Nisam samo jos nacisto sa tim da li je ova nasa tolerancija snaga ili slabost..jer uvijek smo kao civilizovaniji a svakih 50tak godina nas pobiju i rasele
twilight zone
-
VanHelsing
Najveca strava je to sto mi sa njima moramo u EU
. To je kao snaga koja treba da nam pomogne da kao drustvo sustignemo svijet u tim standardima civilnih, gradjanskih drustava. Nazalost ta je njihova omladina 100% zatrovana preko televizije i novina koje tamo gledaju i mislim da su cak veci nacionalisti od njihovih roditelja
.
Nisam samo jos nacisto sa tim da li je ova nasa tolerancija snaga ili slabost..jer uvijek smo kao civilizovaniji a svakih 50tak godina nas pobiju i rasele
. Mislim da u toj omladini gledamo nastanak pokreta, kao sto su radikali, koji ozbiljno prijete nasoj buducnosti a nemocni smo da ista poduzmemo protiv toga a EU se pravi luda kao da je sve u redu. Ja imam poznanike u ovom istocnom Sarajevu i kazem vam da su oni izuzetno radikalni i da mi ovamo podcjenjujemo prijetnju koju oni predstavljaju. Samo mi je kao covjeku zao sto je izgleda nemoguce da mladi ljudi kroz raspravu nesto rijese, dodju do nekih novih odgovora na stara pitanja..kao covjek to cak smatram i licnim porazom sto zivim u takvom drustvu.