TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Pirija

#701 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pirija »

zomri wrote:
Pirija wrote:zomri
majke mi ti ko da ne znas respu...
jel to onaj što absint dere? :D :D
sad je malo jasnije, tnx.

suti dobro si proso
nije te pozv'o na kafu
ko macija guza, ko macija guza :D
supercali

#702 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

zomri wrote:
supercali wrote:Nesto a la kodi al nije program samo sto su izvori stabilniji i kvalitetniji tj koriste ih tv kuce kad preuzimaju signal
"Nešto", "nekako", "a la kodi", "ima kanala" - sve šuplja. ima li šta konkretno?
Normalno da ti to necu reci
Better Man

#703 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Better Man »

Svakavih gluposti se piše ovdje u vezi 4K. Mi još nemamo mogučnost kako treba ni full HD da gledamo,a ovdje se razglaba o 4K rezoluciji i 4K televizorima, kao bolja slika ovo, ono. Šuplja. Mislim da još nema potrebe kupovati 4K televizore, jer su neiskoristivi. Ja na full HD Sony od 42 incha imam savršenu sliku npr. Sport Kluba u HD verziji i slkika mi je kao da gledam uživo, a ne preko tv-a. Trenutno mi bolje ne treba, jer je nemamo programe u toj rezoluciji da gledamo, a i naši operateri nemaju mogučnost da ti ponude tu rezoluciju.
ja71

#704 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ja71 »

Evo ovdje imate par programa koji na satelitu (Astra 19,2E) salju u 4K rezoluciji:

Image

Vise informacija (na njemackom):
http://www.astra.de/18049106/ultra-hd
ja71

#705 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ja71 »

4K ima za smisla ako sjedis blizu televizora
primjeri:
- ko igra videoigre
- ko gleda cesto slike, jer one uglavnom imaju (i vise od) 4K rezoluciju.

pretpostavljam da za par godina nece biti razlike u cijeni izmedju FullHD i 4K tako ce ipak svi kupovati 4K. Slicno kao sto je danas skoro nemoguce kupiti televizor a da nije FullHD.
Ja npr. ne vidim razliku izmedju 720p i 1080i sa udaljenosti sa koje gledam inace televizor.
MrShadow

#706 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MrShadow »

Je li neko istrazivao malo vise oko OLED tehnologije, koje su joj mane za sada i kakav je vijek trajanja?

Evo recimo trenutno LG ima na akciji 4K OLED TV 55" sa 3,999 km
Obicni LED 4K je 1,000 jeftiniji.

Razlika u slici je velika, OLED je stvarno vrhunska stvar.
supercali

#707 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

Better Man wrote:Svakavih gluposti se piše ovdje u vezi 4K. Mi još nemamo mogučnost kako treba ni full HD da gledamo,a ovdje se razglaba o 4K rezoluciji i 4K televizorima, kao bolja slika ovo, ono. Šuplja. Mislim da još nema potrebe kupovati 4K televizore, jer su neiskoristivi. Ja na full HD Sony od 42 incha imam savršenu sliku npr. Sport Kluba u HD verziji i slkika mi je kao da gledam uživo, a ne preko tv-a. Trenutno mi bolje ne treba, jer je nemamo programe u toj rezoluciji da gledamo, a i naši operateri nemaju mogučnost da ti ponude tu rezoluciju.
ako ti nemas mogucnost ne znaci da i ostali nemaju
da se razumijemo ja sam u sarajevu ne u londonu berlinu becu ili new yorku
i opet ti po ko zna koji put svijet ravnas po sebi
Better Man

