Tv kanali -legalno ili ilegalno
Moderator: anex
- luckylaka
#1 Tv kanali -legalno ili ilegalno
Naime,mislio sam ovu temu postaviti na,,dijaspori,,ali posto medju forumasima vjerovatno ima zaposlenih u tv kucama mozda i od njih dobijem odgovor.Dakle ovako.Posto u Usa postoji samo jedan nacin za gledanje domacih tv kanala preko satelita(Globecast)koji nudi Hayat,Bn,Bostel,Pink i sad Tv1 neko se onda dosjetio da bi te kanale i jos mnogo vise mogao ponuditi putem interneta tako da su brzo jedna iza druge otvarale tzv,,male firme,,(nettv,bosnatv,fibernet,balkaniyum,balkanija,fasttv...)koji su nudili neke male resivere po cijeni od 100-150 dolara(plus pretplata od15-30 dolara mjesecno).Ti resiveri su imali mogucnost prikljucka na internet i povezivnje sa tv prijemnikom.Jednostavno.Moj slucaj.Kupio resiver $150 plus $25 postarina plus$30 aktivacija plus$54 za prva tri mjeseca(dalje je$17 mjesecno)Nakon sto je sve montirano imam mogucnost gledanja stotinjak tv kanala sa podrucja ex yu i nesto strani.kanali vecinom rade ali neki nikad nisu ni proradili(lokalni)E sad mene interesuje.Da li ovi sto preuzimaju tv kanale rade to legalno ili ilegalno.Npr.Od Bih kanala ja gledam Bht,Ftv,Tv1,Obn,Atv,Rtrs,Alfa,Hema,TvSa,Tv Ze,Tv Slon...i skoro sam zvao redakciju TvSa i pitao da li oni imaju ugovor sa ovom firmom preko koje ja gledam tv kanale doticna gospodja je rekla,,ne niko nas nije pitao da preuzme nas signal,,Drugo.Da li oni ista placaju ovim tv kucama sto nam nude(velike pare su u pitanju)Ako ima neko da se razumije u ove stvari neka ih malo pojasni.Hvala.
- amrica
#2 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
A jesi li se upitao zasto nema Hayata?
I koja je svrha ovog posta? Da se tvsa skine sa programa?
Pa ne sjede mazlumi u tim kucama pa ne znaju ko im emitira signal. Neki talovi sigurno postoje, a sta "doticna" gospodja zna... mislim, tv je kantonlana, u vrhu kantona se odlucuje sta i kako, tako da odradjivaci posla uopce ne moraju nista znati vezano za finansije.
Zasto nisi zvao neku privatnu tv pa pitao?
I koja je svrha ovog posta? Da se tvsa skine sa programa?
Pa ne sjede mazlumi u tim kucama pa ne znaju ko im emitira signal. Neki talovi sigurno postoje, a sta "doticna" gospodja zna... mislim, tv je kantonlana, u vrhu kantona se odlucuje sta i kako, tako da odradjivaci posla uopce ne moraju nista znati vezano za finansije.
- karanana
#3 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
ja mislim da je to ilegalno.
u sistini, pretpostavljam da mozes otici u best buy i kupiti svoj iptv receiver spojit ga sa internetom, ubaciti streaminge televizija i imas programe. a za ove koji nemaju web streaminge, mislim da ti provajderi imaju nekoga u bosni koji sa bh programske liste transmituje programe za vani, onda taj vani preuzima i distribuira.
ne znam, ali pretpostavljam da je tako.
u sistini, pretpostavljam da mozes otici u best buy i kupiti svoj iptv receiver spojit ga sa internetom, ubaciti streaminge televizija i imas programe. a za ove koji nemaju web streaminge, mislim da ti provajderi imaju nekoga u bosni koji sa bh programske liste transmituje programe za vani, onda taj vani preuzima i distribuira.
ne znam, ali pretpostavljam da je tako.
- amrica
#4 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
"Net TV plus pretraživac je isto sto i drugi internet pretraživaci kao sto su:
Google, Yahoo, MSN, Bing, Amazon, Wikipadia .....
S' tim sto Net TV je koncipiran da (pomocu filtera za tražena govorna podrucja), pretražuje samo multimedijalne sadržaje i to one koje imaju najvecu traženost i koji su najinteresantniji u datom trenutku. (Net TV postoji i za englesko, italijansko, špansko, arapsko tržište )
Net TV pretraživac automatski pretražuje i sortira multimedijalne sadržaje. Pored RADIO/TV kanala pretražuje i dnevne novine, knjige, igre, muzicke spotove, filmove...
Net TV pretraživac - Pored automatskog pretraživanja (gde iz baze multimedijalnih programa naši programeri blokiraji odredjene adrese pojedinih multimedijalnih sadržaja - uglavno onih sa lošim ili neprilagodjenim sadržajem), vi sami možete ukucati, Vama poznatu adresu, a isti multimedijalni sadržaj uvrstiti sami u našu listu, gde ce i ostati sve dok ih sami ne obrišete. Na taj nacin korisnici i interaktivno mogu da koristite Net TV pretraživac.
