TVSA i ramazanski program

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

karanana

#26 Re: TVSA i ramazanski program

Post by karanana »

nosara wrote:
karanana wrote:mislim, i ja tezim na tu neku lijevo orijentisanu politicku stranu, ali sto on vuce, covjeku se zgadi i dodje mu da napusti tu neku lijevu opciju zbog ovakvih stavova.
Nema lijeve politicke opcije trenutno... Odnosno, sve su lijeve... Kakve to veze ima s temom...?
kod tebe ima.
nisam valjda ja poceo pricati o tome cija je ovo televizija i ko stoji iza nje.
nosara

#27 Re: TVSA i ramazanski program

Post by nosara »

karanana wrote:
nosara wrote:
karanana wrote:mislim, i ja tezim na tu neku lijevo orijentisanu politicku stranu, ali sto on vuce, covjeku se zgadi i dodje mu da napusti tu neku lijevu opciju zbog ovakvih stavova.
Nema lijeve politicke opcije trenutno... Odnosno, sve su lijeve... Kakve to veze ima s temom...?
kod tebe ima.
nisam valjda ja poceo pricati o tome cija je ovo televizija i ko stoji iza nje.
Ko da je to sramota... :-)
minjonja

#28 Re: TVSA i ramazanski program

Post by minjonja »

nije sramota nego nije tema! tema je tvsa i ja kontala neko ce nekad napisati "veceras u 7 ta i ta emisija, zvuci zanimljivo bla bla" al ne, opet politicko prepucavanje citam. al ne moze kod nas nista bez politike, nista.
HomeArt

#29 Re: TVSA i ramazanski program

Post by HomeArt »

Pohvale TVSA na programu opcenito i pogotovo za ramazanski program.
StupskaBitanga

#30 Re: TVSA i ramazanski program

Post by StupskaBitanga »

kako ce onaj gorbar dobiti nogu:)
SDP preuzima TVSA
veleno

#31 Re: TVSA i ramazanski program

Post by veleno »

StupskaBitanga wrote:kako ce onaj gorbar dobiti nogu:)
SDP preuzima TVSA
Koji grobar?

Za razliku od ostalih televizIja u Sarajevu TVSA posljednih godina bilježi pomak u kvaliteti programa.

Nadam se da SDP-ov kadar neće uništiti TVSA kao što su uništili FTV.
poznanik

#32 Re: TVSA i ramazanski program

Post by poznanik »

veleno wrote:Za razliku od ostalih televizIja u Sarajevu TVSA posljednih godina bilježi pomak u kvaliteti programa.
Šta je za tebe kvalitet programa, možda broj polugolih curica pred kamerama na koje se može onanisati, ili promocija samo jedne etno-kulture i tradicije, kao da ostale ne postoje, kao da i oni ne plaćaju za taj isti tv kanal?

Uostalom, ko je i kada, i kojim kriterijima utvrđivao kvalitet TV programa u nas, da bismo mogli praviti komparaciju?

A "grobar" je bivši direktor koji je u svom mandatu uspješno upravljao idejom i svim sredstvima je podupirao, da se jedno ogromno sportsko-rekreaciono područje, na kojem su izrasle i psihofizički se odgojile i razvile hiljade i hiljade Sarajlija, potpuno uništi i na istom mjestu izgradi samo jedno odgajalište - duhovno.
karanana

#33 Re: TVSA i ramazanski program

Post by karanana »

da krenem od sredine. kao prvo nije istina da se promovise samo jedna etno kultura i tradicija i otkud ovako neosnovana tvrdnja. otvori ovaj kanal kada je uskrs/vaskrs ili bozici, cak i srpska nova godina pa se javi.
kao drugo, sta fali programima sa finim curicama? iskreno receno, ja bih volio da si u pravu i da su zaista polugole. ma sta polugole, ja bih volio da su gole, ali na zalost nisu i nisi u pravu kada ih nazivas polugolim. pored njihovog lijepog izgleda i vedrih lica, ja na zalost nisam vidio ni da je ijednoj sijevnula ni noga kroz neki izrez a da ne govorim o nekim dekolteima ili necemu.

odluci se vise jeli ovo konzervativna muslimanska televizija ili je televizija po kojoj skakucu polugole curice jer ovdje navodis ijedno i drugo.

za ovo zadnje, o kojem dijelu grada/rekreacionom podrucju govoris jer nisam upoznat sa slucajem?
malawi

#34 Re: TVSA i ramazanski program

Post by malawi »

