U autu apsolutno nista ne radi!!??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
UltraMatematicar

#1 U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by UltraMatematicar »

Radi se o Renolu Meganu, 1.9 dci, 2004g. Danas krenem u rikverc da se izvucem sa parkinga, auto se ugasi, krenem da ga upalim opet kad me nesto povuce nazad, zaskripi... Kvacilo je ostalo skroz dole, tj propalo, ali ga na primjer mogu vratiti u normalu, medjutim opet kada pritisnem on se ne vraca vec ostaje dole skroz. Na autu nista ne radi, cak nece ni da da kontakt, niti radi bilo kakva lampica, jedino sto radi na autu je kada upalim sva 4 zmigavca i to je to.
Da li je neko imao slicna iskustva?
johntra

#2 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by johntra »

Jesi zvao BIHAMK? da te probaju preklemati, da vidiš je li akumulator?
ako ti propada kvačilo, možda je cilindar kvačila gotov...mada ne vidim kakve bi to veze moglo imati što nemaš struje...
esso_sa

#3 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by esso_sa »

Mozda ti je crkao BSI modul. Simptomi se podudaraju, jedino to kvacilo odudara...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by arman1 »

esso_sa wrote:Mozda ti je crkao BSI modul. Simptomi se podudaraju, jedino to kvacilo odudara...
Simptomi se podudaraju da je kupio nekog zamaskiranog divljanera, pokrpljenog da se proda. Premalo informacija. Imao sam takvo auto ali za 1400 sam ga doveo u normalu. Ipak sam ga na kraju prodao.
commendatore

#5 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by commendatore »

"cuo sam slicnu pricu" sas audijem A6 na autocesti u njemackoj - na oko 150km/h curi se momentalno ugasio auto blokirao sve tockove - bez nekih teskih posljedica - samo su curi morali stravu saljevat danima :lol:

pocni od najjednostavnijih dijagnoza - kablovi i slicno - skini kleme akumulatora ostavi malo auto bez struje da "dodje sebi" :lol: pa sta bog da :mrgreen:
aCme

#6 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by aCme »

Eto ti elektronika. Jebeš elektroniku :izet:
johntra

#7 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by johntra »

Moguće je i da je samo neki banalni kvar...prvo bi krenuo od akumulatora i napona, pa onda sve dalje, uz obaveznu dijagnostiku, ako vratite napon...elektronika nikad ne može crknuti čitava, uvijek se desi da crkne neki dio ECU, pa se to manifestuje kroz simptome...nikad se ne desi da sve crkne i da ništa ne prikazuje...
530i

#8 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by 530i »

johntra wrote:Moguće je i da je samo neki banalni kvar...prvo bi krenuo od akumulatora i napona, pa onda sve dalje, uz obaveznu dijagnostiku, ako vratite napon...elektronika nikad ne može crknuti čitava, uvijek se desi da crkne neki dio ECU, pa se to manifestuje kroz simptome...nikad se ne desi da sve crkne i da ništa ne prikazuje...
Nikad ne reci nikad, ali na tim Meganima se mora pritisnuti kvačilo i kočnica kad se pale (ako sam dobro upratio), pa je možda tu problem jer je crko cilindar kvačila i papučica je u položaju pritisnuto.
citroen xm

#9 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by citroen xm »

Mora da bi upalio, ali se može dati kontakt i popaliti sve u autu. E jedino da je nešto počupano, ali nije mi logično.
Naslovnica

#10 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by Naslovnica »

Miši pojeli...
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#11 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by Leon16v »

Naslovnica wrote:Miši pojeli...
Moguće, nedavno isto parkirali pored kontejnera i dosli kući normalno, iduće jutro ma ništa, okreneš kljuc ništa.
Kontali anlaser, nije, malo dublje zavirimo kad 3 žice bukvalno izgrižene, došao električar spojio i sve radilo.
Tako da moze provjeriti u haubi da nije sta prekinuto, mada kvacilo nema veze nikakve sa tim
UltraMatematicar

#12 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

A jedino sto mi radi su sva 4 i to je to, nisam nista eksperimentisao na autu, u haubi itd jer i nisam neki ekspert za to, pa necu da nesto jos vise zeznem.
Koji je majstor u Sarajevu najbolji za Renole i koji je broj telefona od tog majstora?
Hvala vam svakako
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#13 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by Leon16v »

