reci da se salis.KatarinaKosaca wrote:Poslije svakodnevnog novogodišnjeg programa na OBN, turbo folka dan i noć na pinku, dosadne i političke FTV, na Kantonalnoj sam zadnjih dana, gledala nekoliko dokumentarnih programa o životinjama, ajkulama, jest da su reprizni sa stranih programa, ali je jedino normalno što se moglo pogledati. I, nikakvog razloga ni emotivnog ni racionalnog, nemam da branim Kantonalnu Tv, ali nikako ne mogu da vidim nikakvu političku prostrasnost. Mada, javni medij to po svom načinu financiranja je logično da bude, ali nemaju uopće političkih emisija pa da se vidi. Ili možda da ajkule napadaju neistomišljenikeControl panel wrote:ja sto se ismijah majko mila. cuj ne vidi se za kurtonalnu televiziju.
najgore je od svega biti slijep kod ociju.
TV Kantona Sarajevo
Moderator: anex
- Control panel
#301 Re: TV Kantona Sarajevo
- nosara
#302 Re: TV Kantona Sarajevo
TVSA je stranacki projekat i finansira se po stranackoj osnovi...
S obzirom na nacionalni sastav rukovodilaca i uposlenih predstavlja neslavan primjer u FBiH... Jedino je neslavnija njena politicka "objektivnost" i podrska kasnije ponistenim lokalnim "politicarima" i oponiranje javnom mnijenju u Sarajevu...
Formiranjem Gradske radiotelevizije Sarajevo, prestace potreba za ovom isforsiranom "javnom kucom"... Poglavito ako se uzme u obzir rasplet oktobarskih izbora...
S obzirom na nacionalni sastav rukovodilaca i uposlenih predstavlja neslavan primjer u FBiH... Jedino je neslavnija njena politicka "objektivnost" i podrska kasnije ponistenim lokalnim "politicarima" i oponiranje javnom mnijenju u Sarajevu...
Formiranjem Gradske radiotelevizije Sarajevo, prestace potreba za ovom isforsiranom "javnom kucom"... Poglavito ako se uzme u obzir rasplet oktobarskih izbora...
- Control panel
#303 Re: TV Kantona Sarajevo
ma nemoj tako pa gdje ce katarina da gleda dokumentarne emisije o zivotinjama, doduse reprizne. vidis da ona sa te televizije dobija naobrazbu. ostalo joj je ispod njenog nivoa.nosara wrote:TVSA je stranacki projekat i finansira se po stranackoj osnovi...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#304 Re: TV Kantona Sarajevo
U svojim postovima kažeš puno više o sebi , nego o meni. Za dobar sarkazam ti nedostaje puno rječnika, originalnosti i duhovitosti. Poradi na tome, već kad želiš rabiti taj stilControl panel wrote:
ma nemoj tako pa gdje ce katarina da gleda dokumentarne emisije o zivotinjama, doduse reprizne. vidis da ona sa te televizije dobija naobrazbu. ostalo joj je ispod njenog nivoa.
- karanana
#305 Re: TV Kantona Sarajevo
sta fali tarihu? super emisijice. dosta sam naucio o dijelovima grada, raznoraznim zgradama, ulicama, lokalima, muzejima, dogadjajima. fenomenalna emisija. volio bih kada bi se sve te emisijice mogle kupiti na par dvd-jeva.
- Control panel
#306 Re: TV Kantona Sarajevo
e KatarinaKantonalnaKosacaKatarinaKosaca wrote:U svojim postovima kažeš puno više o sebi , nego o meni. Za dobar sarkazam ti nedostaje puno rječnika, originalnosti i duhovitosti. Poradi na tome, već kad želiš rabiti taj stilControl panel wrote:
ma nemoj tako pa gdje ce katarina da gleda dokumentarne emisije o zivotinjama, doduse reprizne. vidis da ona sa te televizije dobija naobrazbu. ostalo joj je ispod njenog nivoa.
ja sve kontam da se ti salis.
