TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

suncica35

#1 TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by suncica35 »

Image

Originalni muzički show TV1 "Prvi glas sevdaha“, koji za cilj ima pronaći najboljeg amatera interpretatora sevdalinke, kreće u potragu za prvim takmičarima.
http://www.klix.ba/magazin/muzika/prvi- ... /131217085

Hanka sve mladja i mladja :) :?: :izet:
luckylaka

#2 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by luckylaka »

Pratim ali nikako da upratim kada pocinje na tv-u takmicenje
suncica35

#3 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by suncica35 »

luckylaka wrote:Pratim ali nikako da upratim kada pocinje na tv-u takmicenje
Pa najavljuju sada prvo audicije, a negdje sam procitala da u januaru krecu sa emitovanjem. Kada tacno, nisu objavili jos.
Nakon audicija, ide onaj pravi, takmicarski dio..
Hocemo se i mi prijaviti??? ;-)
luckylaka

#4 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by luckylaka »

suncica35 wrote:
luckylaka wrote:Pratim ali nikako da upratim kada pocinje na tv-u takmicenje
Pa najavljuju sada prvo audicije, a negdje sam procitala da u januaru krecu sa emitovanjem. Kada tacno, nisu objavili jos.
Nakon audicija, ide onaj pravi, takmicarski dio..
Hocemo se i mi prijaviti??? ;-)
ha,ha da revemo ko chombe :-D
Šveđanin

#5 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by Šveđanin »

Fino se drži ova teta. :izet: :bih:
luckylaka

#6 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by luckylaka »

Šveđanin wrote:Fino se drži ova teta. :izet: :bih:
Pa dobro nije bas pretjerano ni stara 57 god.najbolje godine za nas sto smo presli 50-e :D
luckylaka

#7 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by luckylaka »

A gdje nesta tema Tv1 :roll: Evo ovo cu turiti ovdje Tema TV1 - večeras u 21:00 h
Prije jednog sata

Tema emisije TEMA TV1: Kriza vlasti u Federaciji BiH

Gosti emisije bit će zastupnici SDP-a, SDA, SBB-a i SBiH-a u Federalnom parlamentu.

Pitanje za gledatelje: Tko je glavni krivac za krizu vlasti u Federaciji?

Tema TV1, večeras u 21.h
suncica35

#8 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by suncica35 »

luckylaka wrote:A gdje nesta tema Tv1 :roll: Evo ovo cu turiti ovdje Tema TV1 - večeras u 21:00 h
Prije jednog sata

Gosti emisije bit će zastupnici SDP-a, SDA, SBB-a i SBiH-a u Federalnom parlamentu.

Tema TV1, večeras u 21.h
Nikolina je odlična voditeljica. Tek je na TV1 pokazala svoje prave sposobnosti, i uređivačke, osim voditeljskih. Ali, moram primjetiti da vi bas volite izgleda plavuse. :o Ili, je ovo ipak slucajnost da vam se sviđaju oba projekta TV1?! :wink:
suncica35

#9 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by suncica35 »

http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-herce ... tuzli.html

Evo, počeli su sa audicijama... :thumbup:
Dobro mi izgleda do sada, samo bih voljela da cujem kako su stvarno pjevali ti kandidati. Hajd, strpit cemo se do januara, valjda tada krecu u emitovanje.. kako su rekli.
frida_kahlo25

#10 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by frida_kahlo25 »

:-D kakve vijesti....

Napokon da neko smisli pravu stvar...sevdalije, samo naprijed!

Ja jedva čekam audiciju u Sarajevu ;-)
Nero Histrion

#11 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by Nero Histrion »

suncica35 wrote:http://www.tv1.ba/vijesti/bosna-i-herce ... tuzli.html

Dobro mi izgleda do sada, samo bih voljela da cujem kako su stvarno pjevali ti kandidati. Hajd, strpit cemo se do januara, valjda tada krecu u emitovanje.. kako su rekli.
A gdje su i kada rekli da ce biti u januaru, @suncice35? Ti si uvijek na izvoru informacija kada je TV1 u pitanju i ja ti se unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Stvarno bih volio cuti kandidate kako pjevaju :-D . Nadam se samo da koncept nece biti ni slican ZMBT!
Ko ce biti voditelj? Srdacan pozdrav cijeloj ekipi! :D
Mustang1

#12 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by Mustang1 »

Ova Amina Hodzic je'l iz Zenice ?
suncica35

#13 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by suncica35 »

Nero Histrion wrote:

A gdje su i kada rekli da ce biti u januaru, @suncice35? Ti si uvijek na izvoru informacija kada je TV1 u pitanju i ja ti se unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Stvarno bih volio cuti kandidate kako pjevaju :-D . Nadam se samo da koncept nece biti ni slican ZMBT!

