tv prenos egipatskih revolucionara
-
bingulesku
#651 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Ma sve je to mila majka, nego ja mislim da uopće nije ne moguće da već sutra, ili već ovog minuta izraelci počnu zauzimati Sinaj, preventivno. I Saddam je pokušao iskoristiti gužvu u Iranu nakon revolucije da razrješi tritorijalna pitanja s njima.
- kamen spoticanja
#652 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
ev ekskluziva od bh ambasadora iz kaira...veceras evakuacija prvih 25 bh gradjana iz egipatskog glavnog grada posredstvom turske ambasada lete turkish airlinesomkamen spoticanja wrote:turci su danas imali spasilace letove za svoje gradjane...ja mutavo ozbiljno razmisljam da pisem na ovu adresu
http://www.mfa.gov.tr/default.en.mfa
ako iko moze,oni mogu...od nasih nema hajra...
turcima naklon do poda
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#653 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
jeste li ovako podržavali i svrgavanje Sadama?MUNAFIK wrote:Dok Iran podrzava borbu Egipcana za svoje pravo i slobodu, USA i Izrael sada JAVNO rade ono sto tajno muljaju GODINAMAM podrzaju STRAHOVLADU, SMRT, MUCENJA, DIKTATORA... Interesantno je ovo![]()
Naprijed braco Egipcani
-
MUNAFIK
#654 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Turci su postali zeznuti igraci, i rade odlicne stvari, i svaka cast... Za par godina Turska ce postati jedan od glavnih igraca u sirem regionu...kamen spoticanja wrote:ev ekskluziva od bh ambasadora iz kaira...veceras evakuacija prvih 25 bh gradjana iz egipatskog glavnog grada posredstvom turske ambasada lete turkish airlinesomkamen spoticanja wrote:turci su danas imali spasilace letove za svoje gradjane...ja mutavo ozbiljno razmisljam da pisem na ovu adresu
http://www.mfa.gov.tr/default.en.mfa
ako iko moze,oni mogu...od nasih nema hajra...![]()
![]()
turcima naklon do poda
-
theTruePath
#655 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
sad ce MUSLIMANSKO BRATSTVO na vlast inshaAllah

- kamen spoticanja
#656 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
naravno...jel to sad opravdava americku invaziju i zlocine u iraku zbog crne tekucineChmoljo wrote:jeste li ovako podržavali i svrgavanje Sadama?MUNAFIK wrote:Dok Iran podrzava borbu Egipcana za svoje pravo i slobodu, USA i Izrael sada JAVNO rade ono sto tajno muljaju GODINAMAM podrzaju STRAHOVLADU, SMRT, MUCENJA, DIKTATORA... Interesantno je ovo![]()
Naprijed braco Egipcani
-
jefferson
#657 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Sloboda na iranski nacin? How yes no!MUNAFIK wrote:Dok Iran podrzava borbu Egipcana za svoje pravo i slobodu, USA i Izrael sada JAVNO rade ono sto tajno muljaju GODINAMAM podrzaju STRAHOVLADU, SMRT, MUCENJA, DIKTATORA... Interesantno je ovo![]()
Naprijed braco Egipcani
-
jefferson
#658 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Za tvoju informaciju crnu tekucinu je dobio Lukoil. Malo se raspitaj!kamen spoticanja wrote:naravno...jel to sad opravdava americku invaziju i zlocine u iraku zbog crne tekucineChmoljo wrote:jeste li ovako podržavali i svrgavanje Sadama?MUNAFIK wrote:Dok Iran podrzava borbu Egipcana za svoje pravo i slobodu, USA i Izrael sada JAVNO rade ono sto tajno muljaju GODINAMAM podrzaju STRAHOVLADU, SMRT, MUCENJA, DIKTATORA... Interesantno je ovo![]()
Naprijed braco Egipcani
-
MUNAFIK
#659 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
ne razumijem radi cega pitas tako banalne stvariChmoljo wrote:jeste li ovako podržavali i svrgavanje Sadama?MUNAFIK wrote:Dok Iran podrzava borbu Egipcana za svoje pravo i slobodu, USA i Izrael sada JAVNO rade ono sto tajno muljaju GODINAMAM podrzaju STRAHOVLADU, SMRT, MUCENJA, DIKTATORA... Interesantno je ovo![]()
Naprijed braco Egipcani
Ako mene pitas jesam, Sadam je biO (kao sto je i Mubarak) MADE in USA diktator... Oslabio je i USA ga je morala smaknuti da ne bi izgubila kontrolu, da nije USA zauzela Irak, vjerovatno bi se Iran i Irak u mnogome cemu zblizili, pa su silom smaknuli SVOGA civjeka (a neko okrenuo ogromnu lov na tom ''ratu'')
Naravno nisam podrzavao to sto ga je USA smaknula i pri tome ubila (i dan danas ubija) vise od milion Iracana, kao sto vjerujem nisi ni ti....
