tV arenasport startao u BiH

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

alen_zenica

#1 tV arenasport startao u BiH

Post by alen_zenica »

Evo konačno u Zenici ubacili Arenasport1-----cool
ima li u Sarajevu ???
Last edited by alen_zenica on 28/12/2009 18:13, edited 2 times in total.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#2 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by grunt »

kod nas ce ovo doci za jedno deset godina :D
meni samo da jos bhcabelnet ubaci sportklub + i nista mi vise u zivotu ne treba :D
TV Arena Sport - novi sportski kanal u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori

Gledatelji u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini uskoro će moći uživati u novoj sportskoj televiziji TV Arena Sport koja je već započela sa probnim emitiranjem u srpskoj kabelskoj televiziji PTT KDS.

Kanal će u probnom režimu emitirati narednih mjesec dana, nakon čega kreće punom parom. Konkretnije informacije o cijelom projektu kao i to koji sportski sadržaji će se na novom kanalu emitirati saznat ćemo u narednim tjednima. Kada će i gdje će točno krenuti sa emitiranjem novi sportski kanal koji je izazvao velik interes javnosti, zasad nije sasvim jasno.

Zanimljivost je da PTT KDS - kabelska televizija koja broji tek nešto više od 100.000 korisnika u Srbiji (otprilike 10% pay tv tržišta) kanal TV Arena Sport najavljuje kao ekskluzivu za svoje korisnike što sigurno ne predstavlja dobru vijest za korisnike najveće kabelske televizije SBB koja broji preko 700.000 korisnika, kao ni za korisnike DTH platforme Total TV.

Kanal TV Arena Sport trebao bi emitirati sve one utakmice Uefine Lige prvaka na koje tv prava ne polažu televizije sa nacionalnom koncesijom, a slično će biti i sa Uefinom Europskom ligom. Neslužbeno se doznaje da će se na ovom kanalu između ostalog prikazivati i američki NFL, te talijanska nogometna liga Serie A. Sve u svemu, čini se vrlo zanimljivo.

(mPortal.com.hr)
evo jos malo:
Ni dva tjedna nakon pokretanja kanala TV Arena Sport u susjednoj Srbiji, već ovog vikenda trebao bi krenuti i drugi kanal - TV Arena Sport 2 koji će sadržajno nadopunjavati prvi kanal.

TV Arena Sport je nova sportska televizija koja će program emitirati u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a zasad je prisutna samo u ponudi kabelskog operatora PTT KDS te u ponudi IPTV platforme Telekoma Srbije. Ostali kabelski operateri u Srbiji, poglavito SBB koji je najveći od svih, pod velikim su pritiskom svojih korisnika da u svoju ponudu uvrste Arena Sport.

Neslužbene informacije vezane za ove sportske kanale dolaze sa raznih strana pa tako valja spomenuti i to da bi Arena Sport u konačnici trebao imati čak četiri kanala (Arena Sport 1,2,3 i 4) koji će program emitirati ovisno o broju sportskih događaja koji emitiraju u isto vrijeme. Spominje se i uvođenje HD verzije kanala u budućnosti. Ipak, najvažnije (također neslužbene!) informacije govore da je ipak riječ o premium kanalima koji će u "besplatnom" režimu raditi samo do kraja ove godine nakon čega će se za njihovo praćenje naplaćivati mjesečna pretplata u iznosu između 5 i 10 eura.

U svakom slučaju, impresivna programska ponuda TV Arena Sport rijetko koga može ostaviti potpuno ravnodušnim, u programskoj shemi ovog kanala prikazivat će se utakmice Uefine Lige prvaka, utakmice Uefine Europske lige, talijanska Serie A, španjolska La Primera, grčka liga, COPA Sudamericana, Formula 1 i štošta drugo pa ne sumnjamo da će se ova televizija vrlo brzo uvući u srca ljubitelja sportskih događaja u Srbiji, BiH i Crnoj Gori. Čak i eventualna dodatna mjesečna nakada za ove kanale vjerovatno neće puno utjecati na uspjeh projekta s obzirom na atraktivnost programa. Naravno, cijena će tu igrati presudnu ulogu.

Arena Sport 2 (Subota):
16:00 COPA SUDAMERICANA: Flamengo - Fluminense
17:45 UEFA SUPERCUP: Barcelona - Shakhtar
19:55 LA PRIMERA: Real Madrid - Deportivo (Izravno)
21:55 SERIE A: Bari - Bologna

(mPortal.com.hr)
karanana

#3 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by karanana »

da bogdo da ovo kod nas dodje za par godina. i to ce ciganski hs vjerovatno da ga stavi u one premium pakete gdje moras platiti 5 maraka dodatno.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by -LIBERO- »

HS nema sanse da to uvede,neeeeemmmaaaa saaaaannnseeeeeee :lol: :D ,tako da se i ne sekiram uopste.

