U BOSNI SRBI PORUSILI 534 DZAMIJE I 249 OSTETILI

ziga

#1 U BOSNI SRBI PORUSILI 534 DZAMIJE I 249 OSTETILI

Post by ziga »

U PROSLOM RATU SRBI PORUSILI 534 DZAMIJE A 249 OSTETILI.
grbavica70

Post by grbavica70 »

Zato ste vi izgradili preko 2 000, od 1997 pa na ovamo... :D
topmir

Post by topmir »

A to vi niste gradili crkve, sad svako selo ima jednu, prije rata toga nije bilo. Zato nemoj tako lupetati
margareta

Post by margareta »

grbavica70 wrote:Zato ste vi izgradili preko 2 000, od 1997 pa na ovamo... :D
ovaj retardos pored što zna da kopira , zna i da broji i to preeeeeeeeeko 100.ja mislila da on barata samo do tri cifre..........
........pa i nije loša ona O.Š. "Vladimir Na( D)zor", ovaj mentalni grbavičar
....se koristi još ARAPSKIM brojkama i LATINIČNIM pismo..........
pa to se zfe njaučnjak ,
....svJestranje naobražjenjije
grbavica70

Post by grbavica70 »

Ne lupetam, izgradjeno je preko 2 000 dzamija u BiH...a o crkvama nismo ni pricali, jer to nije tema...A, ako te bas zanima, srpske crkve su dignute od donacija naroda iz lokalnih gradova i sela, vecina su izgradjena na mjestu gdje su i bile nekada, dok su vase dzamije izgradjene parama raznih hum. organizacija bilo gdje...Tako se i desava da na potezu Konjevic polje - Bratunac ima 11 dzamija za ukupno mozda pedesetak ljudi... :D Ako se nastavi ovim tempom, u BiH ce uskoro biti dzamija po glavi stanovnika... :-)

Sami mi smjesno sto ce vise od pola tih novih dzamija da zjapi prazno jer ih ima previse na malom prostoru...
margareta

Post by margareta »

margareta wrote:
grbavica70 wrote:Zato ste vi izgradili preko 2 000, od 1997 pa na ovamo... :D
ovaj retardos pored što zna da kopira , zna i da broji i to preeeeeeeeeko 100.ja mislila da on barata samo do tri cifre..........
........pa i nije loša ona O.Š. "Vladimir Na( D)zor", ovaj mentalni grbavičar
....se koristi još ARAPSKIM brojkama i LATINIČNIM pismo..........
pa to se zfe njaučnjak ,
....svJestranje naobražjenjije
ragib

Post by ragib »

Ljudi prelaze na Islam, pa ce nam trebati jos vise dzamija :P
margareta

Post by margareta »

ragib wrote:Ljudi prelaze na Islam pa ce nam biti jos vise dzamija potrebno :D
ragibe jesil' ti blesav il se samo praviš taka čvaka
kakav ti je to
dijalog sa 100% budalom
topmir

Post by topmir »

Pa morate sami placati jer vas niko ne postuje i niko nece da vam gradi crkve. Ato sto mi ne mozemo sami da platimo to je vasa zasluga, toliko ste nam pokrali da vam jos dugo moze biti. Nisam ni ja za to da se grade tolike dzamije, bolje je da grade fabrike da se narod zaposli i zaradi pa onda mozemo sami da gradimo dzamije. Ali takva su vremena, moramo i kroz to proci.
margareta

Post by margareta »

topimire
ne vrijeđaj sjerbskojeo dostojanstvojicje ano koriiscilji samaju svay ciriljiciju
........e njente py
wels

Post by wels »

U BOSNI SRBI PORUSILI 534 DZAMIJE I 249 OSTETILI
Ko je porusio trebao bi i da plati.
margareta

Post by margareta »

vandali , ali zašto mi to da plačamo ?
To treba da plate ONI koji su rušili, i nije MORALNO niti POŠTENO da OPRAVKE plačaju oni koji NISU rušili.
Gospoda iz vlade MORALI su napraviti obračun štete u prisustvu rs.-ovih i
MZ- na teren i račun nek' plate rušioci.

Nije u pitanju samo OPRAVKA džamija nego ZA sve bi MORALI da plate a mi bi , kao što i činimo GRADILI nove džamije , mostove itd.
bosniaque

Post by bosniaque »

Zato ste vi izgradili preko 2 000, od 1997 pa na ovamo...

KLJUSINO JEDNA ZABORAVLJAS DA SU DZAMIJE RUSHILI TAKI KAO TI,KAO DA JE SADA BITNO KOLIKO JE SAGRADJENO, KLJUSINO MI SMO GRADILI ZATO STO SU TAKI KAO TI SRUSILI, SRAM DA TE BUDE NIJE TE NI STID JAVLJATI SE NA OVU TEMU U OPSTE, SRAM DA VAS BUDE GRADITE CRKVE NA VAKUFSKOJ ZEMLJI, TREBA VAM KORIJEN ISTRJEBITI SVIMA KAO STO SI TI! :x
margareta

Post by margareta »

Ako se ne predstavljaš ti "bosniaQua"lažno , onda ne bi NI SMIO NI TREBAO
TAKO BURNO reagirati tj. pucati u prazno.
Smanji doživljaj.

Kako si mi ti , gdje ti je ona :xymc41¸hotmail.
i šta je sa onim :? :D :?
wels

Post by wels »

margareta wrote:vandali , ali zašto mi to da plačamo ?
To treba da plate ONI koji su rušili, i nije MORALNO niti POŠTENO da OPRAVKE plačaju oni koji NISU rušili.
Gospoda iz vlade MORALI su napraviti obračun štete u prisustvu rs.-ovih i
MZ- na teren i račun nek' plate rušioci.