- karanana
#307 Re: TV Kantona Sarajevo
vi niste komunjare, vi ste staljinisti. moja najbliza politicka opcija je SDP ali mi se fakat povraca na federalnu i na njihovu nastranost prema SDP-u. fakat sve ono sto pogledam na tvsa: jutranji program, tarih, dnevnik, pokoji film.... ni u sekundi mi ne govori da je to balinjska, sda, sbih, turska....televizija. svi nesto pricaju a nigdje konkretnih primjera. jeli vam to smeta sto se ujutro raspravlja o borackim problemima, sto se pusti kemicina i hendina pjesma, sto se za praznike puste vanzemaljci iznad sarajeva.....? ako vam smeta prebacite fino na pink pa gledajte cecu, prebacite na BN pa gledajte Noz, daljinski je najbolji izum svih vremena.
jedino nosara konkretno spomenu "groznu" emisiju tarih i pricu da spomenik vjecna vatra nije ostecen u ratu...smijesan primjer koji nista ne govori a ponajmanje o politickoj preferenciji urednika i kreatora te emisije. cuj tarih svinjarija. zato sto nas uci o nasem gradu u kojem smo se rodili a pojma nemamo o njemu.
jedino nosara konkretno spomenu "groznu" emisiju tarih i pricu da spomenik vjecna vatra nije ostecen u ratu...smijesan primjer koji nista ne govori a ponajmanje o politickoj preferenciji urednika i kreatora te emisije. cuj tarih svinjarija. zato sto nas uci o nasem gradu u kojem smo se rodili a pojma nemamo o njemu.
- Control panel
#308 Re: TV Kantona Sarajevo
jarane i ja vidm da FTV je naklonjena opoziciji ne samo SDP-u kako ti kazes. ali to sto ti kazes za kantonalu meni je sega. i samo cu ponoviti ono sto sam vec rekao.karanana wrote:vi niste komunjare, vi ste staljinisti. moja najbliza politicka opcija je SDP ali mi se fakat povraca na federalnu i na njihovu nastranost prema SDP-u. fakat sve ono sto pogledam na tvsa: jutranji program, tarih, dnevnik, pokoji film.... ni u sekundi mi ne govori da je to balinjska, sda, sbih, turska....televizija. svi nesto pricaju a nigdje konkretnih primjera. jeli vam to smeta sto se ujutro raspravlja o borackim problemima, sto se pusti kemicina i hendina pjesma, sto se za praznike puste vanzemaljci iznad sarajeva.....? ako vam smeta prebacite fino na pink pa gledajte cecu, prebacite na BN pa gledajte Noz, daljinski je najbolji izum svih vremena.
jedino nosara konkretno spomenu "groznu" emisiju tarih i pricu da spomenik vjecna vatra nije ostecen u ratu...smijesan primjer koji nista ne govori.
najgore je biti slijep kod zdravih ociju.
uzmi samo dnevnik, pa u cemu je proble, pa one politicke emisije koje pocinju u 21:00, pa sjeti se protesta i Zvonke Marica. ma jos mi se povraca. i ti kazes nije pristrana televizija, ma nije jok. a tek kako izvjestavaju o garsdkoj vlasti koju ima SDP. ma objektivno pravo. a mozda je to tebi normalno. zanm draga je zelena boja. odmara oci.
- nosara
#309 Re: TV Kantona Sarajevo
TVSA je nacionalna, stranacka televizija, koja se drugacijom predstavlja... To sto je placaju i "ostali", kroz budzet kantona, je fina foluska osnivaca... 
-
Akibh
#310 Re: TV Kantona Sarajevo
Tako je, ugasiti TVSA a pokrenuti nezavisnu, objektivnu i neisforsiranu Gradsku radioteleviziju Sarajevo.nosara wrote:TVSA je stranacki projekat i finansira se po stranackoj osnovi...
Bravo majstore
- karanana
#311 Re: TV Kantona Sarajevo
fali zlaji kontrola medija u gradu pa zato i osniva paralelnu tv, ponasa se ko kakav secesionista.
kako je moguce da je tvsa rezimska tv a ustvari vladajuci rezim u gradu je zlaja.
kako je moguce da je tvsa rezimska tv a ustvari vladajuci rezim u gradu je zlaja.
