TV OBN televizija koja pljačka djecu !!!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

baka

#1 TV OBN televizija koja pljačka djecu !!!

Post by baka »

Svi ste svjedoci, vecerašnjeg sramnog "finala" OBN MUSIC TALENTS , kada je voditelj najavio "SUPER FINALE" za slijedecu subotu. Još jednom je na djelu nemoral i opšte bezakonje koje vlada ovom drzavom. Sa preskupom kartom od 10 KM, gospoda sa OBN-a stvarno nema trnuke morala da od djece otima novac, najavivši novo finale muzickih talenata, iskoristavajuci interesovanje koje je pobudilo ovo takmicenje na naj podliji i bezobrazniji nacin na koji su mogli. Da li se gospoda zapitala sta je sa djecom koja su dosla iz Kaknja, B. Krupe,Tuzle, Doboja itd... kako ce slijedeci put doci, kako ce opet traziti novac od roditelja koji jedna kpre kraj sa krajem za "super finale". Pozivam na JAVNI BOJKOT OBN televizije, ciji je izgleda osnovni zadatak da preko najmladje djece dodje do ekstra prihoda, za svojim raznim kvizovima, ucilicama i ostalim sranjima koje emituju po cijeli dan,za 0,50 KM po minutu je svojevrsna pljacka, i to ona najgora. Mozete misliti o kakvom je covjeku rijec kad ide toliko nisko da otima novac od djece, to je za moje shvatanje cak i prenisko. Sramota da Vas bude gospodo sa OBN-a. :x :x :x
kekec

#2 Re: TV OBN televizija koja pljačka djecu !!!

Post by kekec »

baka wrote:... Još jednom je na djelu nemoral i opšte bezakonje koje vlada ovom drzavom. Sa preskupom kartom od 10 KM, gospoda sa OBN-a stvarno nema trnuke morala...
Gore navedena cijena karata nema veze sa moralom i zakonom.
Prije ce biti da je to zakon ponude i potraznje. Trziste. :D
Pa ko voli, nek´izvoli. :-)

A drzavni "nemoral i opste bezakonje" nesto sasvim drugo.
Pooll

Post by Pooll »

Ja nisam svjedok. Nisam gledao talente :D

Dobro jutro Francuska.
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

zaista, bilo je neprijatno iznenadjenje čuti na "finalu" da slijedi i "superfinale"
naravno, sramota je na ovakav način praviti pare...
i slažem se da bi trebalo bojkotovati sljedeću "predstavu" :oops:
nidll

Post by nidll »

Koliko sam upoznat i prosle godine je bilo fol "Finale" pa "Polufinale"...a evo koliko cujem i ove godine.

Inace,nekad pogledam OBN TV i nema se nesto posebno ni pogledati...
Imaju one igre preko broja '094' :D ...kaze jedan od voditelja "Almice,ti ostani sa nama ...slijede reklame!" ...reklame 5minuta :-)
davis.ba

Post by davis.ba »

Nisam gledao događaj, ali glupo mi je da se neko jadi što neko pravi uspješne događaje i zarađuje na tome. Mislim, ako nema neko para da dođe, nek gleda pred tv-om i gotova stvar. Što se tiče cijene pa ne znam, svaki koncert ili nešto slično u Sarajevu je tu negdje oko 10KM.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

davis.ba wrote:Nisam gledao događaj, ali glupo mi je da se neko jadi što neko pravi uspješne događaje i zarađuje na tome. Mislim, ako nema neko para da dođe, nek gleda pred tv-om i gotova stvar. Što se tiče cijene pa ne znam, svaki koncert ili nešto slično u Sarajevu je tu negdje oko 10KM.
nije u pitanju imanje ili nemanje para...u pitanju je da je receno FINALE 17.dec, i PRC finale 24.dec.....
ja sam to skontala kad je Karla pitala Tamaru A KOLIKO JE AUTOBUSA TVOJIH NAVIJACA DOSLO? a Tamara rekla SAMO JEDAN OVAJ PUT ALI BICE VISE AKO PRODJEM DALJE......
ja kontam STA BA DALJE?!?!?!
:x
cheguevara

#8 odgovor...

Post by cheguevara »

ma kakvi talenti i kakav OBN? Daj ljudi prodjite se budalestine...
vryzas

#9 Re: odgovor...

Post by vryzas »

cheguevara wrote:ma kakvi talenti i kakav OBN? Daj ljudi prodjite se budalestine...
:thumbup:
mIRCerka

#10 Re: odgovor...

