Twin Peaks

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#601 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
Bloo wrote:i posljednje pitanje :D
hoće li se ikad razjasniti onaj jebeni bijeli konj :|
hebogakonjdagahebo
Mislim da je bijeli konj povezan sa Laurom jer se originalno pojavio njenoj majci u noći ubistva, i kasnije
kada je Maddy ubijena. Nemoj se pretjerano kačiti za svaki detalj, tipa zašto Booper nosi zmijsku košulju
ili šta ukucava kao username i password (iako mislim da pošto ima kompletna sjećanja pravog Coopera
zna mnoge stvari o tome kako upasti u FBI databazu) Na mnoge te relativno sitne stvari neće biti niti je baš
potreban odgovor. Mislim, to su fini detalji koji upotpunjuju priču, ali nisu toliko relevantni za veći narativ
ove sezone.
that's what she said :D

Nesvjesno se kačim za svaki detalj, ono grozničavo da šta ne promakne :D i onda vi jadnici morate čitati moje tokove svijesti :D

sreća tvoja pa nismo u istom kantonu, inače bi morao ovo uživo da trpiš uz puno mahanja rukama sa moje strane uz kakvu pivu :mrgreen:
Ne, ne, meni to uopšte ne smeta, i dobro je što si uključila svoj analitički dio mozga, ali prepusti i onom podsvjesnom dijelu
da uroni u ovaj Lynchov san/noćnu moru. :D

I jedva čekam da dođeš do osme epizode. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#602 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

btw gdje je Frost? nisam ga vidjela u odjavi :mrgreen:
*psycho* :mrgreen:
sreća pa sam na godišnjem pa mogu sutra od ranog jutra da gledam
dale cooper

#603 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:btw gdje je Frost? nisam ga vidjela u odjavi :mrgreen:
Na početku je svake epizodi u najavi, ono "written by Mark Frost & David Lynch" :D

Preporučujem noći za gledanje za puni efekat. :D
Bloo
Globalna šefica

#604 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Na početku je svake epizodi u najavi, ono "written by Mark Frost & David Lynch" :D

mislim da ću treću epizodu ostaviti za sutra :D
trenutno sad poluluda :D

jah noći...dosta mi je BOB-a iz druge sezone :D
još samo da sanjam evolution of the arm koja je gadna
dale cooper

#605 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:

mislim da ću treću epizodu ostaviti za sutra :D
trenutno sad poluluda :D

jah noći...dosta mi je BOB-a iz druge sezone :D
još samo da sanjam evolution of the arm koja je gadna
Skontala si da je bio i doppelganger evolution of the arma u crvenoj sobi? :mrgreen:

Pomalo ti zavidim, jer vjerujem da ćeš kako budeš gledala epizodu za epizodom imati bolji flow.
Nama koji čekamo svaki ponedjeljak ko' da je praznik, zna djelovati da su neke epizode sporije
od ostalih. Ovako kad budeš gledala u komadu to se neće ni primjetiti. Ja namjeravam kad se
sve ovo završi (a već mi se plače na pomisao kraja :cry: ) pogledati još jednom zbog
svih detalja koje sam eventalno fulno i zbog stvaranja bolje cjelokupne slike slagalice.
Bloo
Globalna šefica

#606 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Skontala si da je bio i doppelganger evolution of the arma u crvenoj sobi? :mrgreen:

Pomalo ti zavidim, jer vjerujem da ćeš kako budeš gledala epizodu za epizodom imati bolji flow.
Nama koji čekamo svaki ponedjeljak ko' da je praznik, zna djelovati da su neke epizode sporije
od ostalih. Ovako kad budeš gledala u komadu to se neće ni primjetiti. Ja namjeravam kad se
sve ovo završi (a već mi se plače na pomisao kraja :cry: ) pogledati još jednom zbog
svih detalja koje sam eventalno fulno i zbog stvaranja bolje cjelokupne slike slagalice.
pa reklo je "dobro" drvce sa batrljkom da dolazi njegov doppelganger :D koji je ono još gadniji od originala - vrišći gadno, a vjerovatno da skrene pažnju Daleu ko je u autu

jbg dok sam ja odgledala čitavu drugu sezonu da refresh my memories, i radila nešto, taman se napunilo dovoljno za binge watching :D

