tv program za novu godinu-katastrofa

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

samo malo

#26 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by samo malo »

Jedino me Rizzo obradovao, ne znam gdje ga vidjeh, na federalnoj ili hajat, pravo me obradov`o.

Pile moje, s nama gotovo je :bih:

Jutros nam je i Fudo cestitao novu, na pinku, odjednom u kadru glavusa, Deen zeli puno srece i zdravlja. Posebno forumasima :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#27 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by ladyblue18 »

samo malo wrote:
Jutros nam je i Fudo cestitao novu, na pinku, odjednom u kadru glavusa, Deen zeli puno srece i zdravlja. Posebno forumasima :D
:lol: :lol: :lol: jel iz Milana? :D
samo malo

#28 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by samo malo »

ladyblue18 wrote:
samo malo wrote:
:lol: :lol: :lol: jel iz Milana? :D
Ma jok, uhvatilo ga negdje u nekom klubu u zaostalom, nenapredom i njega nedostojnom Sarajevu, dos`o valjda iz Evrope u srednji vijek proslaviti novu godinu.
katjaZG

#29 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by katjaZG »

Meni nije jasno što se ljudi ljute, ne ? Ne pravi se program za probranu urbanu raju, već za narodne mase. Za mase - ne za klase. Prosječan gledatelj bh tv stanica je jasno čobanin ili čobanka, u najboljem slučaju najniži kriminogeni stalež iz grada. Rijetki su tu i neki prosječno civilizirani i obrazovani ljudi, a nekamoli da govorimo o nekim intelektualcima ili umjetnicima i nekoj urbanoj mlađoj raji . Ako nekom treba TV da to shvati, onda dobro jutro Kolumbo. Mada je jedna obična šetnja ili posjeta tzv. obrazovnim ustanovama po Sarajevi dovoljna za takve stvari.

To me podsjeća na buđenje Markusa Wrighta iz Terminatora 4 nakon 20 godina kome i atomskog rata, uz pogled na razrušeni LA sa pitanjem: " Šta se ovdje dogodilo ?", uz Kylov odgovor :" Sudnji dan se dogodio ovdje". Sudnji dan je bio, sretni snalažljivi su otišli po čitavom svijetu, a kažnjeni nesretnici služe doživotnu kaznu sa narodnjačkim demonima i tzv. populacijom Sarajeva.
karanana

#30 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by karanana »

slazem se da je falilo dobrih filmova i da je falilo nekih solidnih skecheva iz domace produkcije.
ali sto se muzike tice, sta sad, ja sam kao seljacina jer slusam halida i sasu matica a drugi su kao urbani jer mrze to i slusaju dubiozu kolektiv.
blago meni, ako je dubioza kolektiv koja je bila centralna grupa na titovoj, slika urbanosti. radje cu slusati i fazliju nego njih. sad se opet vracamo na diskusiju narodnjaci vs. sve drugo - urbano. ako su raja koja su sinoc bila u transu slusajuci dubiozine dubioze urbana, i ciji je glavni stih bio motaj smotaj i gdje su i sami napuseni jebali mater policiji, meni taj urbanluk ne treba nego drazi mi je standardni seljakluk gdje covjek sjedi i smirom cuga i mezi i ne ometa nikoga, nego ona sinosnja pijana i napusena urbana bagra.
alen_zenica

#31 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by alen_zenica »

katjaZG wrote:Meni nije jasno što se ljudi ljute, ne ? Ne pravi se program za probranu urbanu raju, već za narodne mase. Za mase - ne za klase. Prosječan gledatelj bh tv stanica je jasno čobanin ili čobanka, u najboljem slučaju najniži kriminogeni stalež iz grada. Rijetki su tu i neki prosječno civilizirani i obrazovani ljudi, a nekamoli da govorimo o nekim intelektualcima ili umjetnicima i nekoj urbanoj mlađoj raji . Ako nekom treba TV da to shvati, onda dobro jutro Kolumbo. Mada je jedna obična šetnja ili posjeta tzv. obrazovnim ustanovama po Sarajevi dovoljna za takve stvari.

To me podsjeća na buđenje Markusa Wrighta iz Terminatora 4 nakon 20 godina kome i atomskog rata, uz pogled na razrušeni LA sa pitanjem: " Šta se ovdje dogodilo ?", uz Kylov odgovor :" Sudnji dan se dogodio ovdje". Sudnji dan je bio, sretni snalažljivi su otišli po čitavom svijetu, a kažnjeni nesretnici služe doživotnu kaznu sa narodnjačkim demonima i tzv. populacijom Sarajeva.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
motachjointa

