Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dugme za samounistenje
Pritiskao sam ja njega vise puta dok je auto bilo ugaseno ali sve je normalno, auto pali i radi normalno.
A ako je to nije mi logicno u slucaju udesa dizat vec smrvljenu haubu i cackat to dugme
Nece meni jedan zemljanin govoriti koje dugme smijem pritisnuti....
Salu na stranu, dugme radi automatski kada se prevrne auto - gasi motor.
Tek kad ispravis i vratis auto nazad na tockove, onda pritisnes da ozivis prekinuto kolo i upalis motor
Vrlo moguce kao prekidac na elektro radijatoru, metalna kugla koja dok je ovaj u horizontalnom polozaju drzi taster pritisnutim, a kad se prevrne, kugla ispadne iz lezista i taster prekine strujno kolo
Last edited by dadoka84 on 10/01/2016 15:49, edited 1 time in total.
dadoka84 wrote:Vrlo moguce kao prekidac na elektro radijatoru, metalna kugla koja dok je ovaj u hilorizontalnom polozaju drzi taster pritisnutim, a kad se prevrne, kugla ispadne iz lezista i taster prekine strujno kolo
Ovdje je na relativno logicnom mjestu. Za razliku npr. od fiata, koji imaju ovo ugradjeno ispod sjedista vozaca, pa kod usisavanja moze doci do aktiviranja, i naknadnog verglanja do besvijesti. Taman kao hoce da upali... Ali cvrc. Pritiskom na dugme, zivot se vraca u normalu...