- nosara
#312 Re: TV Kantona Sarajevo
Gradu je potreban medij koji ce nas od njiva i oranica, ovaca i junica, konacno vratit na asvalt...Akibh wrote:Tako je, ugasiti TVSA a pokrenuti nezavisnu, objektivnu i neisforsiranu Gradsku radioteleviziju Sarajevo.nosara wrote:TVSA je stranacki projekat i finansira se po stranackoj osnovi...
Bravo majstore
- nosara
#313 Re: TV Kantona Sarajevo
karanana wrote:fali zlaji kontrola medija u gradu pa zato i osniva paralelnu tv, ponasa se ko kakav secesionista.
Secesija od papanluka i sovinizma je renesansa...
Last edited by nosara on 28/01/2010 12:35, edited 1 time in total.
- Control panel
#314 Re: TV Kantona Sarajevo
TVSA je Kantonala TV, gradska TV samo joj ime kaze, ako ti treba dodatno i detaljnije objasnjavati nivoe vlasti i ko upravlja sa kojim nivoom samo kazi nije mi tesko dati ti poduku. besplatno.karanana wrote:fali zlaji kontrola medija u gradu pa zato i osniva paralelnu tv, ponasa se ko kakav secesionista.
- karanana
#315 Re: TV Kantona Sarajevo
hvala znam. ali kantonalna pokriva i grad + jos 4 opstine van grada ali u kantonu. znaci i dalje ostaje tvrdnja da se osniva paralelna televizija samo radi kontrole medija i informacija. sta sad treba da se nakon gradske osnuju i opstinske televizije, jer iako grad kontrolise SDP, neke opstine su pod kontrolom SDA, pa im se nece svidjeti rezimska gradska SDP televizija pa ce osnovati opstinske tv-e po njihovoj volji.Control panel wrote:TVSA je Kantonala TV, gradska TV samo joj ime kaze, ako ti treba dodatno i detaljnije objasnjavati nivoe vlasti i ko upravlja sa kojim nivoom samo kazi nije mi tesko dati ti poduku. besplatno.karanana wrote:fali zlaji kontrola medija u gradu pa zato i osniva paralelnu tv, ponasa se ko kakav secesionista.
- Control panel
#316 Re: TV Kantona Sarajevo
ni meni se ne svidja rezimska kantonalna pa ko me sta pita, a i moje pare idu za njeno finansiranje.karanana wrote:hvala znam. ali kantonalna pokriva i grad + jos 4 opstine van grada ali u kantonu. znaci i dalje ostaje tvrdnja da se osniva paralelna televizija samo radi kontrole medija i informacija. sta sad treba da se nakon gradske osnuju i opstinske televizije, jer iako grad kontrolise SDP, neke opstine su pod kontrolom SDA, pa im se nece svidjeti rezimska gradska SDP televizija pa ce osnovati opstinske tv-e po njihovoj volji.Control panel wrote:TVSA je Kantonala TV, gradska TV samo joj ime kaze, ako ti treba dodatno i detaljnije objasnjavati nivoe vlasti i ko upravlja sa kojim nivoom samo kazi nije mi tesko dati ti poduku. besplatno.karanana wrote:fali zlaji kontrola medija u gradu pa zato i osniva paralelnu tv, ponasa se ko kakav secesionista.
pa i vi malo trpite rezimsku SDP-ovu televiziju.
sutra ce doci neka druga stranka da vlada gradom pa ce ta gradska televizija biti rezimska tv od te stranke. isto kao sto je sada kantonala.
ali ne brini se i to ce se promijeniti. bice to rezimska SDP kantonalna televizija od oktobra.