#708 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Better Man »

supercali wrote:
Better Man wrote:Svakavih gluposti se piše ovdje u vezi 4K. Mi još nemamo mogučnost kako treba ni full HD da gledamo,a ovdje se razglaba o 4K rezoluciji i 4K televizorima, kao bolja slika ovo, ono. Šuplja. Mislim da još nema potrebe kupovati 4K televizore, jer su neiskoristivi. Ja na full HD Sony od 42 incha imam savršenu sliku npr. Sport Kluba u HD verziji i slkika mi je kao da gledam uživo, a ne preko tv-a. Trenutno mi bolje ne treba, jer je nemamo programe u toj rezoluciji da gledamo, a i naši operateri nemaju mogučnost da ti ponude tu rezoluciju.
Hajde ti meni navedi koji naš operater nudi puni Full HD, tj. da možeš da gledaš kanale u pravoj Full HD rezoluciji? Ovdje se tek uvodi osnovna digitalna televizija,a da ne govorim da brlo malo ili skoro nikako nema 4K kanala, a i ako ih ima naši operteriti to ne mogu prikazati i zato je za sad dovoljan dobr Full HD televizor. Nije problem kupiti 4K televizor, već je problem što ga ne možeš iskoristiti na način kako bi trebao. Evo ja na Full HD kad gledam HD kanale, kao npr. Sport Klub imam savršenu sliku i djelu je mi kao da gledam uživo,a ne tv i to je za sad dovoljno. Tek kad večina kanala bude u $K rezoluciji, onda možemo pričati o kupovini takvog tv-a. Upravo zato što si u Sarajevu imaš ograničenu mogučnost gledanja 4K sadržaja, jer naša zemlja zaostaje po pitanju uvođenja digitalne tehnologije, kao i operateri.
Ratoborna Gljiva

#709 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Ratoborna Gljiva »

daleko smo mi još od 4k, Full HD je sasvim dovoljan, uz refresh rate 900hz super
supercali

#710 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

Better Man wrote:
supercali wrote:
Hajde ti meni navedi koji naš operater nudi puni Full HD, tj. da možeš da gledaš kanale u pravoj Full HD rezoluciji? Ovdje se tek uvodi osnovna digitalna televizija,a da ne govorim da brlo malo ili skoro nikako nema 4K kanala, a i ako ih ima naši operteriti to ne mogu prikazati i zato je za sad dovoljan dobr Full HD televizor. Nije problem kupiti 4K televizor, već je problem što ga ne možeš iskoristiti na način kako bi trebao. Evo ja na Full HD kad gledam HD kanale, kao npr. Sport Klub imam savršenu sliku i djelu je mi kao da gledam uživo,a ne tv i to je za sad dovoljno. Tek kad večina kanala bude u $K rezoluciji, onda možemo pričati o kupovini takvog tv-a. Upravo zato što si u Sarajevu imaš ograničenu mogučnost gledanja 4K sadržaja, jer naša zemlja zaostaje po pitanju uvođenja digitalne tehnologije, kao i operateri.
jesu li nasi kablovski operateri jedini izvor gledanja televizije?
Ratoborna Gljiva

#711 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

supercali wrote: jesu li nasi kablovski operateri jedini izvor gledanja televizije?
za 99% naroda jesu
supercali

#712 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

Ratoborna Gljiva wrote:
supercali wrote: jesu li nasi kablovski operateri jedini izvor gledanja televizije?
za 99% naroda jesu
pa ja koliko vidim na forumu se vrti vecinom iz ovih 1% sto znaci da ovdje je pola pola minimalno
za moju komsinicu koja ima 70 godina je dovoljan i ei nis u boji sto se nje tice a nju ne bi trebali uzimati za stavku sta narodu treba i sl
Ratoborna Gljiva

#713 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

evo čovjek na telemah temi pita šta su to moduli?Nikad čuo nije!!
Better Man

#714 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Better Man »

supercali wrote:
Better Man wrote: Hajde ti meni navedi koji naš operater nudi puni Full HD, tj. da možeš da gledaš kanale u pravoj Full HD rezoluciji? Ovdje se tek uvodi osnovna digitalna televizija,a da ne govorim da brlo malo ili skoro nikako nema 4K kanala, a i ako ih ima naši operteriti to ne mogu prikazati i zato je za sad dovoljan dobr Full HD televizor. Nije problem kupiti 4K televizor, već je problem što ga ne možeš iskoristiti na način kako bi trebao. Evo ja na Full HD kad gledam HD kanale, kao npr. Sport Klub imam savršenu sliku i djelu je mi kao da gledam uživo,a ne tv i to je za sad dovoljno. Tek kad večina kanala bude u $K rezoluciji, onda možemo pričati o kupovini takvog tv-a. Upravo zato što si u Sarajevu imaš ograničenu mogučnost gledanja 4K sadržaja, jer naša zemlja zaostaje po pitanju uvođenja digitalne tehnologije, kao i operateri.
Uglavnom jesu. Nemoj samo da spominješ YouTube. Navedi mi ko ti može pružiti uslugu da gledaš 4K?
supercali