:thumbup:

jbg više sam oguglala na sporo (ako smo preživjeli season 1 TP i npr. True Detective season 1, sve je bearable :D)
Bloo
Globalna šefica

#607 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

uz riječi mudrog čovjeka želim vam laku noć :D
sutra očekujte nove ture tripovanja nakog gledanja novih epizoda :D

Image
dale cooper

#608 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:

pa reklo je "dobro" drvce sa batrljkom da dolazi njegov doppelganger :D koji je ono još gadniji od originala - vrišći gadno, a vjerovatno da skrene pažnju Daleu ko je u autu

jbg dok sam ja odgledala čitavu drugu sezonu da refresh my memories, i radila nešto, taman se napunilo dovoljno za binge watching :D

:thumbup:

jbg više sam oguglala na sporo (ako smo preživjeli season 1 TP i npr. True Detective season 1, sve je bearable :D)
:thumbup: Yep, bome si skontala. :D U Lyncha sporo nikako ne znači i dosadno. :D

Laku noć i slatki snovi...nadam se. :mrgreen:
Better Man

#609 Re: Twin Peaks

Post by Better Man »

dale cooper wrote:
Better Man wrote:Odlična epizoda!!! A šlag na tortu, tj. odličnu epizodu je pojavljivanje Eddie Veddera sa svojom novom pjesmom!!!
Da, dobra pjesma, pomalo je neobično čuti Edija u ovom singer songwriter fazonu. I tekst je čini mi se bio
poprilično relevantan za situaciju u kojoj se nalazi Audrey. Sad se pitam, jesu li sve scene iz roadhouse kluba
ove sezone bile plod Audreyine mašte? :zoka: Kroz sve njene scene u zadnjih par epizoda se ponavlja ta želja
da dođe do roadhousea.
Pjesma se zove Out Of Sand i prvi put uživo ju je izveo prošle godine na Ohana festivalu.
Bloo
Globalna šefica

#610 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

:izet: WTF did I just watch :D
jel se treba čovjek nadrogirati za epizodu 3?

mrzim dream sequences

broj 3 koji se ponavlja - znači imaju 3 Dalea - zli Dale, Dougie (koji je jednostavno odbojan) i ljuštura agenta Coopera koji je u lodge odnosno u onom tripovanju svemirom - zovem ga ljuštura jer jednostavno nema nikakve karakteristike agenta Coopera
Dougie nema cipela kad je u waiting room i ne priča unatraške...Dale je ostao bez cipela kada je prošao kroz onaj doomsday contraption u dream sequence
Doguie nije doppelganger nego construction kojeg je neko napravio? aaaaaaaa? zašto je retardiran?

Dougija je zaboljela ruka kada se zlom Daleu ukazale zavjese - isto se dešavalo i na kraju 2. sezone kad se BOB oteo kontroli
jel povraćanje ima neki značaj..Dougie kad je povratio je nestao, a zli Coopper drži ruku na ustima da ne povrati ...mislim da u skorije vrijeme neću jesti kukuruz :|
ergo zli Dale i Dougie dolaze iz Lodgea jer stanovnici Lodgea se hrane garmonbozijom :D osim BOB-a, BOB se hrani strahom gledatelja, odnosno neko je u Lodgeu napravio Dougiea?

wtf je ona zlatna kuglica i komad nečeg što liči na btrljak (možda referenca na doppelgangera evolution of the arm)?

Andy je duša :D
i bolno je..bolno gledati onakvog dalea coopera :|
dale cooper

#611 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote::izet: WTF did I just watch :D
jel se treba čovjek nadrogirati za epizodu 3?

mrzim dream sequences

broj 3 koji se ponavlja - znači imaju 3 Dalea - zli Dale, Dougie (koji je jednostavno odbojan) i ljuštura agenta Coopera koji je u lodge odnosno u onom tripovanju svemirom - zovem ga ljuštura jer jednostavno nema nikakve karakteristike agenta Coopera
Dougie nema cipela kad je u waiting room i ne priča unatraške...Dale je ostao bez cipela kada je prošao kroz onaj doomsday contraption u dream sequence
Doguie nije doppelganger nego construction kojeg je neko napravio? aaaaaaaa? zašto je retardiran?

