U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
KPNCTNJAH

#851 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by KPNCTNJAH »

It_is_a_Leclerc wrote:Čuj "razni naglasci" ?!.

Pa šta fali naglascima. Mi u Krajini govorimo na drugačiji način nego ljudi iz ostatka BiH. Također, ljudi sa Istoka Bosne imaju specifičan naglasak. Sad ispada da su jedino oni sa sarajevskim idiomom dobrodošli kao elita na utakmice reprezentacije. Mislim, nije uredu tako razmišljati. .
Mozda bi bio red da pazljivo procitas prije nego sto se uhvatis jednog dijela komentara... jesam li napisao da nemam nista protiv tih ljudi sve dok se ne ponasaju kao papci... imam dosta prijatelja iz raznih krajeva BiH, a i van nje i cim progovore mozes skontati da nisu iz Sarajeva, ali to mi naravno ne smeta kao sto ni njima ne smeta nacin na koji ja pricam kad odem u njihov grad... jednostavno to uglavnom bude simpaticno, naravno nekad podhebajemo jedni druge, ali nista zlonamjerno i sve u sali... uvijek bi stao na stranu jednog od tih prijatelja kad bi ih neko provocirao zbog naglaska... dakle pricam o necemu drugom, nazalost jbg tako bude da uglavnom ljudi koji nisu odavde budu najglasniji kad su psovke i dobacivanja u pitanju, naravno ima i rodjenih Sarajlija papaka, ali ne pricamo o tome...

spominjem ovakve likove, mozda su ovi s klipa svi rodjeni u Parizu, ne zanima me to... papci su u svakom slucaju...
Tkd

#852 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Tkd »

Joj, pusti ti ovakve kvazi huligane. Neka on uđe u teren i neka igra ako misli da zna bolje. Pogrešan mentalitet ljudi. U nas si navijač samo ako ideš na "ultras" tribinu. Ne shvaćaju da postoji i ljudi koji su došli samo da pogledaju normalno utakmicu, da se slikaju i da imaju lijepe uspoemene na to. Ne kažem ja da ima ljudi koji se slikaju samo radi lajka na fejsbuku, no većina ih je uz BiH . Psovanje na tribini je pokazatelj na kakvom je niskim granama naše društvu. Sve kao školovano, a ne može da završi rečenicu bez neke psovke.

Ako neko psuje na tribinama gdje ne bude "vatrenih" navijača neka se opomene. Ne treba biti seljačina, nego treba bodriti tim i kada gubi i kada vodi. No, mentalitet nam je gadan. Psuje se čim se promaši prilika i naziva se klocem, a kada zabije diže se toliko da je najedanput taj kloc najbolji napadač na svijetu. Nikada zadovoljiti masu.
It_is_a_Leclerc

#853 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by It_is_a_Leclerc »

KPNCTNJAH wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Čuj "razni naglasci" ?!.

Pa šta fali naglascima. Mi u Krajini govorimo na drugačiji način nego ljudi iz ostatka BiH. Također, ljudi sa Istoka Bosne imaju specifičan naglasak. Sad ispada da su jedino oni sa sarajevskim idiomom dobrodošli kao elita na utakmice reprezentacije. Mislim, nije uredu tako razmišljati. .
Mozda bi bio red da pazljivo procitas prije nego sto se uhvatis jednog dijela komentara... jesam li napisao da nemam nista protiv tih ljudi sve dok se ne ponasaju kao papci... imam dosta prijatelja iz raznih krajeva BiH, a i van nje i cim progovore mozes skontati da nisu iz Sarajeva, ali to mi naravno ne smeta kao sto ni njima ne smeta nacin na koji ja pricam kad odem u njihov grad... jednostavno to uglavnom bude simpaticno, naravno nekad podhebajemo jedni druge, ali nista zlonamjerno i sve u sali... uvijek bi stao na stranu jednog od tih prijatelja kad bi ih neko provocirao zbog naglaska... dakle pricam o necemu drugom, nazalost jbg tako bude da uglavnom ljudi koji nisu odavde budu najglasniji kad su psovke i dobacivanja u pitanju, naravno ima i rodjenih Sarajlija papaka, ali ne pricamo o tome...

spominjem ovakve likove, mozda su ovi s klipa svi rodjeni u Parizu, ne zanima me to... papci su u svakom slucaju...
Nisam ja ni mislio na tebe, nego na @PapermintSA.