Post by mIRCerka »

cheguevara wrote:ma kakvi talenti i kakav OBN? Daj ljudi prodjite se budalestine...
che, gubis poentu.-...
baka ne prica o TALENTIMA ni njihovom kvalitetu....prica o tome da je receno FNIALE JE 17.dec....djeca dodju, i plate, kad ono PRC FINALE 24.dec.....
korto_malteze

Post by korto_malteze »

dobro sve to, nego ko ispade sinoc?
baka

Post by baka »

Nije ispao niko NARAVNO, bolje je kad zovu i glasaju na 5 brojeva nego na 4 broja, više para će zaraditi.......otkako je došao na OBN onaj seljak iz Zagreba sa Nove Tv, OBN je postala najgora televizija u BiH.... zapošljavaju nepismene voditelje i gledaju ako mogu da otmu nekog poznatog voditelja sa drugih televizija, sluze se svim i svacim, NAJGORI SU ......
Hendrix

Post by Hendrix »

Srdačno preporučujem :lol: ovaj dole link na čitanje

http://idijebimater.com/clanak.php?id=306
Pooll

Post by Pooll »

Hendrix wrote:Srdačno preporučujem :lol: ovaj dole link na čitanje

http://idijebimater.com/clanak.php?id=306
:lol: :lol: :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

mačak u čizmama wrote:zaista, bilo je neprijatno iznenadjenje čuti na "finalu" da slijedi i "superfinale"
naravno, sramota je na ovakav način praviti pare...
i slažem se da bi trebalo bojkotovati sljedeću "predstavu" :oops:
Ne pratim music talentse, ali ko god je prosetao gradom, ili se zadesio vani bilo kada tokom protekle sedmice, na ulicama sarajeva, mogao je cuti dosadnu dosadnu reklamu od cike u velikom kombiju....na reklami su stalno ponavljali kao vidimo se u zetri za finalne 2 veceri 17.12 i 24.12....

jbg, to je marketing, razvuci sto imas, nek traje najduze sto moze....
karanana

Post by karanana »

music talentsi? zar se taj show dogadja i ove godine?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Hm zaista ne znam u cemu je problem sa Music Talentima na OBN-u. U svakom poslu na svijetu neko mora da zaradi. OBN je uspio da animira mladost BiH na polju muzike a prosle godine i na polju glume. Otkriveni su neki novi talenti koji nikada ne bi imali sansu da nije bilo OBN-a. Pune dvorane dokaz su da se tu mladi svijet lijepo zabavlja daleko od nase svakodnevnice ispunjene revolveraskim obracunima, drogom, alkoholom i svim ostalim sranjima koji tlace najvise tu mladu generaciju. Nasli su tu neke svoje nove idole i lijep nacin da izbace visak addrenalina iz sebe. I na kraju krajeva gledamo nesto sto je domace, nasu malu raju kako se bore za nesto. Imaju neke ciljeve za razliku od mase kod kojih ciljevi ne postoje. I sto je najvaznije od svega to sve nije "POD MORANJE". Draga "bako" niko nikoga ne tjera da ide na te "koncerte" ili vec nazovite ih kako hocete. Meni to puno bolje izgleda nego nasa liga u fudbalu gdje iz sedmice u sedmicu gledamo divljanja po stadionima, tuce, razbijene glave i sto je najgore doslo je do gasenja jednog mladog zivota. Ili koncerte u Akvi trecerazrednih uvoznih pjevaljki gdje ta ista mladost popije na hektolitre alkohola pa poslije toga sjeda u auta i zavrsava po jarcima. I ne znam u cemu je problem sa "seljakom" sa NOve TV. Televizija bi trebala da bude nesto sto je komercijalno sto znaci da kao i u sportu su dozvoljeni transferi. Tako da je i nas voditelj sa proslogodisnjeg OBN-a danas u Makedoniji i vodi sou realnosti.
U svakom slucaju meni licno OBN izgleda mnogo svijetlije nego pola nasih televizija koje imaju sve samo ne ono radi cega postoje a to je da se gledaoci zabave.
A sto se tice 10KM za karte vi skontajte je li bolje dati za OBN ili za nekoliko pica u obliznjem kaficu pa bila to OBN ili bilo koja druga TV u BiH.
G.O.D.

Post by G.O.D. »