Attitude wrote:
ladyblue18 wrote:Pohvale i od mene, bas sam se pozitivno iznenadila kad sam preksinoc prebacila sa Hayata gdje je vazila Elvira Rahic, kad na TVSA uzivo s topa gore prenose. :D
svaku noc je uzivo :D i bas fino :)
Djeci je najdraze da gledaju na TV-u kako onaj ciko pali fitilj, a onda trk na balkon da vide kako pukne top. Cista desetka. :thumbup:
Preksinoc 15sec prije paljenja fitilja, prikazuje lika sa bradicom koji sjedi cca 2m ispred topa i pusi cigaru. Izofirase ga kamermani :lol:
Attitude

#35 Re: TVSA i ramazanski program

Post by Attitude »

malawi wrote:
Attitude wrote:
ladyblue18 wrote:Pohvale i od mene, bas sam se pozitivno iznenadila kad sam preksinoc prebacila sa Hayata gdje je vazila Elvira Rahic, kad na TVSA uzivo s topa gore prenose. :D
svaku noc je uzivo :D i bas fino :)
Djeci je najdraze da gledaju na TV-u kako onaj ciko pali fitilj, a onda trk na balkon da vide kako pukne top. Cista desetka. :thumbup:
Preksinoc 15sec prije paljenja fitilja, prikazuje lika sa bradicom koji sjedi cca 2m ispred topa i pusi cigaru. Izofirase ga kamermani :lol:
gledala sam :D
stranac ba neki :wink: :)
GOLFER

#36 Re: TVSA i ramazanski program

Post by GOLFER »

Ovdje na forumu fakat ima pacenika teskih, sve im smeta :-)

Inace TVSA u zadnje dvije godine je popravila svoj program bas bas primjetno...
amazanski program im je odlican i svaka cast na tome... A svake godine pojedinci ne mogu da ''trpe'' ramazan na TV-u pa se provaljuju po forumima...
delightful

#37 Re: TVSA i ramazanski program

Post by delightful »

Ronnie O'Sullivan wrote:
karanana wrote:
nosara wrote:Mala sda televizija... :-)

Al', hajde sve, da ne falsifikuju istoriju i ne pljuju bivsi sistem... Ne shvataju da nije zivot poceo kad je babo pobijedio dedu na izborima... :D

daj bogati vise i ti....
koja je tebi najbolja televizija?
da pogodim....

tvsa - sda
tv1 - sbih
a tvoja najomiljenija nevinasce nad nevinascima i primjer neovisnosti.....koje licemjerstvo vise.
E moj karanana ovaj nosara je ubjedljivo najveci kreten sto se pojavio na forumu....
7 dana zbog vrijedjanja sagovornika
luckylaka

#38 Re: TVSA i ramazanski program

Post by luckylaka »

Vala i meni jedna od najboljih tv kuca al ova g...a sto ih gledam preko njih(nettv)malo malo pa nemaju signala.Ako ima neko da upita urednike u TvSa dali ovi signal preuzimaju legalno ili ga kradu.Placam bolan skupo a malo malo pa fali neki kanal.Zvao sam jednom dole da ih upozorim al neka valjda sa recepcije kaze-obavjesticu odgovorne.Mozda bi mogao pokrenuti i tuzbu neku zbog toga sto redovno placam kanale a ne gledam ih jer ih nema.Rijec je naime o internet kanalima.Uh,odoh ja daleko sorry.
Mr.Penguin

#39 Re: TVSA i ramazanski program

Post by Mr.Penguin »

.
Last edited by Mr.Penguin on 13/02/2013 14:38, edited 1 time in total.
T4h

#40 Re: TVSA i ramazanski program

Post by T4h »

Pohvale za TVSA. Gotivim tu televiziju ne samo zbog ramazanskog programa nego i zbog obiljezavanja datuma iz proteklog rata. Mozda to nekima smeta. Drago mi je vidjeti neke ratne video spotove, neke ratne emisije a to prikazuje samo TVSA. Hayat ima katastrofa ramazanski program ove godine, reklame i studio koji nije nimalo prilagodjen ramazanskoj atmosferi, da ne govorim o istim gostima svake godine. Sve blijedo i uradjeno na brzinu. Ali barem imaju nekakav razamanski program, neki nemaju nista :wink:
veleno

