A zašto ne bi Tuzla bila glavni grad BiH i što ne bi stavili i FBIH i DB institucije i ambasade itd. Madneru ja sam tebe već primjetio ti si hejter. Šta imaš protiv Tuzle ?drndalo wrote:Da prostis, dobar dio Fed. institucija, organa uprave, i institucija sa javnim ovlastenjima (direkcija, uprava, itd...) i jeste razbacan izvan SA...madner wrote:Ja sam dobio Memu, i on je obecao da ce federalne institucije prebaciti cim stigne. Samo recite sta vas zanima.
Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
- jao_situacije
#51 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
-
sahara1428
#52 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
Je li to ko nekad davne 1993. kada vako nešto se održala skupština BiH u Zenici zbog ratne situacije a ne u Sarajevu, Tuzlaci pobudalili od sreće Tuzla će biti glavni grad BIH??? Ah te sreće da si vidio!!! Dobro je pa ste se riješili veće dijela Podrinjaca, upilo to Sarajevo, još hoćete pare, hej hoće pare?jao_situacije wrote:A zašto ne bi Tuzla bila glavni grad BiH i što ne bi stavili i FBIH i DB institucije i ambasade itd. Madneru ja sam tebe već primjetio ti si hejter. Šta imaš protiv Tuzle ?drndalo wrote:Da prostis, dobar dio Fed. institucija, organa uprave, i institucija sa javnim ovlastenjima (direkcija, uprava, itd...) i jeste razbacan izvan SA...madner wrote:Ja sam dobio Memu, i on je obecao da ce federalne institucije prebaciti cim stigne. Samo recite sta vas zanima.
Sve mi je nekad davno "Tuzla" rekla sa skandiranjem "MARKALE, MARKALE" na košarkaškoj utakmici između Bosne i Slobode, na taj nivo rijetko ko može spasti.
- madner
#53 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
Znam, no Memo je obecao da ce im ispuniti tri zelje.drndalo wrote:Da prostis, dobar dio Fed. institucija, organa uprave, i institucija sa javnim ovlastenjima (direkcija, uprava, itd...) i jeste razbacan izvan SA...madner wrote:Ja sam dobio Memu, i on je obecao da ce federalne institucije prebaciti cim stigne. Samo recite sta vas zanima.
- jao_situacije
#54 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
Tuzla je centar svijeta ti si hejter isto. Tuzla ima TE. Ostali gradovi nemaju ništa.sahara1428 wrote:Je li to ko nekad davne 1993. kada vako nešto se održala skupština BiH u Zenici zbog ratne situacije a ne u Sarajevu, Tuzlaci pobudalili od sreće Tuzla će biti glavni grad BIH??? Ah te sreće da si vidio!!! Dobro je pa ste se riješili veće dijela Podrinjaca, upilo to Sarajevo, još hoćete pare, hej hoće pare?jao_situacije wrote: A zašto ne bi Tuzla bila glavni grad BiH i što ne bi stavili i FBIH i DB institucije i ambasade itd. Madneru ja sam tebe već primjetio ti si hejter. Šta imaš protiv Tuzle ?
Sve mi je nekad davno "Tuzla" rekla sa skandiranjem "MARKALE, MARKALE" na košarkaškoj utakmici između Bosne i Slobode, na taj nivo rijetko ko može spasti.
- madner
#55 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
Iz objektivnih razloga.jao_situacije wrote:A zašto ne bi Tuzla bila glavni grad BiH i što ne bi stavili i FBIH i DB institucije i ambasade itd. Madneru ja sam tebe već primjetio ti si hejter. Šta imaš protiv Tuzle ?drndalo wrote:Da prostis, dobar dio Fed. institucija, organa uprave, i institucija sa javnim ovlastenjima (direkcija, uprava, itd...) i jeste razbacan izvan SA...madner wrote:Ja sam dobio Memu, i on je obecao da ce federalne institucije prebaciti cim stigne. Samo recite sta vas zanima.
- jao_situacije
#56 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
Tuzla ima TE. To je objektivan razlog.madner wrote:Iz objektivnih razloga.jao_situacije wrote:A zašto ne bi Tuzla bila glavni grad BiH i što ne bi stavili i FBIH i DB institucije i ambasade itd. Madneru ja sam tebe već primjetio ti si hejter. Šta imaš protiv Tuzle ?drndalo wrote: Da prostis, dobar dio Fed. institucija, organa uprave, i institucija sa javnim ovlastenjima (direkcija, uprava, itd...) i jeste razbacan izvan SA...