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#660 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Gluho bilo...theTruePath wrote:sad ce MUSLIMANSKO BRATSTVO na vlast inshaAllah![]()
![]()
![]()
- kamen spoticanja
#661 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
i BP i shell i ostalih 9jefferson wrote: Za tvoju informaciju crnu tekucinu je dobio Lukoil. Malo se raspitaj!
-
MUNAFIK
#662 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Bolja je sloboda na Iranski nacin nego ''demokratija'' i ''sloboda'' na IZRAELSKO/AMERICKI NACIN u svakom slucaju...jefferson wrote:Sloboda na iranski nacin? How yes no!MUNAFIK wrote:Dok Iran podrzava borbu Egipcana za svoje pravo i slobodu, USA i Izrael sada JAVNO rade ono sto tajno muljaju GODINAMAM podrzaju STRAHOVLADU, SMRT, MUCENJA, DIKTATORA... Interesantno je ovo![]()
Naprijed braco Egipcani

Last edited by MUNAFIK on 31/01/2011 23:20, edited 1 time in total.
-
theTruePath
#663 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
-LIBERO- wrote:Gluho bilo...theTruePath wrote:sad ce MUSLIMANSKO BRATSTVO na vlast inshaAllah![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
inshaAllah inshaAllah hoce,,da vidis koja je ulema na ulicama Kaira,,muslimansko bratstvo je u ovo umjesano
- Chmoljo
#664 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
zašto mi stavljaš riječi u usta?kamen spoticanja wrote:naravno...jel to sad opravdava americku invaziju i zlocine u iraku zbog crne tekucineChmoljo wrote: jeste li ovako podržavali i svrgavanje Sadama?
pitam se hoće li Iran pomoći isto onako bratski kako pomaže u međusobnom tamanjenju između Sunita i Šiita po Iraku...
ah da... biće da sam i ja podlegao cionističkoj propagandi...
kako se samo navijački upale ljudi, a ne vide da Iran radi isto što i Izrael: gleda gdje je dobar ilitiga ponaški - A gdje sam ja tu?
- Bosnolog
#665 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
jefferson wrote:
I sta je pisac htio da kaze? Rekao sam ti vec, kada muslimani budu imali nobelovaca ko jevreji mozda nesto i naprave, do tad ti ne preostaje nista drugo nego da sa komsinicom (uh gluho bilo, komsijom) raspravlja ko kome pare daje i zasto.
Americka javnost je svega toga svjesna ne boj se, ali druga opcija je galon goriva od 5-6ol, usporavanje ekonomija itd i sl da ne duljimo. Stoga izmedju galona goriva od 2.90 i par diktatora i galona goriva od 5-6dol i pustiti Arapima da rade sta hoce (sto uopste ne bi bilo zabavno gledati) amerikanci ipak preferiraju 2.9, u svom interesu a ne interesu palestinaca, saudijaca, kuvajcana i sl.
Cuj sta je pisac htio reci,da kolonijalizam jos uvijek traja na tom dijelu svijeta jos od vremena Engelskih pohoda prije nekoliko stoljeca.On je sada upakovan i kontrolisan perfidnije kroz korporacije i kupovinu mira diktatorskim rezimima cvrste ruke i gusenja sloboda..Kako ti lijepo obrazlazes cijene goriva koje je Amerika pravila sa kupljenim seicima i diktatorima,....
Arapski svijet je shvatio gdje zavrsava novac od njihovog nacionalanog blaga to jest u zapadnim Bankama,privatnim vilama zlatnim WC soljama i bijesnim zivotima kraljevsko diktatorskih govana koja se proseravaju po svijetu dok zene Afganistana peru ves u rijekama kojima tece kanalizacija nakon sto su im Sovjeti unistitli drzavu i privredu osamdesetih godina i porazeni uz pomoc Amerikanaca i njihove pomoci da bi ih potom napustili i prepustili Talibanima da brinu i medusobno se rokaju jer je sva infastruktura i privreda unistena od strane Ruske agresorske stoke,.Umjesto da plate za ratnu odstetu,nikom nista
Svijet im nije pomogao kao Svabama Marsalovim planom da se izgrade i demokratizuju,jer su oni za njih divljaci i smatraju da je lakse divljake politicki kontrolisati diktatorskim rezimima koje postave ili pomognu da dodu na prijedstolje i uzimati im naftu za sto jeftiniju cijenu,...
Arapi ce jednog dana napraviti ekonomsk uniju poput EU sa jedinstvenom monetom i vojnim savezom sa Turskom a mozda cak i Iranom,imaju pravo da biraju s kim ce se udruzivati jer su neovisne zemlje,....
