zomri wrote:jel to onaj što absint dere?Pirija wrote:zomri
majke mi ti ko da ne znas respu...![]()
![]()
sad je malo jasnije, tnx.
suti dobro si proso
nije te pozv'o na kafu
ko macija guza, ko macija guza
Moderator: Benq
zomri wrote:jel to onaj što absint dere?Pirija wrote:zomri
majke mi ti ko da ne znas respu...![]()
![]()
sad je malo jasnije, tnx.
Normalno da ti to necu recizomri wrote:"Nešto", "nekako", "a la kodi", "ima kanala" - sve šuplja. ima li šta konkretno?supercali wrote:Nesto a la kodi al nije program samo sto su izvori stabilniji i kvalitetniji tj koriste ih tv kuce kad preuzimaju signal

ako ti nemas mogucnost ne znaci da i ostali nemajuBetter Man wrote:Svakavih gluposti se piše ovdje u vezi 4K. Mi još nemamo mogučnost kako treba ni full HD da gledamo,a ovdje se razglaba o 4K rezoluciji i 4K televizorima, kao bolja slika ovo, ono. Šuplja. Mislim da još nema potrebe kupovati 4K televizore, jer su neiskoristivi. Ja na full HD Sony od 42 incha imam savršenu sliku npr. Sport Kluba u HD verziji i slkika mi je kao da gledam uživo, a ne preko tv-a. Trenutno mi bolje ne treba, jer je nemamo programe u toj rezoluciji da gledamo, a i naši operateri nemaju mogučnost da ti ponude tu rezoluciju.
Hajde ti meni navedi koji naš operater nudi puni Full HD, tj. da možeš da gledaš kanale u pravoj Full HD rezoluciji? Ovdje se tek uvodi osnovna digitalna televizija,a da ne govorim da brlo malo ili skoro nikako nema 4K kanala, a i ako ih ima naši operteriti to ne mogu prikazati i zato je za sad dovoljan dobr Full HD televizor. Nije problem kupiti 4K televizor, već je problem što ga ne možeš iskoristiti na način kako bi trebao. Evo ja na Full HD kad gledam HD kanale, kao npr. Sport Klub imam savršenu sliku i djelu je mi kao da gledam uživo,a ne tv i to je za sad dovoljno. Tek kad večina kanala bude u $K rezoluciji, onda možemo pričati o kupovini takvog tv-a. Upravo zato što si u Sarajevu imaš ograničenu mogučnost gledanja 4K sadržaja, jer naša zemlja zaostaje po pitanju uvođenja digitalne tehnologije, kao i operateri.supercali wrote:ako ti nemas mogucnost ne znaci da i ostali nemajuBetter Man wrote:Svakavih gluposti se piše ovdje u vezi 4K. Mi još nemamo mogučnost kako treba ni full HD da gledamo,a ovdje se razglaba o 4K rezoluciji i 4K televizorima, kao bolja slika ovo, ono. Šuplja. Mislim da još nema potrebe kupovati 4K televizore, jer su neiskoristivi. Ja na full HD Sony od 42 incha imam savršenu sliku npr. Sport Kluba u HD verziji i slkika mi je kao da gledam uživo, a ne preko tv-a. Trenutno mi bolje ne treba, jer je nemamo programe u toj rezoluciji da gledamo, a i naši operateri nemaju mogučnost da ti ponude tu rezoluciju.
da se razumijemo ja sam u sarajevu ne u londonu berlinu becu ili new yorku
i opet ti po ko zna koji put svijet ravnas po sebi
jesu li nasi kablovski operateri jedini izvor gledanja televizije?Better Man wrote:Hajde ti meni navedi koji naš operater nudi puni Full HD, tj. da možeš da gledaš kanale u pravoj Full HD rezoluciji? Ovdje se tek uvodi osnovna digitalna televizija,a da ne govorim da brlo malo ili skoro nikako nema 4K kanala, a i ako ih ima naši operteriti to ne mogu prikazati i zato je za sad dovoljan dobr Full HD televizor. Nije problem kupiti 4K televizor, već je problem što ga ne možeš iskoristiti na način kako bi trebao. Evo ja na Full HD kad gledam HD kanale, kao npr. Sport Klub imam savršenu sliku i djelu je mi kao da gledam uživo,a ne tv i to je za sad dovoljno. Tek kad večina kanala bude u $K rezoluciji, onda možemo pričati o kupovini takvog tv-a. Upravo zato što si u Sarajevu imaš ograničenu mogučnost gledanja 4K sadržaja, jer naša zemlja zaostaje po pitanju uvođenja digitalne tehnologije, kao i operateri.supercali wrote:ako ti nemas mogucnost ne znaci da i ostali nemajuBetter Man wrote:Svakavih gluposti se piše ovdje u vezi 4K. Mi još nemamo mogučnost kako treba ni full HD da gledamo,a ovdje se razglaba o 4K rezoluciji i 4K televizorima, kao bolja slika ovo, ono. Šuplja. Mislim da još nema potrebe kupovati 4K televizore, jer su neiskoristivi. Ja na full HD Sony od 42 incha imam savršenu sliku npr. Sport Kluba u HD verziji i slkika mi je kao da gledam uživo, a ne preko tv-a. Trenutno mi bolje ne treba, jer je nemamo programe u toj rezoluciji da gledamo, a i naši operateri nemaju mogučnost da ti ponude tu rezoluciju.
da se razumijemo ja sam u sarajevu ne u londonu berlinu becu ili new yorku
i opet ti po ko zna koji put svijet ravnas po sebi
za 99% naroda jesusupercali wrote: jesu li nasi kablovski operateri jedini izvor gledanja televizije?
pa ja koliko vidim na forumu se vrti vecinom iz ovih 1% sto znaci da ovdje je pola pola minimalnoRatoborna Gljiva wrote:za 99% naroda jesusupercali wrote: jesu li nasi kablovski operateri jedini izvor gledanja televizije?
