Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vidim LG mi daje samo 2 godine službene garancije a SONY 5... Nije mi jasno odakle daju garancije ovi što prodaju po PIK.ba ?
Gledam nekakve akcije novih LG-ja 50um7450pla za 995 KM. A savjetuje me kolega da nevalja LG nego da uzmem Sonyja iako je malo skuplji. Šta kaže vox populi?
zposao wrote:Vidim LG mi daje samo 2 godine službene garancije a SONY 5... Nije mi jasno odakle daju garancije ovi što prodaju po PIK.ba ?
Gledam nekakve akcije novih LG-ja 50um7450pla za 995 KM. A savjetuje me kolega da nevalja LG nego da uzmem Sonyja iako je malo skuplji. Šta kaže vox populi?
ma nista to,zaobidji
Sto se tice kvalitete panela sony je bolji sigurno,LG ima nesto stabilniji i brzi operativni sistem
po meni vrijedi sony svake KM..nemoj nasjedat na price ovih u prodavnicma,vecina ne zna koji je panel niti operativni sistem i vecinom su samo trgovci
bratu sam uzeo ovaj 50UM7450 i uopce nije los TV , cak stavise iznenadio sam se koliko je dobra slika . Ima VA panel, odlicnu sliku ,DTS za razliku od samsunga i svjetlosnu godinu bolji daljinski . Sto se Sonya tice ok , al ne vidim po cemu bi ovi osakaćeni Samsung TVi serije 7 ( u biti serije6) bili toliko bolji ako uopce i jesu ??
zposao wrote:Vidim LG mi daje samo 2 godine službene garancije a SONY 5... Nije mi jasno odakle daju garancije ovi što prodaju po PIK.ba ?
ma nista to,zaobidji
Sto se tice kvalitete panela sony je bolji sigurno,LG ima nesto stabilniji i brzi operativni sistem
po meni vrijedi sony svake KM..nemoj nasjedat na price ovih u prodavnicma,vecina ne zna koji je panel niti operativni sistem i vecinom su samo trgovci
A da li je bolji ovaj SONY ili onaj gore koji si mi preporučio?
To da LG ne valja se vjerovatno samo ovdje može pročitati. Zato lijepo Google i za svaki model pogledati recenziju. Svaki od ovih poznatih proizvođača ima i bolje i lošije modele.
Cossack wrote:To da LG ne valja se vjerovatno samo ovdje može pročitati. Zato lijepo Google i za svaki model pogledati recenziju. Svaki od ovih poznatih proizvođača ima i bolje i lošije modele.
Valja ako mu treba IPS, samo rijetko kome treba IPS.
ma nista to,zaobidji
A da li je bolji ovaj SONY ili onaj gore koji si mi preporučio?
Ne moze imati 3x veci kontrast jer je i taj LG sa VA panelom i to veoma dobrim. Vec sam pisao o tome gore.Sony jeste bolji ali je za 5 inca veći i 3 stoje skuplji , da li mu treba 55 i vrijedi li mu to sve tih para ili ne kolega najbolje zna.
Last edited by typeOnegative on 08/10/2019 11:01, edited 1 time in total.
typeOnegative wrote:Ne moze imati 3x veci kontrast jer je i taj LG sa VA panelom i to veoma dobrim. Vec sam pisao o tome gore.Sony jeste bolji ali je za 5 inca veći i 3 stoje skuplji , da li mu to vrijedi ili ne kolega najbolje zna.
A sad da ubacimo još jednu varijablu u jednačinu s obzirom da imam ogroman prozor u dnevnom boravku i ulazi puno dnevne svjetlosti, zanima me ima li razlike među tim panelima s obzirom na sunčevu svjetlost?
Reflekcije i to? Kakva je vidljivost kod IPS-a a kakva kod VA na dnevnoj svjetlosti?
P.s. malo sam surfao pa sam vidio da bi meni bolji mozda bio IPS zbog velikih uglova gledanja.
A to ti ovisi vise o svjetlini panela i antirefleksivnom premazu TVa nego o tipu panela , a i samom polozaju TVa . Imam dva TVa i ne mogu se bas pohvaliti sa nijednim ako sunce tuče direkt u panel jer su nasuprot prozoru ( mora se malo zamračiti jer se gube detalji i slabije se vidi )
Prava istina je da ako imaš sobu sa puno svjetlosti, a i kad mene je slična situacija, nema tv gdje neće biti smetnji od refleksija. Postoje nijanse, u suštini nabolji su (polu)mat premazi i sa što manje refleksija, novi qledovi 8 i 9 su se dobro pokazali... Ali opet sve su to nijanse i kada se pojavi mračna scena, refleksije su vidljive i jedini pravi način da se to riješi je zamračivanje prostorije.