Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ISPRED SPOMENIKA ŠEHIDIMA I POGINULIM BORCIMA: U CENTRU BRČKOG SE ZAVIHORILA ZASTAVA S LJILJANIMA
Od danas se u centru Brčkog vihori zastava s ljiljanima i zastava Bosne i Hercegovine. Naime, danas je Koordinacija boračkih udruženja proisteklih iz Armije Republike Bosne i Hercegovine u Brčkom u centru grada ispred spomenika šehidima i poginulim borcima postavila zastave Republike Bosne i Hercegovine i aktuelnu zastavu države BiH. /DŽ.T./
Ne znam čemu toliko čuđenje oko ljiljana ako se zna da je Brčko distrikt i nije teritorija niti jednog entiteta.Koliko znam,u Brčkom postoji i spomenik poginulim borcima VRS I HVO.Sumnjam da su oko tih spomenika neke druge zastave sem RS i HZHB.
U Potočarima se također vihore ili vijore zastave RBiH u sklopu Memorijalnog centra a pod zaštitom su SIPE.Ko je nama u Sarajevu kriv što nam je žao dati 20 - 30 KM za zastavu pa da je izvjesimo iznad svakog ulaza,pored svake kuće,na bandere,na tranzit itd...
Cybernetic wrote:Sjecam se kada sam prvi put iza rata otisao u Brcko,to je bilo '99, pred hotelom Galeb je stojao spomenik "srpskim oslobodiocima" Brckog, a kod "Sipada" kip Draze Mihailovica koji su poslije odnijeli odatle.
Spomenik i dalje stoji na istom mjestu, sada ispred hotela Jelena. Čiča je protjeran iz centra na periferiju, eno ga iza Tuša na groblju u Srpskoj Varoši
Tako je Bulevar mira. A spomenik 'oslobodiocima' je prošle godine friško osvježen, ogromna ocila iscrtana zlatnom bojom i okolo urađene šetnice nekakve s klupama. Valjda da nadomjeste što su u krugu od 500m skoro postavljeni spomenici još dvjema oslobodilačkim vojskama
PM72 wrote:Ne znam čemu toliko čuđenje oko ljiljana ako se zna da je Brčko distrikt i nije teritorija niti jednog entiteta.Koliko znam,u Brčkom postoji i spomenik poginulim borcima VRS I HVO.Sumnjam da su oko tih spomenika neke druge zastave sem RS i HZHB.
U Potočarima se također vihore ili vijore zastave RBiH u sklopu Memorijalnog centra a pod zaštitom su SIPE.Ko je nama u Sarajevu kriv što nam je žao dati 20 - 30 KM za zastavu pa da je izvjesimo iznad svakog ulaza,pored svake kuće,na bandere,na tranzit itd...
Gdje se može kupit/naručit kvalitetno izrađena zastava, ove koje imam prilike kupovat u Tuzli su sranje žešće, prvi vjetar i ode zastava u tri lijepe?