Negdje sam procitala za januar, ali ne znam tacno.. Mozda su isticali januar za početak audicija, pa ipak krenuli u decembru. Ne znam, ali ja bih voljela da krene sto prije, pa cemo znati kako izgleda. S obzirom da je u pitanju sevdah, ali i TV1, vjerujem da ce im koncept biti dobar i originalan. :bih:
Nero Histrion

#14 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by Nero Histrion »

E jos me zanima kud je nestala citava jedna tema sa ovog foruma posvecena TV1 :? :-? ? Il' sam corav, il' mi se prividja ??? Je li to obrisana, il' se sama sklonila, il' ja haluciniram? :-? Pregledah moje postove, nigdje ni jednog sa te teme?! Znam da su tu nedavno postirali i @KatarinaKosaca i @Luckylaka? Dajte me prosvijetlite malo po ovom pitanju, necu ba moc' spavat cijelu noc. Sta bi od teme? :skoljka: Sjecam se i tebe @suncice35, tamo si se cesto javljala :izet: . Sad odjednom - pojela maca citavu temu! :skoljka: Majke mi mile, evo mi pada na pamet rijec "konspiracija"!
Nero Histrion

#15 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by Nero Histrion »

luckylaka wrote:A gdje nesta tema Tv1 :roll: Evo ovo cu turiti ovdje Tema TV1 - večeras u 21:00 h
Prije jednog sata

Tema TV1, večeras u 21.h
Evo i ja se pitam @Lucky gdje nestade tema TV1??? Ovo postaje zanimljivo! Nema niti jednog mog posta na tu temu, sve obrisano. Nesto ovdje ne stima :izet: , a sta - to ce nam valjda neko objasniti! Ovo meni izgleda "kafkijanski", matere mi! Ima li ko od Administratora sa klix.ba foruma da nam kaze sta se desilo? Hvala.
Last edited by Nero Histrion on 24/12/2013 09:26, edited 2 times in total.
navedeni

#16 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by navedeni »

Kakav Sevdah u Bosni, daj Kitica.

Ovo je dobra stvar: http://www.tv1.ba/tv-program/13983-samo ... nuaru.html

Kum triologija!

Ima u januaru da se zapuca :lol:
Nero Histrion

#17 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by Nero Histrion »

suncica35 wrote:
Nero Histrion wrote:

Negdje sam procitala za januar, ali ne znam tacno.. Mozda su isticali januar za početak audicija, pa ipak krenuli u decembru. Ne znam, ali ja bih voljela da krene sto prije, pa cemo znati kako izgleda. S obzirom da je u pitanju sevdah, ali i TV1, vjerujem da ce im koncept biti dobar i originalan. :bih:
Pa meni to vec mirise na ZMBT, ne vidim nsita originalno :roll: . Idu po bh. gradovima, k'o i ZMBT, bit ce onda odabir kandidata, diskusije, glasanje publike i strucnog zirija pa nastupi uzivo pred publikom. Ne vidim stvarno nista originlano :oops: , kao ni u drugome sto rade jer se to sve svodi na kopiranje (ko hoce da vidi vidi) i napumpavanje u stilu : joj jesmo najbolji ... Osim toga, za moj ukus imaju i previse sapunica, al' ko voli nek izvoli. Jedino mi se svidja Jasna Bajraktarevic :thumbup: , ali i to samo zahvaljujuci njoj, njenoj elokvenciji i energiji, a ne menadzmentu ove kuce o kojem bih rado govorio, al' nestade :( tema. Ta je televizija obecavala na samom pocetku, ali sada mi je sve jasnije da se radi o vrlo ovisnom mediju sumnjivog novinarskog i "drugog" kvaliteta. Nije mi jasno gdje se mogu ostavljati komentari u vezi sa ovom televizijom, onako generalno, a ne samo na temu nove emisije. Pokrenuo sam novu temu o tome gdje nestade ona prva tema"TV1- all about", al' Admin, tj. moderatori zakljucase sve odmah, a nije mi jasno zasto :( .
Nadam se da necu biti banovan zbog pitanja, pitam uljudno i ne vidm razlog za zakljucavanje one moje jutrosnje teme. Hvala. :)
Inace, pratit cu i dalje, "Prvi glas sevdaha", da vidim tu "inovaciju". :) Ekipi pozdrav i sretno, mada niste moja solja caja! :-D
BHF_Manijak

#18 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by BHF_Manijak »

Pa realno koje to novitete mozes uvesti u jedan muzicki casting show?! Pogledaj i ostale po Evropi, kandidati se prijavljuju, dolaze na audiciju,ziri ocjenjuje, kasnije nastupi pred publikom itd... Od Amerike, Njemacke, Balkana i ostalih, sve je u pet deka. Razlika je u tome kako organizujes show, licili to na nesto ili je kic k'o ZMBT, imas li prave voditelje, ziti i slicno, ali je koncept svugdje isti.
Nero Histrion

#19 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by Nero Histrion »

BHF_Manijak wrote:Pa realno koje to novitete mozes uvesti u jedan muzicki casting show?! Pogledaj i ostale po Evropi, kandidati se prijavljuju, dolaze na audiciju,ziri ocjenjuje, kasnije nastupi pred publikom itd... Od Amerike, Njemacke, Balkana i ostalih, sve je u pet deka. Razlika je u tome kako organizujes show, licili to na nesto ili je kic k'o ZMBT, imas li prave voditelje, ziti i slicno, ali je koncept svugdje isti.

