Twin Peaks

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#251 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Missing Pieces kao i Fire Walk With Me su strašno bitni za dešavanja u ovoj novoj sezoni.
kakavdanakneiskustvu

#252 Re: Twin Peaks

Post by kakavdanakneiskustvu »

Je li bila sinoc 5. epizoda?
dale cooper

#253 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

kakavdanakneiskustvu wrote:Je li bila sinoc 5. epizoda?
Ne znam je li bila kod nas na HBO-u, ali jeste bila u Americi. Imaš je na torrentima. :)
kakavdanakneiskustvu

#254 Re: Twin Peaks

Post by kakavdanakneiskustvu »

dale cooper wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Je li bila sinoc 5. epizoda?
Ne znam je li bila kod nas na HBO-u, ali jeste bila u Americi. Imaš je na torrentima. :)

Ok,hvala
dezurni_ucenik

#255 Re: Twin Peaks

Post by dezurni_ucenik »

Bilo sinoc na HBO. Dosadna epizoda.
shin

#256 Re: Twin Peaks

Post by shin »

Treba ovo sačekati komplet sezonu pa odraditi u cugu.
dale cooper

#257 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

shin wrote:Treba ovo sačekati komplet sezonu pa odraditi u cugu.
Kad bi to bilo tako lako. :D

Image

Ovo je bio tako smiješan momenat. :mrgreen: Konačno smo saznali čime se dr. Jacoby bavio u zadnje vrijeme. :lol:

Dougie/good Cooper scene su takođe bile smiješne/dirljive. Zadnja scena epizode me je rastužila. Dougie Coop izgleda
tako izgubljeno u ovom momentu. :sad: Iako mi se na momente čini da je samo jednu dobru i jaku kafu daleko da se
sjeti svega. :D Čitao sam neke komentare na različitim forumima i neko je dobro primjetio da Dougie u suštini predstavlja
budističku filozofiju što naravno ima smisla sa obzirom da Lynch praktikuje tu religiju. Dio budističke filzofije je odučavanje
od svega i doživljavanje svijeta na nov i svjež način kao da gledamo kroz oči djeteta. Što Dougie u ovom momentu i jeste.
Ima gomila stvari i momenata o kojima bih volio raspravljati, ali teško je a da nekome ne spojlaš i kvariš užitak. :)
shin

#258 Re: Twin Peaks

Post by shin »

Sad je pitanje kako će Cooper djelovati ko FBI agent ako ikad dođe sebi, jer očigledno od toga nema ništa. Druga stvar, provjerom na IMDB-u stari likovi imaju po epizodu ili dvije u trećoj sezoni, tako da se sve svodi na nešta potpuno novo, što meni naravno ne smeta, ali biće majstor ako ovo sa Cooperom upakuje na nešto smisleno.
dezurni_ucenik

#259 Re: Twin Peaks

Post by dezurni_ucenik »

Ako ce on Dogija u narednih 14 epizoda prikazivati kao dijete jer je to odraz budistickih shvatanja onda ce ovo serija biti veliko sranje.

Net Worth: $60 Million. Lako je njemu svijet gledat kroz oci djeteta a u 60 miliona u dzepu. De ba.
dale cooper

#260 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Ova treća sezona je barem u jednom dijelu Cooperova odiseja povratka u Twin Peaks. Meni se za sada sviđa ovo što gledam.
Ima i dovoljno misterije, a i dovoljno otkačenog humora koji je prepoznatljivo Lynchovski, da uopšte ne brinem o sporosti
niti konačnom odredištu puta kojim nas vodi. Što se tiče Budizma, a valjda je normalno da se umjetnikova lična uvjerenja
dijelom odražavaju i u njegovom radu. Ne radi to na način da nekome drugome to nameće, niti smeta u uživanju u njegovim
serijama/filmovima. Ako kome pak smeta, ne mora gledati. Ima mnogo drugih dobrih i različitih serija za različite ukuse.
Kao što sam i prije par stranica spomenuo, Lynch je još uvijek tvrdoglavo Lynch. :mrgreen:

Još jedna stvar koju sam primjetio u zadnjoj epizodi...muzika se polako vraća. :-D Primjetio sam i neke nove
Angelove varijacije na temu, ali takođe i dobrih par dijelova što je Johnny Jewel iz Chromaticsa komponovao.
Da i ne govorim o sjajnoj seriji bendova iz Bang Bang kluba. Chromatics, Au Revoir Simone (stari Lynchovi
poznanici i favoriti) pa Trouble u ovoj petoj epizodi.
Fajcion

#261 Re: Twin Peaks

Post by Fajcion »

Ma meni serija rastura :thumbup: Jeste da bih volio onaj nastavak Twin Peaksa međutim ovo je vrh, nešto totalno drugačije.
zomri

#262 Re: Twin Peaks

Post by zomri »

Takođe mi se sviđa ovo što gledam. Ko gleda radi neke fabule bojim se da će ostati razočaran.