Dougija je zaboljela ruka kada se zlom Daleu ukazale zavjese - isto se dešavalo i na kraju 2. sezone kad se BOB oteo kontroli
jel povraćanje ima neki značaj..Dougie kad je povratio je nestao, a zli Coopper drži ruku na ustima da ne povrati ...mislim da u skorije vrijeme neću jesti kukuruz :|
ergo zli Dale i Dougie dolaze iz Lodgea jer stanovnici Lodgea se hrane garmonbozijom :D osim BOB-a, BOB se hrani strahom gledatelja, odnosno neko je u Lodgeu napravio Dougiea?

wtf je ona zlatna kuglica i komad nečeg što liči na btrljak (možda referenca na doppelgangera evolution of the arm)?

Andy je duša :D
i bolno je..bolno gledati onakvog dalea coopera :|
Dougie je doppelgangerova konstrukcija i prevara koju je napravio da se ne bi vratio u crnu kolibu.
Mislim na Dougija koji se pojavljuje u crnoj kolibi momenat prije nego što će Dale izaći iz utičnice. :mrgreen:
Treba će ti vremena, ali mislim da ćeš se navići na Dalea kao Dogija, biće gomila smiješnih i emotivnih
momenata i krajnji payoff je dobro odrađen. Trebaš imati na umu jednu činjenicu, da je 25 godina provedenih
u metafizičkom paklu mjesta kao što je crna koliba svakako moralo ostaviti uticaja na Dejla.
Bloo
Globalna šefica

#612 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Dougie je doppelgangerova konstrukcija i prevara koju je napravio da se ne bi vratio u crnu kolibu.
Mislim na Dougija koji se pojavljuje u crnoj kolibi momenat prije nego što će Dale izaći iz utičnice. :mrgreen:
Treba će ti vremena, ali mislim da ćeš se navići na Dalea kao Dogija, biće gomila smiješnih i emotivnih
momenata i krajnji payoff je dobro odrađen. Trebaš imati na umu jednu činjenicu, da je 25 godina provedenih
u metafizičkom paklu mjesta kao što je crna koliba svakako moralo ostaviti uticaja na Dejla.
vala imao je fino društvo, mogao je koju prozboriti :D
znači konstrukcija je nestala, ostao mi je Dale sa posebnim potrebama :|

blagomeni

odoh na epizodu 4 :D

prošla danas kraj kuhanih kukuruza u gradu, samo što nisam povratila :lol: :lol: :lol:
zomri

#613 Re: Twin Peaks

Post by zomri »

Nisu to kukuruzi; to je garmonbozija :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#614 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

zomri wrote:Nisu to kukuruzi; to je garmonbozija :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:|
zgadio mi je (privremeno) omiljenu hranu...kuhani kukuruz :cry:
garmonbozija il ne...kuhani kukuruz je :cry: :cry: :cry: :cry:
ev imam litar kafe i kutiju cigara :D
javim se sa standardno podugim elaboratom 4 epizode :D
jadni dale :D
dale cooper

#615 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
vala imao je fino društvo, mogao je koju prozboriti :D
znači konstrukcija je nestala, ostao mi je Dale sa posebnim potrebama :|

blagomeni

odoh na epizodu 4 :D

prošla danas kraj kuhanih kukuruza u gradu, samo što nisam povratila :lol: :lol: :lol:
Ne, ne, ne. To je Dale, samo što još nije "fully functional". :mrgreen: Nemoj previše
žaliti nego uživaj. :D
dale cooper

#616 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Kad sam bio na moru u julu, u hotelu u kojem sam bio su od salata služili taj kukuruz u sosu.
Moram priznati da je bio ukusan. :D
Bloo
Globalna šefica

#617 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Kad sam bio na moru u julu, u hotelu u kojem sam bio su od salata služili taj kukuruz u sosu.
:shock: :|

ti si BOB
Bloo
Globalna šefica

#618 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Ne, ne, ne. To je Dale, samo što još nije "fully functional". :mrgreen: Nemoj previše
wtf je Wally?
priča kao evil overlord disguised ko retardirani briliantin wannabe biker :|
dale cooper

