Nije turska
TV Kantona Sarajevo
Moderator: anex
-
samo malo
#426 Re: TV Kantona Sarajevo
Jednako je jaka grcka liga, pa sto nju ne prenose?
Nije turska
Nije turska
- nosara
#427 Re: TV Kantona Sarajevo
Ma sto je dzaba i bogu je drago... 
-
samo malo
#428 Re: TV Kantona Sarajevo
Nije dzaba, valja platiti onako elokventnog komentatora
Ne znam jel Bikic vodi, ili je on sukomentator, ali znam da ga cesto vidim u studiju kako pametuje kako bi on uredio sport u BiH
puca na akademsku titulu, menscini.
Ostajem pri svome, sve sto na ovoj tv stanici vrijedi su one cure poslijepodne, Suncica prije svih
Ne znam jel Bikic vodi, ili je on sukomentator, ali znam da ga cesto vidim u studiju kako pametuje kako bi on uredio sport u BiH
Ostajem pri svome, sve sto na ovoj tv stanici vrijedi su one cure poslijepodne, Suncica prije svih
-
ljeljenca
#429 Re: TV Kantona Sarajevo
koja bagra nase novce za prenos fudbalskih utakmica.
-
MUNAFIK
#430 Re: TV Kantona Sarajevo
a zasto bi prenosio neko grcku ligu? Pa kakve to Grcka ima odnose sa BiH? koliko ima grka u Sarajevu a koliko Turaka? kakvi su grcki interesi a kakvi turaka? Fakat nidje veze, i kada nam dodju u posjetu Grcka vlada par puta i kada budu ulagali u BiH i kada pocnu dolaziti u Sarajevu i kada budu grci ostvarivali kakve partnerske odnose sa TV-kucama tada ce vjerovatno biti i grcka liga... fakat bezveze pricate, koliki komplex turske imate sve je smijesno...samo malo wrote:Jednako je jaka grcka liga, pa sto nju ne prenose?
Nije turska
- poznanik
#431 Re: TV Kantona Sarajevo
MUNAFIK wrote:a koje, daj primjer? samo nemoj reci da kantonalna tv treba prenostiti ligu prvaka ili neke od 5 najjacih...poznanik wrote:Nije mi jasno koji je smisao prenošenja fudbalskih utakmica nekakve turske lige...zašto ne neke bolje![]()
TVSA je javna televizija u službi javnog interesa građana Kantona Sarajevo, čiji je osnivač Skupština Kantona Sarajevo i očekujuće je i da se program bazira na interesu građana KS, što je, svakako, i obaveza TVSA, obzirom da se u najvećem procentu i finansira iz budžeta KS.
Smatram da pažnja TVSA treba biti što više usmjerena na mlade, pa tako i značajnijim emitiranjem sportskih događaja sa područja Kantona Sarajevo, ali i bližeg okruženja, sve dokle dopire tv signal.
Poštujem i tursku državu i turski sport kao i sve ostale, bez razlike, međutim, ne mogu se složiti s programskim opredjeljenjem TVSA da redovno „u živo“ čak, prenosi fudbalske utakmice turske lige, utakmice ekipa koje gotovo niko u KS i ne poznaje niti prati.
Ako ti prenosi utakmica proističu iz određenih ugovornih obaveza TVSA, onda očekujem i reciprocitet, odnosno da i TRT prenosi „u živo“ utakmice BIH fudbalske lige.
Umjesto turskog fudbala radije bih gledao domaće sportske aktivnosti, npr. prenose odbojkaških utakmica, košarkaških, fudbalskih, itd. od juniorskih sastava do seniora, bez obzira na ligu, odnosno onih u kojim Kanton Sarajevo ima svoje predstavnike.
Siguran sam da bi prenos utakmica, npr. ženskog kluba „Imzit“ privukao više gledalaca nego neka turska utakmica, utakmice „Stupčanice“, „Pofaličkog“, „Vratnika“, pa i ostalih, manje zapaženih sportova – karate, judo itd.
Zašto, npr. TVSA nije prenosila „u živo“ nijednu biciklijadu kroz Sarajevo, interesovanje građana je bilo ogromno, a bilo bi još više da je bilo tv prenosa.
Ubijeđen sam da bi, vremenom, takvi „u živo“ prenosi raznih „lokalnih“ sportskih događaja afirmirali i druge mlade da se aktivnije uključe u pojedine sportove, da bi i na samim sportskim terenima bilo više gledalaca, jednom rječju – sport bi bio aktuelniji, masovniji i popularniji, a poznato je i da razvojem sporta u društvenoj zajednici opada procenat maloljetničke delikvencije, kasnije i svakog drugog oblika kriminaliteta.