Ovo - "sa nekakvim naglascima" što je napisao zvuči elitistički i potcijenjivačk.

nhf :wink:
luckylaka

#854 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by luckylaka »

-LIBERO- wrote:Ne treba stvarati netrpeljivosti, podjele i slicno..i onako smo k'o drzava u tom negativnom fazonu, totalno. :roll:

Ali je jednostavno cinjenica da preko 90% onih koji prate reprezentaciju ne prate ni jedan od BH klubova. Ja licno ne znam ni jednog zagrizenog navijaca Sarajeva i Zeljeznicara koji idu redovno na utakmice reprezentacije. Ne kazem da nema, naravno da ima, ali u mom okruzenju (a manje vise krecem se u takvoj sorti ljudi i bordo i plavih).

Odem i ja ponekad na utakmicu reprezentacije, cak i par gostovanaj imam (tacnije 3 :D ), al' jednostavno sve je drugacije. Nisam od onih ljudi koji omalovazavaju bilo koga zbog bilo cega, to ja nisam..ali ogromna vecina raje koja redovno prati reprezentaciju je iz manih BH mjesta i gradica +dijaspora. Nije tu nista lose, to je cisto neka konstatacija, nesto sto sam ja licno primjetio.

Ja ne znam u cemu je fazon, mislim znam, ali usli bi u dublju pricu (moguce i raspravu), a radi se o nekim socijolosko/emotivno/mentalnim stvarima, i velika je vjerovatnoca da bi izasli iz okvira same teme.

Tako da zelim pozeliti puno srece i mladim i A reprezentativcima sutra i prekosutra :bih:
Citam i ne kontam,sta je to za tebe Sarajevo gradina a ostali su,,manji gradici,,npr.Zenica,Tuzla,Banjaluka,Mostar...Drugo.I ta dijaspora je iz nekih BiH gradova i gradica i ne znam odkud uopste to,,dijaspora,,Ovdje mozes navijati za BiH ili ne,dakle nema navijac iz dijaspore i sta ja znam odakle.Na osnovu cega je zakljucak,,e iz manih BH mjesta i gradica +dijaspora,,.Onaj gore je iskreno rekao seljaci i papci se sjate u Zenicu(neka hvala Bogu da hoce da se sjate i u Sa da Kosevo ne bude prazno)sta mislis je li u pravu.Poz.
jeza u ledja

#855 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:
jeza u ledja wrote:
Eborg wrote:Vala Zenica će uvijek sa ponosom da ugosti reprezentaciju. Kada jednog dana proširimo stadion pa makar na njemu bilo 35.000 "seljaka" i nijedan Zeničanin - opet su dobrodošli.
A u Sarajevu nisu dobrodosli?
Ti meni reci, Sarajlijama na ovoj temi smetalju "seljaci" i "primitivci" iz provincije na tribinama.
Ja sam Sarajlija. I meni smetaju seljacine. To ne znaci da necu otici na utakmicu kad mogu.
Ja govorim da sam cuo identicne komentare o Bilinom Polju i utakmicama reprezentacije od strane Zenicana na ovom forumu.

Ti si svojim postom implicirao da reprezentacija nije dobrodosla u Sarajevu, ne ja. Pa je na tebi da to obrazlozis.
Melami

#856 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Melami »

Jel samo jedna najbolja drugoplasirana repka ide dalje?
U tom slucaju ako Svedska odigra nerjeseno, sto je i realno, i nama odgovara nerjeseno.
Ako izgubimo jel idemo u baraz? ili kako?
Melami

#857 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Melami »

Nasao odgovor :D
''The ten group winners and four runners-up with the best record against the teams first, third, fourth and fifth in their sections advance to the play-offs.''
phillie

#858 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by phillie »

crkvice wrote:Da malo refresh-ujemo stanje i analizu. Dakle:

Image

Pobjedom nad Grckom i povoljnim rezultatima, vrata za baraz su se dodatno odskrinula. Za potpuno otvaranje potrebna je sutrasnja pobjeda nad Njemackom i da nam se neki rezultati poklope i to:
Danska ne smije pobjediti vecom gol razlikom od nas.
Armenija ne smije pobjediti Crnu Goru u gostima.
Svicarska igra kod kuce sa Estonijom i tesko da nece izvuci tri boda.
Portugal ide na noge Poljskoj i naravno pobjeda Poljaka ili nerijeseno bi nam odgovaralo.
Tursku cemo pobjedom nad Njemcima preskociti, jer su oni zavrsili kvalifikacije.
Norveska ide u goste Englezima koji su ih i u prvoj utakmici pobjedili, pa bi ovdje bilo realno ocekivati pobjedu Engleza.