#619 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
:shock: :|

ti si BOB

:mrgreen:
Bloo wrote:
dale cooper wrote:
wtf je Wally?
priča kao evil overlord disguised ko retardirani briliantin wannabe biker :|
Wally je...cool. :D I sin svojih roditelja. :lol: Ta scena je jedna od onih smiješnih,
bizarnih kojih je bilo u izobilju u originalnoj seriji. Ali najbolja stvar u toj sceni
je reakcija dobrog šerifa Trumana. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#620 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Wally je...cool. :D I sin svojih roditelja. :lol: Ta scena je jedna od onih smiješnih,
bizarnih kojih je bilo u izobilju u originalnoj seriji. Ali najbolja stvar u toj sceni
grozan je wally :lol: :lol:
evo morala pauzirat da dođem sebi :D

jadni jadni truman hahaha i dharma
dale cooper

#621 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
grozan je wally :lol: :lol:
evo morala pauzirat da dođem sebi :D

jadni jadni truman hahaha i dharma
Wannabe free spirited Marlon Brando kind of guy. :mrgreen: Mislim da su ovo bile Lynchove instrukcije Ceri kako da odigra ovo. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#622 Re: Twin Peaks

Post by Bloo »

epizoda 4 - pohvalno je što se lynch manje dere :D zahvalna sam
muzika za vrijeme doručka - sin i dougie - je :thumbup:
plavu glumicu sa kojom ima sina - ne podnosim
christa bell/tammy - FBI agent - grozno glumi, al znam da je lynch gotivi
Mulder je loše ostario ko žena :D thou i would hit that

zašto zli Dale priča onako, podjeća me na Briggsa, dunno why

i ako lynchu smeta svaki zvuk, znači da mu ne treba pojacivac u usima, a?

nemam više dubljih insighta, osim da zli dale treba da umre da bi dougie nastavio da živi (klasična prica o doppelgangerima, ne mogu oba da budu prisutni)
MaliDuje

#623 Re: Twin Peaks

Post by MaliDuje »

Wow...Kakva epizoda je bila 16sta...Umalo se nisam rasplakao kada se Coop probudio...Lynch nas je 16 epizoda vozao,i onda vratio srz Twin Peaks...Agenta Kupera...
Sav sam se najezio kada je on pricao u svom stilu a u pozadini je isla Twin Peaks theme...
Steta sto su ostale jos dve epizode...
Sta mislite da li je Kuper dao Majku da napraavi njegovu kopiju da bj se vratio da zivi sa Dagijevom porodicom ili ce kopija ziveti sa njima??
dale cooper

#624 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Bloo wrote:epizoda 4 - pohvalno je što se lynch manje dere :D zahvalna sam
muzika za vrijeme doručka - sin i dougie - je :thumbup:
plavu glumicu sa kojom ima sina - ne podnosim
christa bell/tammy - FBI agent - grozno glumi, al znam da je lynch gotivi
Mulder je loše ostario ko žena :D thou i would hit that

zašto zli Dale priča onako, podjeća me na Briggsa, dunno why

i ako lynchu smeta svaki zvuk, znači da mu ne treba pojacivac u usima, a?

nemam više dubljih insighta, osim da zli dale treba da umre da bi dougie nastavio da živi (klasična prica o doppelgangerima, ne mogu oba da budu prisutni)
Mrziš Naomi Watts, šta je sa tobom ženo božija? :twisted: :mrgreen:

I love Tammy, she's...dreamy. :D Ovo joj je bila prva uloga, a vjerovatno je i poenta što se ponaša
ovako samosvjesno oko Gordona i Alberta.

Sad gledam predviđanja za finale od nekog lika i imaju 4 opcije:

1. Dale dies
2. Bad Cooper dies
3. Both Cooper dies
4. EVERYBODY dies

Optimista. :mrgreen:
dale cooper

#625 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

MaliDuje wrote:Wow...Kakva epizoda je bila 16sta...Umalo se nisam rasplakao kada se Coop probudio...Lynch nas je 16 epizoda vozao,i onda vratio srz Twin Peaks...Agenta Kupera...
Sav sam se najezio kada je on pricao u svom stilu a u pozadini je isla Twin Peaks theme...
Steta sto su ostale jos dve epizode...
Sta mislite da li je Kuper dao Majku da napraavi njegovu kopiju da bj se vratio da zivi sa Dagijevom porodicom ili ce kopija ziveti sa njima??
Nažalost, i ja mislim da je tako. Kažem nažalost, jer Dale očigledno misli da kreće na put bez povratka ovaj put. :sad:
Post Reply