- Adriatic
#432 Re: TV Kantona Sarajevo
Dajte, pa dokle više tog fudbala?
Ima li išta drugo da se prikazuje?
Ima najmanje 50 kanala na kojima je fudbal. I nije vam dosta?
A gdje su obrazovne, dokumentarne emisije, putopisne ....upoznavanje raznih svjetskih destinacija?
Ili nam je jedino loptanje smisao života?
A gdje su obrazovne, dokumentarne emisije, putopisne ....upoznavanje raznih svjetskih destinacija?
-
MUNAFIK
#433 Re: TV Kantona Sarajevo
poznanik wrote:MUNAFIK wrote:a koje, daj primjer? samo nemoj reci da kantonalna tv treba prenostiti ligu prvaka ili neke od 5 najjacih...poznanik wrote:Nije mi jasno koji je smisao prenošenja fudbalskih utakmica nekakve turske lige...zašto ne neke bolje![]()
TVSA je javna televizija u službi javnog interesa građana Kantona Sarajevo, čiji je osnivač Skupština Kantona Sarajevo i očekujuće je i da se program bazira na interesu građana KS, što je, svakako, i obaveza TVSA, obzirom da se u najvećem procentu i finansira iz budžeta KS.
Smatram da pažnja TVSA treba biti što više usmjerena na mlade, pa tako i značajnijim emitiranjem sportskih događaja sa područja Kantona Sarajevo, ali i bližeg okruženja, sve dokle dopire tv signal.
Poštujem i tursku državu i turski sport kao i sve ostale, bez razlike, međutim, ne mogu se složiti s programskim opredjeljenjem TVSA da redovno „u živo“ čak, prenosi fudbalske utakmice turske lige, utakmice ekipa koje gotovo niko u KS i ne poznaje niti prati.
Ako ti prenosi utakmica proističu iz određenih ugovornih obaveza TVSA, onda očekujem i reciprocitet, odnosno da i TRT prenosi „u živo“ utakmice BIH fudbalske lige.
Umjesto turskog fudbala radije bih gledao domaće sportske aktivnosti, npr. prenose odbojkaških utakmica, košarkaških, fudbalskih, itd. od juniorskih sastava do seniora, bez obzira na ligu, odnosno onih u kojim Kanton Sarajevo ima svoje predstavnike.
Siguran sam da bi prenos utakmica, npr. ženskog kluba „Imzit“ privukao više gledalaca nego neka turska utakmica, utakmice „Stupčanice“, „Pofaličkog“, „Vratnika“, pa i ostalih, manje zapaženih sportova – karate, judo itd.
Zašto, npr. TVSA nije prenosila „u živo“ nijednu biciklijadu kroz Sarajevo, interesovanje građana je bilo ogromno, a bilo bi još više da je bilo tv prenosa.
Ubijeđen sam da bi, vremenom, takvi „u živo“ prenosi raznih „lokalnih“ sportskih događaja afirmirali i druge mlade da se aktivnije uključe u pojedine sportove, da bi i na samim sportskim terenima bilo više gledalaca, jednom rječju – sport bi bio aktuelniji, masovniji i popularniji, a poznato je i da razvojem sporta u društvenoj zajednici opada procenat maloljetničke delikvencije, kasnije i svakog drugog oblika kriminaliteta.
slazem se 100% i nacuo sam da ce se poceti prenositi kantonalna liga u fudbalu
-
Gospoda Ministarka
#434 Re: TV Kantona Sarajevo
Agent 033 ili kak se vec zove onaj pokusaj voditelja na TVSA koji emisiju koristi za lijecenje vlastitih kompleksa i nedostataka, ko o cemu i s kim god on o "gradskoj raji" :bljujem: 
- simbabimba
#435 Re: TV Kantona Sarajevo
Potpisujem za onog lika gore napisano.
Ali i sve pohvale za serijal dokumntaraca o agresiji na BiH. Sinoc pogledah "Zene u ratu". Svaka cast!

Ali i sve pohvale za serijal dokumntaraca o agresiji na BiH. Sinoc pogledah "Zene u ratu". Svaka cast!