-
sahara1428
#57 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
eto ti ta TE, ko da je TE mjerilo nečega, još malo eto Banovića sa TE, pa nećete biti centar svijetajao_situacije wrote:Tuzla je centar svijeta ti si hejter isto. Tuzla ima TE. Ostali gradovi nemaju ništa.sahara1428 wrote:Je li to ko nekad davne 1993. kada vako nešto se održala skupština BiH u Zenici zbog ratne situacije a ne u Sarajevu, Tuzlaci pobudalili od sreće Tuzla će biti glavni grad BIH??? Ah te sreće da si vidio!!! Dobro je pa ste se riješili veće dijela Podrinjaca, upilo to Sarajevo, još hoćete pare, hej hoće pare?jao_situacije wrote: A zašto ne bi Tuzla bila glavni grad BiH i što ne bi stavili i FBIH i DB institucije i ambasade itd. Madneru ja sam tebe već primjetio ti si hejter. Šta imaš protiv Tuzle ?
- jao_situacije
#58 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
jarane ja nisam iz Tuzlesahara1428 wrote:eto ti ta TE, ko da je TE mjerilo nečega, još malo eto Banovića sa TE, pa nećete biti centar svijetajao_situacije wrote:Tuzla je centar svijeta ti si hejter isto. Tuzla ima TE. Ostali gradovi nemaju ništa.sahara1428 wrote:
Je li to ko nekad davne 1993. kada vako nešto se održala skupština BiH u Zenici zbog ratne situacije a ne u Sarajevu, Tuzlaci pobudalili od sreće Tuzla će biti glavni grad BIH??? Ah te sreće da si vidio!!! Dobro je pa ste se riješili veće dijela Podrinjaca, upilo to Sarajevo, još hoćete pare, hej hoće pare?
-
sahara1428
#59 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
čuj pa nisam ni ja, a ni ti nisi skontao da se zezamjarane ja nisam iz Tuzle![]()
zar nisi skontao da se zezam
- jao_situacije
#60 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
sahara1428 wrote:čuj pa nisam ni ja, a ni ti nisi skontao da se zezamjarane ja nisam iz Tuzle![]()
zar nisi skontao da se zezam
- madner
#61 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
Zasto bi to ostali trazili kada bi dobili manje?Drinski wrote:ma kakvi, pa kada bi KS to trazio, odmah bi ostali trazili da se porez plaća po mjestu potrošnje, sto i jeste logično.madner wrote: Objasnio sam vec, ne mogu ih uzeti za ozbiljno jer govore samo o koeficijentu, a ne o samom kljucu. Najpostenije bi bilo da se PDV vrati kantonu gdje je uplacen.
No onda bi KS imao jos vise a ostali kantoni manje. Tako da tu nema intelektualne iskrenosti, nego je to jedan jeftini populisticki prijedlog koji ne zasluzuje nista drugo nego sprdanje.
Nema to veze sa prikupljanjem para, nego sa "posebnim rashodovnim potrebama" KS. Evo sta napisah gore, a niko nije jasno odgovorio.
Uostalom, ja sam pravnik pa bih tako da tumacim, mi vidimo iz samog zakona da surazlog za uvođenje dvojke "posebne rashodovne potrebe", dakle, ne govori se prihodima (o čemu trube neki) nego o nekim posebnim potrebama KS. Koje su to posebne potrebe za rashodima KS? Kako su racunane? Do kada traju? Sta njih određuje?
Posebne potrebe KS su vezane za status glavnog grada, te velikodusnost KSa da finacira univerzitet i kliniku gdje se mogu skolovati i ljeciti stanovnici drugih kantona.
-
Drinski
#62 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
ajd, velikodusna mala duso, produzi dalje...
- madner
#63 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
Sto, nije dovoljno sto uplatimo vise nego sto dobijemo od pdva? 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#64 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
A inace ta TE je izgradjena iskljucivo od para tuzlaka?????? Bolje bi bilo da u Tuzli te intelektualce nabiju na onu stvar jer takvi su i unistili TK kao i ostale kantone ili bolje receno drzavu. A sto se tice Sarajeva i KS jednostavna matematika ko najvise daje najvise i uzima a pored svega toga radi se o glavnom gradu BiH svidjelo se to nekome ili ne ali tako je vec stotinama godina.jao_situacije wrote:Tuzla je centar svijeta ti si hejter isto. Tuzla ima TE. Ostali gradovi nemaju ništa.sahara1428 wrote:Je li to ko nekad davne 1993. kada vako nešto se održala skupština BiH u Zenici zbog ratne situacije a ne u Sarajevu, Tuzlaci pobudalili od sreće Tuzla će biti glavni grad BIH??? Ah te sreće da si vidio!!! Dobro je pa ste se riješili veće dijela Podrinjaca, upilo to Sarajevo, još hoćete pare, hej hoće pare?jao_situacije wrote: A zašto ne bi Tuzla bila glavni grad BiH i što ne bi stavili i FBIH i DB institucije i ambasade itd. Madneru ja sam tebe već primjetio ti si hejter. Šta imaš protiv Tuzle ?