Sto se tice Nobelovaca,Edukacijski univerziteta kao osnovsvake nacije je limitiran sto je sve posljedica Diktatorsko kolonijalnih rezima koji su decenijama satanizovali vlastiti narod.Koji bijezi iz svoje zemlje zbog istih jer su im uskracena gotovo sva prava cije rezime cuvaju zapadne obavjestajen sluzbe preko svojih agencija vlada,....
Ti sada pametujes iz uredene zemlje koja itekako ima hajra od tih kolonijalnih rezima,ja sam i dalje da Amerka ima dobre odnose sa tim dijelom Svijeta ali da im pomogne da se demokratizuju ne podrzavajuci kraljvsko diktatorsko smece kao do sada...
- madner
#666 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Naravno da Iran podrzava svrgavanje Mubaraka, haos u najvecoj i najzajebanijoj Arapskoj drzavi bi znacio da nema nista od napada na njih dok se to ne sredi, ako se moze sredit.
- Chmoljo
#667 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
da, red pred Iranskom ambasadom u Sarajevu svjedoči o tome...MUNAFIK wrote:
Bolja je sloboda na Iranski nacin nego ''demokratija'' i ''sloboda'' na IZRAELSKO/AMERICKI NACIN u svakom slucaju...
zabijanjem glave u pijesak i ignoriranjem činjenica samo da bi se napakostilo "vjekovnim neprijateljima" neće pomoći nikome... ponajmanje onima koji ginu danas.
a što se njih tiče, iskreno, od sve priče koju ste izbiflali na ovoj temi, njih tangira možda 1%... njima je do boljeg života, a globalna politika o kojoj trunite... ne ginu zbog nje sigurno.
- kamen spoticanja
#668 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
nista ja ne stavljamChmoljo wrote:zašto mi stavljaš riječi u usta?kamen spoticanja wrote:naravno...jel to sad opravdava americku invaziju i zlocine u iraku zbog crne tekucineChmoljo wrote: jeste li ovako podržavali i svrgavanje Sadama?![]()
pitam se hoće li Iran pomoći isto onako bratski kako pomaže u međusobnom tamanjenju između Sunita i Šiita po Iraku...
ah da... biće da sam i ja podlegao cionističkoj propagandi...![]()
kako se samo navijački upale ljudi, a ne vide da Iran radi isto što i Izrael: gleda gdje je dobar ilitiga ponaški - A gdje sam ja tu?
navijamo upravo zato sto smo mi tu
-
MUNAFIK
#669 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Naravno, a uz to i podrzavaju pravo na slobodu egipcanima koju im je DIKTATOR uz podrsk USA i Izraela oduzeo, kao sto je i SAH isto radio do 1979 kada su Iranci uradili ovo sto danas rade Egipcani...madner wrote:Naravno da Iran podrzava svrgavanje Mubaraka, haos u najvecoj i najzajebanijoj Arapskoj drzavi bi znacio da nema nista od napada na njih dok se to ne sredi, ako se moze sredit.
-
jefferson
#670 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Jos od engleza? A sta su arapi i perzijanci radili? isli na turisticka putovanja? Daj ne seri! Invazije i kolonizacija nije strucnost zapadnih zemalja, to su prije njih davno istrenirali arapske zemlje i perzijanci!Bosnolog wrote:jefferson wrote:
I sta je pisac htio da kaze? Rekao sam ti vec, kada muslimani budu imali nobelovaca ko jevreji mozda nesto i naprave, do tad ti ne preostaje nista drugo nego da sa komsinicom (uh gluho bilo, komsijom) raspravlja ko kome pare daje i zasto.
Americka javnost je svega toga svjesna ne boj se, ali druga opcija je galon goriva od 5-6ol, usporavanje ekonomija itd i sl da ne duljimo. Stoga izmedju galona goriva od 2.90 i par diktatora i galona goriva od 5-6dol i pustiti Arapima da rade sta hoce (sto uopste ne bi bilo zabavno gledati) amerikanci ipak preferiraju 2.9, u svom interesu a ne interesu palestinaca, saudijaca, kuvajcana i sl.
