U Brckom se vijori zastava sa ljiljanima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Šunj

#1 U Brckom se vijori zastava sa ljiljanima

Post by Šunj »

Code: Select all

http://www.otisak.ba/brcko/28526-ispred-spomenika-sehidima-i-poginulim-borcima-u-centru-brckog-se-zavihorila-zastava-s-ljiljanima.html
ISPRED SPOMENIKA ŠEHIDIMA I POGINULIM BORCIMA: U CENTRU BRČKOG SE ZAVIHORILA ZASTAVA S LJILJANIMA
Image
Od danas se u centru Brčkog vihori zastava s ljiljanima i zastava Bosne i Hercegovine. Naime, danas je Koordinacija boračkih udruženja proisteklih iz Armije Republike Bosne i Hercegovine u Brčkom u centru grada ispred spomenika šehidima i poginulim borcima postavila zastave Republike Bosne i Hercegovine i aktuelnu zastavu države BiH. /DŽ.T./

[email protected].
Image
Image
Image
Image
Image
insomnia78

#2 Re: U Brckom se vijori zastava sa ljiljanima

Post by insomnia78 »

Vidjecemo dokle ce
Danguba

#3 Re: U Brckom se vijori zastava sa ljiljanima

Post by Danguba »

nesto cetnici pjene.
salik79

#4 Re: U Brckom se vijori zastava sa ljiljanima

Post by salik79 »

Ljiljani se mogu jedino viHoriti!
PM72

#5 Re: U Brckom se vijori zastava sa ljiljanima

Post by PM72 »

Ne znam čemu toliko čuđenje oko ljiljana ako se zna da je Brčko distrikt i nije teritorija niti jednog entiteta.Koliko znam,u Brčkom postoji i spomenik poginulim borcima VRS I HVO.Sumnjam da su oko tih spomenika neke druge zastave sem RS i HZHB.

U Potočarima se također vihore ili vijore zastave RBiH u sklopu Memorijalnog centra a pod zaštitom su SIPE.Ko je nama u Sarajevu kriv što nam je žao dati 20 - 30 KM za zastavu pa da je izvjesimo iznad svakog ulaza,pored svake kuće,na bandere,na tranzit itd...
Cybernetic

#6 Re: U Brckom se vijori zastava sa ljiljanima

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 20:28, edited 1 time in total.
edin_the

#7 Re: U Brckom se vijori zastava sa ljiljanima

Post by edin_the »

Cybernetic wrote:Sjecam se kada sam prvi put iza rata otisao u Brcko,to je bilo '99, pred hotelom Galeb je stojao spomenik "srpskim oslobodiocima" Brckog, a kod "Sipada" kip Draze Mihailovica koji su poslije odnijeli odatle.
Spomenik i dalje stoji na istom mjestu, sada ispred hotela Jelena. Čiča je protjeran iz centra na periferiju, eno ga iza Tuša na groblju u Srpskoj Varoši
Cybernetic

#8 Re: U Brckom se vijori zastava sa ljiljanima

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 20:33, edited 1 time in total.
edin_the

#9 Re: U Brckom se vijori zastava sa ljiljanima

Post by edin_the »

Tako je Bulevar mira. A spomenik 'oslobodiocima' je prošle godine friško osvježen, ogromna ocila iscrtana zlatnom bojom i okolo urađene šetnice nekakve s klupama. Valjda da nadomjeste što su u krugu od 500m skoro postavljeni spomenici još dvjema oslobodilačkim vojskama :skoljka:
escobar__

#10 Re: U Brckom se vijori zastava sa ljiljanima

Post by escobar__ »

PM72 wrote:Ne znam čemu toliko čuđenje oko ljiljana ako se zna da je Brčko distrikt i nije teritorija niti jednog entiteta.Koliko znam,u Brčkom postoji i spomenik poginulim borcima VRS I HVO.Sumnjam da su oko tih spomenika neke druge zastave sem RS i HZHB.

U Potočarima se također vihore ili vijore zastave RBiH u sklopu Memorijalnog centra a pod zaštitom su SIPE.Ko je nama u Sarajevu kriv što nam je žao dati 20 - 30 KM za zastavu pa da je izvjesimo iznad svakog ulaza,pored svake kuće,na bandere,na tranzit itd...
Gdje se može kupit/naručit kvalitetno izrađena zastava, ove koje imam prilike kupovat u Tuzli su sranje žešće, prvi vjetar i ode zastava u tri lijepe?
Post Reply