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#436 Re: TV Kantona Sarajevo
Gospoda Ministarka wrote:Agent 033 ili kak se vec zove onaj pokusaj voditelja na TVSA koji emisiju koristi za lijecenje vlastitih kompleksa i nedostataka, ko o cemu i s kim god on o "gradskoj raji" :bljujem:
- poznanik
#437 Re: TV Kantona Sarajevo
Na ovu kombinaciju se ne bljuje, već danima riga, snagom povlačenja iz peteGospoda Ministarka wrote:Agent 033 ili kak se vec zove onaj pokusaj voditelja na TVSA koji emisiju koristi za lijecenje vlastitih kompleksa i nedostataka, ko o cemu i s kim god on o "gradskoj raji" :bljujem:
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#438 Re: TV Kantona Sarajevo
A ko je dotični? Ne gledam to, ali volio bih znati.tvsabina wrote:Gospoda Ministarka wrote:Agent 033 ili kak se vec zove onaj pokusaj voditelja na TVSA koji emisiju koristi za lijecenje vlastitih kompleksa i nedostataka, ko o cemu i s kim god on o "gradskoj raji" :bljujem:
- BSn
#439 Re: TV Kantona Sarajevo
Adriatic wrote:Dajte, pa dokle više tog fudbala?
X
-
Gospoda Ministarka
#440 Re: TV Kantona Sarajevo
simbabimba wrote:Potpisujem za onog lika gore napisano.
Ali i sve pohvale za serijal dokumntaraca o agresiji na BiH. Sinoc pogledah "Zene u ratu". Svaka cast!![]()
![]()
tvsabina wrote:Gospoda Ministarka wrote:Agent 033 ili kak se vec zove onaj pokusaj voditelja na TVSA koji emisiju koristi za lijecenje vlastitih kompleksa i nedostataka, ko o cemu i s kim god on o "gradskoj raji" :bljujem:
poznanik wrote:Na ovu kombinaciju se ne bljuje, već danima riga, snagom povlačenja iz pete
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#441 Re: TV Kantona Sarajevo
Poturic?Gospoda Ministarka wrote:Agent 033 ili kak se vec zove onaj pokusaj voditelja na TVSA koji emisiju koristi za lijecenje vlastitih kompleksa i nedostataka, ko o cemu i s kim god on o "gradskoj raji" :bljujem:
Kad se sjetim, jednom mu je gost bio Dzeko a on ga ispitivao o autu koje je kupio sestri, koliko je platio, odakle mu lova i sl.
- karanana
#442 Re: TV Kantona Sarajevo
ne znam konkretno o ovoj emisiji nista, samo sam je jednom uhvatio na 10 minuta kad je gost bio vikic i ok mi se ucinila. ali ostatak programa tvsa mi je dobar. naravno uvijek se moze bolje, ali ja nemam primjedbi. ok su voditelji, jtarnji program, dobre vibracije, dnevnik, dokumentarci o gradu i domovini, vjerski/blagdanski programi....sve je ok.
-
5 0 5
#443 Re: TV Kantona Sarajevo
@karanana:
Slažem se. Kad usporediš sa ostalim krkanlukom s kojim nas zasipaju na tv-u onda je TVSA stvarno veliko olakšanje. To je stanica koju ja najčešće gledam. Nemaju oni para ni blizu kao ostali, zato im treba oprostiti neke stvari. Hayat, OBN, Pink i sl. je napad na mozak.
Ja gledam jutranji program, dobre vibracije, vijesti, servisne informacije (tu su najbolji u gradu Sarajevu) i naravno, the best of all Kike tike tačke
Slažem se. Kad usporediš sa ostalim krkanlukom s kojim nas zasipaju na tv-u onda je TVSA stvarno veliko olakšanje. To je stanica koju ja najčešće gledam. Nemaju oni para ni blizu kao ostali, zato im treba oprostiti neke stvari. Hayat, OBN, Pink i sl. je napad na mozak.
Ja gledam jutranji program, dobre vibracije, vijesti, servisne informacije (tu su najbolji u gradu Sarajevu) i naravno, the best of all Kike tike tačke
- sabina1
#444 Re: TV Kantona Sarajevo
Te tri komercijalne televizije jesu napad na mozak. Ali kad državna televizija postane napad na mozak , to postane problem. Problem je jer to plaćamo svi mi koji smo u stalnom radnom odnosu i kao gazde i kao uposlenici. Za te pare bi trebali tražiti da naša djeca prije svega na televiziji nešto nauče.505sCrtom wrote:@karanana:
Kad prostru onaj ćilim pred Katedralu , navečer ljeti ispred prepune Ferhadije , kad postave ona dva-tri zvučnika , uhvate neko nemuzikalno dijete koje gudi od Severine :"da si moj da si moj dala bi' ti život svooooooj" ili dovedu Muharema Serbezovskog da pjeva "uživo" na play-back dok pred njim tancaju pijanci-slučajni prolaznici,ponavljam pred prepunom Ferhadijom i pred stranim turistima i za to traže pare za direktni prenos , onda mi dođe da zaplačem.
Ko smo mi ? Papci? Nismo. Zašto nam je državna televizija papanska? Zato što je ne možemo uređivati.
