Tv Vivax se gasi na odredjenim kanalima...
Moderator: Benq
-
llull
#1 Tv Vivax se gasi na odredjenim kanalima...
Pozdrav svima, imam problem.
Prije manje od godinu dana sam kupio TV Vivax ( da , znam nije neka kvaliteta ali sam ga uzeo cisto eto nekada u sobi da pogledam nesto na tv ).
Elem odjednom je poceo da se npr ugasi na odredjenim nekim kanalima , pa upali se i radi 10 sec i opet se ugasi i opet onda sve isto...
Jel imao ko slicna iskustva ?
Prije manje od godinu dana sam kupio TV Vivax ( da , znam nije neka kvaliteta ali sam ga uzeo cisto eto nekada u sobi da pogledam nesto na tv ).
Elem odjednom je poceo da se npr ugasi na odredjenim nekim kanalima , pa upali se i radi 10 sec i opet se ugasi i opet onda sve isto...
-
radostan dan
#2 Re: Tv Vivax se gasi na odredjenim kanalima...
Nije do tv-a, nego do kablovskog operata. Na pojedinim kanalima tv - blica-, kako si i opisao. I nevezano da li je vivax, samsung, lg...na svima se isto desava.llull wrote:Pozdrav svima, imam problem.
Ti televizori ne primaju/podrzavaju digitalni signal, i onda se na nekim kanalima pojavi taj problem...dok na ovim lcd, plazma, led, se to ne desava.
Ustedi sebi trud, ne prti tv kod majstora zalud....
-
llull
#3 Re: Tv Vivax se gasi na odredjenim kanalima...
Radio je sasvim ok,neko vrijeme i onda se pocelo to desavati. Doduse u pravu si neki kanali jednostavno imaju smetnje ... msm imali suradostan dan wrote:Nije do tv-a, nego do kablovskog operata. Na pojedinim kanalima tv - blica-, kako si i opisao. I nevezano da li je vivax, samsung, lg...na svima se isto desava.llull wrote:Pozdrav svima, imam problem.
Ti televizori ne primaju/podrzavaju digitalni signal, i onda se na nekim kanalima pojavi taj problem...dok na ovim lcd, plazma, led, se to ne desava.
Ustedi sebi trud, ne prti tv kod majstora zalud....
Hvala ti druze ...
-
radostan dan
#4 Re: Tv Vivax se gasi na odredjenim kanalima...
nema na čemu, na usluzi...llull wrote:Radio je sasvim ok,neko vrijeme i onda se pocelo to desavati. Doduse u pravu si neki kanali jednostavno imaju smetnje ... msm imali suradostan dan wrote:Nije do tv-a, nego do kablovskog operata. Na pojedinim kanalima tv - blica-, kako si i opisao. I nevezano da li je vivax, samsung, lg...na svima se isto desava.llull wrote:Pozdrav svima, imam problem.
Ustedi sebi trud, ne prti tv kod majstora zalud....![]()
Hvala ti druze ...

uglavnom, ne sekiraj se...možda da nazoveš operatera, da mu prijaviš problem, da vidi može li se to riješiti pojačavanjem signala...kod mene se to isto javilo, u dječijoj i spavaćoj sobi, gdje su onii mali obični televiizori...mđt, kako došlo, tako prošlo...pa onda opet povremeno.
do tv-a ti uglavnom nije...
a ko što gledam, kad budeš zvao operatera, probaće da ti uvali onu kutijicu za pretvaranje kablovskog u digitalni signal...50-60-70 maraka košta.
sretno.
-
llull
#5 Re: Tv Vivax se gasi na odredjenim kanalima...
Znas sta je fora, imam tu vec kutijicu ... tj. karticu koju ubacim sa strane u tv. Sad cu probati da zamjenim sa drugog tv da ubacim pa mozda bude bolje...
- Rugafet
#6 Re: Tv Vivax se gasi na odredjenim kanalima...
O kojem modelu tv-a je rijec?
-
llull
#7 Re: Tv Vivax se gasi na odredjenim kanalima...
VIVAX LED TV 32LE62Rugafet wrote:O kojem modelu tv-a je rijec?
- Rugafet
#8 Re: Tv Vivax se gasi na odredjenim kanalima...
A ne znam druze, imam jednog vivaxa duze vrijeme niakakvih problema nema. A i na tom tvom modelu nisu 'zabiljezeni' slucajevi resetovanja koliko sam cuo. U svakom slucaju to ne bi smjelo da se desava, tako da nosi na servis dok je jos pod garancijom.
-
llull
#9 Re: Tv Vivax se gasi na odredjenim kanalima...
Cuo sam se sa likom koji radi za kablovskog operatera koji koristim. Cak sta vise je glavni i odgovorni... Sutra cemo da pokusamo nesto, pa cu da vidim... do isteka garancije imam jos pa imam prostora a i vjerujem ovom momku jer smo odrasli zajedno ....
-
taureg71
#10 Re: Tv Vivax se gasi na odredjenim kanalima...
llull wrote:Pozdrav svima, imam problem.
ja tooi imam na SOny Braviji a ne ti na vivaxu, ako ti je utjeha..nikad niko nije bio u stanju da mi to rijesi
-
llull
#11 Re: Tv Vivax se gasi na odredjenim kanalima...
Uspio sam da rijesim problem, kablovski operater Telrad, kontaktirao ljude koji rade i valjda su podesili signal kako treba da odgovara i mom modelu...