Tuzno i zalosno..

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
botanicar

#1 Tuzno i zalosno..

Post by botanicar »

Dosavsi na vikendicu saznao sam da je u blizini okoceno 4 kučića...
Te sam krenuo da ih vidim!Dosavsi tamo bili su bez kucice, bez hrane i bez majke...Te sam se raspitao sta je bilo s majkom i par metara nize naisao sam na uzasan prizor....Cuko (njihova majka) koja lezi mrtva izudarana krvava....
Cuo sam da im je majku ubio djecak koji inace pravi probleme u tom selu i koji ima 12 god..
ubrzo sam naisao i na njega te ga upitao....ispricao mi je kako su je izujedale cuke itd itd...(sto nisam povjerovao)
Grozno medjutim posto sam tu 2 dana trebao ostati odlucio sam da im pomognem nekako...Zatim sam ih hranio svaka 2 sata mlijekom pomijesanim vodom...jer mi je jedan obliznji veterinar rekao da to tako treba...Upitao sam ga da li postoji neki azil nesto u gradu pored tog sela...(nebitno koje):)..rekao je ne...ali da zna jednog covjeka nekog fratra koji tako uzima male kucice i hrani ih ....nisam vjerovao da ce nesto biti od toga iako mi je taj veterinar rekao da ce ga on nazvati te meni dao br..iako mi je rekao da cisto sumnja da ce ih uzeti jer su premali nisu ni progledali...nazvao sam ga i zatim je dosao....

Evo tih malih divnih stvorenja...
Image
Image
Ovo je njihova majka :x :x :x :x
Image
iako sam pokusao pogledati tijelo vidjeti cime je ubijena nisam nasao ugrize drugih pasa vise je licilo kao da je ubijena nozem il necim sl....ne znam ne bih da nagadjam....

i tako ova prica ima sretan kraj jer mali kucici su udomljeni i u skorije vrijeme bit ce im stavljeni cipovi i kako sam razumio salju se i inostranstvo dobit ce pasose i tamo ce biti udomljeni...
*mima*

#2 Re: Tuzno i zalosno..

Post by *mima* »

Ja nikako da skontam kakvi su to ljudi koji mogu da povrijede zivotinju....ubiju???? :x :(
visocicaguy

#3 Re: Tuzno i zalosno..

Post by visocicaguy »

ne moze ovo uraditi dijete od 12 godina... suvise brutalno
botanicar

#4 Re: Tuzno i zalosno..

Post by botanicar »

i ja sam mislio...svakakvih nas boze sacuvaj!!
hana_montana

#5 Re: Tuzno i zalosno..

Post by hana_montana »

Strasno!Kakva osoba moze ovo da uradi?Sramota!! :x
opet ja

#6 Re: Tuzno i zalosno..

Post by opet ja »

Visoko prije otprilike mjesec dana

Image
hana_montana

#7 Re: Tuzno i zalosno..

Post by hana_montana »

opet ja wrote:Visoko prije otprilike mjesec dana

Image
Sta je ovo ljudi? :sad:
opet ja

#8 Re: Tuzno i zalosno..

Post by opet ja »

To je cika Velja uslikao prije mjesec dana u Visokom..psu iscupano srce i skinut skalp...ovakve "stvari" cika Velja gleda skoro pa svaki dan
Ljudskih ruku djelo
Last edited by opet ja on 19/04/2009 22:21, edited 1 time in total.
VeljaPas

#9 Re: Tuzno i zalosno..

Post by VeljaPas »

Od 8. aprila je stupio na snagu Zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja i po njemu pocinioci ovakvih nedjela moraju biti sankcionisani. Sada je do nas da provjerimo koliko imamo hrabrosti da se suprostavimo gadovima i koliko smo spremni da licnim primjerom ukazemo na zlocine prema bespomocnim.
Niko drugi to umjesto nas nece uraditi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#10 Re: Tuzno i zalosno..

Post by mIRCerka »

botanicar, hvala ti sto si spasio bebe...
visocicaguy, ovakve stvari mackama djeca na grbavici rade redovno, a vecina ih jos uvijek nije napunila 12 godina, stoga pricu "nije to moglo uadit dijete" nemoj ni pokusavati prodati ovdje...
djeca su postala najveci krvoloci...

A ovo za Visoko... ne kontam cemu cupanje srca...zar je moguce da imamo sekatase?
opet ja

#11 Re: Tuzno i zalosno..

Post by opet ja »

Oprostite nije Sarajevo vec Zenica
Image
Last edited by opet ja on 19/04/2009 22:37, edited 1 time in total.
Lucie

#12 Re: Tuzno i zalosno..

Post by Lucie »

UZAS ko moze ovo da uradi :-( ja bi njima sve isto uradila.

Sjecam se kako u visokom sam setala mog velikog afganistanca amadeusa i malo stene na cesti. Ide covek i smeta mu pocne ga sutati. Vrisnem i on bi sutao i mene ali strah ga velikog psa. Kada mu amadeus vrisnuo u lice covek umro od straha. eto frajera sutnuti malo stene je lako :-(((

UZAS jedan.

hvala bogu za spasene male bebice, svaka ti cast ;-)
Skyfox

#13 Re: Tuzno i zalosno..

Post by Skyfox »

Ima li pravde na ovom svijetu?
hana_montana

#14 Re: Tuzno i zalosno..

Post by hana_montana »

Ja ovakve stvari stvarno ne vidjam srecom!U mom komsiluku svi pazimo nase macke i cuke!A ovo je strahota nema opravdanja ni za koga!!!Pa kako samo mogu,ne kontam!!!
botanicar

#15 Re: Tuzno i zalosno..

Post by botanicar »

mIRCerka wrote:botanicar, hvala ti sto si spasio bebe...
visocicaguy, ovakve stvari mackama djeca na grbavici rade redovno, a vecina ih jos uvijek nije napunila 12 godina, stoga pricu "nije to moglo uadit dijete" nemoj ni pokusavati prodati ovdje...
djeca su postala najveci krvoloci...

A ovo za Visoko... ne kontam cemu cupanje srca...zar je moguce da imamo sekatase?
hvala bogu pa sam mogao da ih spasim kad je taj veterinar dosao i kad me uputio tom covjeku...
mislim da bi umrli da taj covjek nije dosao....hvala mu do neba :) :)
Post Reply