#32 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by motachjointa »

karanana wrote:slazem se da je falilo dobrih filmova i da je falilo nekih solidnih skecheva iz domace produkcije.
ali sto se muzike tice, sta sad, ja sam kao seljacina jer slusam halida i sasu matica a drugi su kao urbani jer mrze to i slusaju dubiozu kolektiv.
blago meni, ako je dubioza kolektiv koja je bila centralna grupa na titovoj, slika urbanosti. radje cu slusati i fazliju nego njih. sad se opet vracamo na diskusiju narodnjaci vs. sve drugo - urbano. ako su raja koja su sinoc bila u transu slusajuci dubiozine dubioze urbana, i ciji je glavni stih bio motaj smotaj i gdje su i sami napuseni jebali mater policiji, meni taj urbanluk ne treba nego drazi mi je standardni seljakluk gdje covjek sjedi i smirom cuga i mezi i ne ometa nikoga, nego ona sinosnja pijana i napusena urbana bagra.
svaka ti vrijedi zlata :dance:
katjaZG

#33 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by katjaZG »

Novi postPostao/la karanana dana 01/01/2010 16:37
slazem se da je falilo dobrih filmova i da je falilo nekih solidnih skecheva iz domace produkcije.
Odakle sad Dubioza kolektiv kao urbana ????? :x :x :x
Dubioza je u urbanu oblandu zamotan narodnjak i gradska sirotinja. Gradska fukara koja se drogira i lafo protestuje protiv vlasti, a nema para da život vlastiti da finansira. Kaže čika Marks - prvo materijalna baza, pa duhovna nadgradnja. A kod ovih je obrnuto i nemoguće. Niko se bolje ne slaže nego gradska fukara i čobani - pa te su dvije kategorije razorile Sarajevo. Oni svojim ponašanjem, fizičkim postojanjem i muzikom granatiraju Sarajevo svaki dan, svake minute i sekunde. To je agresor kao i oni sa brda.
bach

#34 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by bach »

katjaZG wrote:
Novi postPostao/la karanana dana 01/01/2010 16:37
Odakle sad Dubioza kolektiv kao urbana ????? :x :x :x
Dubioza je u urbanu oblandu zamotan narodnjak i gradska sirotinja. Gradska fukara koja se drogira i lafo protestuje protiv vlasti, a nema para da život vlastiti da finansira. Kaže čika Marks - prvo materijalna baza, pa duhovna nadgradnja. A kod ovih je obrnuto i nemoguće. Niko se bolje ne slaže nego gradska fukara i čobani - pa te su dvije kategorije razorile Sarajevo. Oni svojim ponašanjem, fizičkim postojanjem i muzikom granatiraju Sarajevo svaki dan, svake minute i sekunde. To je agresor kao i oni sa brda.

Je li se ovo ex-premijer Tajo registrirao na forumu?
Oni svojim ponašanjem, fizičkim postojanjem i muzikom granatiraju Sarajevo svaki dan, svake minute i sekunde. To je agresor kao i oni sa brda.
Ovakvu glupost samo Samir SILAjdžić može izvaliti.
pepe le frr

#35 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by pepe le frr »

Halid samo što više iz paštete ne iskače.Hoće mi pozliti kad vidim onog Ibrahima "organska hrana"Jukana.Afilmovi viđeni 156489369874 puta.Fuj
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#37 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by ladyblue18 »

pepe le frr wrote:Halid samo što više iz paštete ne iskače.Hoće mi pozliti kad vidim onog Ibrahima "organska hrana"Jukana.Afilmovi viđeni 156489369874 puta.Fuj
Ma kakvi filmovi na nasim televizijama..strasno.

Zato sam ja jutros dosla kuci, ubacila sebi Sleepless in Seattle, odgledala malo romantike, i pod jorgan. :D
Ja vec godinama kada hocu filmski maraton za Novu se uzdam samo u svoju kolekciju. :D
Control panel

#38 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by Control panel »

nikad gore, od muzike i drugih zabavnih programa do filmova.
jeli recesija ili je manjak ideja.
mostarac

#39 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by mostarac »

Ne znam, al je PINK bio odlican. Ne slusam narodnjake, ali se uz arsena dedica, zoster, parni valjak, balasevica i slicne ne moze dernecit jbg.
PINK je u svom novogodisnjem programu skupio skoro sve sto je zivo, a sto je zapjevalo makar nekad kvalitetno narodnu pjesmu u Srbiji i napravili su odlicnih 4-5 sati programa.
addem

#40 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by addem »

mostarac wrote:Ne znam, al je PINK bio odlican. Ne slusam narodnjake, ali se uz arsena dedica, zoster, parni valjak, balasevica i slicne ne moze dernecit jbg.
PINK je u svom novogodisnjem programu skupio skoro sve sto je zivo, a sto je zapjevalo makar nekad kvalitetno narodnu pjesmu u Srbiji i napravili su odlicnih 4-5 sati programa.
Hahahah. Nije tebi lako.
mostarac