E sad da li se zezas ili ne....tako je kako je:)
-
sumirprimus
#65 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
ha jebiga koj onda poceo rat????
-
Drinski
#66 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
A zasto se porez ne bi plaćao po mjestu potrošnje?
-
sumirprimus
#67 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
najvise se trosi opet u bbi.u,importaneu,shidiju,sta profulah?argetu u hađićima?Drinski wrote:A zasto se porez ne bi plaćao po mjestu potrošnje?
- madner
#68 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
Zato sto bi onda jos vise love otislo u KS a vecina kantona voli imati pare.Drinski wrote:A zasto se porez ne bi plaćao po mjestu potrošnje?
-
sumirprimus
#69 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
najbolje da se mi ondak skroz razdvojimo,ko ljudi,da ne smetamo i ko ljudi da potonemo!ha ja red je!
ja sam za titanićki kraj...
ja sam za titanićki kraj...
- bach
#70 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
Eto Trećeg entiteta. Od Kladnja do Gradačca i od Doboj Juga do Sapne.
- jao_situacije
#71 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
TE je razlog zašto ova država još postoji ona je najveći izvoznik svega što ti padne na pamet u FBIH. Ja bih samo da kažem da su oni u Gackom glupani teški. Zašto oni ne traže da sve institucije RS-a budu u Gackom ?hrasno38 wrote:A inace ta TE je izgradjena iskljucivo od para tuzlaka?????? Bolje bi bilo da u Tuzli te intelektualce nabiju na onu stvar jer takvi su i unistili TK kao i ostale kantone ili bolje receno drzavu. A sto se tice Sarajeva i KS jednostavna matematika ko najvise daje najvise i uzima a pored svega toga radi se o glavnom gradu BiH svidjelo se to nekome ili ne ali tako je vec stotinama godina.jao_situacije wrote: Tuzla je centar svijeta ti si hejter isto. Tuzla ima TE. Ostali gradovi nemaju ništa.
E sad da li se zezas ili ne....tako je kako je:)
-
sumirprimus
#72 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
treci je za hrvate rezerviran...bach wrote:Eto Trećeg entiteta. Od Kladnja do Gradačca i od Doboj Juga do Sapne.
- madner
#73 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
Entiteti prihode djele po potrosnji, tako da bi i to dovelo do smanjena iznosa od PDVa.
-
sumirprimus
#74 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
naravno da ova drzava,tj njen ostatak,pokusaj kako god,zivi od industrije,koja je propala,rudnika i proizvodnje el.en,ovo je kicma federacije...jao_situacije wrote:
TE je razlog zašto ova država još postoji ona je najveći izvoznik svega što ti padne na pamet u FBIH. Ja bih samo da kažem da su oni u Gackom glupani teški. Zašto oni ne traže da sve institucije RS-a budu u Gackom ?
zivili smo nekad i od poljoprivrede(koja bi mogla,trebala,morala bit jedna od glavnih grana u bih,al to je seljaĆki poso) a i to je u krcu...
sad zivimo od raznoraznih analiticara,teoreticara,guzicom uhljebljenih umetnika,politicara,drzavnika,pomicnika ministara i ostalih kraca palaca..zato i jesmo tu gdje jesmo...
- jao_situacije
#75 Re: Tuzlanski intelektualci digli glas protiv Sarajeva
Tu se slažemo, ali si zaboravio turizam. USK ima potencijal, KS, HNK, i SBK.sumirprimus wrote:naravno da ova drzava,tj njen ostatak,pokusaj kako god,zivi od industrije,koja je propala,rudnika i proizvodnje el.en,ovo je kicma federacije...jao_situacije wrote:
TE je razlog zašto ova država još postoji ona je najveći izvoznik svega što ti padne na pamet u FBIH. Ja bih samo da kažem da su oni u Gackom glupani teški. Zašto oni ne traže da sve institucije RS-a budu u Gackom ?
zivili smo nekad i od poljoprivrede(koja bi mogla,trebala,morala bit jedna od glavnih grana u bih,al to je seljaĆki poso) a i to je u krcu...
sad zivimo od raznoraznih analiticara,teoreticara,guzicom uhljebljenih umetnika,politicara,drzavnika,pomicnika ministara i ostalih kraca palaca..zato i jesmo tu gdje jesmo...