Od ovih pet situacija najmanje dvije nam moraju doci, uz nasu eventualnu pobjedu nad Njemcima, da bi se plasirali u baraz. Ovo bi se reklo imamo vrlo malu sansu da dobijemo sansu da se borimo za odlazak na EP.

Mislim da ce od svih potrebnih rezultata, najteze ce ipak biti nasim mladim zmajevima, ali, srce ispred, samo naprijed! :bih: :bih: :bih: :bih:
Cisto da ljudi vide sta nam je raditi i malo se odmaknu od suplje koja se pokrenula.
karanana

#859 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by karanana »

nadam se da su mlade shvabe odvedene na cevape u zmaj i da ce ih nadutost i problemi sa probavom malo usporiti.
Charuga
Globalni moderator

#860 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Charuga »

Citam jutros u havazu, ako im je vjerovati, selektor mlade Njemacke ce odmarati 4-5 igraca a jos cetvoricu je vratio u A reprezentaciju tako da dolaze sa poprilicno izmjenjenim sastavom. E sad, poznavajuci svabe, pitanje je koliko ce nam i to olaksati stvari ..
Revoltage

#861 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Revoltage »

Prenosi i svapski sport1 tekmu mlade repke! Svi na stadion jako važna tekma danas!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#862 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by -LIBERO- »

luckylaka wrote:
-LIBERO- wrote:Ne treba stvarati netrpeljivosti, podjele i slicno..i onako smo k'o drzava u tom negativnom fazonu, totalno. :roll:

Ali je jednostavno cinjenica da preko 90% onih koji prate reprezentaciju ne prate ni jedan od BH klubova. Ja licno ne znam ni jednog zagrizenog navijaca Sarajeva i Zeljeznicara koji idu redovno na utakmice reprezentacije. Ne kazem da nema, naravno da ima, ali u mom okruzenju (a manje vise krecem se u takvoj sorti ljudi i bordo i plavih).

Odem i ja ponekad na utakmicu reprezentacije, cak i par gostovanaj imam (tacnije 3 :D ), al' jednostavno sve je drugacije. Nisam od onih ljudi koji omalovazavaju bilo koga zbog bilo cega, to ja nisam..ali ogromna vecina raje koja redovno prati reprezentaciju je iz manih BH mjesta i gradica +dijaspora. Nije tu nista lose, to je cisto neka konstatacija, nesto sto sam ja licno primjetio.

Ja ne znam u cemu je fazon, mislim znam, ali usli bi u dublju pricu (moguce i raspravu), a radi se o nekim socijolosko/emotivno/mentalnim stvarima, i velika je vjerovatnoca da bi izasli iz okvira same teme.

Tako da zelim pozeliti puno srece i mladim i A reprezentativcima sutra i prekosutra :bih:
Citam i ne kontam,sta je to za tebe Sarajevo gradina a ostali su,,manji gradici,,npr.Zenica,Tuzla,Banjaluka,Mostar...Drugo.I ta dijaspora je iz nekih BiH gradova i gradica i ne znam odkud uopste to,,dijaspora,,Ovdje mozes navijati za BiH ili ne,dakle nema navijac iz dijaspore i sta ja znam odakle.Na osnovu cega je zakljucak,,e iz manih BH mjesta i gradica +dijaspora,,.Onaj gore je iskreno rekao seljaci i papci se sjate u Zenicu(neka hvala Bogu da hoce da se sjate i u Sa da Kosevo ne bude prazno)sta mislis je li u pravu.Poz.
Ja ne znam sta tebi nije jasno. Fino sma napisao ono sto sam zakljucio iz licnih iskustava po utakmicama reprezentacije.

Nikoga ne omalovazavam, nikome nista ne imputiram, niti zelim bilo koga uvrijediti.
Moji pogledi na ljude su svakako mnogo siti od podjela po kontinentima, nacijama, rasama..pa tako nema sanse da mi se moze na bilo koji nacin spocitati neka netrpeljivost prema bilo kome, a narocito prema BH gradjanima bilo iz kojeg dijela drzave da su ;-)

Zato opusteno, kod mene neces naci takvih podjela i animoziteta, sigurno.