hrasno38 wrote:Hm zaista ne znam u cemu je problem sa Music Talentima na OBN-u. U svakom poslu na svijetu neko mora da zaradi. OBN je uspio da animira mladost BiH na polju muzike a prosle godine i na polju glume. Otkriveni su neki novi talenti koji nikada ne bi imali sansu da nije bilo OBN-a. Pune dvorane dokaz su da se tu mladi svijet lijepo zabavlja daleko od nase svakodnevnice ispunjene revolveraskim obracunima, drogom, alkoholom i svim ostalim sranjima koji tlace najvise tu mladu generaciju. Nasli su tu neke svoje nove idole i lijep nacin da izbace visak addrenalina iz sebe. I na kraju krajeva gledamo nesto sto je domace, nasu malu raju kako se bore za nesto. Imaju neke ciljeve za razliku od mase kod kojih ciljevi ne postoje. I sto je najvaznije od svega to sve nije "POD MORANJE". Draga "bako" niko nikoga ne tjera da ide na te "koncerte" ili vec nazovite ih kako hocete. Meni to puno bolje izgleda nego nasa liga u fudbalu gdje iz sedmice u sedmicu gledamo divljanja po stadionima, tuce, razbijene glave i sto je najgore doslo je do gasenja jednog mladog zivota. Ili koncerte u Akvi trecerazrednih uvoznih pjevaljki gdje ta ista mladost popije na hektolitre alkohola pa poslije toga sjeda u auta i zavrsava po jarcima. I ne znam u cemu je problem sa "seljakom" sa NOve TV. Televizija bi trebala da bude nesto sto je komercijalno sto znaci da kao i u sportu su dozvoljeni transferi. Tako da je i nas voditelj sa proslogodisnjeg OBN-a danas u Makedoniji i vodi sou realnosti.
U svakom slucaju meni licno OBN izgleda mnogo svijetlije nego pola nasih televizija koje imaju sve samo ne ono radi cega postoje a to je da se gledaoci zabave.
A sto se tice 10KM za karte vi skontajte je li bolje dati za OBN ili za nekoliko pica u obliznjem kaficu pa bila to OBN ili bilo koja druga TV u BiH.
u pravu si hrasno38,ali poenta price je: poslije finala SUPERFINALE!?!?!ja ko.likjo znam da poslije finala je kraj svakog takmicenja :roll:
a to sto se OBN-u osladilo da uzima pare(ne samo preko ulaznica) to je vec bezobrazno sa njihove strane... :roll: :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

G.O.D. wrote:
hrasno38 wrote:Hm zaista ne znam u cemu je problem sa Music Talentima na OBN-u. U svakom poslu na svijetu neko mora da zaradi. OBN je uspio da animira mladost BiH na polju muzike a prosle godine i na polju glume. Otkriveni su neki novi talenti koji nikada ne bi imali sansu da nije bilo OBN-a. Pune dvorane dokaz su da se tu mladi svijet lijepo zabavlja daleko od nase svakodnevnice ispunjene revolveraskim obracunima, drogom, alkoholom i svim ostalim sranjima koji tlace najvise tu mladu generaciju. Nasli su tu neke svoje nove idole i lijep nacin da izbace visak addrenalina iz sebe. I na kraju krajeva gledamo nesto sto je domace, nasu malu raju kako se bore za nesto. Imaju neke ciljeve za razliku od mase kod kojih ciljevi ne postoje. I sto je najvaznije od svega to sve nije "POD MORANJE". Draga "bako" niko nikoga ne tjera da ide na te "koncerte" ili vec nazovite ih kako hocete. Meni to puno bolje izgleda nego nasa liga u fudbalu gdje iz sedmice u sedmicu gledamo divljanja po stadionima, tuce, razbijene glave i sto je najgore doslo je do gasenja jednog mladog zivota. Ili koncerte u Akvi trecerazrednih uvoznih pjevaljki gdje ta ista mladost popije na hektolitre alkohola pa poslije toga sjeda u auta i zavrsava po jarcima. I ne znam u cemu je problem sa "seljakom" sa NOve TV. Televizija bi trebala da bude nesto sto je komercijalno sto znaci da kao i u sportu su dozvoljeni transferi. Tako da je i nas voditelj sa proslogodisnjeg OBN-a danas u Makedoniji i vodi sou realnosti.
u pravu si hrasno38,ali poenta price je: poslije finala SUPERFINALE!?!?!ja ko.likjo znam da poslije finala je kraj svakog takmicenja :roll:
a to sto se OBN-u osladilo da uzima pare(ne samo preko ulaznica) to je vec bezobrazno sa njihove strane... :roll: :roll:
Da mozda si i u pravu ali recimo i u fudbalu imas Finale Kupa, pa poslije toga Superfinale pobjednika kupa i prvenstva i niko ne govori da je to lopovluk. Isto je i u kosarci itd itd. Na dzinglovima je lijepo pisalo da su dva termina i ne znam zasto odjednom tolika hampa. Kome se ne svidja ne mora da ide. Ispade da je gledanje pod "MORANJE".
edu