-
Akibh
#317 Re: TV Kantona Sarajevo
Da, svaki nivo vlasti treba imati svoju televizijuControl panel wrote:TVSA je Kantonala TV, gradska TV samo joj ime kaze, ako ti treba dodatno i detaljnije objasnjavati nivoe vlasti i ko upravlja sa kojim nivoom samo kazi nije mi tesko dati ti poduku. besplatno.karanana wrote:fali zlaji kontrola medija u gradu pa zato i osniva paralelnu tv, ponasa se ko kakav secesionista.
Mislim da bi trebalo pokrenuti proceduru za osnivanjem TV u mojoj opštini, TVONS - Televizija opštine Novo Sarajevo
A hoce li se ljutiti mjesne zajednice onda?
- nosara
#318 Re: TV Kantona Sarajevo
Nema nista lose u tome da svaka zgrada ima svoju tv, ako je moguce napravit finansijsku konstrukciju...Akibh wrote:Da, svaki nivo vlasti treba imati svoju televizijuControl panel wrote:TVSA je Kantonala TV, gradska TV samo joj ime kaze, ako ti treba dodatno i detaljnije objasnjavati nivoe vlasti i ko upravlja sa kojim nivoom samo kazi nije mi tesko dati ti poduku. besplatno.karanana wrote:fali zlaji kontrola medija u gradu pa zato i osniva paralelnu tv, ponasa se ko kakav secesionista.
kako je moguce da je tvsa rezimska tv a ustvari vladajuci rezim u gradu je zlaja.![]()
Mislim da bi trebalo pokrenuti proceduru za osnivanjem TV u mojoj opštini, TVONS - Televizija opštine Novo Sarajevo
A hoce li se ljutiti mjesne zajednice onda?
A TVSA se finansira na silu, od svih nas, a politicki je medij jedne, klero-nacionalisticke politicke opcije...
-
Akibh
#319 Re: TV Kantona Sarajevo
quote]
TVSA je Kantonala TV, gradska TV samo joj ime kaze, ako ti treba dodatno i detaljnije objasnjavati nivoe vlasti i ko upravlja sa kojim nivoom samo kazi nije mi tesko dati ti poduku. besplatno.[/quote]
hvala znam. ali kantonalna pokriva i grad + jos 4 opstine van grada ali u kantonu. znaci i dalje ostaje tvrdnja da se osniva paralelna televizija samo radi kontrole medija i informacija. sta sad treba da se nakon gradske osnuju i opstinske televizije, jer iako grad kontrolise SDP, neke opstine su pod kontrolom SDA, pa im se nece svidjeti rezimska gradska SDP televizija pa ce osnovati opstinske tv-e po njihovoj volji.[/quote]
ni meni se ne svidja rezimska kantonalna pa ko me sta pita, a i moje pare idu za njeno finansiranje.
sutra ce doci neka druga stranka da vlada gradom pa ce ta gradska televizija biti rezimska tv od te stranke. isto kao sto je sada kantonala.
ali ne brini se i to ce se promijeniti. bice to rezimska SDP kantonalna televizija od oktobra.
[/quote]
Dok se 99,9% ljudi bori za nezavise i objektivnne medije ti bi da pravis jos vise rezimskih...
Pa imas FTV koja lagano ide u propast sa takvom politikom...
TVSA je Kantonala TV, gradska TV samo joj ime kaze, ako ti treba dodatno i detaljnije objasnjavati nivoe vlasti i ko upravlja sa kojim nivoom samo kazi nije mi tesko dati ti poduku. besplatno.[/quote]
hvala znam. ali kantonalna pokriva i grad + jos 4 opstine van grada ali u kantonu. znaci i dalje ostaje tvrdnja da se osniva paralelna televizija samo radi kontrole medija i informacija. sta sad treba da se nakon gradske osnuju i opstinske televizije, jer iako grad kontrolise SDP, neke opstine su pod kontrolom SDA, pa im se nece svidjeti rezimska gradska SDP televizija pa ce osnovati opstinske tv-e po njihovoj volji.[/quote]
ni meni se ne svidja rezimska kantonalna pa ko me sta pita, a i moje pare idu za njeno finansiranje.
Dok se 99,9% ljudi bori za nezavise i objektivnne medije ti bi da pravis jos vise rezimskih...