#41 Re: TVSA i ramazanski program

Post by veleno »

poznanik wrote:
Šta je za tebe kvalitet programa, možda broj polugolih curica pred kamerama na koje se može onanisati, ili promocija samo jedne etno-kulture i tradicije, kao da ostale ne postoje, kao da i oni ne plaćaju za taj isti tv kanal?
Ne bih se složio da TVSA promovira samo jednu kulturu i tradiciju,barem što se tiče vjerskog programa.Uostalom 90% onih koji plaćaju tu televiziju i jesu pripadnici jedne kulture i tradicije,stoga i ne vidim u čemu je problem da 90% programskog sadržaja te televizije bude namjenjeno toj populaciji.
Uostalom, ko je i kada, i kojim kriterijima utvrđivao kvalitet TV programa u nas, da bismo mogli praviti komparaciju?
Za mene kao običnog gledaoca dovoljno je da ne repriziraju 0-24 h debilne serije kao što to radi FTV,ili debilne showe kao što to rade OBN i Hayat,pa da ustvrdim da TVSA ima kvalitetniji program od predhodno navedenih.

A "grobar" je bivši direktor koji je u svom mandatu uspješno upravljao idejom i svim sredstvima je podupirao, da se jedno ogromno sportsko-rekreaciono područje, na kojem su izrasle i psihofizički se odgojile i razvile hiljade i hiljade Sarajlija, potpuno uništi i na istom mjestu izgradi samo jedno odgajalište - duhovno.
To je posao pravosuđa da određuje ko je za šta odgovoran.A mi smo na temi o TVSA i ja kao obični gledalac mogu samo da pohvalim odgovorne na TVSA, jer rade bolji posao od konkurencije.Uz emisiju Federacija danas koja se emitira na FTV,TVSA je jedina domaća televizija koju s vremena na vrijeme pogledam.
Mustafapasa

#42 Re: TVSA i ramazanski program

Post by Mustafapasa »

Opet pohvala,
ne znam jel neko gledao sinoc, ali su spojili i ramazanski program, i iza a onda emisija o Sevdahu...jedno 15 ljudi je (sevdanlija) bilo kost u vidu intervjua...svaka cast TVSA
Attitude

#43 Re: TVSA i ramazanski program

Post by Attitude »

ono sto valja je da nisu napuhani..pretenciozni..kao npr hayat ..
skromno a opet jako lijepo

inace fkt ne gledam TV...ali ako se spremam na posao...Jutarnji samo na TV Sa....oni na hayatu se poklase koliko se ne mogu...javno se na TVu prepucavaju - uzas

i ramazanski program..odlican
sta mene zanima ko sta kuha i jede...a vala i misljenje pojedinih koje ionako zaobilazim..pogotovo za ramazan
minjonja

#44 Re: TVSA i ramazanski program

Post by minjonja »

jedini minus ide toncu ili onom ko montira emisiju, ma ko god da je kriv sto se vise cuje ona "lagana" muzika u pozadini, nego ono sto ljudi pricaju. ono kad poslije iftara puste rumijeve stihove, ja nista zivo ne cujem od muzike. nije to jedini momenat, ali mi je prvi naumpao.
Kenan-sa

#45 Re: TVSA i ramazanski program

Post by Kenan-sa »

svaka cast TVSA na ramazanskom programu!
majstor_m

#46 Re: TVSA i ramazanski program

Post by majstor_m »

zaista su najbolji sa ramazanskim programom
ja.neron

#47 Re: TVSA i ramazanski program

Post by ja.neron »

ramazanski program na TVSA je OK sve dok ne počnu oni razgovori onda može čovjek odmah pokvariti post jer večih gluposti nisam čuo odavno posebno od Lavića i Neimarlije kakve su oni nebuloze valjali meni je bilo došlo da razbijem televiziju ili da skočim sa provog sprata na glavu
ja.neron

#48 Re: TVSA i ramazanski program

Post by ja.neron »

minjonja wrote:jedini minus ide toncu ili onom ko montira emisiju, ma ko god da je kriv sto se vise cuje ona "lagana" muzika u pozadini, nego ono sto ljudi pricaju. ono kad poslije iftara puste rumijeve stihove, ja nista zivo ne cujem od muzike. nije to jedini momenat, ali mi je prvi naumpao.
a jesi li možda skontala šta ona priča u TVSahan-u
Kardelj01

#49 Re: TVSA i ramazanski program

Post by Kardelj01 »

TVSA napreduje iz dana u dan. :thumbup:
super.nova

#50 Re: TVSA i ramazanski program

Post by super.nova »

Bas cu sa malo vise pozornosti gledati njihov ramazanski program. Prebacim samo kad je ezan, jer je fakat prelijepo vidjeti kad se po Sarajevu kandilji upale :)

A inace mislim da TVSA ima super praznicne programe, pozitivno su me iznenadili jer su imali i Bozicni i i praznicni program za Uskrs. To mi je bilo super! :thumbup:
Post Reply