So k'o so, nisam nikada pretjerano obraćao pažnju na to. Stara je uvijek kupovala Tuzlansku so, tako da mi je ta navika i ostala. Dok sam danas punio solnik, bilo mi nešto dosadno i krenuh čitati one fazone sa strane. Sadrži 99-99.5% čistog natrijum hlorida. Vrsta i količina sredstava... bla, bla, bla... Dodano sredstvo protvi zgrudvavanja soli: E-536 max 10mg/kg soli. Rok upotrebe: 3 godine Federacija. Rok upotrebe: 2 godine RS. Upustvo o načinu i uslovima čuvanja proizvoda... Ček, ček... ŠTA!?
Rok upotrebe: 3 godine Federacija. Rok upotrebe: 2 godine RS. WTF? Ponovno čitam, kontam da nešto nisam pobrkao. Kad vidi stvarno. Iz nekog čudnog misterioznog razloga, so će ''kod nas'' trajati čak godinu više nego tamo ''kod njih''. U čemu je kvaka? Drugačiji zrak? LoL.
Da ne davim forumaše, evo screenshot-ovi pa se uvjerite:
A ako imate Tuzlansku jodiranu so možete provjeriti tu, u nedostatku druge riječi - glupost i sami.
I baš mi bi nekako šega. Taman kad pomislih da ne možemo dublje pasti, još jednom se uvjerih u kakvom okruženju živimo, u zemlji gdje je sve moguće. U zemlji gdje se dijelimo na osnovu broja krvnih zrnaca, u zemlji gdje je apsurd do apsurda. U zemlji gdje niko neće odgovarati za ovu nebuloznu... i u jednu ruku skandaloznu grešku.