A i ovaj "osmijeh" :D je jer ne zelim da dobijem ban radi idiota,jer kada bih napisao sta mislim o njima i sta im zelim...uh....koje su samo to psovke i kletve u opticaju :D
Sir Charles

#5 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by Sir Charles »

A crni ekran? :D
Bice isto kao s HRT2
alen_zenica

#6 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by alen_zenica »

Sir Charles wrote:A crni ekran? :D
Bice isto kao s HRT2

gdje je to crn ekran na htv 2......?????
kod nas u zenici nije nikad...
Last edited by alen_zenica on 28/08/2009 20:40, edited 1 time in total.
karanana

#7 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by karanana »

off topic, imam hs, zna li neko gdje da gledam tekmu superkupa barca-shahtar, pocinje za 5 minuta? hoce li rai1 zatamniti? bezbeli da hoce.

edit: evo ima na sat1
Last edited by karanana on 28/08/2009 20:41, edited 1 time in total.
alen_zenica

#8 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by alen_zenica »

karanana wrote:off topic, imam hs, zna li neko gdje da gledam tekmu superkupa barca-shahtar, pocinje za 5 minuta? hoce li rai1 zatamniti? bezbeli da hoce.

ima na htv 2 ako ga imas............
karanana

#9 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by karanana »

alen_zenica wrote:
karanana wrote:off topic, imam hs, zna li neko gdje da gledam tekmu superkupa barca-shahtar, pocinje za 5 minuta? hoce li rai1 zatamniti? bezbeli da hoce.

ima na htv 2 ako ga imas............
na veliku zalost, nisam iz zenice.
mrtva kokoš

#10 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by mrtva kokoš »

alen_zenica wrote:
Bice isto kao s HRT2

a kod nas u sarajevu ne moze ni poceti neki sportski dogadjaj da ga ovi kablnjeri ne zatamne...
i to bas samo sarajevo sto je to tako jos mi nije jasno...
mahh izgleda da cu se jos malo i skinuti sa ovog nerviranja od televzije prvo je bila bundes liga,evo veceras super cup...
sta se moglo desiti da ovi moroni ne prenose barcu umjesto ove faking atletike... :roll: sd se moram za*ebavati sa nekim linkovima :-? :x :x
karanana

#11 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by karanana »

eh sad mene cudi jedna stvar: po kojoj logici je u ovom trenutku hrt2 zatamnjen zbog super cupa a nije sat1 koji takodjer prenosi super cup?
ovo rade samo sa hrt2. cesto se ovo desi sa ligom prvaka, bude na dsf-u ili na novoj nezatamnjen ali prosle sezone hrt2 obavezno zatamne. haj to i razumijem kad nasa tv prenosi istu tekmu, ali kad nasi maloumnici prenose neku jebenu atletiku ili bingo ili folk show, zasto im treba da zatamnjuju nesto sto nema na nasoj televiziji?
karanana

#12 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by karanana »

kakavdanakneiskustvu wrote:
karanana wrote:eh sad mene cudi jedna stvar: po kojoj logici je u ovom trenutku hrt2 zatamnjen zbog super cupa a nije sat1 koji takodjer prenosi super cup?
ovo rade samo sa hrt2. cesto se ovo desi sa ligom prvaka, bude na dsf-u ili na novoj nezatamnjen ali prosle sezone hrt2 obavezno zatamne. haj to i razumijem kad nasa tv prenosi istu tekmu, ali kad nasi maloumnici prenose neku jebenu atletiku ili bingo ili folk show, zasto im treba da zatamnjuju nesto sto nema na nasoj televiziji?

mala ispravka,na dsf-u nema lige prvaka
mislim da je bila prosle godine. ali nebitno, kontas sta hocu da kazem? kako to da se sjete samo hrt2 zatamniti? nije da sad trazimzatamnjenje svega nego trazim odtamnjenje hrt2.

....ili evo jos jedan primjer. trenutno na tvcg: buducnost-mogren. ovo moze, a dinamo-hajduk ne moze? za kaj?
bach

#13 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by bach »

karanana wrote:eh sad mene cudi jedna stvar: po kojoj logici je u ovom trenutku hrt2 zatamnjen zbog super cupa a nije sat1 koji takodjer prenosi super cup?
Ima rješenje za to

Image

A sve HS-ove, Elobe i Cable Netove posaljes tamo gdje im je mjesto, u lijepu strininu.
karanana

#14 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by karanana »

bach wrote:
Ima rješenje za to

Image

A sve HS-ove, Elobe i Cable Netove posaljes tamo gdje im je mjesto, u lijepu strininu.
i hocu. samo cekam da prodje 1. septembar za kada sam cuo da bi moglo biti problema sa digi sat. receiverima zbog nekih novih kodova i kodiranja. cim se to rijesi i crackuje, dovodim to a saljem hs gdje su i bili 9 mjeseci prije nego su se rodili.
mrtva kokoš

