U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
onako

#1 U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

Je li zaista amoralno u braku zavoljeti drugu...Sta tada uraditi, kako "narediti" osjecajima, sta ciniti, sta uraditi, kada znas da je to nedopusteno, ali kako srcu to reci...
Karabaja

#2 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by Karabaja »

e jebiga...
EllaD

#3 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by EllaD »

Prekinite izmisljati; nekima ovdje zivot kao meksicka sapunica! sta je sljedece : otkrio sam da sam ukradeno dijete bogatog plamica? zena me vara sa sestrom? stvarno vise...
dobricko

#4 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by dobricko »

Ti bi da ti netko drugi napiše sapunicu
onako

#5 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

To je život, svakodnevnica, a ne sapunica...Znaju oni kojim se to desava, oni kojima stotine argumenata kazuju da to ne valja, a osjecaji žele svoje. misli plove ka drugoj, srce šapuce ime one koju zeli...I kako srcu reci da ispravno postupi, mislima da ne misle, osjecajima da ne zele...Dva svijeta živis, jedan pojavni i jedan unutarnji u kojima se svakodnevno boris sa srcem koje vuce ka onoj koju voli...
EllaD

#6 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by EllaD »

nesto pateticnije odavno nisam cula
izvini, ali ako si stvarno u toj situaciji onda nemas ni casti ni obraza, a ni karaktera
ili jednostavno jos nisi odrastao
samo mogu reci da mi je zao te zene sto zivi sa tobom jer ne zna za koga se udala , a ti zasluzujes sve sto ce ti se desiti
onako

#7 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

Suvise si hrabra da sudis unaprijed o temi koja je naprosto tema...Nije rijec o meni, moram te razocarati, a mogu razumjeti da ne razumijes temu...Jer i dalje ne odgavaras kako srcu reci ne...Patetika i floskula je to sto odgovaras u smislu zivot je crno-bijel, pa vjerovatno su takvi i osjecaji i situacije koje covjek ne bira nego se dese...Zato i pitam kako srcu reci ne, sta uciniti, sta uraditi...Usresredi se na temu bez floskula o crno bijelom svijetu, i zaljenu fikcije...
zena21

#8 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by zena21 »

koliko dugo si u braku?
onako

#9 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

Samo diskutujem o necemu sto sam imao prilike slusati kako od prijatelja tako i od prijateljica kojima se desava da srce vuce na jednu stranu,a znaju da je neispravno, znaju sve posljedice ako bi srce poslusali...
EllaD

#10 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by EllaD »

onako wrote:Suvise si hrabra da sudis unaprijed o temi koja je naprosto tema...Nije rijec o meni, moram te razocarati, a mogu razumjeti da ne razumijes temu...Jer i dalje ne odgavaras kako srcu reci ne...Patetika i floskula je to sto odgovaras u smislu zivot je crno-bijel, pa vjerovatno su takvi i osjecaji i situacije koje covjek ne bira nego se dese...Zato i pitam kako srcu reci ne, sta uciniti, sta uraditi...Usresredi se na temu bez floskula o crno bijelom svijetu, i zaljenu fikcije...
kao sto rekoh: PRESTANI IZMISLJATI !
sad odjednom fikcija, floskule , patetika... citas li ti to sto napises ili samo onako lupas?!
"misli plove ka drugoj, srce šapuce ime one koju zeli...I kako srcu reci da ispravno postupi, mislima da ne misle, osjecajima da ne zele...Dva svijeta živis, jedan pojavni i jedan unutarnji u kojima se svakodnevno boris sa srcem koje vuce ka onoj koju voli..." jos muzika i imas turbo folk hit
zena21

#11 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by zena21 »

mah.. srce ne bira... nije bas sad da odlucimo.. eh, odoh se sad zaljubiti u nekog drugog.. to se jednostavno desi... a kad se desi... eh, onda su to komplikacije
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#12 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by mIRCerka »

U vezi sam 4 godine, i zaljubila sam se u drugog. Ni manje ni vise nego bred pita...Jadna mi majka, hoce me Angelina satarom sasjec...

ONAKO, ako je neko kao zaljubljen, a zna da je to pogreshno, i eto srce vuce, to nije ljubav vec zabranjeno voce.
Osoba koja nekoga voli cijelim bicem obicno ostavi sve i ide za tom srecom, brak nebrak...
Dajdo

#13 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by Dajdo »

suplja....

svi smo mi zivi insani i suocavamo se sa iskusenjima, nekad ovakvim nekad onakvim... ali ako smo u brak usli iz ljubavi, otvorenih ociju, dobro poznavajuci jedno drugo, sa zajednickom prosloscu, sadasnjoscu i buducnoscu, sa zajednickim zeljama - onda se i na iskusenja gleda upravo tako - samo kao na iskusenja...

najlakse je pasti. pa se poslije hvatati za glavu. ali onda bude kasno...

ima jedna dobra, "faithfulness is a decision", odnosno "vjernost je odluka" - a ne nesto bogomdano sto nam kola po venama...

toliko.
onako

#14 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

*I dalje ne odgovaras nego kao kadija sudis...Presuda je donesena i izrecena...Ili je tvoj odgovor da je ova tema i sve vezano za nju (za turbo folk hit) Postujem tvoj stav...

