Twillight (or) Vampire Chronicles

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dzukelica

#1 Twillight (or) Vampire Chronicles

Post by dzukelica »

Stvarno htjedoh postavit ovu temu u forum Knjizevnost, al ga ne nadjoh ?

Mislim, kad već ima forum o motociklizmu...

Ajd, vjerovaću da je moja greška, nebitno, pošto nema književnosti, a oba serijala su ekranizovana..

Anne Rice il Stephenie Mayer,

Oni koji sjaje ili oni kojima sunce ne godi tenu,

Pošto je na ovoj temi, reću da sam na trenutak posumnjo u svoju seksualnost kad sam vidio Bred Pita kao vampira,
Robert doesnt work for me.
SenSen

#2 Re: Twillight (or) Vampire Chronicles

Post by SenSen »

Nisam nikada citala Twillight, ali sam kao tinejdzer gutala Ann Rice knjige! The Vampire Chronicles su pravo intresantne, i citala sam svaku po vise puta. Jeste da zadnjih nekoliko nisam mogla zavrsiti (sve poslije Pandorine) valjda sam prerasla stil (ili je Anne izgubila foru). A sto se tice filmova, mislim da su uprkos slicnoj radnji namjenjeni za razlicite demografije. Interview With a Vampire je dosta mracan i morbidan film, sa tematikom koja ne pase svima. Dok je Twillight cista tinejdzerska fantazija, nije cudno sto je toliki hit :lol: Interview fakat znam napamet, toliko sam ga puta gledala. Samo reci scenu pa ti dam koji citat :D

Ako cemo o tipovima, mislim da je ovo jedna od najboljih Bradovih uloga! :oops: A ovaj Pattison mi se nije svidjao od pocetka, but he grew on me :D Takodjer mi je shega njegov pristup ulozi, rekao je nesto kao " Citao sam knjigu, na svakoj strani pise kako je Edward lijep. Ali meni se cinio kao manodepresivac, pa sam ga tako i glumio". :lol:
dzukelica

#3 Re: Twillight (or) Vampire Chronicles

Post by dzukelica »

Eh, svi izgleda otkrili kao tinejdzeri, ja tek u post tinejdz godinama se zaljepio.. ajd, nikad je kasno :)

Pročito sam prve tri, ono hardcover edition i ozbiljno kontam da skinem ako ima išta još, twillight mi ima zanimljiv koncept, pa čak i ta ljubav samo da Bella prestane kukumavčit kolko je ružna a kolko je on ljep, mislim dodjavola..

I ne, ne sjaje na suncu :D

Scena kad se "igraju" sa one dvije kreolke u stanu :]
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4 Re: Twillight (or) Vampire Chronicles

Post by pici »

Pa po mnogim psiHiĆima tematika o vampirima je seks :dance: i fHetiš :mrgreen:
Žene barem podsvjesno maštaju o seksi vampirima

Vampiri i seks neraskidivo su povezani još otkad je grof Drakula gricnuo Minu i Lucy. Filmski serijal “Sumrak” u međuvremenu je osvojio nove generacije, a psiholozi se još ne mogu složiti u čemu je tajna vampirske privlačnosti. Dok neki tvrde da veliki očnjaci simboliziraju penis, a ugriz seks, drugi smatraju da vampiri zavodljivost duguju svojoj jezivosti - žene ih žele, no istodobno ih se boje. Neki njihovu popularnost pripisuju i recesiji - oni su moćni, gotovo besmrtni i uvijek imaju kontrolu, što ih čini neodoljivo privlačnima u teškim vremenima. Kako god bilo, vampirski romani i filmovi pronašli su put i u spavaće sobe, od ljubavnih ugriza po vratu do razrađenih igrica u gotičkim kostimima. Malo neobičnosti dobrodošao je začin rutini pa sve dok se previše ne zanesu, parovi mogu mirno uživati u egzotičnim maštarijama, ne razbijajući glavu oko toga što vampire čini vječno neodoljivima. Neke teorije vampirske privlačnosti prilično su čudne. Prema Stephenu Marcheu, vampiri ovih dana doživljavaju vrhunac popularnosti jer “heteroseksualne žene podsvjesno žele spavati s homoseksualnim muškarcima”. No nisu svi ludi za vampirima - nekima su draža druga seksepilna čudovišta.

VUKODLAK: Ljubiteljice vukodlaka ne padaju na metroseksualce nego čeznu za punokrvnim, nedepiliranim mužjacima. Vaš idealni muškarac snažan je, strastven i izravan. Voli životinje i šetnje prirodom - za punog Mjeseca. Iako u “Wolverineu” i nije pravi vukodlak, Hugh Jackman utjelovio je njegov divlji šarm i osvojio ženska srca.

inaĆe pogledaH sinoć i treĆi nastavak Twillight sage i umalo ne zaspa e jedino kad dodje do one Vampirice Viktorije :dance: malo se ko prenu iz sna :mrgreen:
dzukelica

#5 Re: Twillight (or) Vampire Chronicles

Post by dzukelica »

Ima u tom istine, mene više privlače vampirice neg ta dlakava čudovišta što odaju ispod mjesečine, a generalno i progres ide na moju stranu jerbo su "brazilke" sve popularnije pa ću stoga zaključit da sam vjerovatno gej.

A ne znam, ta stvorenjca što vrebaju u mraku nekog velegrada su mi privlačnija od stvorenja što odaju prirodom po (opet) mjesečini
SenSen

#6 Re: Twillight (or) Vampire Chronicles

Post by SenSen »

dzukelica wrote:Eh, svi izgleda otkrili kao tinejdzeri, ja tek u post tinejdz godinama se zaljepio.. ajd, nikad je kasno :)

Pročito sam prve tri, ono hardcover edition i ozbiljno kontam da skinem ako ima išta još, twillight mi ima zanimljiv koncept, pa čak i ta ljubav samo da Bella prestane kukumavčit kolko je ružna a kolko je on ljep, mislim dodjavola..

I ne, ne sjaje na suncu :D

Scena kad se "igraju" sa one dvije kreolke u stanu :]
Podebljano: Ma to je da bi se nezgrapne tinejdzerke mogle uziviti u pricu. Cim moze Bella mogu i one :D

Ne znam za Twillight, ali ako ti se svidjaju Anne Rice knjige onda ih stvarno vrijedi potraziti. Ja sam uz njih provela bezbroj sati, tako je taj svijet intresantan i mastovit (i sexy :D ) U onim kasnijim knjigama se ulazi u detalje o nekim sporednim karakterima, Marius, Pandora, Armand, David (iz Talamasce) itd. But whatever you do, nemoj ni slucajno citati Memnoch The Devil, knjiga utushi :-) Jos da dodam, mislim da su ove knjige na mene ostavile jak utisak jer sam ih citala u tako osjetljivom dobu. Vecina muskih karaktera su ili gay ili biseksualci, tako da sam se rano navikla na razne medjuljudske konfiguracije.
SenSen

#7 Re: Twillight (or) Vampire Chronicles

Post by SenSen »

Sjetih se da imam sejvano ovo:

Image

:D :D :D
Post Reply