Last edited by sabina1 on 30/12/2010 19:20, edited 2 times in total.
- nellington
#445 Re: TV Kantona Sarajevo
Kao dežurni advokat BHTV1 moram reagovati. Državna televizija nam nije papanska, državna televizija je sasvim OK.tvsabina wrote:
Ko smo mi ? Papci? Nismo. Zašto nam je državna televizija papanska? Zato što je ne možemo uređivati.
- sabina1
#446 Re: TV Kantona Sarajevo
Slažem se. Državna televizija nam je odlična s obzirom koliko novaca ima i koliko raznih ljudi u njoj "vuku" na svoju stranu. Mislila sam na Kantonalnu Televiziju Sarajevo koju , pežorativno u postu nazivam državnom jer je javna.nellington wrote:Kao dežurni advokat BHTV1 moram reagovati. Državna televizija nam nije papanska, državna televizija je sasvim OK.tvsabina wrote:
- nellington
#447 Re: TV Kantona Sarajevo
OK, now I get ittvsabina wrote:Slažem se. Državna televizija nam je odlična s obzirom koliko novaca ima i koliko raznih ljudi u njoj "vuku" na svoju stranu. Mislila sam na Kantonalnu Televiziju Sarajevo koju , pežorativno u postu nazivam državnom jer je javna.nellington wrote:Kao dežurni advokat BHTV1 moram reagovati. Državna televizija nam nije papanska, državna televizija je sasvim OK.tvsabina wrote:
-
5 0 5
#448 Re: TV Kantona Sarajevo
tvsabina wrote: Ko smo mi ? Papci? Nismo. Zašto nam je državna televizija papanska? Zato što je ne možemo uređivati.
Ne slažem se Sabina. Ako Ti plaćaš porez od kojeg se financira TVSA ne znači i da imaš pravo da je i uređuješ. Iako na državnim jaslama, uređivačka politika mora biti neovisna. Jer, ako se tebi ne sviđa program, možda se nekome sviđa. No, kada bi postojala neka regulativa, recimo da grad Sarajevo koji financira tu televiziju, može zahtjevati da TVSA npr. mora imati određeni broj gledalaca, određeni procenat "servisnog programa" i sl. Ako ne zadovoljavaju te norme, onda bi grad kao financijer mogao ukinuti financiranje a TVSA se okušati kao komercijalna kompanija. Sve ostalo je odgovornost uredništva koji mora biti neovisan od politike. Na ovom forumu par stranica prije, raspravljalo se nešto oko ramazanskog programa, neki su tvrdili da ga ima previše (za javni servis), neki drugi opet premalo itd. Ja sam tad predlagao, i sada to isto kažem tebi. Pošto TVSA nije komercijalna nego javna televizija, javi im se sa sugestijama ako i imaš, komentarima ili žalbama. Ja sam siguran da će te saslušati. Možda i uvaže tvoje mišljenje. Sve ostalo mi liči na onu situaciju gdje neki činovničić (sineatski analfabeta) odlučuje da li se njemu neki scenario sviđa pa će on dati ili neće dati pare (film J. Žbanić) ili ona situacija sa A. Jolie i srebreničkim žrtvama koje, uz svo poštovanje nisu kvalifikovane da daju ocjene šta se može a šta ne snimiti. Apsolutno sam protiv miješanja politike u bilo koji mediji. Bez obzira na financiranje. Meni se npr. ne sviđa uređivačka politika RTRS u kojoj nikad ne čuješ "naša domovina Bosna i Hercegovina" ili u "našoj zemlji Bosni i Hercegovini" pa ipak plaćam, kao i Ti taj isti javni servis. Samo zato što je iz drugog entiteta ne znači da me nije briga. Ali, oni imaju svoje uredništvo, koje bi trebalo biti neovisno i ako su građani zadovoljni onda tu ne mogu ništa (osim napisati pismo žalbe).
-
MajcinaDusica
#449 Re: TV Kantona Sarajevo
Mogu saslušati i uvažiti samo ako ih hvališ i ako od njih ne tražiš da mrdnu prstom (kao ni većina drugih medija). U protivnom, ja sam sigurna da neće ni saslušati, a bogami ni uvažiti, spremna sam čak i da se kladim.505sCrtom wrote:Pošto TVSA nije komercijalna nego javna televizija, javi im se sa sugestijama ako i imaš, komentarima ili žalbama. Ja sam siguran da će te saslušati. Možda i uvaže tvoje mišljenje.
- dadoka84
#450 Re: TV Kantona Sarajevo
A da probas da uradis nesto ako ti smeta pa onda daji ocjene i misljenja. A ne ko djeca, hajde da se kladimo