Cuj sta je pisac htio reci,da kolonijalizam jos uvijek traja na tom dijelu svijeta jos od vremena Engelskih pohoda prije nekoliko stoljeca.On je sada upakovan i kontrolisan perfidnije kroz korporacije i kupovinu mira diktatorskim rezimima cvrste ruke i gusenja sloboda..Kako ti lijepo obrazlazes cijene goriva koje je Amerika pravila sa kupljenim seicima i diktatorima,....![]()
![]()
![]()
![]()
Arapski svijet je shvatio gdje zavrsava novac od njihovog nacionalanog blaga to jest u zapadnim Bankama,privatnim vilama zlatnim WC soljama i bijesnim zivotima kraljevsko diktatorskih govana koja se proseravaju po svijetu dok zene Afganistana peru ves u rijekama kojima tece kanalizacija nakon sto su im Sovjeti unistitli drzavu i privredu osamdesetih godina i porazeni uz pomoc Amerikanaca i njihove pomoci da bi ih potom napustili i prepustili Talibanima da brinu i medusobno se rokaju jer je sva infastruktura i privreda unistena od strane Ruske agresorske stoke,.Umjesto da plate za ratnu odstetu,nikom nista
Svijet im nije pomogao kao Svabama Marsalovim planom da se izgrade i demokratizuju,jer su oni za njih divljaci i smatraju da je lakse divljake politicki kontrolisati diktatorskim rezimima koje postave ili pomognu da dodu na prijedstolje i uzimati im naftu za sto jeftiniju cijenu,...![]()
Arapi ce jednog dana napraviti ekonomsk uniju poput EU sa jedinstvenom monetom i vojnim savezom sa Turskom a mozda cak i Iranom,imaju pravo da biraju s kim ce se udruzivati jer su neovisne zemlje,....![]()
Sto se tice Nobelovaca,Edukacijski univerziteta kao osnovsvake nacije je limitiran sto je sve posljedica Diktatorsko kolonijalnih rezima koji su decenijama satanizovali vlastiti narod.Koji bijezi iz svoje zemlje zbog istih jer su im uskracena gotovo sva prava cije rezime cuvaju zapadne obavjestajen sluzbe preko svojih agencija vlada,....
Ti sada pametujes iz uredene zemlje koja itekako ima hajra od tih kolonijalnih rezima,ja sam i dalje da Amerka ima dobre odnose sa tim dijelom Svijeta ali da im pomogne da se demokratizuju ne podrzavajuci kraljvsko diktatorsko smece kao do sada...
Ma ja, i edukaciju im onemogucili. Ti covjece nisi svjestan koliko si kontradiktoran. Jebo sve da mi je tvoj mozak jedno dva minuta da se odmorim.
- madner
#671 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Ko o cemu, Iran o slobodiMUNAFIK wrote:Naravno, a uz to i podrzavaju pravo na slobodu egipcanima koju im je DIKTATOR uz podrsk USA i Izraela oduzeo, kao sto je i SAH isto radio do 1979 kada su Iranci uradili ovo sto danas rade Egipcani...madner wrote:Naravno da Iran podrzava svrgavanje Mubaraka, haos u najvecoj i najzajebanijoj Arapskoj drzavi bi znacio da nema nista od napada na njih dok se to ne sredi, ako se moze sredit.
Svaka cast Iranu na mnogo cemu, ali govorit o Islamskoj Republici kao uzoru slobode je deplasirano.
-
jefferson
#672 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Pa da, a porez ostade iracanima kao i zaposleni. Ovi imaju tehnologiju, i dali su koncesije.kamen spoticanja wrote:i BP i shell i ostalih 9jefferson wrote: Za tvoju informaciju crnu tekucinu je dobio Lukoil. Malo se raspitaj!
Od toga, najvecu je dobio Lukoil! Ne znam sta bi htio? ocito ti u zivotu ekonomija ne igra veiku ulogu. To je ono, molit cemo se Allahu i on ce nam napraviti radna mjesta!
- kamen spoticanja
#673 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
jefferson wrote:Pa da, a porez ostade iracanima kao i zaposleni. Ovi imaju tehnologiju, i dali su koncesije.kamen spoticanja wrote:i BP i shell i ostalih 9jefferson wrote: Za tvoju informaciju crnu tekucinu je dobio Lukoil. Malo se raspitaj!
Od toga, najvecu je dobio Lukoil! Ne znam sta bi htio? ocito ti u zivotu ekonomija ne igra veiku ulogu. To je ono, molit cemo se Allahu i on ce nam napraviti radna mjesta!
a bas su juce iracani pisali bushu pismo zahvalnosti za rada mjesta i nevjerovatnu ekonomsku situaciju u zemlji nakon invazije
- Chmoljo
#674 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
jašta smo... svaka njima čast na onome u ratu, ali ne bih volio da Sarajevo jednom postane Bejrut. već je bilo, ti bi to trebao znatikamen spoticanja wrote: nista ja ne stavljam![]()
navijamo upravo zato sto smo mi tuiranu puno blizi...bar bi ti to trebao znati
- kamen spoticanja
#675 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
to ti je vec supljaChmoljo wrote:jašta smo... svaka njima čast na onome u ratu, ali ne bih volio da Sarajevo jednom postane Bejrut. već je bilo, ti bi to trebao znatikamen spoticanja wrote: nista ja ne stavljam![]()
navijamo upravo zato sto smo mi tuiranu puno blizi...bar bi ti to trebao znati