U BOSNI SRBI PORUSILI 534 DZAMIJE I 249 OSTETILI
-
ziga
#1 U BOSNI SRBI PORUSILI 534 DZAMIJE I 249 OSTETILI
U PROSLOM RATU SRBI PORUSILI 534 DZAMIJE A 249 OSTETILI.
-
grbavica70
Zato ste vi izgradili preko 2 000, od 1997 pa na ovamo... 
-
margareta
ovaj retardos pored što zna da kopira , zna i da broji i to preeeeeeeeeko 100.ja mislila da on barata samo do tri cifre..........grbavica70 wrote:Zato ste vi izgradili preko 2 000, od 1997 pa na ovamo...
........pa i nije loša ona O.Š. "Vladimir Na( D)zor", ovaj mentalni grbavičar
....se koristi još ARAPSKIM brojkama i LATINIČNIM pismo..........
pa to se zfe njaučnjak ,
....svJestranje naobražjenjije
-
grbavica70
Ne lupetam, izgradjeno je preko 2 000 dzamija u BiH...a o crkvama nismo ni pricali, jer to nije tema...A, ako te bas zanima, srpske crkve su dignute od donacija naroda iz lokalnih gradova i sela, vecina su izgradjena na mjestu gdje su i bile nekada, dok su vase dzamije izgradjene parama raznih hum. organizacija bilo gdje...Tako se i desava da na potezu Konjevic polje - Bratunac ima 11 dzamija za ukupno mozda pedesetak ljudi...
Ako se nastavi ovim tempom, u BiH ce uskoro biti dzamija po glavi stanovnika...
Sami mi smjesno sto ce vise od pola tih novih dzamija da zjapi prazno jer ih ima previse na malom prostoru...
Sami mi smjesno sto ce vise od pola tih novih dzamija da zjapi prazno jer ih ima previse na malom prostoru...
-
margareta
margareta wrote:ovaj retardos pored što zna da kopira , zna i da broji i to preeeeeeeeeko 100.ja mislila da on barata samo do tri cifre..........grbavica70 wrote:Zato ste vi izgradili preko 2 000, od 1997 pa na ovamo...
........pa i nije loša ona O.Š. "Vladimir Na( D)zor", ovaj mentalni grbavičar
....se koristi još ARAPSKIM brojkama i LATINIČNIM pismo..........
pa to se zfe njaučnjak ,
....svJestranje naobražjenjije
-
topmir
Pa morate sami placati jer vas niko ne postuje i niko nece da vam gradi crkve. Ato sto mi ne mozemo sami da platimo to je vasa zasluga, toliko ste nam pokrali da vam jos dugo moze biti. Nisam ni ja za to da se grade tolike dzamije, bolje je da grade fabrike da se narod zaposli i zaradi pa onda mozemo sami da gradimo dzamije. Ali takva su vremena, moramo i kroz to proci.
-
margareta
vandali , ali zašto mi to da plačamo ?
To treba da plate ONI koji su rušili, i nije MORALNO niti POŠTENO da OPRAVKE plačaju oni koji NISU rušili.
Gospoda iz vlade MORALI su napraviti obračun štete u prisustvu rs.-ovih i
MZ- na teren i račun nek' plate rušioci.
Nije u pitanju samo OPRAVKA džamija nego ZA sve bi MORALI da plate a mi bi , kao što i činimo GRADILI nove džamije , mostove itd.
To treba da plate ONI koji su rušili, i nije MORALNO niti POŠTENO da OPRAVKE plačaju oni koji NISU rušili.
Nije u pitanju samo OPRAVKA džamija nego ZA sve bi MORALI da plate a mi bi , kao što i činimo GRADILI nove džamije , mostove itd.
-
bosniaque
Zato ste vi izgradili preko 2 000, od 1997 pa na ovamo...
KLJUSINO JEDNA ZABORAVLJAS DA SU DZAMIJE RUSHILI TAKI KAO TI,KAO DA JE SADA BITNO KOLIKO JE SAGRADJENO, KLJUSINO MI SMO GRADILI ZATO STO SU TAKI KAO TI SRUSILI, SRAM DA TE BUDE NIJE TE NI STID JAVLJATI SE NA OVU TEMU U OPSTE, SRAM DA VAS BUDE GRADITE CRKVE NA VAKUFSKOJ ZEMLJI, TREBA VAM KORIJEN ISTRJEBITI SVIMA KAO STO SI TI!
- wels
Racun ispostaviti RS ili mozda jos bolje neka oni finansiraju gradnju dzamija koje su porusene,a do danas nisu izgradjene na svim onim mjestima gdje su postojale.margareta wrote:vandali , ali zašto mi to da plačamo ?
Pozitivni efekti bi bili visestruki.
RS bi uposlila armiju nezaposlenih radnika.
