Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post Reply
rahmanjin

#401 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by rahmanjin »

ktlzi wrote:
tvsabina wrote: niti jedan čisti,nepatvoreni , istinski , iskreni Hrvat lingvist , književnik, pekar,kovač, apotekar , Dragan Čović (ups on je Jugosloven) , hrvač ,nogometaš NE MOŽE DOKAZATI da cjelodnevni program BHT-a, FTV-a i RTRS-a NIJE na hrvatskom jeziku
Za ovaj ulet doista je teško naći riječ za opisati koliko je suvišan i deplasiran.

I po Ustavu BiH i po stručnim i utvrđenim međunarodnim lingvističkim standardima srpski, hrvatski i bosasnki jezik tri su različita jezika iz jedne makrojezične skupine.

http://www.sil.org/iso639-3/macrolanguages.asp

Dakle, svaki student ili priučni lingvist bez i najmanjeg problema može razlikovati tri jezika i utvrditi koji se gdje koristi. Ako je to tvoj problem pa negiraš struku, međunarodne standarde a i Ustav BiH namečući neku avangardu o jednom te istom jeziku, to je samo tvoj i ničiji tuđi problem.

:)

Ćao. :run:
Pojasni mi ovo boldirano, u BiH gdje se koristi koji jezik?
mO k3

#402 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by mO k3 »

ktlzi wrote:
Ženski Dr.Med wrote:@kitzi slazem se ovdje je uzaludno raspravljati ,pogotovo sa fasistima kao sto si ti ,zato haj ti na svoj kamenjarski forum i tamo onanisi i uz to uzvikuj mrzim bosnjake....
:-D

Naravno.

Šovinist sam ja koji nikoga nisam uvrijedio, tjerao, nazivao balijom niti išta slično ...

Ali zato se može mene proglasavati nekim kamenjaracem i protjerati. Uostalom, poznato ja da su ovakvi ad hominem argumenti najdraže oružje onih koji nemaju prave argumente.

Ali imaš pravo, odoh na vrijeme. Pretpostavljam da će sad krenuti i tužakanje moderatorima. Svako drugačije mišljenje treba ugasiti što prije. Dabome, i to je tolerancije.

Živjeli! :thumbup:
:mrgreen: ma sta pises ovdje i sta pises tamo su dva para cipela ... ah ta "toleracija" pun mi je ku... vise tolerancije
mO k3

#403 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by mO k3 »

prljavi Hare wrote:Ovako ni crnce nisu maltretirali. :mrgreen:
aaaaaaa majorizacija ,kmeeeeeeee

Ovi ppci dojdu izaberu iz ustava sta im pase ko da je to pijaca ovo mi ne pase necu uzeti ,dok ovo drugo mi je podobno e super to cu uzeti ,pa makar to bilo i preko ledja drugih
Alfons Kauders

#404 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Alfons Kauders »

ktlzi wrote:
Ženski Dr.Med wrote:@kitzi slazem se ovdje je uzaludno raspravljati ,pogotovo sa fasistima kao sto si ti ,zato haj ti na svoj kamenjarski forum i tamo onanisi i uz to uzvikuj mrzim bosnjake....
:-D

Naravno.

Šovinist sam ja koji nikoga nisam uvrijedio, tjerao, nazivao balijom niti išta slično ...

Ali zato se može mene proglasavati nekim kamenjaracem i protjerati. Uostalom, poznato ja da su ovakvi ad hominem argumenti najdraže oružje onih koji nemaju prave argumente.

Ali imaš pravo, odoh na vrijeme. Pretpostavljam da će sad krenuti i tužakanje moderatorima. Svako drugačije mišljenje treba ugasiti što prije. Dabome, i to je tolerancije.

Živjeli! :thumbup:
Ok, dakle nakon 99 utemeljenih i argumentiranih prozivki dodje na red i jedan ad hominem napad... I odmah plac...

