Evo nešto planiram da silnim komponentama dodam i ovu. Pa me zanima ko ima iskustva s tim i šta bi se moglo preporučiti. Naravno, ne treba mi ništa extra-super-ultra-mega. Da ima dobar TV prijem, da može snimati video na disk (eventualni video ulaz, nije neophodno).
I da, još ovo. Ima li neke posebne razlike između integrisanih rješenja (tipa ATI All-in-Wonder) i odvojenih grafičkih i TV kartica, ili je svejedno?
TV Tuner Kartica
Moderator: Benq
-
Deluxe
-
BigusDickus
Ja imam Asus TV/FM karticu. Nije losa stvarcica, dobijes prilicno dobar TV, radio, digitalni video recorder, ima i sve A/V ulaze, tako da mozes raditi capture sa kamere ili video playera.
Enkodira u mpeg2 formatu, a ti mozes naknadno re-enkodirati u DivX, ako hoces da nesto sprzis na CD, a ako imas DVD przilicu, onda i ne moras.
Software uz karticu nije los, ali mogao je biti i bolji. Daljinski je cool. Osim InterVideo softwareom (uz karticu), mozes upravljati Windows Media Playerom, ili ga koristiti kao daljinskog misa
Nazalost, ne moze se daljinski kontrolirati rad WinAmp-a, BSplayera, kao ni vecine drugih, alternativnih AV playera, ali sta se moze...
...za cca. 150 KM, sasvim dovoljno. Ako si prikljucen na kablovsku, ili imas digitalnu satelitsku, to je onda prava stvar.
Enkodira u mpeg2 formatu, a ti mozes naknadno re-enkodirati u DivX, ako hoces da nesto sprzis na CD, a ako imas DVD przilicu, onda i ne moras.
Software uz karticu nije los, ali mogao je biti i bolji. Daljinski je cool. Osim InterVideo softwareom (uz karticu), mozes upravljati Windows Media Playerom, ili ga koristiti kao daljinskog misa
Nazalost, ne moze se daljinski kontrolirati rad WinAmp-a, BSplayera, kao ni vecine drugih, alternativnih AV playera, ali sta se moze...
...za cca. 150 KM, sasvim dovoljno. Ako si prikljucen na kablovsku, ili imas digitalnu satelitsku, to je onda prava stvar.
- Qler
Evo malo reklame, ja radim u UNIEXPERT-U i ima ovdje da se kupe dvije TV Tuner kartice, neka sansun-ova (kanta) i MSI-eva, dobra pravo, 148KM, i ljudi je kupuju, ide dobro! Ima daljinski, ide preko PCI slota, MPEG-4 encoding i te zahebancije.