Zena 21:
Zato i pitam jer istinski je komlikovano...
callmethebreeeze

#15 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by callmethebreeeze »

onako wrote:To je život, svakodnevnica, a ne sapunica...Znaju oni kojim se to desava, oni kojima stotine argumenata kazuju da to ne valja, a osjecaji žele svoje. misli plove ka drugoj, srce šapuce ime one koju zeli...I kako srcu reci da ispravno postupi, mislima da ne misle, osjecajima da ne zele...Dva svijeta živis, jedan pojavni i jedan unutarnji u kojima se svakodnevno boris sa srcem koje vuce ka onoj koju voli...
pazi se ti :D da ti usta ne prosapucu, onda bi mogao nastati belaj.
*mima*

#16 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by *mima* »

onako wrote:Je li zaista amoralno u braku zavoljeti drugu...Sta tada uraditi, kako "narediti" osjecajima, sta ciniti, sta uraditi, kada znas da je to nedopusteno, ali kako srcu to reci...

Priznaj da ti je dosadno?
Dajdo

#17 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by Dajdo »

...odnosno, nema sladjeg voca od zabranjenog voca....

samo, kad jednom prestane biti zabranjeno, vrlo brzo pocne, da prostis, truHnuti...
selmap26

#18 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by selmap26 »

mima wrote:
onako wrote:Je li zaista amoralno u braku zavoljeti drugu...Sta tada uraditi, kako "narediti" osjecajima, sta ciniti, sta uraditi, kada znas da je to nedopusteno, ali kako srcu to reci...

:lol: :lol: :lol:
maccarona

#19 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by maccarona »

negdje sam vec napisala :D
mucki cu gjocni :oops: :D
zena21

#20 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by zena21 »

maccarona wrote:negdje sam vec napisala :D

nicu cvi 8-)

macco.. cvicaju mi ce cipeje 8-)
onako

#21 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

Dajdo wrote:suplja....

svi smo mi zivi insani i suocavamo se sa iskusenjima, nekad ovakvim nekad onakvim... ali ako smo u brak usli iz ljubavi, otvorenih ociju, dobro poznavajuci jedno drugo, sa zajednickom prosloscu, sadasnjoscu i buducnoscu, sa zajednickim zeljama - onda se i na iskusenja gleda upravo tako - samo kao na iskusenja...

ima jedna dobra, "faithfulness is a decision", odnosno "vjernost je odluka" - a ne nesto bogomdano sto nam kola po venama...

toliko.
Jako lijepo, istinito i zivotno...Pretpostaviti kanone osjecajima...Slazem se, i nastaviti zivjeti ma kako srce vuklo
maccarona

#22 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by maccarona »

zena21 wrote:
maccarona wrote:negdje sam vec napisala :D

nicu cvi 8-)

macco.. cvicaju mi ce cipeje 8-)
eh ti su pedeji :oops: :D
hvala :D 8-)
onako

#23 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by onako »

selmap26 wrote:
mima wrote:

:lol: :lol: :lol:
Ne, nije mi dosadno, ali ako ti tako mislis, necu te razuvjeravati. :-D
zena21

#24 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by zena21 »

onako wrote:
Dajdo wrote:suplja....

toliko.
Jako lijepo, istinito i zivotno...Pretpostaviti kanone osjecajima...Slazem se, i nastaviti zivjeti ma kako srce vuklo
ma bogami, ja idem za srcem :-) :-) :-)
mojgrad

#25 Re: U braku zavoljeti drugu, a ne znati kako srcu reci ne...

Post by mojgrad »

Kao prvo da ta osoba stvarno iskreno voli svoju zenu ne bi mu druga padala na pamet, niti bi uopste bilo mjesta bilo kojim drugim osjecajima osim prema osobi sa kojom je.
Postoje 2 izlaza: ili se razvedi i radi sto ti je volja, stisni m*** i zavrsi sa (vidim vec ionako propalim brakom) ili
se zapitaj ozbiljno sta je to sto ti nedostaje u braku pa imas potrebu za paznjom druge osobe? Ako skontas sta ne funkcionise ili sta vam 'truje' vezu znaces sto ti je ciniti..
Budi iskren a ne egoistican, ne misli samo na sebe vec i na osobe oko tebe.
Last edited by mojgrad on 20/03/2008 13:55, edited 1 time in total.
Post Reply