Dougie je kralj <3
Chrysta Bell <3 <3 <3

ps. ovaj band Trouble je band Lynchevog sina.
dale cooper

#264 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

Pročitao sam ovo jutros. :mrgreen: Zadnja rečenica je nenadjebiva. “Tad sam shvatio da Dejvid (Linč) nema pojma
ko je ubio Loru Palmer”
:lol: :D
racionalista

#265 Re: Twin Peaks

Post by racionalista »

Moja neka procjena je da svi putevi vode u Twin Peaks :D

Cooper ima izgleda "momente" u glavi kad se susretne sa navikama, stvarima i običajima koje je volio prije odiseje u neku drugu dimenziju. Mislim da će povratak u Twin Peaks dovesti do toga da će se vratiti u normalu i konačno riješiti zagonetku. Ovo pod uslovom da dođe do nekog happy enda. :D

Mada ja se nadam više nekom grotesknom i sarkastičnom završetku
shmizlica

#266 Re: Twin Peaks

Post by shmizlica »

coffeeee :D

i obavezno zapamtite.....spoiler alert..... The cow jumped over the moon :mrgreen:
dale cooper

#267 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

shmizlica wrote:coffeeee :D

i obavezno zapamtite.....spoiler alert..... The cow jumped over the moon :mrgreen:
Vidi se ko prati i pamti detalje. :kiss: :-D

Samo svi ćemo se složiti da Kyle odrađuje fenomenalan posao. :-D
zomri

#268 Re: Twin Peaks

Post by zomri »

Image

oplakah :lol: :lol:
zomri

#269 Re: Twin Peaks

Post by zomri »

Waiting for next episode like...

Image

:|
shmizlica

#270 Re: Twin Peaks

Post by shmizlica »

najtužnija scena :(
irac300

#271 Re: Twin Peaks

Post by irac300 »

Meni je jedina tuga što ovo nema veze sa Twin Peaksom. Razumijem vas koji volite Lyncha i njegov stil, uopšte ne ulazim u to. Ali ja kao fan originalne serije, malo je reći da sam razočaran. Sinoć sam jedva izdržao da odgledam ovu petu epizodu. I sreća da se emituje sedmično, a ne da su ispalili sve epizode, jer ja mogu izdržati (jedva) jedan sat sedmično ove papazjanije.

#dalecooperoprosti :D
shmizlica

#272 Re: Twin Peaks

Post by shmizlica »

fora je da se opustiš i čekaš šta je slijedeće :D
dale cooper

#273 Re: Twin Peaks

Post by dale cooper »

irac300 wrote:Meni je jedina tuga što ovo nema veze sa Twin Peaksom. Razumijem vas koji volite Lyncha i njegov stil, uopšte ne ulazim u to. Ali ja kao fan originalne serije, malo je reći da sam razočaran. Sinoć sam jedva izdržao da odgledam ovu petu epizodu. I sreća da se emituje sedmično, a ne da su ispalili sve epizode, jer ja mogu izdržati (jedva) jedan sat sedmično ove papazjanije.

#dalecooperoprosti :D
#uredujecare :D
gold'n'brown

#274 Re: Twin Peaks

Post by gold'n'brown »

Moram da spomenem muziku u seriji. Vrh.
seln

#275 Re: Twin Peaks

Post by seln »

Meni je vala razvucena ko zvaka i gledam je samo iz respekta, u sjecanju na stare epizode. Cooperov izlazak iz Red room su razvukli na tri epizode, a komotno je mogao stati u jednu.Likovi po pola minute samo gledaju pravo, replike su na rubu majmunisanja
-Mislim da smo nesto zaboravili.
-Mislis da smo nesto zaboravili?
-Da, mislim da smo nesto zaboravili.
-Ja ne mislim da smo nesto zaboravili. Zapravo, mislim da smo nesto zaboravili.
I slobodno pricajte o "dubljem smislu", "tipicno Lynchov apsurd"... za mene je to glupost.
Svi likovi iz stare serije su samo dekoracija i imaju epizodne uloge.
Jedini highlight do sada: gola Madeline Zima.

Image
Post Reply