Sto ti daje dobar izgovor da se povuces iz price u kojoj si nas sve dobro zabavio. Steta. :D
mO k3

#405 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by mO k3 »

majorizacija u svim segmentima zivota :mrgreen: kmeeeeeee
harell

#406 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by harell »

:lol: :lol:
rajv0sa

#407 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by rajv0sa »

kako ste samo smiješni :roll:
Cloud-Xz

#408 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Cloud-Xz »

Sve je ovo u redu ali ... posto se mi formurasi ne pitamo oce li biti ili ne taj kanal mozemo svirati ku ku ...kupine su rodile kao svake godine :lol: :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#409 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by plain vanilla »

a jeste navalili

pustite ljude da im se ispuni san o Trecem

:mrgreen:
Opetja033

#410 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Opetja033 »

tvsabina wrote:nekada nosio naziv srpskohrvatski/hrvatskosrpski jezik koji se i dan danas isključivo koristi u međunarodnim lingvističkim kategorizacijama....
Ovo apsolutno nije istina. Medjunarodne lingvisticke kategorizacije poznaju i bosanski, srpski i hrvatski jezik. Ne znam, mozda taj hibrid zaista i ima neku svoju kategorizaciju ali apsolutna je neistina da se "srpskohrvatski/hrvatskosrpski" iskljucivo koristi kao kategorija za nase jezike. I bosanski i srpski i hrvatski imaju svoju kategorizaciju u medjunarodnoj lingvistici, to barem nije tesko provjeriti prije nego izadjes sa ovako kategoricnom tvrdnjom.
BHCluster

#411 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by BHCluster »

Salu na stranu ali ovdje se neradi o kanalu na Hrvatskom jeziku nego uspostavljanju jos jednog javnog servisa!
rahmanjin

#412 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by rahmanjin »

Opetja033 wrote:
tvsabina wrote:nekada nosio naziv srpskohrvatski/hrvatskosrpski jezik koji se i dan danas isključivo koristi u međunarodnim lingvističkim kategorizacijama....
Ovo apsolutno nije istina. Medjunarodne lingvisticke kategorizacije poznaju i bosanski, srpski i hrvatski jezik. Ne znam, mozda taj hibrid zaista i ima neku svoju kategorizaciju ali apsolutna je neistina da se "srpskohrvatski/hrvatskosrpski" iskljucivo koristi kao kategorija za nase jezike. I bosanski i srpski i hrvatski imaju svoju kategorizaciju u medjunarodnoj lingvistici, to barem nije tesko provjeriti prije nego izadjes sa ovako kategoricnom tvrdnjom.
Moze li mi iko od lingvista reci koji jezik ja govorim? Ne govorim bosanski jer ne guram h gdje kod stignem, ne govorim srpski jer ne izbjegavam h gdje god stignem, ne govorim hrvatski jer ne govorim glede i unatoc i nekim izvedenicama uvedenim 90-ih godina.
mO k3

#413 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by mO k3 »

@rahmanjin ja te ne razumijem ,kojim jezikom zapravo govoris :D
rahmanjin

#414 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by rahmanjin »

Ženski Dr.Med wrote:@rahmanjin ja te ne razumijem ,kojim jezikom zapravo govoris :D
:-D , to i ja pitam
Opetja033

#415 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Opetja033 »

rahmanjin wrote:
Opetja033 wrote:
Moze li mi iko od lingvista reci koji jezik ja govorim? Ne govorim bosanski jer ne guram h gdje kod stignem, ne govorim srpski jer ne izbjegavam h gdje god stignem, ne govorim hrvatski jer ne govorim glede i unatoc i nekim izvedenicama uvedenim 90-ih godina.
Hoces iskreno? Ne mogu ti opisati koliko me boli briga kojim ti jezikom govoris. Govori kojim zelis, apsolutno si mi nebitan ti kao pojedinac i kako ces nazivati svoj jezik kojim govoris. Samo mi nemoj dolaziti ovamo i lagati/izmisljati kako moj jezik ne poznaju medjunarodne lingvisticke kategorizacije. Sto je apsolutno netacno i lazno.