Primera radi, svaki korisnik može u Net TV pretraživacu rucno dodati adrese Vaših IP kamera, poredjati ih kao TV kanale, sortirati ih po Vašem nahodjenju i gledati kao bilo koji TV kanal.
RADIO / TV
Net TV ne emituje, niti reemituje TV kanale vec pretražuje TV/RADIO stream-ove na globalnoj internet mreži iz celog Sveta. Trenutno postoji oko 100.000 tv kanala, a svaki dan nastaje u proseku desetak novih.
Net TV tim svakodnevno testira nove TV kanale od kojih se samo po neki dodaju (oni koji ispunjavaju nase standarde) u Net TV pretraživac.
Takoce pozivamo sve naše korisnike da nam proslede adrese RADIO i TV kanala koji nisu obuhvaceni u našem pretraživacu, a Vi znate da postoje na inetrnetu.
Pozivamo i sve TELEVIZIJE koje žele da se vide u celom Svetu, da nas kontaktiraju prosledicemo im besplatno software za streaming i uvrstiti njihovu televiziju u naš pretraživa?.
Net TV software koji im prosledimo omogucava i HD i HQ kvalitet slike, koji Net TV pretraživac može da emituje."
Google, Yahoo, MSN, Bing, Amazon, Wikipadia .....
S' tim sto Net TV je koncipiran da (pomocu filtera za tražena govorna podrucja), pretražuje samo multimedijalne sadržaje i to one koje imaju najvecu traženost i koji su najinteresantniji u datom trenutku. (Net TV postoji i za englesko, italijansko, špansko, arapsko tržište )
Net TV pretraživac automatski pretražuje i sortira multimedijalne sadržaje. Pored RADIO/TV kanala pretražuje i dnevne novine, knjige, igre, muzicke spotove, filmove...
Net TV pretraživac - Pored automatskog pretraživanja (gde iz baze multimedijalnih programa naši programeri blokiraji odredjene adrese pojedinih multimedijalnih sadržaja - uglavno onih sa lošim ili neprilagodjenim sadržajem), vi sami možete ukucati, Vama poznatu adresu, a isti multimedijalni sadržaj uvrstiti sami u našu listu, gde ce i ostati sve dok ih sami ne obrišete. Na taj nacin korisnici i interaktivno mogu da koristite Net TV pretraživac.
Primera radi, svaki korisnik može u Net TV pretraživacu rucno dodati adrese Vaših IP kamera, poredjati ih kao TV kanale, sortirati ih po Vašem nahodjenju i gledati kao bilo koji TV kanal.
RADIO / TV
Net TV ne emituje, niti reemituje TV kanale vec pretražuje TV/RADIO stream-ove na globalnoj internet mreži iz celog Sveta. Trenutno postoji oko 100.000 tv kanala, a svaki dan nastaje u proseku desetak novih.
Net TV tim svakodnevno testira nove TV kanale od kojih se samo po neki dodaju (oni koji ispunjavaju nase standarde) u Net TV pretraživac.
Takoce pozivamo sve naše korisnike da nam proslede adrese RADIO i TV kanala koji nisu obuhvaceni u našem pretraživacu, a Vi znate da postoje na inetrnetu.
Pozivamo i sve TELEVIZIJE koje žele da se vide u celom Svetu, da nas kontaktiraju prosledicemo im besplatno software za streaming i uvrstiti njihovu televiziju u naš pretraživa?.
Net TV software koji im prosledimo omogucava i HD i HQ kvalitet slike, koji Net TV pretraživac može da emituje."
- luckylaka
#5 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
,,Amrice,, svrha ovog posta je da vidim da li ovi ljudi rade legalno ili ilegalno.I da podsjetim ima i Ntv Hayat(bosnatv,Fibernet,Fasttv,Balkanija)dakle svi imaju Hayat osim nettv-a.Odkud ti ideja da se meni najdraza TvSa skine sa lista.Samo sam ih pitao imali kakav ugovor ili imaju li oni ikakvog interesa od ovog preuzimanja njihovog signala.Poz.P.S.Zvat cu i ostaleamrica wrote:A jesi li se upitao zasto nema Hayata?![]()
I koja je svrha ovog posta? Da se tvsa skine sa programa?![]()
- mrtva kokoš
#6 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
cekaj liku ti si izvalio sve te pare na to cudo od tehnike i pitas se tek sad je li to legalno...
ma koga boli briga, osim ako ne zelis da ti se pola kanala ukine i da i dalje placas istu cijenu preplate
ma koga boli briga, osim ako ne zelis da ti se pola kanala ukine i da i dalje placas istu cijenu preplate
- iPod
#7 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
Nettv je 100% offshore kompanija i sve totalno sve rade nelegalno, tj. streamaju signal sa satelitske i salju dalje!!!
