TV tuner-kupovina

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
iceman ze
Posts: 2873
Joined: 18/11/2004 00:25
Location: Sarajevo

TV tuner-kupovina

Post by iceman ze » 01/06/2007 19:50

Otisao sam do Imteca, gdje sam kupio racunar, zainteresovan sam za

ASUS TV tuner P7131
Cijena: 76.00

rekli su mi da dobijam sav softver uz njega, te da je ugradnja besplatna......sta mislite o ovoj opciji, ah da ima i daljinski.... :-) htio sam prikopcati kablovsku TV , da nekupujem sad i televizor..... :)


sulesavic
Posts: 3460
Joined: 22/01/2003 00:00
Location: apatrid

Post by sulesavic » 01/06/2007 20:32

NE

Zar ta Asusova smeæa jo¹ dr¾e u ponudi?

Bilo koji WinFast Leadtek je najbolji i za gledanje i za snimanje. Ima ih od sedamdesetak KM do nekoliko stotina KM.

User avatar
Qler
Posts: 19332
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Post by Qler » 02/06/2007 10:05

imam ja leadtek winfast tv 2000 expert i pravo sam zadovoljan, ali sam dosta tih asusica ugradio i nisu ni one lose... software mi je daaaleko bolji kod asusa nego ovaj winfastov tvr... isto ko' da je ostao sa win98...

sulesavic
Posts: 3460
Joined: 22/01/2003 00:00
Location: apatrid

Post by sulesavic » 02/06/2007 10:42

Jbg, meni je upravo taj Winfastov softver prednost u odnosu na Asusa

User avatar
Qler
Posts: 19332
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Post by Qler » 02/06/2007 12:13

ma meni samo smeta sto npr ne mogu da kontrolisem muziku i ostalu multimediu sa daljincem dok kod asusa sve ima u jednom. a nisam nasao nikakav programcic da to radim. palim komp na daljinac jos samo kad bi mogao da upalim winamp :D i uprem play :D sve bi bilo hokej :D

sulesavic
Posts: 3460
Joined: 22/01/2003 00:00
Location: apatrid

Post by sulesavic » 02/06/2007 12:14

Eh, onda je to drugi problem :D

sabanss
Posts: 3414
Joined: 13/08/2006 11:20

Post by sabanss » 02/06/2007 12:18

Qler wrote:ma meni samo smeta sto npr ne mogu da kontrolisem muziku i ostalu multimediu sa daljincem dok kod asusa sve ima u jednom. a nisam nasao nikakav programcic da to radim. palim komp na daljinac jos samo kad bi mogao da upalim winamp :D i uprem play :D sve bi bilo hokej :D


uICE?

Radi odlicno sa Leadtek daljincem. Inace ja ASUS ne bih preporucio...

User avatar
iceman ze
Posts: 2873
Joined: 18/11/2004 00:25
Location: Sarajevo

Post by iceman ze » 02/06/2007 15:02

ja nikad jos nisam koristio nijedan tuner, tako da sam laik u vezi toga, pa mi trebaju vase preporuke iz iskustva sa njima......vec kad uzimam da nadem nesto najoptimalnije u nekoj razumnoj cijeni..... :-)

User avatar
Qler
Posts: 19332
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Post by Qler » 02/06/2007 15:24

ma leadtek winfast tv2000 expert i ne treba dalje :D jedino ako neces da se izujes bas pa neku hauppage uzmes..

User avatar
iceman ze
Posts: 2873
Joined: 18/11/2004 00:25
Location: Sarajevo

Post by iceman ze » 02/06/2007 15:27

ok vazi, jos samo ako znate u kojoj prodavnici ima Leadtek Winfast ima kupiti, jer na web sajtovima ovih nasih domacih firmi nisam mogao naci, da vas nedavim dalje....pozdrav :)

User avatar
Qler
Posts: 19332
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Post by Qler » 02/06/2007 15:30

imas na cvili u 100metarci a-computers 99KM ti je..

User avatar
iceman ze
Posts: 2873
Joined: 18/11/2004 00:25
Location: Sarajevo

Post by iceman ze » 02/06/2007 15:31

ok raja, hvala na infu....puno ste pomogli....pozdrav.... :)

sulesavic
Posts: 3460
Joined: 22/01/2003 00:00
Location: apatrid

Post by sulesavic » 02/06/2007 18:12

Sretno... Nemoj zaboraviti da treba¹ spojiti TV-tuner sa zvuènom karticom. Uz tuner ti u kutiji treba doæi taj kabliæ (da me na glavu nasadi¹, ne znam kako se zove). Ako ne doðe, tra¾i to ili kupi - 2-3 KM je.

User avatar
iceman ze
Posts: 2873
Joined: 18/11/2004 00:25
Location: Sarajevo

Post by iceman ze » 02/06/2007 22:10

ok pazicu, mada ce mi ugraditi ovi u prodavnici, da ja ne razbijam glavu kako to ide.....ja sam ti od onih koji samo znaju osigurac promjeniti u kuci..... :-D

sabanss
Posts: 3414
Joined: 13/08/2006 11:20

Post by sabanss » 03/06/2007 14:17

sulesavic wrote:Sretno... Nemoj zaboraviti da trebaš spojiti TV-tuner sa zvučnom karticom. Uz tuner ti u kutiji treba doći taj kablić (da me na glavu nasadiš, ne znam kako se zove). Ako ne dođe, traži to ili kupi - 2-3 KM je.


Ne moras. Noviji modeli Leadteka se spajaju direkt na plocu.

sulesavic
Posts: 3460
Joined: 22/01/2003 00:00
Location: apatrid

Post by sulesavic » 03/06/2007 16:21

sabanss wrote:
sulesavic wrote:Sretno... Nemoj zaboraviti da treba¹ spojiti TV-tuner sa zvuènom karticom. Uz tuner ti u kutiji treba doæi taj kabliæ (da me na glavu nasadi¹, ne znam kako se zove). Ako ne doðe, tra¾i to ili kupi - 2-3 KM je.


Ne moras. Noviji modeli Leadteka se spajaju direkt na plocu.


Ni zamisliti ne mo¾e¹ koje je to gadno iskustvo bilo...

sabanss
Posts: 3414
Joined: 13/08/2006 11:20

Post by sabanss » 03/06/2007 19:35

sulesavic wrote:Ni zamisliti ne možeš koje je to gadno iskustvo bilo...


?

Ne cistis kuciste redovno ili... :D

Post Reply