Jesam li bio dovoljno jasan?
Paranoid

#416 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Paranoid »

rahmanjin wrote: Moze li mi iko od lingvista reci koji jezik ja govorim? Ne govorim bosanski jer ne guram h gdje kod stignem, ne govorim srpski jer ne izbjegavam h gdje god stignem, ne govorim hrvatski jer ne govorim glede i unatoc i nekim izvedenicama uvedenim 90-ih godina.
Eeee to moraš pitat Nenada Zamjenicui Stjepana Zareza.. 8-)
HM 2011

#417 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by HM 2011 »

Jeste da je tema kanal - ali ušutiše se sa popisom stanovništva ? Šta bi ono oko nacija - i to je dio njihove mape puta ?
PasoDzigera007

#418 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by PasoDzigera007 »

It_is_a_Leclerc wrote:Šta ćemo ako ostali budu tražili kanal na jeziku ostalih ?
Kad se uvrste u konstitutivne narode,kao cetvrti,moraju i oni dobiti jedan kana,tj. peti javni emiter "Ostali Ti -Vi" :D :D :D :D :D
Pa nek narod to sve placa :D :D :D :D
rahmanjin

#419 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by rahmanjin »

Opetja033 wrote:
rahmanjin wrote:
Opetja033 wrote:[
Hoces iskreno? Ne mogu ti opisati koliko me boli briga kojim ti jezikom govoris. Govori kojim zelis, apsolutno si mi nebitan ti kao pojedinac i kako ces nazivati svoj jezik kojim govoris. Samo mi nemoj dolaziti ovamo i lagati/izmisljati kako moj jezik ne poznaju medjunarodne lingvisticke kategorizacije. Sto je apsolutno netacno i lazno.

Prvo ne budi primitivac i ne govori sugovorniku da je lazov i da izmislja. Ja nikom niti sam branio niti branim da govori jezik koji hoce, a niti znam koji jezik ti govoris ( nisi se izjasnio koji jezik govoris ) pa samim tim i ne znam koji to je to jezik koji poznaje međunarodno lingvisticke kategorizacije. Ja sam se nadovezao na diskusiju i od ovih jezika koji se danas nude u BiH ja ne znam koji govorim.
Opetja033

#420 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Opetja033 »

rahmanjin wrote:
Opetja033 wrote:
rahmanjin wrote:Moze li mi iko od lingvista reci koji jezik ja govorim? Ne govorim bosanski jer ne guram h gdje kod stignem, ne govorim srpski jer ne izbjegavam h gdje god stignem, ne govorim hrvatski jer ne govorim glede i unatoc i nekim izvedenicama uvedenim 90-ih godina.

Prvo ne budi primitivac i ne govori sugovorniku da je lazov i da izmislja. Ja nikom niti sam branio niti branim da govori jezik koji hoce, a niti znam koji jezik ti govoris ( nisi se izjasnio koji jezik govoris ) pa samim tim i ne znam koji to je to jezik koji poznaje međunarodno lingvisticke kategorizacije. Ja sam se nadovezao na diskusiju i od ovih jezika koji se danas nude u BiH ja ne znam koji govorim.
Izvini, pogresno si me shvatio. Citirao si moj komentar a taj komentar je bio upucen osobi koja tvrdi da bosanski (moj maternji jezik), srpski i hrvatski jezik nisu medjunarodno priznati, tj kategorizirani sto je apsolutna laz i neistina. Dakle ono nisam tebi uputio jer nemam razloga. Nismo se razumjeli. TI si mene pitao kojim jezikom govoris, ja sam ti odgovorio da me u potpunosti boli briga za tim sve dok ne ugrozavas moja prava. To je bila poenta.
rahmanjin

#421 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by rahmanjin »

[quote="Opetja033"]

Ok, sad se razumijemo. Nikom nista ne ugrozavam samo eto postavljam pitanje.
Opetja033

#422 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Opetja033 »

rahmanjin wrote:Ok, sad se razumijemo. Nikom nista ne ugrozavam samo eto postavljam pitanje.
I ne tvrdim da ugrozavas na bilo koji nacin. Ono cisto da i to utvrdimo. :)
cartman

#423 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by cartman »

jos veci apsurd je da su uvjerili ljude da pricamo tri razlicita jezika. velahavlebozemesacuvaj
mO k3

#424 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by mO k3 »

Dajte im vise taj kanal da ne placu ... dosadili su vise
heckler

#425 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by heckler »

Ženski Dr.Med wrote:Dajte im vise taj kanal da ne placu ... dosadili su vise
Zasto? Meni je ta dernjava i kuka neprekidan izvor zabave. Svaki dan sa uzvivanjem cekam da nadmase same sebe i nikad me ne razocaraju 8-)
Post Reply