Mislim da ih HRT ganja radi streamanja njihovih kanala!
Mislim da ih HRT ganja radi streamanja njihovih kanala!
- luckylaka
#8 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
Na prvo-normalno da pitam je legalno jer sam ,,izvalio,,pare i potpisao ugovor na dvije godineSplinter wrote:cekaj liku ti si izvalio sve te pare na to cudo od tehnike i pitas se tek sad je li to legalno...![]()
- mrtva kokoš
#9 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
e sad si saznao da su u pitanju nelegalni poslovi, a ti bacio tolike pare da li ces nastaviti koristiti uslugu ili ces prestati iako si izvalio koliko si izvalio.luckylaka wrote:Na prvo-normalno da pitam je legalno jer sam ,,izvalio,,pare i potpisao ugovor na dvije godineSplinter wrote:cekaj liku ti si izvalio sve te pare na to cudo od tehnike i pitas se tek sad je li to legalno...![]()
ma koga boli briga, osim ako ne zelis da ti se pola kanala ukine i da i dalje placas istu cijenu preplateNa drugo-ako te ne boli briga zasto ostavljas komentar.P.S. Cuj,,lik,,mozel pojasnjenje
haha ne zamjeri nisam rekao da je mene ko mene briga, preneseno znacenje. htio sam ti reci sta te boli briga koristi to ako ti sve super fercera...
- luckylaka
#10 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
Tu i jeste problem sto kanali nekad rade(vecina radi) a nekad toliko ,,zastajkuju,,da ih je nemoguce gledati.Uvijek nesto dodaju,nesto oduzimaju(juce su ukinuli dva hrvatska sportska kanala-valjda ih ovi upozorili da kradu signal)Sve u svemu za $17 nije lose ali kazem ti neznam da li ikakve koristi imaju ove tv kuce od toga.Poz ,,liku,,Splinter wrote:e sad si saznao da su u pitanju nelegalni poslovi, a ti bacio tolike pare da li ces nastaviti koristiti uslugu ili ces prestati iako si izvalio koliko si izvalio.luckylaka wrote:Na prvo-normalno da pitam je legalno jer sam ,,izvalio,,pare i potpisao ugovor na dvije godineSplinter wrote:cekaj liku ti si izvalio sve te pare na to cudo od tehnike i pitas se tek sad je li to legalno...![]()
ma koga boli briga, osim ako ne zelis da ti se pola kanala ukine i da i dalje placas istu cijenu preplateNa drugo-ako te ne boli briga zasto ostavljas komentar.P.S. Cuj,,lik,,mozel pojasnjenje
haha ne zamjeri nisam rekao da je mene ko mene briga, preneseno znacenje. htio sam ti reci sta te boli briga koristi to ako ti sve super fercera...
- ja_cura_
#11 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
ima li kakvih novina???
sta je najbolje da se uzme kako bi moja mama mogla gledati sve nase kanale u skandinaviji, kad dodje u posjetu?
sta je najbolje da se uzme kako bi moja mama mogla gledati sve nase kanale u skandinaviji, kad dodje u posjetu?
- slucajni prolaznik
#12 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
ja_cura_ wrote:ima li kakvih novina???
Zelis reci - one silne turske serije
- ja_cura_
#13 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
ma nije samo to, voli zena odgledati i jutarnji program i vijesti. a serije, hajde boga ti, starija je to zena, preko 70. dobro je da ista gleda i konta 
- Erzsebet
#14 Re: Tv kanali -legalno ili ilegalno
Ja imam Net TV Plus, ali sam kupio paket na samo tri mjeseca, i to samo preko interneta. Zatim spojim kompjuter na TV i gledam kao da imam risiver. Ugovor nisam ni pomislio da potpišem na duže, jer je totalno nepovoljan. Elem, ne garantuju ništa, ni da će imati program, ni da će imati iste kanale, ni broj kanala, ni kvalitet... ali te obavežu da plaćaš 13€ mjesečno. Ovako je koštalo 54€ za tri mjeseca, ali pošto sam pretpostavio da nisu baš legalni, nisam htio duže. Kasnije ću produžiti za još tri mjeseca.luckylaka wrote:Na prvo-normalno da pitam je legalno jer sam ,,izvalio,,pare i potpisao ugovor na dvije godineSplinter wrote:cekaj liku ti si izvalio sve te pare na to cudo od tehnike i pitas se tek sad je li to legalno...![]()
Druga stvar koja mi je vrlo čudna. U Holandiji imaju predstavništvo i čine se kao veoma legalni (imaju sto nekakvih operatera na telefonskim linijama, izgledaju vrlo profesionalno), a opet ne vidim načina da ovo bude legalno.