#15 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by mrtva kokoš »

bach wrote:
Ima rješenje za to

e kako to funkcionise...koliko godisnje se placa da li cu se morati za*jebavati sa otkljucavanjem kanala..koji su kanali sa naseg govornog podrucja...kratko i jasno mogu li sve zive i mrtve kanale da gledam :?
beliver

#16 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by beliver »

Apsolutno djelim mišljenje s vama, hs je odron, pa to da nemam Eurosport je nešto najponižavajuće. Eurosport su ukinuli pod izgovorom da će uvesti SportKlub, genijalci! S druge strane, pošto mi još ne znamo šta je kapitalizam i vlada jedan veliki monopol, na mom području, kao uostalom i u većini grada moguće je koristiti samo jednog providera za odredjeno područje.

Tako da je kratkoročni plan kupiti reciever i napatiti se pa otključavati stalno(a nije to tolika patnja, samo ne treba biti lijen) ali bar znam da radim za sebe.
Za sve one koji se dvoume, ne budite lijeni, ima po forumima kodovi svaki mjesec ili svako malo, ali se bar isplati i ne daš da te papci zajebavaju. 8-)
bach

#17 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by bach »

Splinter wrote:
bach wrote:
Ima rješenje za to

e kako to funkcionise...koliko godisnje se placa da li cu se morati za*jebavati sa otkljucavanjem kanala..koji su kanali sa naseg govornog podrucja...kratko i jasno mogu li sve zive i mrtve kanale da gledam :?
Imaš kodirane i nekodirane kanale. Ako znaš neko strani jezik,imaš toliko otvorenih kanala, talijanskih, turskih, ruskih, njemackih, da ti dekodiranje ovih uopšte ne treba. Usput ARD i ZDF prenose Bundes ligu, plus što si operisan od napada zanosa raznih Spaha, Majera, Belmina i sličnih koji gade život, a kamoli sport.

Sve zavisi od resivera, bolji modeli mogu biti non-stop spojeni na internet odakle automatski skidaju ključeve. Za početak može ti poslužiti i neki običan model. Ja koristim Digimax 9030 koji nov košta danas 60 KM, a kod ovog modela zgodno je što ima port za spajanje sa računarom, mada ja to ne koristim.

Eurosport se podrazumijeva i samo genijalci iz živoderskih kablovskih operatera ne žele staviti. Zašto staviti Eurosport kada može Vogošća, BN, pinkovi i slicne trice i šundovi.
Sir Charles

#18 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by Sir Charles »

alen_zenica wrote:
Bice isto kao s HRT2

Eh, gdje je crn ekran :s Slabo pratis teme u zadnje 2-3 godine :)

Evo spisak kodiranih kanala koji se mogu otkljucati. Lista je stara par mjeseci, ali nije se bitno promjenila

http://rapidshare.com/files/272734174/E ... i.rar.html
mala_truba

#19 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by mala_truba »

Al fakat ne kontam?!

Jedino u Sarajevu kablovske iskljucuju HRT-2, nigdje drugdje u cijeloj drzavi! Kakvog to ima smisla?! :? :? :?
2407

#20 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by 2407 »

I? Imal' kakvog habera oko ovog ArenaSporta?
ice tea

#21 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by ice tea »

Ako sam dobro shvatio na ovom ce biti Serija A (Sport Klub), Spanska primera (Hayat), Liga prvaka (BHT) i Europska liga (OBN). Opet nigdje Bundeslige :? Ne vidim neke pretjerane koristi od ovoga..
FantomDOTba

#22 Re: tV arena sport uskoro u kablovskom sistemu

Post by FantomDOTba »

ice tea wrote:Ako sam dobro shvatio na ovom ce biti Serija A (Sport Klub), Spanska primera (Hayat), Liga prvaka (BHT) i Europska liga (OBN). Opet nigdje Bundeslige :? Ne vidim neke pretjerane koristi od ovoga..
Pa ima BundesLige vala koliko hoces na Eurosportu :-D
alen_zenica

#23 Re: tV arenasport1 startao u BiH

Post by alen_zenica »

2407 wrote:I? Imal' kakvog habera oko ovog ArenaSporta?
ima li u Sarajevu ???
phillie

#24 Re: tV arenasport1 startao u BiH

Post by phillie »

alen_zenica wrote:
ima li u Sarajevu ???
Jarane za mustuluka si :) evo i ja sad nasao na tv-u, daju pregled Grcke Lige deveto kolo valjda...Odlicno...odo trazit pregled programa :)
alen_zenica

#25 Re: tV arenasport1 startao u BiH

Post by alen_zenica »

crkvice wrote:
alen_zenica wrote:
ima li u Sarajevu ???
Jarane za mustuluka si :) evo i ja sad nasao na tv-u, daju pregled Grcke Lige deveto kolo valjda...Odlicno...odo trazit pregled programa :)
trenutno im ne radi stranica....
nije lose komsija,nije lose
Post Reply