-
M na 2
#320 Re: TV Kantona Sarajevo
Nije pino bolja od KISS-a ili 99!
-
Akibh
#321 Re: TV Kantona Sarajevo
Znamo i ja i ti da da je nemoguce napraviti odrzivu finansijsku konstrukciju za bilo koji novi medij...nosara wrote:quote]
Nema nista lose u tome da svaka zgrada ima svoju tv, ako je moguce napravit finansijsku konstrukciju...
A TVSA se finansira na silu, od svih nas, a politicki je medij jedne, klero-nacionalisticke politicke opcije...
I umjesto da opozicija udara kontru poziciji i TVSA, oni trose dodatne milione za nove medije.
Za mene je to izrazito glup potez jer su se novci mogli potrositi puuuno pametnije.
-
samo malo
#322 Re: TV Kantona Sarajevo
Kakvi "gradjani" takva i televizija.
- Control panel
#323 Re: TV Kantona Sarajevo
ni meni se to ne svidja, ali inat tjera inat. zanci SDP stalno treba da bude fin, da nikoga ne napada, da nikoga ne smjenjuje kada dodje na vlast, da ima nezavisne medije, dok drugi te iste medije koriste za prikrivanje pljacki i jos nam govore kako je to u nasem interesu. dok druge stranke cim dodju na vlast sve promijene od portira do ministra,Akibh wrote: Dok se 99,9% ljudi bori za nezavise i objektivnne medije ti bi da pravis jos vise rezimskih...
samo SDP tako ne radi i to mi je stvar koja mi se kod SDP-a ne svidja.
kad su formirali kolaiciju 2000 ja sam ocekivao pune zatvore onih koji su opljackali ovu zemlju a ono nista, ja sam ocekivao da ce pomesti sve one nesposobne rodbinsko stranacke kadrove koji su se namnozli u administraciji koje je dovela SDA i SBIH, a ono nista
evo i sad bas me interesuje koliko su oni ljudi promijenili u Gradu od kada su tamo dosli. a svi znamo da je semiha ostavila sve svoje ljude tamo.
da ovdje ne otvaram temu kadra ''zelenog'' bazena na otoci.
- Control panel
#324 Re: TV Kantona Sarajevo
ma ti si meni super. hajde onda daj recept ovima iz SDP-a, jer ih ima ovdje koji ovo citaju, kako da se probije medijska blokada u kantonu-gradu i kako da opozicija udari kontru poziciji i TVSA.Akibh wrote:Znamo i ja i ti da da je nemoguce napraviti odrzivu finansijsku konstrukciju za bilo koji novi medij...nosara wrote:quote]
Nema nista lose u tome da svaka zgrada ima svoju tv, ako je moguce napravit finansijsku konstrukciju...
I umjesto da opozicija udara kontru poziciji i TVSA, oni trose dodatne milione za nove medije.
Za mene je to izrazito glup potez jer su se novci mogli potrositi puuuno pametnije.
ako se sjecas Semiha nije silazila sa TVSA. sto li boze.
- karanana
#325 Re: TV Kantona Sarajevo
evo recept: imaju ponedjeljkom navecer na FTV-u u 20:10 udarni termin sa 2 miliona gledatelja pa nek posalju helacku, avdu avdica a mozda i slobodana vaskovica da udare zajednicki na taj balinjsko-tursko-fundamentalisticki bastion zvani tvsa.Control panel wrote:ma ti si meni super. hajde onda daj recept ovima iz SDP-a, jer ih ima ovdje koji ovo citaju, kako da se probije medijska blokada u kantonu-gradu i kako da opozicija udari kontru poziciji i TVSA.Akibh wrote:Znamo i ja i ti da da je nemoguce napraviti odrzivu finansijsku konstrukciju za bilo koji novi medij...nosara wrote:quote]
ako se sjecas Semiha nije silazila sa TVSA. sto li boze.
i onda se cudimo sto hrvati hoce svoj kanal. sto prije ga osnovati.
Last edited by karanana on 28/01/2010 13:56, edited 1 time in total.