To sto i dalje tvrdim, je da BH reprezentaciju najvise prate raja iz manjih BH gradova, i to pretezno iz gradova koji i nemaju bas taj kult pracenja svojih gradskih klubova, pa su se vjerovatno zbog toga vise vezali uz reprezentaciju, kao i raja koja pretezno ne prati lokalne klubove,+ dijaspora (ovo dijaspora nije nista pogrdno, ne znam kako si to uopste uspio zakljuciti).

Ma nebitno. ;-) :bih:
Melami

#863 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Melami »

Norvesku i Tursku preskacemo(pobjedom)
Znaci od ostale 4 tekme samo nam treba JEDAN rezultat da se poklopi.
Nebitan32

#864 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Nebitan32 »

Smijesno je o cemu vi pricate. Bosna mala zemljica koju, da su dobri putevi (kad budu) mozes preci za 2-3h s kraja na kraj gdje zivi manje stanovnika nego u npr. u Berlinu i nekakve price i o mega razlikama. I sto je tragikomicno, cesto cujem tu pricu. Prije par godina sam pricao s osobom koje nikad nije isla dalje od Stupa jer je to dole selo. Kuku njemu kad se masovnije pocne susretati sa Pakistancima, Cecenima, afrikancima itd...Dozivit ce mozdani udar...

Nevjerovatno na sta nas narod trosi vrijeme i energiju.

Na utakmicama reprezentacije nikad necete imati homogenu navijacku grupu.
Sto je i logicno jer dolazi narod iz raznih, mjesta, raznih generacija itd... Neko je strastveni navijac, neko ne, neko je tu je zivi pokraj i nema nista drugo raditi te veceri pa je dosao ubiti vrijeme,

Izmedu ostalog europski klubovi kao MU npr. idu se promovirati po Aziji ili latinskoj americi i tamo "stavraju" navijace( a ovi ne da imaju drugaciji naglasak vec pricaju drugi jezik) dok bi neki odbili one koji zive 15-20km dalje od njih?
BlueBlood

#865 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by BlueBlood »

koliko je karta za ovu utakmicu?
Mračajski proto

#866 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Mračajski proto »

3 i 5 KM. Mene zanima za koju tribinu su 3, a za koju 5 KM? Jesu li samo sjever i istok otvoreni?
karanana

#867 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by karanana »

5 maraka istok. 3 sjever. ne znam jeli jug otvoren
phillie

#868 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by phillie »

Ma seru iz Saveza, otvori kapije, nek bude pun stadion, a ne cjepidlaciti. Ionako se nece obogatiti....A malo je i nezgodan termin odigravanja utakmice. Trebali su bar u 19.00 staviti satnicu.

Volim te BiH!
palermo

#869 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by palermo »

-LIBERO- wrote: Cemu tolika zuc u ovim recenicama. Opusteno prijatelju. Niko ne zeli zlo nasoj reprezentaciji :D .

Bas nedostatkom tih, koje ti ocigledno ne podnosis, atmosfera na utakmicama reprezentacije na Bilinom, anajbolji su ti primjer zadnjih par utakmica ukljucujuci i baraz sa Portugalom, je onaka kakva jeste.

Ako izuzmemo 100-150 BHF i 100-150 Robijasa( onoliko i jednih i drugih koliko ih se uspjelo docepati karata), bez njih bi podrska reprezenatciji trajala punih 10 minuta pocetka utakmice i to bi bilo to. Sto se dalo primjetiti ;-)
Opušteno, slažem se oko toga :D

Nije da ne podnosim navijačke grupe, ali mislim da su postale sami sebi svrha...više se priča o koreografiji nego o fudbalu. Uostalom, i samo pitanje šta je dobrae atmosfere ima prilično materijala za diskusiju. Za mene dobra atmosfera je kad osjetiš da gledalac, navijač uletvuje u utakmici, proživljava zajedno sa tobom, psuje mater sudiji, zviždi igraču koji griješi...ili mu viče, dobro je.....šta god. Jednom sam prije par godina uhvatio sasvim slučajno na srpskoj televizi, neku utakmic Rad protiv nekog...jel Napredak ko će se sjećati. I vidio sam tad jednu od najgroteksnijih scena , barem za mene, prazan stadion, prepo bi se čovjek da mora prošetatio, i samo na sreidni tribine jedno dvjestotinjak navijača Rada, skupilo se, znaš ono uigrana koreografija, s druge strane itso tako dvestotuinjak ovih drugi, isto tako uigrana koreografija, pejvaju jedni, pjevaju drugi....ne vejrujem da su uopšte znali koliko je rezultat. Atmosfera je nešto mnogo šire od onoga što se kod naspodrazumjeva. Onaj osjećaj koji se tebi usađuje da zbog tebe neće mnogi noćas spavati, da će se mnogi sa ženom posvađati, onaj sojećaj da si važan nekom i nekima u životu.
Velež je u svoje nasjavnije vrijeme imao prosjek od nekih 4-5 hiljada gledalaca (uvijek ista raja doalzial, osim onih velikih derbija), ali kad se vraćaš sa utakmice a na balkon izlaze nene u dmijima, ili dobrodržeće gospođe i pitaju naglas koliko smo igrali, ti zapravo shvataš koliko si važan za nekoga. Duško Bajević je jednom lijepo govorio upravo o toj atmsferi grada koja nosi igrače.
I u tom kontekstu ja ne mogu vjerovati da sarajlijama reprezentacija ništa ne znači, da zbog nje mnoga oči se nisu sklopile nakon Pariza, ili Lisabona, i ne vejrujem da tu postoji razlika između sarajlije i bišćanina.....ako ima, ondami je jako žao.