Tacno, nema se tu sta novo reci, sve po formi nalikuje jedno drugome i sve je u pet deka. Nista ne moze biti gore od ZMBT, oni su se srozali do neslucenih nizina. Cak i ziri, u kojem su sve sami profesori muzike, vise ne izgleda normalno. Mozda ovi sa sevdahom nesto i naprave, vidjet ce se, ali treba to onda stvarno biti inventivno, drugacije, originalno, kao sto tvrde ovi njihovi na forumu.
BHF_Manijak

#20 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by BHF_Manijak »

Ma ZMBT je klasicni kic ba, dzaba sto su oni profesori muzike kad to vise lici na izdrkavanje po takmicarima i licna prepucavanja, cejfove. Prosle godine znam da je ona papanka babicka nesto srala, gurla onu nakvu nidje veze kandidatkinju, kontru pucaju jedni drugima itd...
A kad bacis pogled na dvoranu, otprilike vidis da je tu prosjek godina 16 + roditelji i uza rodbina kanidata. To im i jest otprilike publika.
Recimo da bi kao generalni sponzor za ZMBT bio Express, tu su negdje otprilike.
It_is_a_Leclerc

#21 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by It_is_a_Leclerc »

Generalno mi se ne sviđa niska produkcija ovog showa. Ovaj žiri u kojem su uvijek neki drugi ljudi, ne zvuči nimalo dobro ni profesionalno.
Nero Histrion

#22 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by Nero Histrion »

It_is_a_Leclerc wrote:Generalno mi se ne sviđa niska produkcija ovog showa. Ovaj žiri u kojem su uvijek neki drugi ljudi, ne zvuči nimalo dobro ni profesionalno.
Pogledaj na njihovoj web stranici pod "Prvi glas sevdaha", ima vise informacija o projektu. Po ovome sto su ispricali i po ljudima koje su angazovali to ima sansi da licni na nesto dobro, u svakom slucaju kvalitetnije od ZMBT. Iako, kao sto sam vec rekao, nisam ljubitelj ove TV kuce, ne zbog ljudi koji tamo rade i kojima zelim sve najbolje nego zbog menadzmenta i :( Utemeljitelja, te :( SBiH koja tamo jos ima svoje pipke, zelim im svako dobro u ovome projektu :) . Dobili su dobar kredit od Razvojne, tu je i Safa koji zna sta "radi", mozda i Sanela Jenkins uleti s kojom tisucom ... pa eto, neka barem u nesto pametno uloze sav taj novac. Sretno. :)
suncica35

#23 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by suncica35 »

It_is_a_Leclerc wrote:Generalno mi se ne sviđa niska produkcija ovog showa. Ovaj žiri u kojem su uvijek neki drugi ljudi, ne zvuči nimalo dobro ni profesionalno.

Zašto ne zvuči profesionalno? Meni baš djeluje objektivnije da više ljudi bira talente i odlučuje.
http://www.ekskluziva.ba/Prvi-glas-sevd ... 43061.html
U Mostaru će biti Mujo Šantić i Maja Baralić.. Maja je baš profi lik.. Mislim da će to biti ok. ;-)
It_is_a_Leclerc

#24 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by It_is_a_Leclerc »

suncica35 wrote:

Zašto ne zvuči profesionalno? Meni baš djeluje objektivnije da više ljudi bira talente i odlučuje.
http://www.ekskluziva.ba/Prvi-glas-sevd ... 43061.html
U Mostaru će biti Mujo Šantić i Maja Baralić.. Maja je baš profi lik.. Mislim da će to biti ok. ;-)
Zato što smatram da bi bilo dobro da se radi sa takmičarima, a to nije moguće kad se puno ljudi miješa i savjetuje.

Puno baba, kilav sevdalija.
frida_kahlo25

#25 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA

Post by frida_kahlo25 »

Sevdalije treba da ocjenjuju sevdalije, a ne rockeri, hip-hoperi i sl...tako da je žiri sasvim ok

By the way, ova televizija se prva sjetila da uradi nešto ovakvo, tako da imaju veliki respect za samu ideju, bez obzira na ostale činjenice.....

Ja čekam Sarajevo, da se prijavim :ljulja:
Post Reply