Medjuvjerski i medjunacionalni odnosi bi se znatno popravili.
Srpskom narodu bi porastao ugled i daleko van granica BiH itd.
-
grbavica70
Pa eto ne znam gdje si bio kada si imao prilike da "istrebljujes" srbe...vjerovatno si kao i mnogi, razgulio u inostranstvo i sada, posto nema nikoga ispred tebe da ti zvizne samarcinu zbog bezobrazluka, odjednom si hrabar i junak...
Bilo kako bilo, ti najbolje znas ko si i sta si, zar ne ?
Sto se tice tema, mislim da nijedan srbin ne treba da bjezi ni od koje teme, bez obzira o cemu se radilo...E sad, sto takvi kao ti niste navikli da vam neki srbin u lice kaze neke stvari, to je vec tvoj/vas stvar...Ne zaboravi, prije svega, da ja ovdje pisem u moje licno ime a ne u ime svih srba, mada mislim da bi se gro srba slozilo 100% sa svim sto sam dosada napisao...
Sto se tice "rusenja", srusili ste sve crkve i manastire koji su bili pod kontrlom ABiH, izuzev u Sarajevu (tu valjda niste mogli zbog stranaca) ...procjena SPC je da je unisteno preko 300 bogomolja...znaci, rusili smo jedni drugima gdje smo stigli i kada smo stigli...
Sto se tice tema, mislim da nijedan srbin ne treba da bjezi ni od koje teme, bez obzira o cemu se radilo...E sad, sto takvi kao ti niste navikli da vam neki srbin u lice kaze neke stvari, to je vec tvoj/vas stvar...Ne zaboravi, prije svega, da ja ovdje pisem u moje licno ime a ne u ime svih srba, mada mislim da bi se gro srba slozilo 100% sa svim sto sam dosada napisao...
Sto se tice "rusenja", srusili ste sve crkve i manastire koji su bili pod kontrlom ABiH, izuzev u Sarajevu (tu valjda niste mogli zbog stranaca) ...procjena SPC je da je unisteno preko 300 bogomolja...znaci, rusili smo jedni drugima gdje smo stigli i kada smo stigli...
-
grbavica70
Ne placate VI, nego islamske zemlje...
, od raznih "donacija"...niste platili ni jednu jedinu dzamiju do sada, osim mozda u nekom tamo selu, u nekoj zabiti...
-
JBL
grbavica70 wrote:Pa eto ne znam gdje si bio kada si imao prilike da "istrebljujes" srbe...vjerovatno si kao i mnogi, razgulio u inostranstvo i sada, posto nema nikoga ispred tebe da ti zvizne samarcinu zbog bezobrazluka, odjednom si hrabar i junak...![]()
Sto se tice tema, mislim da nijedan srbin ne treba da bjezi ni od koje teme, bez obzira o cemu se radilo...E sad, sto takvi kao ti niste navikli da vam neki srbin u lice kaze neke stvari, to je vec tvoj/vas stvar...Ne zaboravi, prije svega, da ja ovdje pisem u moje licno ime a ne u ime svih srba, mada mislim da bi se gro srba slozilo 100% sa svim sto sam dosada napisao...![]()
a svi znamo da oni u SPC nece slagat zar ne?
-
margareta
......grbavica70 wrote:Ne placate VI, nego islamske zemlje..., od raznih "donacija"...niste platili ni jednu jedinu dzamiju do sada, osim mozda u nekom tamo selu, u nekoj zabiti...
.......
-
grbavica70
pa da, svi vi "znate" kako SPC laze a kako vase hodze govore istinu...
dovoljno se provozati kolima po federaciji i vidjeti svojim ocima ono sto je SPC objavio : skoro nigdje nema nijedne citave crkve a na potezu sarajevo - zenica mozemo vidjeti i zapaljenu pravoslavnu crkvu u kojoj pase stado koza, dok su sve ostale kuce okolo ( bezbeli srpske) porusene i ispisane grafitima "bosnia do tokija"..;
dovoljno se provozati kolima po federaciji i vidjeti svojim ocima ono sto je SPC objavio : skoro nigdje nema nijedne citave crkve a na potezu sarajevo - zenica mozemo vidjeti i zapaljenu pravoslavnu crkvu u kojoj pase stado koza, dok su sve ostale kuce okolo ( bezbeli srpske) porusene i ispisane grafitima "bosnia do tokija"..;
-
margareta
DŽAMIJE koje su srušene na teritoriji rs. -entiteta TOKOM agresije TREBA i MORA da plati , il' izgradi onaj koji je rušio.
Od strane Federalne vlade NIJE moralno tražiti od nas da PLAČAMO ČETNIČKE destrukcije na četničkome entitetu !
Od strane Federalne vlade NIJE moralno tražiti od nas da PLAČAMO ČETNIČKE destrukcije na četničkome entitetu !