Eleneis, otišli smo off tako da ne bi dalje.......

Još jednom, sretno mladima danas
phillie

#870 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by phillie »

palermo wrote:
Opušteno, slažem se oko toga :D

Nije da ne podnosim navijačke grupe, ali mislim da su postale sami sebi svrha...više se priča o koreografiji nego o fudbalu. Uostalom, i samo pitanje šta je dobrae atmosfere ima prilično materijala za diskusiju. Za mene dobra atmosfera je kad osjetiš da gledalac, navijač uletvuje u utakmici, proživljava zajedno sa tobom, psuje mater sudiji, zviždi igraču koji griješi...ili mu viče, dobro je.....šta god. Jednom sam prije par godina uhvatio sasvim slučajno na srpskoj televizi, neku utakmic Rad protiv nekog...jel Napredak ko će se sjećati. I vidio sam tad jednu od najgroteksnijih scena , barem za mene, prazan stadion, prepo bi se čovjek da mora prošetatio, i samo na sreidni tribine jedno dvjestotinjak navijača Rada, skupilo se, znaš ono uigrana koreografija, s druge strane itso tako dvestotuinjak ovih drugi, isto tako uigrana koreografija, pejvaju jedni, pjevaju drugi....ne vejrujem da su uopšte znali koliko je rezultat. Atmosfera je nešto mnogo šire od onoga što se kod naspodrazumjeva. Onaj osjećaj koji se tebi usađuje da zbog tebe neće mnogi noćas spavati, da će se mnogi sa ženom posvađati, onaj sojećaj da si važan nekom i nekima u životu.
Velež je u svoje nasjavnije vrijeme imao prosjek od nekih 4-5 hiljada gledalaca (uvijek ista raja doalzial, osim onih velikih derbija), ali kad se vraćaš sa utakmice a na balkon izlaze nene u dmijima, ili dobrodržeće gospođe i pitaju naglas koliko smo igrali, ti zapravo shvataš koliko si važan za nekoga. Duško Bajević je jednom lijepo govorio upravo o toj atmsferi grada koja nosi igrače.
I u tom kontekstu ja ne mogu vjerovati da sarajlijama reprezentacija ništa ne znači, da zbog nje mnoga oči se nisu sklopile nakon Pariza, ili Lisabona, i ne vejrujem da tu postoji razlika između sarajlije i bišćanina.....ako ima, ondami je jako žao.

Eleneis, otišli smo off tako da ne bi dalje.......

Još jednom, sretno mladima danas
:thumbup: :thumbup: :thumbup: a ja sve mislio ti za Zelju navijas :mrgreen:
todd_smith

#871 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by todd_smith »

gdje se imaju uzeti karte? da ne dodjem opet gore pa da mi kazu da se prodaju samo one za 5KM
ruud

#872 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by ruud »

pa i treba da se prodaju samo te od 5 popunit Istok koliko toliko :mrgreen: :bih:

samo pobjeda 1-0, 1-0 i Elhamdulillah :bih: :bih: :bih: dovoljno da preskocimo Turke, a mozda i Norvezane.
Revoltage

#873 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Revoltage »

Hoće li biti 15.000 barem? :oops:
Mračajski proto

#874 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Mračajski proto »

Revoltage wrote:Hoće li biti 15.000 barem? :oops:
Da je u Zenici tekma, ili Tuzli, bilo bi i više od 15 milja. Kažu, 20.
burek_in_space

#875 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by burek_in_space »

A da se smirite? 8-)
Post Reply