Post by edu »

moj hrasno..slazem se ja da je to komercijalna televizija..ali kako bi bilo da navijac manchestera ode na finale fa cupa u kojem igraju protiv chelsea-ja i nakon zavrsetka regularnog toka spiker kaze za 7 dana ce se odrzati super finale cupa..pa dodjes na super finale a on ti opet kaze za 7 dana ce biti super mega finale..ono jeste bio bezobrazluk..cirkus..tuzno je ako ti mislis da u onome show-u ima nesto edukativno za nasu omladinu..onaj mali ficfiric iz zagreba..vinko..i ona prikaza od zene mia martina se prepucavaju kao ona njemu trazi mikrofon i govori mu bolji je "tvoj"..pa onda on njoj kaze evo ti "moj"..i to bi kao trebalo biti edukativno?..dodje nakav firaun iz zagreba pa pjeva (tj reve) neke ptice nikad ne polete..je li amel curic treba educirati tu omladinu..on..koji umjesto kompetentan kaze komponentan..i onda od svog neznanja pravi cirkus..ili mozda izvjestacene voditeljice?..koje ne znaju 2 sastaviti..i to sto sastave je uzasno..(i ova rijec mi je preblaga..)..koga god nesto pitaju ovaj ce im odgovoriti: "ma..sta je znam..bilo je dobro..ovaj..publika ce sve reci..(vrisak publike!)"..je li to edukativno?..upravo na tim "talentima" sponzor je bio badel 1862..pa se omladina znala naci u "kutku stock-a"..problem je sto novac diktira sve..ti ljudi bi majku prodali za 100 eura..maja suput im gostuje.."zvijezda"..i onda pitaju aleksandru kokotovic (to je ona sto je vlasnica nekog casopisa a u tom casopisu je sebe proglasila za licnost godine!?)..ko vam je favorit a ona kaze tamara i maja..sjedi cijelo vece..bulji u tu djecu sto se takmice i onda kaze da joj je maja favorit!?..tuzno je da nasa omladina podrzava..ide i placa 10 KM (sic!) za taj cirkus..pa jebem ti zivot karta za U2 je bila 20 KM..ali..dok god je masa neprosvjecena bit ce i takvih manifestacija..i mediokritetskih novinarČiĆa...
xygirl

Post by xygirl »

ma joj sve je to super nek` se nesto desava :) ali sve skupa je ono meni jedno VELIKO NISTA... majke mi nekad me bude stid same sebe kad gledam kako nam se "zvezde" provaljuju :D
prvo i najtuznije je sto se nikad ne prijavljuju normalni ljudi, sve neki likovi da ne znam da bi i jedno sutra uzivala gledati na tv... mozda neke slusati da...ali u biti sve je nekako jadno... ma ima tu masa stvari koje nisu onakve kakve bi trebale da budu i onda sta drugo za ocekivati nego da levate raju kako god stignu...
Stitch__

Post by Stitch__ »

fakat ne vidim problem, kome se ne svidja, ne mora ni ici. pobjednika moze vidjet na tv. a to sto je kvalitet nikakav, zaboli njih na obn-u, sve dok zarade para. cista ekonomija jebemu, sto neko rece, kupi za sto manje para (neatraktivne goste) i prodaj publici za sto vise para. dokle god je budala koje ih gledaju, i oni ce to isto radit. znaci, napadajte publiku koja im placa pare za sranje, a ne obn :-?
edu

Post by edu »

ma kakva fajde i da mi imamo nesto protiv tih koncerata?..nego problem je sto hrasno sav taj super mega giga ultra spektakl predstavio kao nesto pozitivno?..ok..on napravio poredjenje izmedju tih talenata i ulice..droge..pucnjave i sl..ali tom analogijom mozemo doci da je bolje drogirati se..bosti se u venu nego biti ratni zlocinac!?..po mom misljenju zlo je i jedno i drugo..jadna djecu kojoj je idol curic..vinko i ostali obn cirkusanti...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

stochar wrote:Dijete na kraju nije dobilo nagradu a i da jeste radilo se o knjizhici latinskih izreka koja fakat ne kosta vise od tri marke!
Je li to ona knjizica sto je daju gratis uz ove knjige koje se prodaju postom (nova moda u BiH)?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

edu wrote:ma kakva fajde i da mi imamo nesto protiv tih koncerata?..nego problem je sto hrasno sav taj super mega giga ultra spektakl predstavio kao nesto pozitivno?..ok..on napravio poredjenje izmedju tih talenata i ulice..droge..pucnjave i sl..ali tom analogijom mozemo doci da je bolje drogirati se..bosti se u venu nego biti ratni zlocinac!?..po mom misljenju zlo je i jedno i drugo..jadna djecu kojoj je idol curic..vinko i ostali obn cirkusanti...
NE DIRAJ MI VINKA :x :x :x

:D Amele, mi te volimo :D:D:D
Kice4Ever

Bubi Bubi Bubi.....

ma niko ne osporava ni kvalitet niti ista drugo, vec preseravanje....
finale, super finale....
pa mi smo jedina zemlja u kojoj FINALE ne znaci kraj, vec PRED KRAJ....

odo ja 24.dec u prve redove u Zetru :oops: nagovoricu im se ja :oops: :D
Post Reply