#41 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by mostarac »

bilo bi lijepo kad bi me prosvjetlio malo
BiH-x

#42 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by BiH-x »

addem wrote:
mostarac wrote:Ne znam, al je PINK bio odlican. Ne slusam narodnjake, ali se uz arsena dedica, zoster, parni valjak, balasevica i slicne ne moze dernecit jbg.
Hahahah. Nije tebi lako.
Vise je tuzno nego smijesno :roll: PINK, BN televizija i Hayat su najgledanije TV stanice u BiH, i mi se cudimo sto nas svijet gleda kao zaostale primitivce..
jedna

#43 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by jedna »

BiH-x wrote:
addem wrote:
Hahahah. Nije tebi lako.
Vise je tuzno nego smijesno :roll: PINK, BN televizija i Hayat su najgledanije TV stanice u BiH, i mi se cudimo sto nas svijet gleda kao zaostale primitivce..

a koje stanice trebamo gledati ako ne želimo biti zaostali primitivci? :roll:
nellington

#44 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by nellington »

Primjetimo da je taj isti Pink (etiketiran, često s razlogom, kao ovakva ili onakva kuća) u onom sevdah preludiju za novogodišnji Grand skupio kremu folk estrade u BiH, te napravili jedan ukusan meraklijski blok. A ni nastavak iz BG nije baš bio u muzičkom smislu šund - ipak je to tradicija ;) Nije nešto fenomenalno (čak nisam bio siguran je li ovo prošlogodišnji ili ovogodišnji snimak iz BG - sve je isto :D ) ali u poređenju sa ostalim zagađivačima etera, ispali su iznenađujuće solidni.
BiH-x

#45 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by BiH-x »

nellington wrote:Primjetimo da je taj isti Pink (etiketiran, često s razlogom, kao ovakva ili onakva kuća) u onom sevdah preludiju za novogodišnji Grand skupio kremu folk estrade u BiH, te napravili jedan ukusan meraklijski blok. A ni nastavak iz BG nije baš bio u muzičkom smislu šund - ipak je to tradicija ;) Nije nešto fenomenalno (čak nisam bio siguran je li ovo prošlogodišnji ili ovogodišnji snimak iz BG - sve je isto :D ) ali u poređenju sa ostalim zagađivačima etera, ispali su iznenađujuće solidni.
Sjooo kultura ocam'

Hayat

BN

:run:
EUROBIH

#46 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by EUROBIH »

program je ko halidova košulja-sve isto i dosadno
bar je halid i na pinku,tv novoj,hayatu mogao promjeniti košulju -u svakoj emisiji isti strah-jling :lol:
starii

#47 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by starii »

EUROBIH wrote:program je ko halidova košulja-sve isto i dosadno
bar je halid i na pinku,tv novoj,hayatu mogao promjeniti košulju -u svakoj emisiji isti strah-jling :lol:
meni se doimalo da gledam sve isti program..kako na koji kanal prebacim halid u istoj košulji :)

mislim da su im svi filmovi odgledani još prošlom vijeku....fakat bi trebalo prestati placati pretplatu :x
stochar

#48 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by stochar »

nisam gled'o. ali mi najjace bilo jutros gledam prilog na pinku, i zhemska radi 'stendap', kad iza nje lik sa kapicom d. mraza iskoci u stilu balerine... i, da, sto neko pomenu, vidio sam deenovu avantgardnu pojavu, i to jedva, jer je moj stari TV jedva ocit'o to prividjenje iz buducnosti...
Ripicipi

#49 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by Ripicipi »

A sta ste to vi ocekivali za novogodisnji program??? :-)
Bas me zivo zanima, ali iskreno, sta bi to zadovoljilo ukuse najurbanijih ljudi na planeti, ljudi sa sa-xa :-) :roll:
Evo i Dubioza postade seljacka, ne razumijem sta vi uopste zelite, ako vi uopste i znate sta zelite :roll:
samo malo

#50 Re: tv program za novu godinu-katastrofa

Post by samo malo »

potres_mozga wrote:A sta ste to vi ocekivali za novogodisnji program??? :-)
Bas me zivo zanima, ali iskreno, sta bi to zadovoljilo ukuse najurbanijih ljudi na planeti, ljudi sa sa-xa :-) :roll:
Evo i Dubioza postade seljacka, ne razumijem sta vi uopste zelite, ako vi uopste i znate sta zelite :roll:
Nema to nikakve veze sa urbanim i ruralnim, bar kod mene, vec sa smor programom.

Svake godine isto sve, pet istih pjevaca vrte se na pet razlicitih kanala, emisije snimljene prije petnaest dana, trese muzika do ponoci i onda ubace neki vec sto puta vidjen film, i laku noc.

Jel fakat ne postoji reziser na svim tim tv kucama, pa da neko nesto novo smisli... sto neko rece zanimljivije bi bilo gledati i nadzorne kamere iz Milana nego novogodisnji program sa nasih tv stanica.
Oni fakat ovo zamislili kao intermeco, nasnimaj Halida i Koketa sredinom decembra, ubaci kasetu sa pjesmama, Hamo nastimaj da film pocne u pola jedan, i hajmo u kafanu slaviti novu godinu.
Post Reply