Tuzlanska so - WTF!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

VjecitiStudent

#26 Re: Tuzlanska so - WTF!?

Post by VjecitiStudent »

PipiDugaDevetka wrote:Prije nekoliko godina uz pomoć neke američke pomoći ili UN-ove renovirana su postrojenja TZ Solane.
Uvedena je američka tehnologija jodiranja soli.

Da li je to dobro ili ne, ja ne znam.

Otkako je 2004.g. Sarajevom kružio tramvaj sa WHO (Svjetska zdravstvena organizacija pri UN) porukom da so držimo zatvorenu, te da je dodajemo jelu pri kraju kuhanja, ja kupujem stranu so. Trenutno kupujem u DM marketu. Neka mi je ''svemirska policija'' na pomoći.

Nesigurnost opšta!

P.S.
Puteve ćemo ove zime zasipati egipatskom denaturisanom solju via uvozni lobi-ji.
:-)
Nije valjda da kod strane soli jod ne isparava?
VjecitiStudent

#27 Re: Tuzlanska so - WTF!?

Post by VjecitiStudent »

samo malo wrote:Kupis lijepo morsku sol, `em zdravija, `em ima fiksni rok trajanja. Ne moraju domacice iz RS nositi serpu u federaciju da zavrse rucak zbog isteklog roka trajanja.
Uz napomenu da u obicnoj morskoj soli nema dovoljno joda.

http://www.nutritionaustralia.org/docs/ ... tailed.pdf
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#28 Re: Tuzlanska so - WTF!?

Post by PipiDugaDevetka »

VjecitiStudent wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Prije nekoliko godina uz pomoć neke američke pomoći ili UN-ove renovirana su postrojenja TZ Solane.
Uvedena je američka tehnologija jodiranja soli.

Da li je to dobro ili ne, ja ne znam.

Otkako je 2004.g. Sarajevom kružio tramvaj sa WHO (Svjetska zdravstvena organizacija pri UN) porukom da so držimo zatvorenu, te da je dodajemo jelu pri kraju kuhanja, ja kupujem stranu so. Trenutno kupujem u DM marketu. Neka mi je ''svemirska policija'' na pomoći.

Nesigurnost opšta!

P.S.
Puteve ćemo ove zime zasipati egipatskom denaturisanom solju via uvozni lobi-ji.
:-)
Nije valjda da kod strane soli jod ne isparava?
Ishlapljuje jod i kod strane soli, ali mi šuhveli da WHO upozorava na nešto što sam u osnovnoj školi učio.
Mogli su drugi tramvaj oslikati reklamom kako u peglu na paru ide destilovana ili prokuhana pa ohladjena voda, pa to, kako se koristi čektica za zube...Otkako je general Morion izjavio pred okupljenim Srebreničanima da su oni ''pod njegovom zaštitom'', ne vjerujem strancima, pa to ti je,...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#29 Re: Tuzlanska so - WTF!?

Post by PipiDugaDevetka »

...
Post Reply