Mozes u ovlasteni ili kod Edvina isto tako odlican, ali guzva mu je uvijek puno dvoriste
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#14 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by konektovan »

Kojem Miši????????? :mrgreen:
Naslovnica

#15 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by Naslovnica »

konektovan wrote:
Kojem Miši????????? :mrgreen:
Neš vjerovat, plaču a jedu...
8)
seln

#16 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by seln »

UltraMatematicar wrote:Radi se o Renolu Meganu, 1.9 dci, 2004g. Danas krenem u rikverc da se izvucem sa parkinga, auto se ugasi, krenem da ga upalim opet kad me nesto povuce nazad, zaskripi... Kvacilo je ostalo skroz dole, tj propalo, ali ga na primjer mogu vratiti u normalu, medjutim opet kada pritisnem on se ne vraca vec ostaje dole skroz. Na autu nista ne radi, cak nece ni da da kontakt, niti radi bilo kakva lampica, jedino sto radi na autu je kada upalim sva 4 zmigavca i to je to.
Da li je neko imao slicna iskustva?
Imao sam isto sa mojim autom. Nazovem servis i pocnem pricati, a tip me prekida i ka'e "ne moras dalje, otislo ti je kvacilo. je li auto presao 200 000",
a ja "ahaaaaa", a on " to je to, oko te kilometraze kvacilo teslimi dusu". Ukratko dvije tisuce...ojrona, naravno.
insomnia78

#17 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by insomnia78 »

E ibg. Pa za BMW-a trojku u ovlastenom 600€
UltraMatematicar

#18 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

cuj 4000 maraka, pa da ferarija vozim ne bi me mogao popravak toliko izaci, zvuci malo nerealno
commendatore

#19 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by commendatore »

da ne guslam kvotove - ima oplakativnih komentara, nasmijah se ja u po pet ujutro :lol: :lol:
seln

#20 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by seln »

UltraMatematicar wrote:cuj 4000 maraka, pa da ferarija vozim ne bi me mogao popravak toliko izaci, zvuci malo nerealno
Realno - nerealno, tako ti je. Ko pod kvacilom podrazumijeva samo lamelu, onda mu je nerealno. No, ja sam morao promijeniti citav set, koji dodje fino zapakovan, pun q nekih dijelova. Plus rad plus Mwst = 2000
direstraits0078

#21 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by direstraits0078 »

seln wrote:
UltraMatematicar wrote:cuj 4000 maraka, pa da ferarija vozim ne bi me mogao popravak toliko izaci, zvuci malo nerealno
Realno - nerealno, tako ti je. Ko pod kvacilom podrazumijeva samo lamelu, onda mu je nerealno. No, ja sam morao promijeniti citav set, koji dodje fino zapakovan, pun q nekih dijelova. Plus rad plus Mwst = 2000
Lijepo su ti to zaokružili.
direstraits0078

#22 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by direstraits0078 »

UltraMatematicar wrote:A jedino sto mi radi su sva 4 i to je to, nisam nista eksperimentisao na autu, u haubi itd jer i nisam neki ekspert za to, pa necu da nesto jos vise zeznem.
Koji je majstor u Sarajevu najbolji za Renole i koji je broj telefona od tog majstora?
Hvala vam svakako
Negdje imaš prekid struje. S obzirom na trzaj, vidi masu na i oko motora, mjenjača, krakova.
ek0

#23 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 08/11/2016 22:44, edited 1 time in total.
klaki

#24 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by klaki »

meni to propadanje zvuci kao lamela/korpa

set kvacila se vrti oko 400 za sva auta ugl, a zamajac ako je plutajuci do 1000

a sto ne radi, nemam pojma :oops:
johntra

#25 Re: U autu apsolutno nista ne radi!!??

Post by johntra »

530i wrote:
Nikad ne reci nikad, ali na tim Meganima se mora pritisnuti kvačilo i kočnica kad se pale (ako sam dobro upratio), pa je možda tu problem jer je crko cilindar kvačila i papučica je u položaju pritisnuto.
možeš samo kvačilo ili kočnicu kad si u leru...preporuka vlasniku, prvo zovi BIHAMK da vidiš da ti nije akumulator, a kad ga osposobiš pravac majstor...imaš Edvina, imaš Benju...kod Edvina ti je uvijek gužva i morat ćeš ostaviti auto, a kod Benje je manja gužva i može ti pogledati nešto na brzinu...

Benjo
061 170 028
Post Reply