#715 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

Better Man wrote:
supercali wrote:
Better Man wrote: Hajde ti meni navedi koji naš operater nudi puni Full HD, tj. da možeš da gledaš kanale u pravoj Full HD rezoluciji? Ovdje se tek uvodi osnovna digitalna televizija,a da ne govorim da brlo malo ili skoro nikako nema 4K kanala, a i ako ih ima naši operteriti to ne mogu prikazati i zato je za sad dovoljan dobr Full HD televizor. Nije problem kupiti 4K televizor, već je problem što ga ne možeš iskoristiti na način kako bi trebao. Evo ja na Full HD kad gledam HD kanale, kao npr. Sport Klub imam savršenu sliku i djelu je mi kao da gledam uživo,a ne tv i to je za sad dovoljno. Tek kad večina kanala bude u $K rezoluciji, onda možemo pričati o kupovini takvog tv-a. Upravo zato što si u Sarajevu imaš ograničenu mogučnost gledanja 4K sadržaja, jer naša zemlja zaostaje po pitanju uvođenja digitalne tehnologije, kao i operateri.
Uglavnom jesu. Nemoj samo da spominješ YouTube. Navedi mi ko ti može pružiti uslugu da gledaš 4K?
pruza mi onaj koji daje sadrzaj u 4k
kao sto rekoh koristim nesto a la kodi i gledam 4k kanale koji se emituju u svijetu
dovoljan mi je samo brz internet i imam sve
Ratoborna Gljiva

#716 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

nemreš 3D filma na kablovskoj pogledat a kamoli 4k
supercali

#717 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

kao sto rekoh kablovski operater nije jedini pruzalac usluga sto se tice tv-a
dovoljno mi je sto isti pruzaju internet uslugu i imam i 3d i 4k i sta pozelim
Ratoborna Gljiva

#718 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

supercali wrote:kao sto rekoh kablovski operater nije jedini pruzalac usluga sto se tice tv-a
dovoljno mi je sto isti pruzaju internet uslugu i imam i 3d i 4k i sta pozelim
ma imam i ja pipu ali je slabo koristim http://www.geekbuying.com/item/PIPO-X7- ... 40056.html
zomri

#719 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Better Man wrote:
supercali wrote:
Mah, pusti ga. On gleda Nat Geo i Discovery 4k, kanale koji ni ne postoje.
supercali

#720 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

Pirija

#721 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pirija »

izvor 4k.com
http://4k.com/news/discovery-channel-dr ... t-it-7803/

Nonetheless, pay TV channel operators and broadcasters in general are moving very slowly and cautiously with full 4K development. Some like Sky Deutschland, BT Sport and a few others have done experimental 4K broadcast work and BT is even opening up a 4K broadcast channel for live sportscasts in Europe later in August of 2015, only under the condition that they first invest in a set-top box.. But, these companies are the exception rather than the rule and Discovery, despite its words about driving 4K hard, has so far shown itself to be just as cautious about the resolution.
supercali

#722 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

Ovdje ne pominju indijski discovery kanal koji ide vec nekih mjesec dana kod mene
ja71

#723 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ja71 »

eeeeeee, gdje je Evropa, pardon Indija a gdje smo mi
vicious

#724 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vicious »

Uslikaj se ispred TV-a da se vide detaljne info o kanalu, sa današnjim avazom ispred lica! :D
Pirija

#725 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pirija »

to na ono nesto a la kodi al nije kodi :izet:

ti ne znas ni lagat :D

http://gadgets.ndtv.com/tv/features/eve ... sts-673616

The 4K channel on Videocon runs a small amount of repetitive content for the time being, with the same two shows of Discovery Channel's Overhaulin' playing on repeat. There is other content, but the list takes some time to change.
Post Reply