Uglavnom jesu. Nemoj samo da spominješ YouTube. Navedi mi ko ti može pružiti uslugu da gledaš 4K?supercali wrote:jesu li nasi kablovski operateri jedini izvor gledanja televizije?Better Man wrote: Hajde ti meni navedi koji naš operater nudi puni Full HD, tj. da možeš da gledaš kanale u pravoj Full HD rezoluciji? Ovdje se tek uvodi osnovna digitalna televizija,a da ne govorim da brlo malo ili skoro nikako nema 4K kanala, a i ako ih ima naši operteriti to ne mogu prikazati i zato je za sad dovoljan dobr Full HD televizor. Nije problem kupiti 4K televizor, već je problem što ga ne možeš iskoristiti na način kako bi trebao. Evo ja na Full HD kad gledam HD kanale, kao npr. Sport Klub imam savršenu sliku i djelu je mi kao da gledam uživo,a ne tv i to je za sad dovoljno. Tek kad večina kanala bude u $K rezoluciji, onda možemo pričati o kupovini takvog tv-a. Upravo zato što si u Sarajevu imaš ograničenu mogučnost gledanja 4K sadržaja, jer naša zemlja zaostaje po pitanju uvođenja digitalne tehnologije, kao i operateri.
pruza mi onaj koji daje sadrzaj u 4kBetter Man wrote:Uglavnom jesu. Nemoj samo da spominješ YouTube. Navedi mi ko ti može pružiti uslugu da gledaš 4K?supercali wrote:jesu li nasi kablovski operateri jedini izvor gledanja televizije?Better Man wrote: Hajde ti meni navedi koji naš operater nudi puni Full HD, tj. da možeš da gledaš kanale u pravoj Full HD rezoluciji? Ovdje se tek uvodi osnovna digitalna televizija,a da ne govorim da brlo malo ili skoro nikako nema 4K kanala, a i ako ih ima naši operteriti to ne mogu prikazati i zato je za sad dovoljan dobr Full HD televizor. Nije problem kupiti 4K televizor, već je problem što ga ne možeš iskoristiti na način kako bi trebao. Evo ja na Full HD kad gledam HD kanale, kao npr. Sport Klub imam savršenu sliku i djelu je mi kao da gledam uživo,a ne tv i to je za sad dovoljno. Tek kad večina kanala bude u $K rezoluciji, onda možemo pričati o kupovini takvog tv-a. Upravo zato što si u Sarajevu imaš ograničenu mogučnost gledanja 4K sadržaja, jer naša zemlja zaostaje po pitanju uvođenja digitalne tehnologije, kao i operateri.
ma imam i ja pipu ali je slabo koristim http://www.geekbuying.com/item/PIPO-X7- ... 40056.htmlsupercali wrote:kao sto rekoh kablovski operater nije jedini pruzalac usluga sto se tice tv-a
dovoljno mi je sto isti pruzaju internet uslugu i imam i 3d i 4k i sta pozelim
Mah, pusti ga. On gleda Nat Geo i Discovery 4k, kanale koji ni ne postoje.Better Man wrote:Uglavnom jesu. Nemoj samo da spominješ YouTube. Navedi mi ko ti može pružiti uslugu da gledaš 4K?supercali wrote:jesu li nasi kablovski operateri jedini izvor gledanja televizije?Better Man wrote: Hajde ti meni navedi koji naš operater nudi puni Full HD, tj. da možeš da gledaš kanale u pravoj Full HD rezoluciji? Ovdje se tek uvodi osnovna digitalna televizija,a da ne govorim da brlo malo ili skoro nikako nema 4K kanala, a i ako ih ima naši operteriti to ne mogu prikazati i zato je za sad dovoljan dobr Full HD televizor. Nije problem kupiti 4K televizor, već je problem što ga ne možeš iskoristiti na način kako bi trebao. Evo ja na Full HD kad gledam HD kanale, kao npr. Sport Klub imam savršenu sliku i djelu je mi kao da gledam uživo,a ne tv i to je za sad dovoljno. Tek kad večina kanala bude u $K rezoluciji, onda možemo pričati o kupovini takvog tv-a. Upravo zato što si u Sarajevu imaš ograničenu mogučnost gledanja 4K sadržaja, jer naša zemlja zaostaje po pitanju uvođenja digitalne tehnologije, kao i operateri.
Nonetheless, pay TV channel operators and broadcasters in general are moving very slowly and cautiously with full 4K development. Some like Sky Deutschland, BT Sport and a few others have done experimental 4K broadcast work and BT is even opening up a 4K broadcast channel for live sportscasts in Europe later in August of 2015, only under the condition that they first invest in a set-top box.. But, these companies are the exception rather than the rule and Discovery, despite its words about driving 4K hard, has so far shown itself to be just as cautious about the resolution.
The 4K channel on Videocon runs a small amount of repetitive content for the time being, with the same two shows of Discovery Channel's Overhaulin' playing on repeat. There is other content, but the list takes some time to change.