pomilovan a negudo zatim izabran je za dierektora Investicijske banke Federacije BiH.
Zašto se Radnončić pomirio s čovjekom kojeg je do jučer toliko napadao, vrijeđao, pljuvao?
Samo zato što više nigdje ne može dobiti kredit jer je svu imovinu založio pod hipoteku. U kreditima je do guše i još mu fali makar desetak miliona da se privremeno izvuče iz blata. E tih deset miliona očekuje da dobije od Džaferovićeve Investicijske banke u kojoj za kredit nije potrebna hipoteka nego jaka preporuka. Dovoljno je da Bakir nazove Ramiza i kredit za Fahru biće odobren.
igrac

Post by igrac »

Ako to moze Bakir srediti zasto se onda Radoncic mora miriti s Dzaferovicem?

Kontradikcija?
Dasi

Post by Dasi »

AmchoSM wrote:
lipter wrote:Svi znaju da je Šeki OTJERAN na ulicu i ostavljen bez posla i da više ne kontaktira sa Kepecom. Uostalom da li ih je neko ikada vidio zajedno kada su u dobrim odnodima. Da l je neko vidio Šekija u avazu, Radon plazi ili na drugom mjestu gdje je Kepec. Možda ti Amčo, čuvaru Fahriog lika i djela. I ti ćeš ubrzo proći kao Šeki...
Tvoj mozak ne razmišlja izgleda niti može dalje od Slobodne Bosne pa tako i kontaš. Pustiću te da živiš u velikoj zabludi. Nisam ja ničiji čuvar niti sam obavezan da bilo što radim po tom pitanju. Ali kad gledam Vas koji iz nekog razloga pričate, a to više nisu mahalske priče nego smišljene laži da se jedan čovjek bolje popljuje e to ne mogu da prešutim pa mi sad ono hebeš ga baš merak da Vas demantujem i začepim Vam usta činjenicama koje znam za razliku od Vas gospodo.
A ti što govoriš za hranu da ne valja u rotirajućem restoranu ni sam bolju ne jedeš sigurno !!!! A ovu u restoranu da si jeo ne bi tako govorio. Na kraju posjećenost restorana govori za sebe. Vjerovatno je hrana toliko loša da iz tog razloga u večernjem terminu posebno vikendom možeš poljubiti vrata ako se ne najaviš jer nećeš naći upražnjen sto. Ja ne bih jeo gore da ne valja a jedem često.
Ko voli nek izvoli. Hvala Allahu dragom da naše Sarajevo ima uistinu dobrih restorana pa se može birati.
a jesi mi i ti neko mjerilo u PM za dobru i kvalitenu hranu kao sto je i avaz mjerilo za objektivno i posteno informisanje. pih kaka
na zgradu avaza ni biciklo ne bi naslonio a kamol jeo restoranu.
JAMBO

Post by JAMBO »

igrac wrote:Ako to moze Bakir srediti zasto se onda Radoncic mora miriti s Dzaferovicem?

Kontradikcija?

Nije kontradikcija: pa nisu ljudi krpe, valjda i Džaferović ima mrvu dostojanstva. Kako može dati kredit čovjeku koji ga je do jučer pljuvao? Bakir tu može presudno pomoći ali Radončić se prethodno morao pomiriti s Džaferovićem i tako pripremiti teren za kredit. Bakir tu dolazi na kraju-ako zapnu pregovori oko kredita. Odnosi među nljudima su složeniji nego što misliš i to je jedan cijeli socijalno-politički internet u kojem se Radončić odlično snalazi jer koristi Dnevni avaz kao batinu: ko sluša, biće nagrađen, ko ne sluša biće kažnjen!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ne znam gdje je expressova tema, ali GLODUR expressa kaze OBADVA....u macku piterinu...
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 17:43, edited 1 time in total.
titami

Post by titami »

Nancy Drew wrote:Odbor za dodjelu javnih priznanja Kantona Sarajevo sastavio je listu prijedloga za dodjelu priznanja počasni građanin KS.
U konkurenciji su Sulejman Demirel, Predrag Matvejević, Benjamin Filipović ... i Fahrudin Radončić :shock: :shock: :shock: , kojeg je za nagradu predložio Amir Zukić, zastupnik SDA u Skuštini KS.

:lol: :lol: :lol:

Image

ludilooooo!

danas je 18.4.2017. godine

odbor za dodjelu javnih priznanja Kantona Sarajevo sastavio je listu prijedloga za dodjelu priznanja počasni građanin KS.
Konkurencije nema, predlozena je samo jedna osoba - Miroslav Miskovic
Post Reply