Nije u pitanju samo OPRAVKA džamija nego ZA sve bi MORALI da plate a mi bi , kao što i činimo GRADILI nove džamije , mostove itd.
Racun ispostaviti RS ili mozda jos bolje neka oni finansiraju gradnju dzamija koje su porusene,a do danas nisu izgradjene na svim onim mjestima gdje su postojale.
Pozitivni efekti bi bili visestruki.
RS bi uposlila armiju nezaposlenih radnika.
Medjuvjerski i medjunacionalni odnosi bi se znatno popravili.
Srpskom narodu bi porastao ugled i daleko van granica BiH itd.
grbavica70

Post by grbavica70 »

Pa eto ne znam gdje si bio kada si imao prilike da "istrebljujes" srbe...vjerovatno si kao i mnogi, razgulio u inostranstvo i sada, posto nema nikoga ispred tebe da ti zvizne samarcinu zbog bezobrazluka, odjednom si hrabar i junak... :D

Bilo kako bilo, ti najbolje znas ko si i sta si, zar ne ?

Sto se tice tema, mislim da nijedan srbin ne treba da bjezi ni od koje teme, bez obzira o cemu se radilo...E sad, sto takvi kao ti niste navikli da vam neki srbin u lice kaze neke stvari, to je vec tvoj/vas stvar...Ne zaboravi, prije svega, da ja ovdje pisem u moje licno ime a ne u ime svih srba, mada mislim da bi se gro srba slozilo 100% sa svim sto sam dosada napisao... :)

Sto se tice "rusenja", srusili ste sve crkve i manastire koji su bili pod kontrlom ABiH, izuzev u Sarajevu (tu valjda niste mogli zbog stranaca) ...procjena SPC je da je unisteno preko 300 bogomolja...znaci, rusili smo jedni drugima gdje smo stigli i kada smo stigli...
margareta

Post by margareta »

Nisam ni mislila da rs- ovci grade džamije tamo gdje nisu ni bile, NEGO na one koje su bile do rušenja od strane njihovih vandala.
Zašto da MI plačamo ono što su ONI srušili ?
grbavica70

Post by grbavica70 »

Ne placate VI, nego islamske zemlje... :D , od raznih "donacija"...niste platili ni jednu jedinu dzamiju do sada, osim mozda u nekom tamo selu, u nekoj zabiti...
JBL

Post by JBL »

grbavica70 wrote:Pa eto ne znam gdje si bio kada si imao prilike da "istrebljujes" srbe...vjerovatno si kao i mnogi, razgulio u inostranstvo i sada, posto nema nikoga ispred tebe da ti zvizne samarcinu zbog bezobrazluka, odjednom si hrabar i junak... :D

Bilo kako bilo, ti najbolje znas ko si i sta si, zar ne ?

Sto se tice tema, mislim da nijedan srbin ne treba da bjezi ni od koje teme, bez obzira o cemu se radilo...E sad, sto takvi kao ti niste navikli da vam neki srbin u lice kaze neke stvari, to je vec tvoj/vas stvar...Ne zaboravi, prije svega, da ja ovdje pisem u moje licno ime a ne u ime svih srba, mada mislim da bi se gro srba slozilo 100% sa svim sto sam dosada napisao... :)

Sto se tice "rusenja", srusili ste sve crkve i manastire koji su bili pod kontrlom ABiH, izuzev u Sarajevu (tu valjda niste mogli zbog stranaca) ...procjena SPC je da je unisteno preko 300 bogomolja...znaci, rusili smo jedni drugima gdje smo stigli i kada smo stigli...

a svi znamo da oni u SPC nece slagat zar ne? :lol: nego, jel ti to poslije svih mrtvih i silovanih ozbiljno o srusenim crkvama? :shock:
margareta

Post by margareta »

grbavica70 wrote:Ne placate VI, nego islamske zemlje... :D , od raznih "donacija"...niste platili ni jednu jedinu dzamiju do sada, osim mozda u nekom tamo selu, u nekoj zabiti...
...... :x ....opet ti trošiš latinicu i ko te šta pita :x
....... :x ....brojke i slova TROŠI isključivo na :x CIRILICI :x
grbavica70

Post by grbavica70 »

pa da, svi vi "znate" kako SPC laze a kako vase hodze govore istinu... :D

dovoljno se provozati kolima po federaciji i vidjeti svojim ocima ono sto je SPC objavio : skoro nigdje nema nijedne citave crkve a na potezu sarajevo - zenica mozemo vidjeti i zapaljenu pravoslavnu crkvu u kojoj pase stado koza, dok su sve ostale kuce okolo ( bezbeli srpske) porusene i ispisane grafitima "bosnia do tokija"..; :D
margareta

Post by margareta »

DŽAMIJE koje su srušene na teritoriji rs. -entiteta TOKOM agresije TREBA i MORA da plati , il' izgradi onaj koji je rušio.
Od strane Federalne vlade NIJE moralno tražiti od nas da PLAČAMO ČETNIČKE destrukcije na četničkome entitetu !
margareta

Post by margareta »

:x
BECHO

Post by BECHO »

Zato u smrdskom Sarajevu imaju 4 crkve i 5 zgrada! Reprocitet je stvarno impresivan! :D
margareta

Post by margareta »

.crkveni miševi, eto šta je i ti isto ,
zašto počinješ s' avetinjom komunicirati ?
Dobit češ SAMO LAŽ!
A TREBAŠ LI TO?
Post Reply